Įkraunama...
Įkraunama...

problema dėl pavardės

As zinau Gaidziu seima biggrin.gif Ji Gaidiene..tai ne Gaide butu nepagelbejus jauciu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu man asmeniskai labai juokinga kai del pavardes kyla tiek nemalonumu seimuose,juk nera padeties be isieties.Pasilik savo,lai vyras pasiima zmonos pavarde nu juk visada galima kazka pakeisti o del pavardes skirtis ar ten pradeti barnius.nesutarimus g.gif doh.gif
Atsakyti
As ir Gaidyte pazinojau,ir kaimynai buvo-vieni Seskauskai,kiti-Seskeviciai,grupiokas Molis buvo,mano virsininke-Juodsnukiene,ir dar daug tokiu <neypac>,bet niekas tragediju nedare...
Papildyta:
Ai,tiesa,darStumbras,Purvinis,Bibikas pazistami...
Atsakyti
QUOTE(reallywomen @ 2007 10 22, 08:46)
Su ta -ė reikia labai atsargiai  blink.gif  Nu man visiška nesamonė kai Kaklytė iš mango ištekėjo ir tapo Šerpytė, nes diedo pavardė Šerpytis (čia grynai mados auka) O pvz. pabandykit Violetos Blėdienės sutrumpinti pavardę  doh.gif  taigi vos ne keiksmažodis gaunasi  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Blede

Tai as ir sakau kad man graziau su -ė biggrin.gif nu jo Blėdienės pavardes negalima trumpinti schmoll.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
as pvz Šernienė bigsmile.gif ir grazesnes pavardes ne neisivaizduoju wub.gif
Atsakyti
taigi nebutina keisti visa pavarde. galima juk viena raide pakeisti ir viskas bus ciki :] pvz Gaidiene ---> Gridiene.. smile.gif
Atsakyti
O man juokinga pora Kiaušinis ir Kiaušinienė lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(emilian @ 2007 09 20, 21:06)
turbut joks vyras neapsidziaugs,jei bus paprasytas keisti pavarde!vestuves dar tik laukia,bet jauciu gali ir nebesulaukti... verysad.gif nes as jo pavardes nenoriu imti,savo pasilikti taip pat, o jis nieku gyvu nekeis i nauja...tai negi vienintele iseitis skirtis... doh.gif bet mes viens kita labai mylim..gal kas turejo panasiu bedu?pagelbekit su patarimais
mano manymu, si problema gal kiek per daug ispusta. Juk kazkoki sprendima imanoma priimti ax.gif
Atsakyti
Man kyla šiek tiek kitokia apsisprendimo dėl pavardės problema. Ruošiuosi tekėti antrą kartą. Iš pirmos santuokos turiu dukrą, jau antrokę. Pirmas vyras miręs. Jei keisiu pavardę į antrojo vyro, kažkodėl jaučiu kaltę prieš dukrą, lyg išduočiau jos tėtį (mokyklos žurnalo pildymas, vaikų klausimai, kodėl jos pavardė kitokia nei mamos ir t.t.). Jei pasiliksiu senąją, pirmo vyro pavardę,vėlgi, būsimas vaikelis kitokią pavardę gaus... Nors persiplėšk g.gif . Situacija pakankamai kvaila, bet gal kam nors taip jau buvo?Įdomu būtų sužinoti, kaip pasielgėt? umn.gif
Atsakyti
QUOTE(Wija @ 2007 11 02, 20:08)
Man kyla šiek tiek kitokia apsisprendimo dėl pavardės problema. Ruošiuosi tekėti antrą kartą. Iš pirmos santuokos turiu dukrą, jau antrokę. Pirmas vyras miręs. Jei keisiu pavardę į antrojo vyro, kažkodėl jaučiu kaltę prieš dukrą, lyg išduočiau jos tėtį (mokyklos žurnalo pildymas, vaikų klausimai, kodėl jos pavardė kitokia nei mamos ir t.t.). Jei pasiliksiu senąją, pirmo vyro pavardę,vėlgi, būsimas vaikelis kitokią pavardę gaus... Nors persiplėšk g.gif . Situacija pakankamai kvaila, bet gal kam nors taip jau buvo?Įdomu būtų sužinoti, kaip pasielgėt? umn.gif

mano mama pasiliko pirmojo vyro pavardę, taigi mano pavardė visada skyrėsi nuo mamos, bet jokių problemų dėl to neturėjom... Manęs niekas niekad neklausinėjo kodėl pavardė skirtinga, o gal tiesiog neprisimenu, nes pati niekada tame nemačiau jokios problemos unsure.gif
Jei nuspręsit keisti, tai gal galima pabandyti pašnekėti su dukra ir paaiškinti viską (o gali būti ir taip, kad tik jūs tą kaltę jaučiat ir dukra netgi negalvoja taip). O jei nekeisit, tai nemanau, kad būsimajam vaikeliui bus didelis skirtumas kokia mamos pavardė. Mano nuomone, ta pavardė tai išvis nelabai reikšmingas dalykas, svarbu nedaryti iš to didelės problemos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wija @ 2007 11 02, 20:08)

Asmeniskai pazistu seima, kur moteris istekejusi uz antro vyro ( buvusi nasle) pasiliko savo pirmaja pavarde. Taigi dabar jos ir jos vaiko is pirmos santuokos viena pavarde, o antro vyro ir vaiko is antros santuokos- kita pavarde. Niekada nekilo del to jokiu problemu.
Atsakyti
gal ir keistas klausimas, bet ar negalima pasilikti dvieju pavardziu? Ir pirmojo ir antrojo vyru??
Atsakyti