Įkraunama...
Įkraunama...

Plovas

QUOTE(dianita @ 2007 10 22, 17:26)
parasyk kaip darai tongue.gif

drinks_cheers.gif aš taip pat noriu receptėlio wub.gif
Atsakyti
meginau padaryt besivadovaudama beveik visais patarimais smile.gif (su valgio gaminimu mna sunkiai) neturedama nei ugniai atsparaus indo nei spec puodo tik paprasta puoda ir dujine biggrin.gif gavosi labai skaniai, tik puodo dugnas prisvilo na to ir reikejo tiketis, nes dariau pagal ta metoda kur pabaigoje uzdedami ryziai ir nebemaisoma
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2007 10 22, 18:36)
drinks_cheers.gif aš taip pat noriu receptėlio wub.gif

Taigi plovas su juros gerybemis turetu paella vadintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2007 10 23, 11:08)
meginau padaryt besivadovaudama beveik visais patarimais smile.gif (su valgio gaminimu mna sunkiai) neturedama nei ugniai atsparaus indo nei spec puodo tik paprasta puoda ir dujine biggrin.gif gavosi labai skaniai, tik puodo dugnas prisvilo na to ir reikejo tiketis, nes dariau pagal ta metoda kur pabaigoje uzdedami ryziai ir nebemaisoma

Gal tu palikai per didelę liepsną kad prisvilo ?
Atsakyti
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2007 10 23, 13:18)
Taigi plovas su juros gerybemis turetu paella vadintis  biggrin.gif

O į paelą dedasi pomidorų padažas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniska: 23 spalio 2007 - 11:54
QUOTE(Agniska @ 2007 10 23, 12:54)
O į paelą dedasi pomidorų padažas? g.gif

Tikrai ne. I plova irgi nesideda
Atsakyti
Nu į plovą visada dedu pomidorų padažą biggrin.gif
Atsakyti
pastebejau,kad plovas labai priklauso nuo ryziu,negaliu su kitokiais valgyt,gaunasi kose,man geriausi plikyti,jie niekad nesubyra,ir misrainem ir kitiem patiekalam tinka.o dar labai skanu-rasykites-
isvirti ryzius (tik plikytus),juos suberti i keptuve,ideti nemazai sviesto,isspausto cesnako(kiek kam skaniau) ir vegetos.viska pakepinti doh.gif kaip skanu....ir prie mesos ir net vienus galima.....bandykit lauksiu atsiliepimu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2007 10 23, 13:50)
Tikrai ne. I plova irgi nesideda

Nors siaip tai gal cia pernelyg kategoriskai pasakiau tu paellos rusiu, kaip ir plovo - pilna, gal ir dedasi... As tai nededu.
Papildyta:
QUOTE(Agniska @ 2007 10 23, 13:52)
Nu į plovą visada dedu pomidorų padažą biggrin.gif

Man cia aiskino zmogus kiles is Ubekistano - Lietuvoje neimanoma pagaminti tikro plovo, nes musu morkos saldzios. Tai ir plovas gaunasi saldokas.
O apie plova - ten jau anksciau ir as buvau idejes nuoroda ir dar kazkokio vaikino receptas idetas. Atrodo artimiausi, eee, pavadinkim, tikram plovui.
O siaip dar visokiu patarimu yra: vienas draugas sako, kad plovui butinai reikia naudoti Basmati ryzius. Kitas, keliaves po Vidurine Azija, sako, kad tikras plovas daromas ant medvilnes aliejaus kartu su avies lajum. Ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Gabyyy @ 2007 10 23, 14:04)
pastebejau,kad plovas labai priklauso nuo ryziu,negaliu su kitokiais valgyt,gaunasi kose,man geriausi plikyti,jie niekad nesubyra,ir misrainem ir kitiem patiekalam tinka.o dar labai skanu-rasykites-
isvirti ryzius (tik plikytus),juos suberti i keptuve,ideti nemazai sviesto,isspausto cesnako(kiek kam skaniau) ir vegetos.viska pakepinti  doh.gif kaip skanu....ir prie mesos ir net vienus galima.....bandykit lauksiu atsiliepimu  thumbup.gif

Ryziai sulimpa tada, kai juose yra daug krakmolo. Tada gaunas kaip ryziu kisielius. Todel pries darant plova ryzius mirkau ir plaunu kelis kartus. T.y. uzmerkiu vandeniu, palaukiu 15-20 min, vandeni nupilu - ir vel nauju. Ir taip kokius 4 kartus
Atsakyti
QUOTE(linaslau @ 2007 10 23, 12:47)
Gal tu palikai per didelę liepsną kad prisvilo ?

ne liepsna maza buvo, bet puodas net ne greitpuodis bet su visu butu issinuomotas emaliuotas bobutes puodas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2007 10 23, 14:18)
Nors siaip tai gal cia pernelyg kategoriskai pasakiau tu paellos rusiu, kaip ir plovo - pilna, gal ir dedasi... As tai nededu.
Papildyta:
Man cia aiskino zmogus kiles is Ubekistano - Lietuvoje neimanoma pagaminti tikro plovo, nes musu morkos saldzios. Tai ir plovas gaunasi saldokas.
O apie plova - ten jau anksciau ir as buvau idejes nuoroda ir dar kazkokio vaikino receptas idetas. Atrodo artimiausi, eee, pavadinkim, tikram plovui.
O siaip dar visokiu patarimu yra: vienas draugas sako, kad plovui butinai reikia naudoti Basmati ryzius. Kitas, keliaves po Vidurine Azija, sako, kad tikras plovas daromas ant medvilnes aliejaus kartu su avies lajum. Ir t.t.
Papildyta:
Ryziai sulimpa tada, kai juose yra daug krakmolo. Tada gaunas kaip ryziu kisielius. Todel pries darant plova ryzius mirkau ir plaunu kelis kartus. T.y. uzmerkiu vandeniu, palaukiu 15-20 min, vandeni nupilu - ir vel nauju. Ir taip kokius 4 kartus

Dėkui už gerą patarimą, būtinai pasinaudosiu, o vis receptuose skaitau, kad ryžius reikia plauti ar net mirkyti, o kodėl, tai taip ir nesuprasdavau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikusia @ 2007 10 24, 17:02)
Dėkui už gerą patarimą, būtinai pasinaudosiu,  o vis receptuose skaitau, kad ryžius reikia plauti ar net mirkyti, o kodėl, tai taip ir nesuprasdavau.  biggrin.gif

Dar reikia tureti omeny, kad mirkyti ryziai greiciau isverda, todel tas recepto patarimas kad reikia pilti vandens (ar sultinio) tiek, kad per pirsta apsemtu ryzius, yra ne visai teisingas. Pervire ryziai neskanus kaip ir pervire makaronai. Uztenka pilti tiek, kad juos apsemtu. Tai, tiesa, priklauso ir nuo ryziu rusies, tarkim plikyti irgi greiciau suverda. Bet dristu teigti jog mirkytiems ryziams 10 min virimo uztenka per akis. Tai jau po 10 min vandens plove neturetu buti.
Atsakyti