QUOTE(jolaxus @ 2007 09 27, 12:44)
šiandien turiu naują pirkinį
jau buvau beklausianti jūsų, ką aš čia būsiu nukirtusi, nes pardavėja nežinojo tikresnio pavadinimo nei "chameleonas", bet šiek tiek prasigooglinau ir aptikau, kad tai Houttuynia cordata `Chameleon`
va kokis daiktas:
radau rojaus soduose prieštaringų vertinimų, kažkas sako kad mėgsta drėgmę, iššąla šaltomis žiemomis, kai kas sako, kad visai nereikli.
Pardavėja sakė, kad ypatingų sąlygų nereikalauja, bet iššąla tik jei laabai šalta žiemą...Gal ir iš jūsų kas esat susidūrę su šiuo chameleonu?
Ar ne paslaptis kiek mokėjai? Aš jau daug metų auginu šitą gėlytę. Tikrai labai nereikli ir neiššąlo net per pačias šalčiausias žiemas. Niekada nedengiu. Išsprogsta tikrai labai vėlai - žolė jau žaliuoja. Jų šaknys išvaizda labai panašios į varpučio, taigi ravėk atsargiai
Jau kejis metus auginu pasodinusi į žemą bet platų vazoną, tada šaknys niekur nenukeliauja, o sukasi vazone ir ten tankiai priželia. Taip gražiau atrodo, nes žemėje tos šakutės gana retai išauga viena nuo kitos. Na, nežinau ar aš čia aiškiai parašiau.
Nuotraukose dažnai tenka matyti ją pasodintą prie baseinėlių (mano vazonas irgi stovi prie tvenkinuko lieptelio - tiesa, žiemai įkasu į žemę), bet ilgai auginau ją gėlyne. Puikiai augo ir ten. Dar ir dabar vis matau kokia išlenda.
Tokia spalvinga būna visą laiką, bet tik saulėtoj vietoj.
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2007 09 27, 13:28)
o šiaip tai tas pirkinys buvo įkvėptas
išdykėles mini alpinariumo vaizdelio kur prieš kelias dienas demonstravosi
sakiau papirksiu margalapį kokį, šalia pilką eraičiną priderinsiu, dar kažką ir netgi turėjau mintį tokį "bliūdą" su keliais paderintais augalėliais nuvežti ir įkasti kapuose iki kraštų, o aplink ar skaldele kokia apipilti ar pan... va tokia mintis buvo, bet ar ją realizuosiu tai dar pamatysim...
Houtuynia tikrai netinka sodinti į bliūdą su kitais augalais
O mano bliūdas tau kapus primena ar tik šiaip kilo kokia mintis.