Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo asociacija - visa informacija apie ją

Neturetu niekas keisti, bet del viso pikto parasiau jiems tik ka uzklausima. Kai gausiu atsakyma - iskart informuosiu 4u.gif

Apie pirma nemokama konsultacija jie praso pranesti registruojantis, tad nepamirskite prasome 4u.gif apie kitas nuolaidas jau suderinsite eigoje.

Vaisingumo asociacija, visoms klinikoms siuncia rasta, del narystes patvirtinimo ir nuolaidos suteikimo - todel prasau informuokite mane kaip galedami is anksto, kad galeciau toki rasta paruosti ir nusiusti istaigoms, kuriose gydotes (nedarykite to paskutine diena).

Kad gauti nuolaida, pakanka tik vienam is seimos nariu buti Vaisingumo asociacijos nariu 4u.gif

Atsakyti
as kai dariausi 3IUI ir 4IUI (2007-8m), tai labai gaila, bet niekas is M&V neprimine man apie nuolaidas IUI, o pati ir nepagalvojau, kad jie taiko unsure.gif nors zinojo kad as VA nare unsure.gif
turbut reikia reikalauti
Atsakyti
bandau susirinkti informacija apie esama situacija. gal turite istatymo projekta. Noreciau perskaityti.

Internete radau baznycios pozicija. Baisu. Baznycios pozicija labai griezta del IVF, donorystes ir pan. Bet tada kaip katalikiskoje Italijoje yra kompensuojami vaistai?

labai daug sakanti pastraipa schmoll.gif

Bažnyčia taip pat kviečia nevaisingas sutuoktinių poras nenusiminti, o dalytis meile įsivaikinant našlaičius arba padedant kitoms šeimoms auginti vaikus: „Kaip rodo Evangelija, fizinis nevaisingumas nėra absoliutus blogis. Sutuoktiniai, kurie, išmėginę visus leistinus medicinos būdus, vis tiek lieka nevaisingi, tegu vienijasi su Nukryžiuotoju, visokio dvasinio vaisingumo šaltiniu“23.
Atsakyti
http://www3.lrs.lt/p...r...r2=2&p_gal=

QUOTE(Jonina @ 2008 04 23, 13:58)
gal turite istatymo projekta. Noreciau perskaityti.

Atsakyti
Kadangi gavau atsakymą iš Motinos ir Vaiko klinikos vadovės, tai informuoju, kad nuolaida Vaisingumo asociacijos narėms šioje klinikoje nesikeičia:

- Pirma konsultacija nevaisingumo klausimais - NEMOKAMA !
- 10% nuolaida IUI procedurai;
- nemokamas embrionų šaldymas ir saugojimas po IVF procedūros.

Prašome tik laiku informuoti ir klinika ir mus dėl raštiško patvirtinimo pateikimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2008 04 23, 13:25)

Dekui. Situos as skaiciau, bet nei viename nera numatyta kompensavimo galimybe. galvojau, gal dar vienas projektas yra kuriame numatytas kompensavimas.
O kokia VA pozicija? Ar kuri projekta palaiko?
Atsakyti
neturiu darbe dokumentu, negaliu placiai komentuoti, o ir neviska zinai, tiek kiek Daiva. Gal Daiva kai tures laiko atrasys tau. Painu is tikruju paprastiems zmonems tuose istatymu labirintuose..kazkada SAM teige, kad kopensavimo ieskos, paskui kad neimanomas kompensavimas, nes nera istatymo, dar veliau, kad visdelto kompensavimas atskirtas nuo istatymo ir del vaistu to i juos turi kreiptis farmacininkai...zodziu visi atsimusineja nuo musu ir musu problemu kaip tik imanoma.

VA palaiko ir palaikys liberaliausius istatymus, tik kad nelabai ta musu pozicija kam rupi. Gvildename minti kovoti teismuose, bet tam dar turime issiaiskinti daugeli dalyku.

