Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo asociacija - visa informacija apie ją

Pabandysiu dar šiek tiek populiariai paaiškinti.
Iki Lapkričio 22 dienos Lietuva turi atsakyti Europos Sąjungai, kodėl Lietuvos įstatymai prieštarauja ES įstatymams ir neleidžia ląstelių donorystės, kas ES yra prilyginama organų transplantacijai. Taigi atsakymas turėtų būti labai greitai. Ponia D.Mikutienė bandė prieštarauti, kad mums neprivalomi ES reikalavimai, nes mūsų šalies situacija ypatinga - esam labai dideli katalikai biggrin.gif (gink Dieve, nesišaipau iš katalikų, šaipausi tik iš to, ka kai kurie jais tampa, kai jiems patogu). Na neišmanau teisės, nežinau kiek Lietuva gali nepaisyti ES direktyvų, tačiau kažkokia pažeidimų proocedūra ES jau pradėta.

Taigi dabar Seimas vėl grąžino Vyriausybei taisyti IVF įstatymą (tą liberalųjį, kuriame berods tik donorystė ir yra uždrausta, visa kita leidžiama). Vyriausybė turėtų įstatymą pakoreguoti pagal ES reikalavimus ir vėl teikti Semui. Va tada reikes stengtis, kad jis vėl neužgultų Sveikatos komiteto stalčiuose.
Atsakyti
QUOTE(blndz @ 2007 11 14, 23:18)
Daiva, o aš dabar galvoju - gal būtų galima va tokią visokią info talpinti asociacijos internetiniam puslapy, taip pat ir visokius straipsnius, kurie išeina, tada gal žmonės nors truputį nesijaustų visai užmiršti  g.gif

p.s. galiu pasisiūlyti redaguoti visokius tekstus ar dar ką nors padaryt  blush2.gif

o tai šitas mano pasiūlymas visai blogas, kad taip nesulaukiau palaikymo jokio? g.gif aš tai nesuprantu interneto platybėse ir gal kaip nors labai sudėtinga būtų tą daryti? unsure.gif
jeigu jisai visai blogas tas mano pasiūlymas - pasakykit, aš stipri, ištversiu biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(blndz @ 2007 11 15, 15:42)
o tai šitas mano pasiūlymas visai blogas, kad taip nesulaukiau palaikymo jokio?  g.gif  aš tai nesuprantu interneto platybėse ir gal kaip nors labai sudėtinga būtų tą daryti?  unsure.gif 
jeigu jisai visai blogas tas mano pasiūlymas - pasakykit, aš stipri, ištversiu biggrin.gif biggrin.gif

mano manymu, mintis tikrai labai gera thumbup.gif , tik va kas tuo uzsiims, nes vistiek reikia laiko g.gif nes kas mums atrodo jau zinoma ir savaime suprantama, kitiems, tik susidurusiems su problemomis, kaip skendimas juroje - sunku susivokti doh.gif
o ir bendrai LT kontekste del nevaisingumo zinoti situacija smile.gif
Atsakyti
tai vat aš ir siūlausi padėti, pagal savo galimybes aišku, bet mielai skirčiau laiko visuomenės švietimui šituo klausimu. mano asmeninis liežuvis netrumpas, bet nėra tokio ilgio, kad visiems papasakočiau - internetas šiuo atžvilgiu mane nurungia lotuliukas.gif
Atsakyti
Komiteto išvada: lrs
Atsiprašau, jeigu ne taip ką įrašiau, žodžiu - lrs tinklapyje patalpinta išvada.

