Įkraunama...
Įkraunama...

Reikia valgyti už du... Ar neerzina?

QUOTE(maukis2 @ 2010 03 29, 19:03)
man gyd.pasake, kad reikia valgyt ne du kart daudiau,o du kart sveikiau thumbup.gif  aisku retkarciais galima leist sau ir kebabu, picu, mcdonaldu, bet tai neturi buti pastovus maisto saltinis smile.gif o kai sako, kad turiu valgyt uz du manes, tai neerzina, bet erzina tada kai pradeda sakyt, kad per mazai valgau schmoll.gif  valgau po truputuka, bet daznai, o ne po daug ir retai..kas to nemato galvoja, kad badauju biggrin.gif

ta as ir turejau omeny drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif "uz 2" vadinasi rupinimasis maisto kokybe uz abu - uz save, o svarbiausia - uz trapia gyvybe
Atsakyti
Mane labai erzina toks pasakymas.

Pirmo nėštumo metu tikrai nežinojau, kiek valgyti, nes kiek valgai, tiek ir telpa, nei alkio, nei sotumo jausmo. o visi, "tu TURI valgyti už du, tu TURI žiūrėti ne į savo svorį, o kad vaikas GERAI pavalgytų.." ir pan. bei prikraudavo pilną lėkštę.

Vaikas gimė labai didelis, dėl to turėjau komplikuotą gimdymą.

Dabar visą iš pykčio "krataus" kai pasako "valgyk už du", ir vos susilaikau, kad neatsakyčiau ko nors negražaus. Dėja, maistu kažkodėl nepasisotinu.. Galiu valgyti bet kiek... sad.gif
Atsakyti
Mane irgi labai erzindavo, kai sakydavo, kad turiu valgyt uz du doh.gif bet mazai as demesio kreipdaau ir valgydavau tiek, kiek pati noredavau ax.gif
Atsakyti
Koleikas man visai nesinori uz du valgyti. Matyt, dar ankstoka 9 sav tai daryti ) Bet ir nevercia manes nieks valgyt su du. Jei ka sakytu, mano atsakymas butu aiskus: valgau tiek, kiek norisi! Visad buvau maisto gadintoja, nes nelenda i kuna smile.gif Jauciu kad daug kas apsidziaugs, kai pagaliau matysis nors netiesioginis, bet vis gi rezultata: pradesiu didet biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(antoschka @ 2010 04 25, 08:57)

Pirmo nėštumo metu tikrai nežinojau, kiek valgyti, nes kiek valgai, tiek ir telpa, nei alkio, nei sotumo jausmo. o visi, "tu TURI valgyti už du, tu TURI žiūrėti ne į savo svorį, o kad vaikas GERAI pavalgytų.." ir pan. bei prikraudavo pilną lėkštę.

Dabar visą iš pykčio "krataus" kai pasako "valgyk už du", ir vos susilaikau, kad neatsakyčiau ko nors negražaus. Dėja, maistu kažkodėl nepasisotinu.. Galiu valgyti bet kiek... sad.gif

Aš su abiem vaikais valgiau tikrai ne už du. Su abiem priaugau po 13 kg, o abu berniukai gimė dideli: 4480 g ir 4650 g smile.gif .

Kiek mamų kerta ne tik kad už du, bet ir už visus 3, priauga po 25-30 kg, o leliukai gimsta vos 3 kg doh.gif .

Taip, kad aš labiau linkusi tiketi, kad vaikelio svoris labiau priklauso nuo genų, paveldimumo, o ne nuo to, ar valgai už du, ar už tris tongue.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valmiera: 25 balandžio 2010 - 21:44
mane nervindavo tas pasakymas...
pastojant sveriau 40,jau ant pabaigos 53kg, valgiau tiek kiek norejau,bet tikrai ne uz 2... gime toks pat kaip ir as smile.gif 2.8kg(as 2.6kg)
Atsakyti
O manes tas visai neerzindavo, ta fraze man buvo labai maloni, nes jauciausi tikra nestuke ir visi laukem ir dziaugemes kartu. Mane net pamalonindavo ir vis primindavo kokia nuostabi buvo mano padetis ax.gif
Juk niekas per prievarta i burna maisto nekisdavo, valgydavau kiek norejau neziuredama kiek man i lekse idejo. Jei reikdavo dar isidedavau, jei per daug-tiesiog nevalgydavau visko 4u.gif
Atsakyti
mane irgi nervina sitas posakis.... doh.gif as valgau tiek kiek noriu, na aisku pakankamai daug as valgau, o ypac pradzioj nestumo daug valgiau, nes meciau rukyti smile.gif ir 24 kg priaugau... na bet jei jau valgyti reiktu dvigubai tai buciau priaugus gal kokius 40 kg biggrin.gif
Atsakyti
Posakis nenervina, tik neatitinka realybes, nes valgyt reikia ne uz du, o kartu biggrin.gif bet siaip kolkas sunkiai ir uz viena pavalgau, nes savijauta tai labai jau nekokia... ir dar... skaiciau mokslini straipsni, kad daznai didesni vaikiukai gimsta mamytems, kurios zutbut net ir nestumo metu nenori priaugti per daug svorio ir laikosi dietu. Todel paskutiniu metu daug modeliu ir zvaigziu pagimdo palyginus didesnius vaikus, kurie buna ir veliau galbut kuri laika apkunoki. Todel manau reiktu stengtis maitintis sveikai, bet neribot saves...
Atsakyti
Nevalgau už du. Tiesą sakant vienu kartu suvalgau tiek pat kaip ir anksčiau, tik kad pradėjau dažniau valgyti. Tad darbe pilnas stalčius visokių riešutų, džiovintų vaisių, bananų, obuolių, vafliukų ir pan. Anksčiau dar pakentėdavau kai labai valgyt norėdavau, o dabar nesikankinu. Kol kas priaugau tik 2 kg nuo nėštumo pradžios. Ir man tai labai keista, nes paprastai jei nesportuodavau tai visada +5 kg būdavo, o dabar tik 2 kg smile.gif
Atsakyti
QUOTE(antoschka @ 2010 04 25, 09:57)

Kaip tik klausiau gydytojo, ar priklauso vaiko svoris nuo to, kiek aš pati priaugsiu nėštumo metu - nes man kg limpa nors tu ką doh.gif , valgau tiek pat, kiek ir iki nėštumo. O ir lialia anot gydytojo auga nemaža nestuke.gif

Gydytojas užtikrino, kad ne nuo mano svorio priklausys lialiaus dydis. Tai jau nulemta genetiškai. Pasiskambinau uošvienei bei mamai ir išsiklausinėjau vaikų svorių, tai visi gimė virš 4 kg doh.gif Tad kažkas panašaus, jaučiu, laukia ir manęs, nors pati esu gana liekno sudėjimo ax.gif
Atsakyti
ech, su mielu noru siuo metu prisivalgyciau ir uz visus 5 (ypac kokiu cepelinu). deja, del nestuminio diabeto turiu laikytis angliavandeniu dietos, tad visada alkana esu doh.gif
Atsakyti