Atsakyti
Ligų kodų ir ligų aprašymų paieška TLK-10 diagnozių klasifikatoriuje

TLK-10 kodas:

Kodas Diagnozės aprašymas
N46 Vyro sterilumas (nevaisingumas)
N97.0 Moters nevaisingumas dėl anovuliacijos
N97.1 Moters nevaisingumas dėl kiaušintakių patologijos
N97.2 Moters nevaisingumas dėl gimdos patologijos
N97.3 Moters nevaisingumas dėl gimdos kaklelio patologijos
N97.4 Moters nevaisingumas dėl vyro patologijos
N97.8 Kitos prigimties moters nevaisingumas
N97.9 Moters nevaisingumas, nepatikslintas
Z35.0 Nėštumo stebėjimas, kai yra buvęs nevaisingumas

Taigi ir Lietuva atrodo pripazysta nevaisinguma, kaip liga, bet...
Atsakyti
QUOTE(Jonina @ 2008 04 23, 13:58)
Internete radau baznycios pozicija. Baisu.  Baznycios pozicija labai griezta del IVF, donorystes ir pan. Bet tada kaip katalikiskoje Italijoje yra kompensuojami  vaistai?
labai daug sakanti pastraipa schmoll.gif

Bažnyčia taip pat kviečia nevaisingas sutuoktinių poras nenusiminti, o dalytis meile įsivaikinant našlaičius arba padedant kitoms šeimoms auginti vaikus: „Kaip rodo Evangelija, fizinis nevaisingumas nėra absoliutus blogis. Sutuoktiniai, kurie, išmėginę visus leistinus medicinos būdus, vis tiek lieka nevaisingi, tegu vienijasi su Nukryžiuotoju, visokio dvasinio vaisingumo šaltiniu“23.

Kuo toliau, tuo labiau priimu marksizmo-leninizmo-mokslinio-ateizmo poziciją bažnyčios atžvilgiu, kurią man kalė per politines paskaitas universitete - tai yra organizacija, skirta valdyti paprastus žmogelius, kad klausytų savo pono ir nesišakotų... visus vargus priimtų kaip Dievo siųstus žmogelių išbandymui...
Gal mane pasmerks tikintieji, bet pati užaugau katalikiškoj šeimoj. Ir kai išgirstu bažnyčios nuomonę nevaisingumo klausimu, kraujas užverda.
Atsakyti
Bandysiu pagrindiniais bruožais perbėgti, ką žinau.
Įstatymų projektus rengia Vyriausybė ir teikia juos Seimui tvirtinti, koreguoti, svarstyti, priiminėti.
Kaip žinia, jau daug metų Seime guli du IVF įstatymo projektai - vienas liberalusis, kuriuo leidžiama praktiškai viskas (ten tik nieko nekalbama apie donorines programas), ir konservatyvusis, kuriame ribojamas sukuriamų embrionų skaičius, yra nemažai keistų niuansų, tačiau esminis bruožas - galima sukurti ir įsodinti tik tris embrionus, po šios redakcijos priėmimo nebeliktų ir embrionų šaldymo (nes jų tipo nesukurtų). Šita redakcija mums ypač kenksminga - mano galva, jau geriau jokio įstatymo nei toks.
Paskutiniais duomenimis (bent jau taip mums teigė Sveikatos komitetas Seime) - Seime buvo nubalsuota už pagrindą imti liberalųjį projektą. Delfio žurnalistei lygiai tą pačią dieną neva buvo pasakyta, kad nėra tokio pasirinkimo, kad abu projektai yra svarstytini. Kas meluoja - ar D.Mikutienė ar Delfio žurnalistė, sakydamos, kad abu projektai svarstytini, nežinau.
Jei kas pamenate, praėjusių metų gale Seimą ir SAM užjudino EU institucijos, kad dirbtinio apvaisinimo procedūros nėra suderintos su EU direktyvomis ir pareikalavo tai padaryti. Ta intencija Seimas neva grąžino SAMui svarstyti IVF įstatymo projektą. Čia yra įvairių juridinių kazusų. Kiek man žinoma, buvo pažeista įstatymo grąžinimo procedūra, todėl dabar net abejoju ar iš viso juridiškai fiksuojamas toks grąžinimas, jei nefiksuojamas - tada SAM nusiplauna rankas ir nieko iš jų nepareikalausi. Abejoju ar tai sužinosim.
Na nepaisant to, kadangi projektas atseit buvo grąžintas, SAMe buvo sudaryta darbo grupė, kurioje dirbau ir aš, tvarkyti IVF įstatymo projektui . EU direktyvos neturi nieko bendra su konkrečiom procedūros nuostatom, tai tik techniniai reikalavimai kaip konkretūs gydymo etapai turi būti atliekami. Tačiau darbo grupė nusprendė tobulinti visą įstatymą, jei jau jis grįžo į SAM. Įtarimą jau tada man šiek tiek kėlė SAM darbuotojų nuolatinės replikos, kad reikia ruošti alternatyvius variantus - tokį, kuris tinka darbo grupei, ir tokį, kurį priimtų ministras ir politikai. Tačiau darbo grupė vieningai nusprendė, kad mes ruošiam tokį projektą, koks reikalingas pacientams ir medikams darbą atlikti, o ne politikams. Na paruošėm mes tą projektą, puikų mano akimis, su visais saugikliais pacientams, su donorinėm programom. Projektas buvo atspausdintas, visa darbo grupė ėjome jo pasirašyti į SAM ir jis turėjo iškeliauti į Seimą.
Projektas Į SEimą turėjo būti grąžintas iki vasario 1 dienos. Po šios datos užklausiau SAM ar projektas pateiktas Seimui, į ką ne per daug entuziastingai man buvo pasakyta tik tiek, kad yra kažkokių procedūrinių nesklandumų.
Iš neoficialių šaltinių sužinojau, kad netrukus po darbo grupės paruošto projekto į SAM buvo iškviesti keli medikai ir paprašyta paruošti dar vieną projekto variantą, kuris tiktų Bažnyčiai ir sveikatos ministrui.
Todėl manau, kad darbo grupės formavimas ir darbas buvo tik akių dūmimas.
Bet kokiu atveju dabartinėmis žiniomis Seimui niekas nepateikta ir jame tebelieka tie du seni įstatymo projektai. Netikiu kad juos kas ruosiasi svarstyti ir juo labiau priimineti.

