Įkraunama...
Įkraunama...

problema dėl pavardės

QUOTE(žostautė @ 2008 04 28, 13:32)
Na niekosau, kaip kitas žmogus gali reikalauti ar nesutikti dėl MANO pavardės  blink.gif  Kartu priimti sprendimus dėl MANO pavardės?  blink.gif  Nesutinku niekaip. Mano mama, beje, Poškaitė, patikėk kaip papoškėt gali biggrin.gif
Nors šiaip pavardė kildinama iš "Paška", tipo "Povilas" wink.gif

Atsiminkit savo žodžius, kai ko nors gyvenime reikalausit iš vyro lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Dėl pavardės , tai reikalauti gal ir negali, bet sužinoti priežastį dėl kurios nenorite priimti jo pavardės, turėtu g.gif
Atsakyti
nu man tai ka ta pavarde. ne uz pavardes teku. uz vyro. zmogaus. jei jis su minim del pavardes nedraugautu, nu tai kam man toks vyras. tai taip ir ash. kam jam but su moterim, kuriai jo pavarde uz jy paty labiau rupi. imsiu ash jo pavarde tradicishkai ir bus super smile.gif
Atsakyti
Man buvo labai malonu pasiimti vyro pavardę, kuria tikrai didžiuojuosi thumbup.gif happy.gif O vyrui labai malonu, kad ją pasiėmiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2008 07 11, 10:52)
Atsiminkit savo žodžius, kai ko nors gyvenime reikalausit iš vyro lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Dėl pavardės , tai reikalauti gal ir negali, bet sužinoti priežastį dėl kurios nenorite priimti jo pavardės, turėtu g.gif

Kai tekesiu tikrai nesiruosiu keisti savo pavardes, ir mano draugas nieko pries. Man skamba kvailai, kai sako, jei nepasiimi vyro pavardes, tai negerbi jo.... manau jei negerbciau tai tikrai netekeciau!!!
O paaiskinimas labai paprastas, as gimaiu ir gavau pavarde, del kokios priezasties tureciaujos atsisakyti???? Juk nesiulau vyrui jei nori , kad mane vestu atsisakyk savo vardo arba ji pakeisk...
Vaiko pavarde lai buna kaip tecio, bet kodel moteris turi ja keisti...zinau pasakysit, kad visos seimos pavardes vienodos..... .nieko panasaus
imkim pavyzdzi: vyras -Petrikis, zmona- Petrikiene, dukra- Petrikyte
nematau jokio vienodumo!!!!!!!!!!!!

Atsakyti
QUOTE(AidaBajar @ 2008 07 23, 14:10)
imkim pavyzdzi: vyras -Petrikis, zmona- Petrikiene, dukra- Petrikyte
nematau jokio vienodumo!!!!!!!!!!!!

Aš tai matau, kad visų šių žodžių šaknis vienoda, o Tau matyt pastabumo trūksta. unsure.gif
irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 07 23, 22:22)
Aš tai matau, kad visų šių žodžių šaknis vienoda, o Tau matyt pastabumo trūksta. unsure.gif
irnesakyk.gif

pritariu. kad galūnės skirtingos tai tik labai graži liet. kalbos ypatybė, parodanti giminystės ryšį (ar duktė, ar žmona).
O perimti pavardę - tai parodai, jog suvienijamos atskiros šeimos. Ir iš esmės kuris kurio pavardę ima, tai tik nuo šalies priklauso - lotynų amerikos šalyse visada vyras ima moters pavardę.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 07 23, 23:22)
irnesakyk.gif

... smile.gif ne man pastabumo netruksta,kad saknys vienodos, bet man tai ne vienodos pavardes. smile.gif
Atsakyti
o mano tokia situacija..kad busimo vyro pavarde..tikrai tokia nekokia..man tai dzin del tos pavardes..bet vat musu vaikams ypac mergaitems turetu buti nekas..nes tikrai is tokiu kur mokykloje saipysis..dabar vaikai tokie ziaurus..jis lyg buvo sutikes imti mano, nes mano tokia grazi tradicine, is jos nieko neisvartysi, bet dabar pagalvojes kiek dalyku tektu keisti lyg persigalvojo..net nezinau nieko tikriausia neprigalvosi.. g.gif as tragedijos nedarau..bet kazkaip vistiek pagalvoju..
Atsakyti
QUOTE(gaudri @ 2008 07 25, 16:44)
o mano tokia situacija..kad busimo vyro pavarde..tikrai tokia nekokia..man tai dzin del tos pavardes..bet vat musu vaikams ypac mergaitems turetu buti nekas..nes tikrai is tokiu kur mokykloje saipysis..dabar vaikai tokie ziaurus..jis lyg buvo sutikes imti mano, nes mano tokia grazi tradicine, is jos nieko neisvartysi, bet dabar pagalvojes kiek dalyku tektu keisti lyg persigalvojo..net nezinau nieko tikriausia neprigalvosi.. g.gif as tragedijos nedarau..bet kazkaip vistiek pagalvoju..

Tai- jei vyras nenori keisti pavardės į tavo, Tau jo negraži-pasilik savo, o jis -savo.
O vaikus galite Tavo pavarde registruoti- kai tėvų skirtingos pavardės klausia kokia bus vaiko, prieš registruojant.
Beje, nebūtina visko keisti. Tik pasą ir teises... Turtą, mokslus kokius baigimus, bankus- galima nekeisti- tik turėti įrodymą, santuokos liudijmą- norint parduoti ar pan. Nematau, problemų. Juk visos moterys keičia ir problemų tai nesudaro. nebent firmą kokią turit- tai tada registrų centre reiktų performinti ir darbe, bet tai kokios problemos- palyginus su vaikų patyčiom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 4xmama: 25 liepos 2008 - 16:00
Et, ir problemų žmonės susigalvoja irnesakyk.gif
Atsakyti
tai jei neturi problemu, tai nebutina cia ir komentuoti..
Atsakyti
QUOTE(gaudri @ 2008 07 25, 14:44)

na koks skirtumas kas kieno pavarde ims,arba tu ,arba TB tures ,daugybe popieriuku tvarkytis,pavarde keist. mirksiukas.gif O jei del vyro pavardes, is mergaiciu ,gali buti saipomasi,tai gal vis del to verta vyrui pagalvot apie tavo pavarde.Palakstys truputeli po vestuviu su popieriukais,bet zinos kad asaugojo busimas atzalas nuo galimu patyciu cool.gif
Atsakyti