Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 15

QUOTE(jolita123 @ 2007 09 28, 08:30)
...Tesa dar galtonijos jeigu gerai prisimenu pavadinima kur panašios i jukas ka su jomis daryti. Lyd buvo kalbėta kad lyg peržiemoje dirvoje. g.gif  Jau pasimečiau.

galtonijos pas mane šiemet pirmi metai gyveno, žydėjo puikiai, planuoju iškasti žiemai, gal imsiuos šį savaitgalį šio darbo.
o apie jų priežiūrą užmesk akį į rojaus sodų temą apie galtonijas. Ten yra labai išsamus žinovo Antano komentaras kas ir kaip su jomis daroma, aš juo ir vadovausiuos ax.gif
beje, jos pas mane šiemet augo gana prastoj, apysunkėj priemolio žemėj ir labai gražiai žydėjo. Gavau pradžiai vos kelis svogūnėlius, tai sukišau galima sakyti kur papuolė, niekuo negerindama žemės, tačiau visai gerai jos priėmė tokias sąlygas. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 28 rugsėjo 2007 - 07:38
QUOTE(jolita123 @ 2007 09 28, 08:30)
O hortenzija irgi isgasti?

jau rašiau labai daug kartų, kad iškasinėjimas priklauso nuo pačios hortenzijos. Pagal pavadinimą susirask, kurioje "augimo zonoje" įprastai auga ir sužinosi reikia ją iškasti ar nereikia. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 09 27, 18:32)
Jis ir neturėjo paaugti, koks išauga iki gegužės vidurio toks ir lieka, tik kitais metais išlįs dvigubai didesnis.

O tai bus man dziaugsmo, kai kita vasara turesiu dideli diktona smile.gif

O kas liecia muge prie Senuku, tai ar as maisaus jau, ar ji buna 2 savaitgalius is eiles? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 09 28, 07:40)
jau rašiau labai daug kartų, kad iškasinėjimas priklauso nuo pačios hortenzijos. Pagal pavadinimą susirask, kurioje "augimo zonoje" įprastai auga ir sužinosi reikia ją iškasti ar nereikia.  cool.gif

O tai mūsų kokia ta "augimo zona", nes visus žemėlapius randu tik ant Amerikės lotuliukas.gif
Atleiskit man, neišmanėlei 4u.gif
Atsakyti
na atsizymiu iki kur perskaiciau ir isvarau in kns, gero jums savaitgalio bigsmile.gif
pailsesiu nuo aplinkos tvarkymo rolleyes.gif
jau puse kalno paformuota akmenim, kazkoks vaizdas biski kaip ir matyt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 09 27, 23:06)
nu tu vis pati rasai, tipo nusipirkau papigiai, o dar ir viskas prigija ir pagal paveiksliukus isauga mirksiukas.gif

Nemaniau, kad cia taip daznai apie tai kalbu blush2.gif bet siaip tikrai visada ieskau ka galima rast pigiau is augaliuku, ka atgaivinti ir pan. Paskui MB rodau - va ziurek kiek pilna kaina tas ir tas kainavo, o tu bumbejai, kai pirkau. smile.gif
Pamenu, kai svyrancia blinde is Maximos tempiau doh.gif buvo nerealiai atpiginta, nes jau ilgai uzsistovejus. Butinai imesiu foto kokia ji grazi dabar. Paskui visos orcidejos irgi is nupigintu, kaip zydi - prasom apsilankyti mano albume blush2.gif
Bet matyt perdaug jau cia prisigyriau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(imra @ 2007 09 28, 09:28)
O tai mūsų kokia ta "augimo zona", nes visus žemėlapius randu tik ant Amerikės lotuliukas.gif
Atleiskit man, neišmanėlei  4u.gif

Prašom:
user posted image user posted image
Kaip matai, per LT eina trys zonos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(laurala @ 2007 09 27, 14:22)
O tu žemę kuo nors trešei? Dabar tokiu laiku gerai persodinti? O kaip apgenėti? Patrumpint kai kurias šakas, iškirpt kai kurias? Mes sodybą po biškutuką tokią tvarkomės, tai man tie serbentai labai maišo, išsimėtę bile kur, o aš ten sugalvojau kai ką kitą daryt... Ale negaliu visai jų išmest lauk, vis uoga, o be to mūsų močiutė (kuri dar ten gyvena) visai išsigąs, ką mes ten per tvarką darome, viską tik kertam, raunam, pagal savo supratimą sodybą tvarkom  lotuliukas.gif  Pavasarį sakėm kiemą suarsim, lyginsim, bus linksma senolei  lotuliukas.gif
Papildyta:

Tai kad mes ne sau sodinam, tiesiog palikt norim babulei ir tiek, dar nepirksiu naujų  ax.gif

As ir siemet du raudonu serbentu krumus persodinsiu, tiksliau ne as, o vyras kai laiko tures, niekuom netresiu, isgenek senas sakas, tokias kreivas, sumedejusias, samanotas, kirpk pacioj apacioj, negailek, pavasari atzels.

Papildyta:
Vakar pas mama prisikasiau velyviu, gumbeliai tokie kaip kumstukas, ar cia visalaik tokie dideli ar cia ilgai neiskasti buvo todel? Tai as juos aplupu ir sodinu ania?????
Atsakyti
QUOTE(Dukra @ 2007 09 28, 09:56)
As ir siemet du raudonu serbentu krumus persodinsiu, tiksliau ne as, o vyras kai laiko tures, niekuom netresiu, isgenek senas sakas, tokias kreivas, sumedejusias, samanotas, kirpk pacioj apacioj, negailek, pavasari atzels.

Papildyta:
Vakar pas mama prisikasiau velyviu, gumbeliai tokie kaip kumstukas, ar cia visalaik tokie dideli ar cia ilgai neiskasti buvo todel? Tai as juos aplupu ir sodinu ania?????

Nieko nelupinėk unsure.gif Dabar visai netinkamas laikas iškasti vėlyvius schmoll.gif Bet prisipažinsiu, kad aš irgi prieš pora savaičių atsargiai iškasiau ir greitai vėl pasodinau kelis svogūnus, kurie augo visai netinkamoje vietoje. Vėlyviai kasami vasarą, kai nugelsta jų lapai, o tada sodinami rudenį. Jų svogūnai ir būna tokie nemaži.
Atsakyti
Man atrodo, kad dabar musu zona kokia 6 ar net 7 smile.gif masinis atsilimas
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 09 28, 11:42)
Man atrodo, kad dabar musu zona kokia 6 ar net 7 smile.gif masinis atsilimas

sakyčiau, kad pasislinko tik visi metų laikai, bet ir šaltų žiemų pas mus yra, ir karštų vasarų, tik viskas ne pagal jau įprastus mums mėnesius. Be to masinis atšilimas veda prie ledinio šalčio. Didėjanti ozono skylė skatina ledynų tirpimą, kuris reguliuoja Golfo srovės tekėjimo kryptį. Žodžiu, long story bigsmile.gif
Atsakyti
Baisu, geriau nekalbam fear.gif
Atsakyti