Kokia mūsų pozicija - labai kebli. Dabar mes aišku pareikalausim paaiškinti, kodėl nevykdomi EU nurodymai, kam buvo suformuota darbo grupė, jei niekas nepajudėjo iš vietos.
Su reikalavimu priimti įstatymą yra labai keblu - iš vienos pusės mums tarsi reikėtų reikalauti priimti įstatymą, nes tada neva pajudėtų kompensavimo reikalai (kuo aš netikiu), iš kitos pusės - reikalaudami galime išsireikalauti, kad bus priimtas konservatyvus įstatymas, ir tada neturėsim galimybės nei normaliai gydytis, nei gausim pinigų jam.

Dėl kompensavimo - yra ne kartą rašyta į visas žinybas (Seimą, ministeriją, vyriausybę, Finansų ministeriją, Ligonių kasas, net Prezidentui rašiau) - kai kurie raštai tiesiog persiunčiami pagal komeptenciją (į SAM arba LIgonių kasas), o iš ten ateina vienareikšmiški be išlygų atsakymai - komepsavimo nebus, kol nepriimtas įstatymas, nes neva reikia žinoti, kas leidžiama kas ne, ką kompensuoti kone. Tai liecia proceduras.

Kas liecia medikamentu kompensavima - irgi jau esu rasiusi. Pagal SAM patvirtintas Nevaisingumo gydymo metodikas farmacininkai jau gali prasyti itarukti Gonalį ir Puregonę į kompensuojamų vaistų sąrašą. Kalbėjau ir buvau susitikus su farmacininkais, jie sutinka, kad tai labai reikalinga, tačiau tai ilga ir daug tiek žmogiškų, tiek finansinių resursų reikalaujanti procedūra ir jie tiesiog nelabai turi kada tuo užsiimti. Pažadėjo man kad iki rudens kažką darys. Priversti jų mes negalim - tai jų verslo reikalas. Kaip nors kitaip įtakoti medikamentų kompensavimo irgi negalime.

