QUOTE(EVO @ 2008 01 09, 17:54)
As nelabai suprantu, dabar gi pasuose man atrodo neraso lietuvis ar tu nelietuvis, o jei neraso tai gali pasakyti, bet kokia tautybe, pazinojau viena ukrainiete istekejusia uz lietuvio ir gyvenancia Lietuvoje su vyro pavarde, as jos kazkaip neklausinejau ir nesigilinau kodel ne iene.
Negaliu drąsiai teigti, bet čia pagrindinį vaidmenį vaidina ne tautybė, o pilietybė. Kadangi susituokė ne abu lietuviai, matyt tokios taisyklės. O gal savo santuoką įregistravo jie Ukrainoje, ten tai tikrai jos -iene negalėjo padaryti
Papildyta:
QUOTE(Maidenana @ 2008 01 09, 18:20)
o as klystu ar tikrai yra punktas, kad jeigu su -iene galune pavarde skambetu neestetishkai, tai galima pasilikti ir vyrishka? lyg kaip ir skaiciau, bet nelabai atgaminu kaip ish tikruju...
O ką reiškia "neestetiškai" ir kas tai nusprendžia? Nemanau, kad yra taip paprastai. Kad ir pvz., Violeta Blėdienė
Manau, kad pavardė skamba neestetiškai, ji labai norėjo vyro vyriškos pavardės, bet neleido. Galėjo kreiptis į teismą, bet matyt nesivargino
Papildyta:
QUOTE(EVO @ 2008 01 09, 18:32)
Siaip baltarusiu nemazai yra su pavardes galune =is ir zmonu kazkaip pas mus nesulietuvina. Tik man idomu kodel zurnalistei, gal girdejote tokia su pavarde Simutis paliko vyro pavarde.
Galimi du variantai: arba ji ištekėjo užsienyje (man rodos JAV) gaudama Amerikos pilietybę ir tuo pačiu asmens dokumentus, arba kreipėsi į teismą, kad jai leistų tapti Simutis, kad neturėtų problemų dirbdama savo darbą užsienyje, keliaudama ir pan.
Presidento žmona juk irgi buvo Alma Adamkus, bet susilietuvino.