Įkraunama...
Įkraunama...

Plovas

QUOTE(baida @ 2007 05 14, 14:53)
As gaminu pagal sita recepta http://giedrius-v.li....com/51512.html gaunasi super
      essen.gif




Aš irgi tik ką rytdienai į darbą išsiviriau, turiu įtarimą, kad neliks... Labai skanu. Viriau greitpuody, technologija tokia pati (t.y. verdi atviram), paskui išjungi ugnį, uždengi ir pabrankini... wub.gif
Einu dar įsidėt...
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2005 05 23, 02:39)
mano uosvienes bendradarbe is uzbekijos vos infarkto negavo pamacius kaip mes verdam plova  doh.gif paskui neistverus pamokino. pasirodo plovo yra simtai rusiu su ivairia mesa, riesutais, razinomis ir pan. aisku uzbekijoj populiariausia aviena.
taigi plova verda tokiam spec. inde kazane, kuris panasus i apversta kugi.aisku pas mus tokio nerasi, tiks ir musu puodai.zodziu mesa supjaustome stambesniais gabaliukais, morkas sutarkuojame perbrokine tarka, svoguna supjaustome pusziedziais.morku ir svogunu turi buti daug.tuomet gerai ikaitiname gilesne keptuve ar puoda, ji turi buti karsta ir ant aliejaus pakepinam mesa.aliejaus nepagaileti, bet tai nereiskia, kad mesa turi jame plaukti. kai mesa apkepa, ja istraukti ir atideti i sali.tuomet i keptuve dedam svogunus, kai jie prades darytis permatomi, sudeti morkas. viska kepinti kol morkos taps apkepusios ir pakeis spalva i geltonas.nes aliejus nusidazo nuo karotino.va tas karotinas ir nudazo plova geltonai.ir atminkit siukstu jokio tomato  schmoll.gif .  uzbekui tomatas plove  kaip pasityciojimas.kai morkos apkeps, sumesti atgal mesa ir viska permaisyti.kai plova verda kazane, tai viskas buna susluoksniuota, ir mesos morku ir svogunu nepermaiso.pirmas sluoksnis buna mesos, toliau morkos ir paskutinis sluoksnis svogunu.tuomet ant viso sito gerio reikia atsargiai sudeti ryzius.juos pries kokia valanda is anksto reikia uzmerkus palaikyti, paskui gerai perplauti.sudejus ryzius, sulyginti ir uzpilti 1.5-2 ryziu turio vandens.na sakykim jei emet puodeli ryziu, tai reikia uzpilti 1.5-2 puodelius vandens.padidinti ugni ir pats atsakingiausias momentas.pradedame deti prieskonius ir druska.pipirai, uzbekai naudoja toki prieskoni barbarisas ir dar kinza (net nezinau kaip ji i lietuviu kalba issivercia, bet jos specifinis skonis, ir ne visiems ji patinka).juos beriame i vandeni, kuri maisome, bet taip, kad ryziai nesujudetu t.y. makaluojame tik vandens pavirsiu.paragaujame ar uztenka druskos.sudyti reikia greitai, kadangi vanduo greitai isigeria i ryzius. kada vanduo isigers, reikia isjugti puoda, uzdengti dangciu ir palaikyti 10 min. as laikau apie 20, nes uzbekai valgo nedavirtus ryzius, o man labiau patinka isvire.po 20 min. jau galima valgyti.plovo negalima permaisyti schmoll.gif .zodziu kabinti reikia is dugno apacios viska keliant i virsu. be to mesa turetu buti ant virsaus, o ryziau suploti i kalneli.va ai tokia plovo virimo ceremonija  ax.gif , na galiu pasakyti, kad ne taip viskas sudetinga, kaip gali pasirodyti. o svarbiausia, kad skanu  drinks_cheers.gif


As taip pat darau plova pagal si recepta thumbup.gif Tik per laika ji truputi "patobulinau", jei dedu i orkaite tai ipilu grietineles, tikrai l. gera skoni duoda ir virsus apskrunda traskia plutele ir naudoju Galintos naturalius ryzius, jie taip pat nesuverda ir labai tinka thumbup.gif O plovo prieskonius superinius buvau is Krymo atsivezus, tai nieks cia Lietuvoj jiems ir neprilygsta (jie su tais barbarisais ir buvo), bet Lietuvoj sakyciau panasiausi i juos tai Alvos prieskoniai Plovui essen.gif
Atsakyti
Va va... mano pazistama is Kazachstano atvaziavusi buvo ir dare mums tikra azijietiska plova.... labai panasiai i aprasyta, as trumpai recepta uzsirasiau, tik namie turiu, veliau parasysiu... jau skanumas buvo ..... wub.gif

tiesa, kinza tai yra kalendra, bet ne seklos, o lapeliai... man labai patinka prie mesos ypac thumbup.gif ir dar pabaigoje plovas yra apvyniojamas laikrasciais ir pledu ir laikomas taip pusvalandi, kol susigers viskas...

