[quote=Cili,2007 01 31, 12:48]
kaip padaryti skaniai plova orkaiteje?
daug kas raso, kad ryzius uztenka pamirkyti karstame vandenyje. kazin jei i troskintuva sudeciau pakepinta mesa, pakepinta svoguna su morkomis ir ant virsau uzdeciau pamirkytus ryzius,
Nu nežinau , aš taip pat plovą visada darau orkaitėje bet ryžių niekada nemirkau . Pakepinu mėsą , svogūną su morka ir dedu į orkaitę . Kaip mėsa būna minkšta tada supilu ryžius ir nemaišau , dedu į orkaitę kokioms 20 - 25 min. Tiesa aš ryžius visada perku '' urbano '' plikytus tai man jie niekada dar nebuvo sulipe .
QUOTE(Cili @ 2007 01 31, 13:48)
kaip padaryti skaniai plova orkaiteje?
daug kas raso, kad ryzius uztenka pamirkyti karstame vandenyje. kazin jei i troskintuva sudeciau pakepinta mesa, pakepinta svoguna su morkomis ir ant virsau uzdeciau pamirkytus ryzius, uspilciau vandens, bet kad neapsemtu, uzdeciau dangti ir troskinciau orkaiteje, nesigautu ryziai per kieti? jie gal suminkstetu garuose?
daug kas raso, kad ryzius uztenka pamirkyti karstame vandenyje. kazin jei i troskintuva sudeciau pakepinta mesa, pakepinta svoguna su morkomis ir ant virsau uzdeciau pamirkytus ryzius, uspilciau vandens, bet kad neapsemtu, uzdeciau dangti ir troskinciau orkaiteje, nesigautu ryziai per kieti? jie gal suminkstetu garuose?
gavosi labai skanus tik reikejo daugiau vandens pilti, kad apsemtu ryzius pilnai
Gaminau pagal Laseles nurodyta receptuka ... tikrai labai skanus plovas
As kartais darau toki "netikra plova", kai norisi o nors svelnaus, nors siaip viska, net sokolada valgau su cili pipirais... Tai va, gal kam idomu bus tas svelnus netikras a la plovas:
Vistienos file supjaustyti ir kepti ikaitintame aliejuje (as tai darau puode, kuri paskyriau tik plovu darymui), aliejaus pertekliu nupilu, kai vistiena apkepa, kad nebutu riebu, tada dedu tarkuotas morkas, smulkiai pjaustyta svoguna, prieskoniu, sudedu konservuotu ananasu gabalelius, viska kartu pakepinu, dedu virtus ryzius ir kinietiska saldziarugsti pomidoru padaza. Dar truputi maisant palaikau ant ugnies. Skanaus!
Na man jis gaunasi skanus, lengvas ir svelnus.
O tikra plova tai darau su aviena ir labai astru.
Vistienos file supjaustyti ir kepti ikaitintame aliejuje (as tai darau puode, kuri paskyriau tik plovu darymui), aliejaus pertekliu nupilu, kai vistiena apkepa, kad nebutu riebu, tada dedu tarkuotas morkas, smulkiai pjaustyta svoguna, prieskoniu, sudedu konservuotu ananasu gabalelius, viska kartu pakepinu, dedu virtus ryzius ir kinietiska saldziarugsti pomidoru padaza. Dar truputi maisant palaikau ant ugnies. Skanaus!
Na man jis gaunasi skanus, lengvas ir svelnus.
O tikra plova tai darau su aviena ir labai astru.
O as darau dvejopai, viena, kai tingiu terliotis, o kita kai noriu save ir namiskius palepinti skaniais prietumis.
1.
Reikia apie 0.5-1 kg mesos, gali buti kiauliena, versiena, ar vistiena (be odeliu)
1-2 galvuciu svoguno, pomidoru padazo, aliejaus, ir siaip visokiu prieskoniu.
3pakeliu ryziu ( galintos).
Kol ryziai verda sultinyje, kepu mesa pasudau, idedu pipiru, prieskoniu plovui ir siaip kas kaip megsta. tada dedu svoguna, kai jis iskepa dedu pomidoru padazo 1//2 stiklainiuko, labiausiai tinka klasikinis, kai visa tai pradeda burbuliuti, o pomidoru padazas pakeicia spalva, tampa oranzinis, nukeliu nuo ugnies.
Isvirtus ryzius isimu is maiseliu, sukreciu i puoda, ant ju is keptuves mesa, viska ismaisau ir i lekstes, ir greitai ir gerai.
1.
Reikia apie 0.5-1 kg mesos, gali buti kiauliena, versiena, ar vistiena (be odeliu)
1-2 galvuciu svoguno, pomidoru padazo, aliejaus, ir siaip visokiu prieskoniu.
3pakeliu ryziu ( galintos).
