QUOTE(Brėkšta @ 2008 04 27, 22:15)
visų pirma juk ne už uošvienės tekėsit, o už savo vyro
mergautinė pavardė parodo moters kilmę iš kokios giminės ji kilus, o priimdama vyro pavardę po santuokos moteris parodo priklausomybę kitai šeimai juk galima pasilikt dvi pavardes,
na nebent jūs tekėdama už savo išrinktojo prie altoriaus jau galvosit apir kitas vestuves, tai gal tikrai neverta pavardės keist ir tekėti iš vis, nes šeip žmonės bent jau per savo vestuves galvoja, kad jie bus iki grabo lentos kartu, o ne kiek kartu reiks pavardę keist
mergautinė pavardė parodo moters kilmę iš kokios giminės ji kilus, o priimdama vyro pavardę po santuokos moteris parodo priklausomybę kitai šeimai juk galima pasilikt dvi pavardes,
na nebent jūs tekėdama už savo išrinktojo prie altoriaus jau galvosit apir kitas vestuves, tai gal tikrai neverta pavardės keist ir tekėti iš vis, nes šeip žmonės bent jau per savo vestuves galvoja, kad jie bus iki grabo lentos kartu, o ne kiek kartu reiks pavardę keist
Na ne už uošvienės, bet pavardę juk ne vyro gaunu, o jo motinos, jei "-ienė"
Išekėjusi aš nepradedu priklausyti vyro šeimai, absurdas. Netinka man toks požiūris Aš ne nekilnojamas turtas ir ne papuošalas.
Prie altoriaus netekėsiu ir bet kuriuo atveju esu realistė - gyvenime visaip nutinka. Mano pavardė man svarbi, net pagal reikšmę labai tinkanti. Nenoriu jos keisti.