na parasysiu veliau trumpai visa receptura a lia kazachiskai tongue.gif
Atsakyti
Na va, grubiai rasau recepta, kuri gavau is seimos drauges, atvykusios is kazachijos, bent jau jai gavosi super skanus plovas, nors man jis gavosi siek tiek kitoks... na bet ji specialiste, ne as.. gal jums irgi gausis...

Reikes 1 stiklines ryziu ir 2 stiklines skyscio (i ta kieki ieina ir apie puse stiklines saulegrazu arba alyvu aliejaus).

Reikes mesos - kad butu geras skonis, geriau, kad mesa butu skirtinga, geriausiai pamaisyti paukstienos, kiaulienos ir pora kauliuku avienos. Kepti mesa keptuveje (turint spizini puoda, geriau butu ten, ant dugno supylus alieju). Sumazinti ugni, supilti susmulkinta svoguna (2 vidutinio dydzio svogunu galvos) ir morkas (5 vidutinio dydzio morkos, supjaustytos butinai tik siaudeliais, jokiu budu netarkuoti, nes patez ir nebus nei vaizdo nei skonio). Viska patroskinti keleta minuciu ant silpnos ugnies. Padidinti ugni, keleta minuciu viska pakepinti ir uzpilti 1,5 stiklines vandens ir is karto sumazinti ugni. Berti druska, is karto ragauti ar gerai, tada iberti raudonojo pipiro miltelius, dar kas megsta galima ir kario milteliu (bus daugiau siuolaikiniskas plovo variantas). Viska kaitinti iki uzvirimo.
Nuplautus ryzius uzpilti ant virsaus, padidinti ugni, kad viskas pradetu stipriai virti ir burbuliuoti ir pavirinti, kad nugaruotu skystis. Kai prades virti, imesti is karto vis galvute cesnako, ta galvute turi buti tik nuplauta gerai ir jokiu budu nenulupta (ne skilteles, o visa galvute cesnako). Kai vanduo isgaruos, viskas isvirs, uzdengti, isjungti ugni, viska apsukti pora sluoksniu laikrasciu (kad islaikytu siluma), ir apsukti pledu arba storesniu ranksluosciu, ir taip palaikyti 1 valanda, kad visas skonis gerai susistovetu ir ryziai subyretu ir nebutu sulipe.

Prie to pacio plovo labai tiko jos padarytos paprastos salotos:

Pomidorai, svogunas, cesnakas,, sviezias bazilikas, petrazole sviezia, raudonosios paprikos milteliai, druska ir sojos padazas. Darzoves supjaustyti, visa kita susmulkinti, sumaisyti, pasudyti ir pagardinti sojos padazu....

Tiesa, kas naudojate specialu puoda arba plovui skiriate spizini puoda, tai kad jis duotu gera skoni, jo negalima sveisti ar plauti su plovimo priemonemis, tik perplauti vandeniu.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 28 rugsėjo 2007 - 23:36
Tingiu skaityti visus 8 puslapius. Todėl jei kartosiuosi atsiprašau. Šį plovą mane išmokė gaminti turkmėnas.

Visu pirma priešistorė. Plovas klajoklių karavanais maistas, karavanas eina, šalia avių banda bėga, ant kupranugario maišas ryžių svogūnų, ir morkų ir prieskonių. Niekas negenda. Tikras plovas ruošiamas ant laužo. Be tiek to, mes Lietuvoje.

Plovui reikia: 1kg. mėsos aš esu lietuvė perku kiaulieną ar vištieną, net galima su kauliukais (tikram plove jų būti neturėtų), 1 kg. morkų, 1 kg svogūnų, 1 kg ryžių ir specijos kiekvienam regione jos skirtingos todėl plovų skoniai skirtingi į juos privalomai deda: juoduosius ir kvepiančiuosius pipirus, druska pagal skonį, lauro labai, toliau eina variacijos barbarisai (tokios raudonos pailgos uogos), razinos, bazilikas, kalendra, muškatas ir t.t. Svarbiausia prieskoniai pertrinti, o daržovės smulkiai pjaustomos.