Kol ryziai verda sultinyje, kepu mesa pasudau, idedu pipiru, prieskoniu plovui ir siaip kas kaip megsta. tada dedu svoguna, kai jis iskepa dedu pomidoru padazo 1//2 stiklainiuko, labiausiai tinka klasikinis, kai visa tai pradeda burbuliuti, o pomidoru padazas pakeicia spalva, tampa oranzinis, nukeliu nuo ugnies.
Isvirtus ryzius isimu is maiseliu, sukreciu i puoda, ant ju is keptuves mesa, viska ismaisau ir i lekstes, ir greitai ir gerai.
As gaminu pagal sita recepta http://giedrius-v.li....com/51512.html gaunasi super
As siandien darysiu plova su vistiena ir be svogunu, nes esu alergiska
QUOTE(lanaa @ 2005 05 23, 01:39)
mano uosvienes bendradarbe is uzbekijos vos infarkto negavo pamacius kaip mes verdam plova paskui neistverus pamokino. pasirodo plovo yra simtai rusiu su ivairia mesa, riesutais, razinomis ir pan. aisku uzbekijoj populiariausia aviena.
taigi plova verda tokiam spec. inde kazane, kuris panasus i apversta kugi.aisku pas mus tokio nerasi, tiks ir musu puodai.zodziu mesa supjaustome stambesniais gabaliukais, morkas sutarkuojame perbrokine tarka, svoguna supjaustome pusziedziais.morku ir svogunu turi buti daug.tuomet gerai ikaitiname gilesne keptuve ar puoda, ji turi buti karsta ir ant aliejaus pakepinam mesa.aliejaus nepagaileti, bet tai nereiskia, kad mesa turi jame plaukti. kai mesa apkepa, ja istraukti ir atideti i sali.tuomet i keptuve dedam svogunus, kai jie prades darytis permatomi, sudeti morkas. viska kepinti kol morkos taps apkepusios ir pakeis spalva i geltonas.nes aliejus nusidazo nuo karotino.va tas karotinas ir nudazo plova geltonai.ir atminkit siukstu jokio tomato . uzbekui tomatas plove kaip pasityciojimas.kai morkos apkeps, sumesti atgal mesa ir viska permaisyti.kai plova verda kazane, tai viskas buna susluoksniuota, ir mesos morku ir svogunu nepermaiso.pirmas sluoksnis buna mesos, toliau morkos ir paskutinis sluoksnis svogunu.tuomet ant viso sito gerio reikia atsargiai sudeti ryzius.juos pries kokia valanda is anksto reikia uzmerkus palaikyti, paskui gerai perplauti.sudejus ryzius, sulyginti ir uzpilti 1.5-2 ryziu turio vandens.na sakykim jei emet puodeli ryziu, tai reikia uzpilti 1.5-2 puodelius vandens.padidinti ugni ir pats atsakingiausias momentas.pradedame deti prieskonius ir druska.pipirai, uzbekai naudoja toki prieskoni barbarisas ir dar kinza (net nezinau kaip ji i lietuviu kalba issivercia, bet jos specifinis skonis, ir ne visiems ji patinka).juos beriame i vandeni, kuri maisome, bet taip, kad ryziai nesujudetu t.y. makaluojame tik vandens pavirsiu.paragaujame ar uztenka druskos.sudyti reikia greitai, kadangi vanduo greitai isigeria i ryzius. kada vanduo isigers, reikia isjugti puoda, uzdengti dangciu ir palaikyti 10 min. as laikau apie 20, nes uzbekai valgo nedavirtus ryzius, o man labiau patinka isvire.po 20 min. jau galima valgyti.plovo negalima permaisyti .zodziu kabinti reikia is dugno apacios viska keliant i virsu. be to mesa turetu buti ant virsaus, o ryziau suploti i kalneli.va ai tokia plovo virimo ceremonija , na galiu pasakyti, kad ne taip viskas sudetinga, kaip gali pasirodyti. o svarbiausia, kad skanu
taigi plova verda tokiam spec. inde kazane, kuris panasus i apversta kugi.aisku pas mus tokio nerasi, tiks ir musu puodai.zodziu mesa supjaustome stambesniais gabaliukais, morkas sutarkuojame perbrokine tarka, svoguna supjaustome pusziedziais.morku ir svogunu turi buti daug.tuomet gerai ikaitiname gilesne keptuve ar puoda, ji turi buti karsta ir ant aliejaus pakepinam mesa.aliejaus nepagaileti, bet tai nereiskia, kad mesa turi jame plaukti. kai mesa apkepa, ja istraukti ir atideti i sali.tuomet i keptuve dedam svogunus, kai jie prades darytis permatomi, sudeti morkas. viska kepinti kol morkos taps apkepusios ir pakeis spalva i geltonas.nes aliejus nusidazo nuo karotino.va tas karotinas ir nudazo plova geltonai.ir atminkit siukstu jokio tomato . uzbekui tomatas plove kaip