Papildyta:
Viskas gerai, bent jau man atverčia biggrin.gif
Atsakyti
Blndz, labai geras pasiūlymas - tiesiog nespėjau sureaguoti raštu. Parašysiu tau až, kai turėsiu laiko.
Papildyta:
Juokingai jie čia informaciją pateikia biggrin.gif Nes pats įstatymas nebuvo visškai svarstomas posėdyje, tik keletą minučių pašnekėta apie ES direktyvas ir kad grąžinti įstatymą Vyriausybei. Jokie atskiri įstatymo punktai nė iš tolo nebuvo nagrinėjami.
Atsakyti
žieminuke, ir vėl ačiū tau už žinių sekimą ir pateikimą 4u.gif wub.gif tu šaunuolė thumbup.gif

Daiva, del puslapio sutvarkymo ir paleidimo irgi reikia pasikalbėti. Reikia pagaliau ji padaryti, gal tu mums perduotum? Pasitektusios komanda galėtumėme greitai sutvarkyti.

Dar vienas klausimas...gal jau zinai kada bus sudarinejama darbo komisija del istatymo pastarojo pataisymo? Gal turi tos moteriskes kontakta ar bent pavarde? As galiu jai paskambinti ir issiaiskinti terminus ir musu sudalyvavima(jeigu kviecia, manau reikia dalyvauti).

Ir labai noreciau asociacijos nariu susitikimo...reikia galvoti ka daryti toliau, kaip pritraukti nauju aktyviu zmoniu ir t.t.

Ir dar norejau paklausti, kaip manai, gal siais metais SAM galim pateikti pernyksty projekta vel del Brosiuru IVF linksmai? Ar galima ta pati projekta teikti?
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2007 11 15, 16:18)
Juokingai jie čia informaciją pateikia biggrin.gif Nes pats įstatymas nebuvo visškai svarstomas posėdyje, tik keletą minučių pašnekėta apie ES direktyvas ir kad grąžinti įstatymą Vyriausybei. Jokie atskiri įstatymo punktai nė iš tolo nebuvo nagrinėjami.

skaičiau ir savom akim negalėjau patikėti, pati sėdėjau posėdy ir, kiek prisimenu, nebuvau prisnūdusi - labai jau trumpai užtruko, nespėjau biggrin.gif o čia tiek visokių klausimų nutarta, įdomu kaip šitas mechanizmas veikia, jeigu apie tai per posėdį nė šnipšt? g.gif kas tada nusprendžia ir parašo visus tuos dalykus? g.gif
Atsakyti
Euromergele, aš viską tvarkau pati ir informuosiu. Nesuprantu, kam reikia tai daryti keliais frontais.
Dėl www - aš jau darau jį su Britta.
Dėl VA susitikimo - jau rašiau - visuotinis susirinkimas bus sausio mėnesį. Visa informacija ir medžiaga bus išplatinta VA nariams mėnesį prieš susirinkimą pagal įstatymų reikalavimus.
Dėl SAM - bent jau aš neturiu informacijos, kad konkursas yra paskelbtas.
Atsakyti
As nesiulau nieko daryti keliais frontais. As noriu arba padeti, arba apsiimti, nes man ne ka maziau svarbus sios organizacijos gyvavimas, veikimas, zmones ir pan.

Del www...maniau mes (aktyvistes) kartu darome, darysime ir prisidesime, juk svarsteme apie puslapio struktura....

Del susitikimo super - lauksiu...jeigu reiks pagalbos - welcome.

Del SAM...maniau cia kasmet iki sausio 15 dienos tokie konkursai vyksta, todel ir paklausiau

Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2007 11 15, 18:05)
Tiesa, BAK direktorė nori susitikti po Naujų metų. Taigi tuomet iš karto grįžim prie šitos temos ir paderinsim datą.

O kodėl tik po naujųjų, ši mintis man nepatinka, nes aš žinau kad ji būna darbe net iki 20 val., manu tikrai galėtų rasti bent pusv. mums doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarūniukė @ 2007 11 16, 08:33)
O kodėl tik po naujųjų, ši mintis man nepatinka, nes aš žinau kad ji būna darbe net iki 20 val., manu tikrai galėtų rasti bent pusv. mums doh.gif

Šarūniuke, patinka ar nepatinka, toks BAK direktorės, o ne mano sprendimas.
Atsakyti