Tiesa, dėl to kad įstatyme nėra nuostatos dėl kompensavimo. Kažkada teiravaussi pati - man buvo pasakyta, kad tai reglamentuojama poįstatyminiais aktais, todėl prašiau bent jau įrašyti į įstatymą punktą, kad gydymo kompensavimo tvarka bus nustatyta poįstatyminiais aktais, bet į tai niekas nekreipė dėmesio.

Štai tokios liūdnos tokelės su mūsų reikalais. Yra toks ypatingai bjaurus pojūtis, kad kariaujame jau ne tik su vėjo malūnais, bet su milžiniške vėjo jėgaine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 24 balandžio 2008 - 15:20
Sveikute, Sveikutes,

Kalbejau su SAM atstovais. Man sake, kad seimas grazindamas projekta papildomai nagrineti SAM pazeide proceduras. Dave svarstyti SAM darbo grupei, bet jie negali grazinti atgal i seima be atskiro seimo prasymo. Nors konkrečiu pazeidimu negalėjo ivardinti.....Sake, kad darbo grupe padare savo darba, ministras supazindintas su projektu. Bet tipo jie neturi pagrindo grazinti atgal i seima.

Tada kalbėjau su sveikatos komiteto atstove. Ir sake, kad tai yra visiška nesamone. Jie turi pagrinda atsiimti sena projekta ir teikti nauja, kuris jau yra paruostas darbo grupes. Ji buvo pasibaisėjusi, kad SAM turi paruoses projekta ir ji laiko.

Butinai sake, rasyti laiska seimui, kuriame paklausti kodel projektas negrizta i seima ir butinai pamineti kompensavimo klausima. Parasyti, kad siuo metu kol nera istatymo butu svartoma galimybe kompensuoti vaistus. Sake, kad tikrai procesas turetu pajudeti. Rekomendavo rasyti ne kaip fiziniam asmeniui, o kaip asociacijai. As galeciau pabandyti sudelioti laisko teksta, bet butu gerai ji issisuti asociacijos vardu 

Grazios jums popietes!

Papildyta:
QUOTE(Jonina @ 2008 04 25, 11:09)
Sveikute, Sveikutes,

Kalbejau su SAM atstovais. Man sake, kad seimas grazindamas projekta papildomai nagrineti SAM pazeide proceduras. Dave svarstyti SAM darbo grupei, bet jie negali grazinti atgal i seima be atskiro seimo prasymo. Nors konkrečiu pazeidimu negalėjo ivardinti.....Sake, kad darbo grupe padare savo darba, ministras supazindintas su projektu. Bet tipo jie neturi pagrindo grazinti atgal i seima.

Tada kalbėjau su sveikatos komiteto atstove. Ir sake, kad tai yra visiška nesamone. Jie turi pagrinda atsiimti sena projekta ir teikti nauja, kuris jau yra paruostas darbo grupes. Ji buvo pasibaisėjusi, kad SAM turi paruoses projekta ir ji laiko.

Butinai sake, rasyti laiska seimui, kuriame paklausti kodel projektas negrizta i seima ir butinai pamineti kompensavimo klausima. Parasyti, kad siuo metu kol nera istatymo butu svartoma galimybe kompensuoti vaistus.  Sake, kad tikrai procesas turetu pajudeti. Rekomendavo rasyti ne kaip fiziniam asmeniui, o kaip asociacijai. As galeciau pabandyti sudelioti laisko teksta, bet butu gerai ji issisuti asociacijos vardu 

Grazios jums popietes!

Pirmadieni turesiu dar informacijos
Atsakyti
Sveikutės,
Šiandien buvau pas vieno Seimo nario, atstovaujačio kraštą kuriame aš gyvenu, padėjėją. Klausiau dėl dirbtinio apvaisinimo įstatymo projekto, sakė informuos kai tik ką nors sužinos. Padėjėjas patarė rašyti raštus, prieš rinkimus tai labai svarbu. Dabar mes turime realią galimybę juos paspausti. Tą aš ir padariau, parašiau savo vardu raštus dviems seimo nariams. Beje, kažkada vienas buvo prieš šį įstatymą.
Manau, kad jeigu iš mūsų tarpo daugiau kas rašytų, gal ką nors pagaliau pasiektumėme.
Sėkmės.
Atsakyti