1. Tarkuojate morkas ir pjaustote svogūnus.
2. Apkepate pirma morkas, o joms suminkštėjus svogūnus.
3. Atskirai kepate mėsa su prieskoniais ir druska, nereikia jos marinuoti, ji turi būti šviežia.
4. Visą tai sumaišyti ir sudėti į puodą
5. Ant viršaus sudėti išplautus šaltame vandenyje ryžius (po ryžių plovimo vanduo turi būti skaidrus tik nepalikite ryžių be vandens ilgam, nes jie suskilinės)

Svarbiausia jokiu būdu negalima maišyti puodo, o verdantį vandenį pilti ant ryžių taip, kad neiškeltų apačioje esančio troškinio. Vandens reikia įpilti maždaug 4 cm virš ryžių. Kai užvirė plovas, iškarto mažinama ugnis ir paliekamas plovas šusti tok kol ryžiai nepasisavins viso vandens, kai pasisavins iš junkite ir dar palaikykite kokias 10 min uždengtą (tai mano išmonė) jie to nedaro. Ryžiai gaunasi birus.

Tikram plovui reikia daug riebalų, tradiciškai jis turi buti paskersto gyvulio. Plovas verdamas ne vandenyje, o riebaluose. Riebalų ir vandens santykis 3/1. Bet tai labai riebu. Aš naudoju aliejų tik apkepimui ir vandeni į kurį dedu vegetos.

Gali būti ir vegetariškas plovas, nedėkite mėsos.

Pomidorų niekas ten nededa, nes jie atvyko iš Amerikos, nors mes esame Lietuvoje kodėl nepatobulinti. Juk galima pafantazuoti.

Faktiškai puodo turinį reikia išversti ant lėkštės nemaišant, kad troškintos daržovės su mėsa būtų ant kalno viršaus, po to pirštais valgyti. Aš gi prieš pateikiant viską išmaišau puode.


Gal kam patiks. Skanaus
Atsakyti
Aš neturiu specialaus puodo...reikės kur nors pasiieškoti, nes visai norėčiau pabandyti plovą pasigaminti orkaitėje...Ačiū, mamos, už receptus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2007 10 12, 11:26)
Aš neturiu specialaus puodo...reikės kur nors pasiieškoti, nes visai norėčiau pabandyti plovą pasigaminti orkaitėje...Ačiū, mamos, už receptus 4u.gif


mes toki puoda specialu gavom druskininkuose turguje cia prie ivaziavimo, kur baltarusiai prekiauja... toks sunkus ketaus berods, bet labai tiko plovui.... tik tam ir naudojam 4u.gif
Atsakyti
kažkada per balto katino svetainę gamino plovą:
apkepti aliejuje mėsytę,
po to apkepti pjaustytas ar tarkuotas morkas ir atskirai žiedais pjaustytus svogūnus,
atskirai aliejuje apkepti ryžius, kol truputį pakeis spalvą.
Dėti sluoksniais į puodą, įpilti vandens, kad būtų per porą pirštų daugiau nei sudėtų produktų, dėti kelias daleles česnako ir virti.
patikėkit, labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Na aš panašiai irgi darau,tik mėsą visada pamarinuoju.
Tada sutarkuotas morkas pekpinu,sudedu smulkiai pjaustytą svogūną.Kai pekepa,sudedu į špižinį puodą,mėsą apkepu,ir sudedu ant svogūnų ir morkyčių,tada plautus ryžius.Įpilu nedaug vandens,ir aliejaus.Ir į orkaitę,troškinasi iki 1h,prieš pabaigą sudedu pomidorų padažą,džiovintas slyvas ir abrikosus.Nu apsivalgymas biggrin.gif
O MB sako ryt gali vėl tą patį daryt doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
tai tu plovo gaminimo variantu pilna, kaip ir picu:) tik yra dar originalus receptai tu saliu, is kur tas patiekalas kiles.. pvz musu gaminamo plovo kokiam uzbekui ar tadzikui ne uz ka neikistum, jis tokio sh... nevalgytu, kaip kad italai lietuvoje picu negali valgyti, nebent tas, kurios nors kazkiek primena italiskasias....
Atsakyti
As plova dar darau su juros gerybemis ...apsivalgymas man tongue.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(SANTA @ 2007 10 19, 19:02)
As plova dar darau su juros gerybemis ...apsivalgymas man  tongue.gif  thumbup.gif


parasyk kaip darai tongue.gif
Atsakyti