Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 15

QUOTE(xxxsaulyte @ 2007 10 05, 11:37)
Klausimukas - kaip manot, kas gražiau apie terasą medinę - ar Conika ar kukmedis 'Fastigiata Aureomarginata' ?  g.gif  Tiesiog norisi šiek tiek įrėminti ir plius nuo vėjų...

Conica yra labai lėtai auganti eglė, o "Fastigiata" kukmedžiai auga greičiau, todėl sodinčiau kukmedžius. Beje, o ką planuojat daryti - gyvatvorę ar tik taip kelis augalus sodinti lyg atribojimui?
Atsakyti
Pas mane tai ir kukmedis letai auga. Gal zeme nepatinka g.gif
Atsakyti
Sveikos grožio puoselėtojos.
Gal kas eksperimentavot su surfinija. Sako kad kažkiek apkarpius reikia laikyti vėsiai ir pavasarį vėl atželia. Nes pas anytą labai jau didelė išbujojus gražiai yra, ir dar žydi visa. Bet tiksliai nežinau kada ir kaip ten ją reikia paruošti žiemai. Gal reiktų pabandyt, neišeis tai neišeis.
Atsakyti
Čia 'lėtai' ir 'greitai' - labai sąlyginiai išsireiškimai. Maždaug per 15 metų Conica užauga 0,6 - 1m., o kukmedis 'Fastigiata' 1,5 - 2m.
Pas mane Conica per kokius 25 metus užaugo apie 2 metrų aukščio. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(uolma @ 2007 10 05, 21:06)
Sveikos grožio puoselėtojos.
Gal kas eksperimentavot su surfinija. Sako kad kažkiek apkarpius reikia laikyti vėsiai ir pavasarį vėl atželia. Nes pas anytą labai jau didelė išbujojus gražiai yra, ir dar žydi visa. Bet tiksliai nežinau kada ir kaip ten ją reikia paruošti žiemai. Gal reiktų pabandyt, neišeis tai neišeis.

Kaip tik šiandien ir aš paruošiau savo surfinijas žiemojimui blush2.gif Jau daug metų jos pas mane žiemoja, bet tik tam, kad turėčiau iš ko dauginti. Senoji surfinija labai graži būna tik pavasarį. Anksti pradeda žydėti, bet vasarą ji atrodo prastai.
Norint išlaikyti per žiemą, reikia laikyti augalą vėsiai ir šviesiai. Žiemą mažai laistyti. Kai surfiniją parnešit iš lauko, būtinai nurinkit sudžiūvusius ir apgedusius lapus.
Ups... mes, atrodo, ne toj temoj blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 05 spalio 2007 - 21:24
sveikutes 4u.gif
nu gi dirbau visa vasarele,pasikeliau zemes sklypa, issilyginau, aptveriau akmenine tvorele, tai dabar kreipiuosi patarimo ax.gif tam plote zemiu uzsipyliau ir po lietaus prizele mazu zolyciu, nieko nesodinau, ir nezianu kaip ten ka daryti, noreciau akmenuku didesniam plote,bet kaip paruosti,kad zole pro juos nelystu?

ir daryciau skubiai,nes jau zolele lenda... verysad.gif

aciu jei kas patars.....
Atsakyti
Reikia dar kartą paravėti , tada išlyginti paviršių, tiesti specialią dangą ir pilti skaldelę mirksiukas.gif Ta danga praleidžia vandenį, o žolėms sunku pralįsti.
Atsakyti
aciu, o ta speciali danga tai plevele?ir ar smelio zvyro nieko nebereikia daugiau pilti is karto skalda? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2007 10 05, 22:06)

siulyciau i petuniju tema nueiti mirksiukas.gif

QUOTE(DENARA @ 2007 10 06, 09:53)
ir daryciau skubiai,nes jau zolele lenda... verysad.gif

dabar belieka tik raveti, o pavasari purksti rondapu kelis krat, o poto ir akmenukus pilt didesni sluoksni na apie 15 cm, na tiesti ten visokias dangas nzn g.gif mes netiesem schmoll.gif nes esu macius, kaip poto tas dangas iskelia zoles ir baisiai atrodo doh.gif
tai va mes nieko netiesem, o kai zoles prades lysti nupurksim akmenis rondapu ir viskas, jokiu problemu ax.gif
na profesionales patars, gal geriau, cia tik mes taip darem rolleyes.gif

ai tiesa, kur sejau zole rugsejo 25d, tai zinokit jau kaip paaugus, net pati nustebau, negalvojau, kad isvis isdygs, o auga kaip ant mieliu bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 06 spalio 2007 - 16:46
Nusipirkau gėlytę Dihondra vadinasi, ka jūs žinote apie ja. Labai gražiai nusvirusi, kaip ja auginti?
Atsakyti
Aš auginu ax.gif Dichondra lauke nežiemoja - reikia pliusinės temperatūros. Galima prisirinkti sėklų, tik jos ilgai dygsta (turėk kantrybės) mirksiukas.gif
Atsakyti
Buvom mugej prie Megos. tai pirkom gervuoge ORKAN ir du ukrainietiskus abrikosus "raudonskruostis". Kokia profiu nuomone apie siuos augaliukus?

O dar siandien kaip ir soka apturejau - abrikosam kasem dideles duobes, nes sake kad daug zemes jiems supurent reikia ir dasikasem slyno sluoksni. O pas mus visa zeme turbut tokia. verysad.gif nes ir kaimynai aplink skundes. Kokiu patarimu duotumet, kaip gelbetis? Ko geriau atsisakyt ir nesodinti? Dabar man jau aisku kodel graikiskas riesutas vargsta verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, darbštuolės smile.gif
pamažu artėja žurnalų vartymo metas atidėjus grėblius ir kastuvus į šalį, ar ne?
savaitgalį didžiąją dalį dar terasoj vasarojusių gėlių sugabenau į vidų, tai palangės vėl tirštai apgyvenintos doh.gif matyt reikės greižtai susiimti ir mokytis atsisveikint su kai kuriomis morališkai pasenusiomis, šiek tiek prasčiau atordančiomis palangių puošmenomis.... unsure.gif
Atsakyti