Na va, grubiai rasau recepta, kuri gavau is seimos drauges, atvykusios is kazachijos, bent jau jai gavosi super skanus plovas, nors man jis gavosi siek tiek kitoks... na bet ji specialiste, ne as.. gal jums irgi gausis...
Reikes 1 stiklines ryziu ir 2 stiklines skyscio (i ta kieki ieina ir apie puse stiklines saulegrazu arba alyvu aliejaus).
Reikes mesos - kad butu geras skonis, geriau, kad mesa butu skirtinga, geriausiai pamaisyti paukstienos, kiaulienos ir pora kauliuku avienos. Kepti mesa keptuveje (turint spizini puoda, geriau butu ten, ant dugno supylus alieju). Sumazinti ugni, supilti susmulkinta svoguna (2 vidutinio dydzio svogunu galvos) ir morkas (5 vidutinio dydzio morkos, supjaustytos butinai tik siaudeliais, jokiu budu netarkuoti, nes patez ir nebus nei vaizdo nei skonio). Viska patroskinti keleta minuciu ant silpnos ugnies. Padidinti ugni, keleta minuciu viska pakepinti ir uzpilti 1,5 stiklines vandens ir is karto sumazinti ugni. Berti druska, is karto ragauti ar gerai, tada iberti raudonojo pipiro miltelius, dar kas megsta galima ir kario milteliu (bus daugiau siuolaikiniskas plovo variantas). Viska kaitinti iki uzvirimo.
Nuplautus ryzius uzpilti ant virsaus, padidinti ugni, kad viskas pradetu stipriai virti ir burbuliuoti ir pavirinti, kad nugaruotu skystis. Kai prades virti, imesti is karto vis galvute cesnako, ta galvute turi buti tik nuplauta gerai ir jokiu budu nenulupta (ne skilteles, o visa galvute cesnako). Kai vanduo isgaruos, viskas isvirs, uzdengti, isjungti ugni, viska apsukti pora sluoksniu laikrasciu (kad islaikytu siluma), ir apsukti pledu arba storesniu ranksluosciu, ir taip palaikyti 1 valanda, kad visas skonis gerai susistovetu ir ryziai subyretu ir nebutu sulipe.
Prie to pacio plovo labai tiko jos padarytos paprastos salotos:
Pomidorai, svogunas, cesnakas,, sviezias bazilikas, petrazole sviezia, raudonosios paprikos milteliai, druska ir sojos padazas. Darzoves supjaustyti, visa kita susmulkinti, sumaisyti, pasudyti ir pagardinti sojos padazu....
Tiesa, kas naudojate specialu puoda arba plovui skiriate spizini puoda, tai kad jis duotu gera skoni, jo negalima sveisti ar plauti su plovimo priemonemis, tik perplauti vandeniu.
Skanaus