pasityciojimas.kai morkos apkeps, sumesti atgal mesa ir viska permaisyti.kai plova verda kazane, tai viskas buna susluoksniuota, ir mesos morku ir svogunu nepermaiso.pirmas sluoksnis buna mesos, toliau morkos ir paskutinis sluoksnis svogunu.tuomet ant viso sito gerio reikia atsargiai sudeti ryzius.juos pries kokia valanda is anksto reikia uzmerkus palaikyti, paskui gerai perplauti.sudejus ryzius, sulyginti ir uzpilti 1.5-2 ryziu turio vandens.na sakykim jei emet puodeli ryziu, tai reikia uzpilti 1.5-2 puodelius vandens.padidinti ugni ir pats atsakingiausias momentas.pradedame deti prieskonius ir druska.pipirai, uzbekai naudoja toki prieskoni barbarisas ir dar kinza (net nezinau kaip ji i lietuviu kalba issivercia, bet jos specifinis skonis, ir ne visiems ji patinka).juos beriame i vandeni, kuri maisome, bet taip, kad ryziai nesujudetu t.y. makaluojame tik vandens pavirsiu.paragaujame ar uztenka druskos.sudyti reikia greitai, kadangi vanduo greitai isigeria i ryzius. kada vanduo isigers, reikia isjugti puoda, uzdengti dangciu ir palaikyti 10 min. as laikau apie 20, nes uzbekai valgo nedavirtus ryzius, o man labiau patinka isvire.po 20 min. jau galima valgyti.plovo negalima permaisyti .zodziu kabinti reikia is dugno apacios viska keliant i virsu. be to mesa turetu buti ant virsaus, o ryziau suploti i kalneli.va ai tokia plovo virimo ceremonija , na galiu pasakyti, kad ne taip viskas sudetinga, kaip gali pasirodyti. o svarbiausia, kad skanu
siandien isbandziau pirmas mano gyvenime plovas ir laaaabai neblogas gavosi niam
aciu uz pasidalinta receptuka
pas mane plovas labai paprastas pakepinu mėso sgabaliukus i rdedu troškintis tada pakepinu morkas tarkuotas su svogunu ir sudedu i mesyte ir troškinu tada kai jau išsitroškina idedu ryžius ir tomatu padaža
Gaminsiu ir as siandien plova.Mano receptas labai panasus i visu(t.y.morkos,svogunai),bet as dar dedu cesnaku ir jokio ketciupo.Kartais iberiu kukurmos. Gaunasi gelsvos spalvos plovas.
Siandien atsinesiau i darba vegetarisko plovo, kolegė baijsiai gyre
1 stiklinė ryžių
1 svogunas
1-2 morkos
1 stiklinė pjaustyto moliugo
1 v.š. razinų
abrikosų, prieskonių pagal skonį
Smulkiai supjaustytą morką ir svogūną pakepiau šlakelyje aliejaus, sudėjau džiovintus vaisius, ryžius ir užpyliau 2,5 stiklinėmis verdančio vandens. Tadu uždengiau dangčiu ir nemaišant ir neatidengiant dangčio ant silpnos ugnies paviriau truputeli, apie 5 min. Ir tuomet uždengtą puodą, pašoviau į 75-100 laipsnių karštumo orkaitę valandai laiko maždaug, kol suminkštėjo ryžiai..
Liuks
1 stiklinė ryžių
1 svogunas
1-2 morkos
1 stiklinė pjaustyto moliugo
1 v.š. razinų
abrikosų, prieskonių pagal skonį
Smulkiai supjaustytą morką ir svogūną pakepiau šlakelyje aliejaus, sudėjau džiovintus vaisius, ryžius ir užpyliau 2,5 stiklinėmis verdančio vandens. Tadu uždengiau dangčiu ir nemaišant ir neatidengiant dangčio ant silpnos ugnies paviriau truputeli, apie 5 min. Ir tuomet uždengtą puodą, pašoviau į 75-100 laipsnių karštumo orkaitę valandai laiko maždaug, kol suminkštėjo ryžiai..
Liuks
o as vakar plova dariau ''skarovarkej'' oi gavosi labai skanu o maniskis irgi pirstus laizosi, siulau pabandyti. na cia gal netikras plovas, bet tokia ''pakliopke''.
apkepiau mesa keptuvej, gerokai apkepinau nes mudu megstam apskrudusia. tada apkepiau morkas tarkuotas, svogunus, tada viska suverciau i greitpuodi, uzverciau ryziu, ismaisiau, idejau nepjaustytas kokias penkias cesnako skilteles, idejau ant saukstelio galo paprikos labai astrios is slovikiuko pirktines, uzpyliau vandens, viska uzdariau ir ant ugnies.
ilgai laikyti nereikejo-atidariau gal po 15minuciu, uzmeciau ketcupo ir vel ant ugnies dar kokiai 5-10minuciu. ir jau skanumelis tai pirstus apsilaizyti galima. o jei dar su raugintu agurku....
apkepiau mesa keptuvej, gerokai apkepinau nes mudu megstam apskrudusia. tada apkepiau morkas tarkuotas, svogunus, tada viska suverciau i greitpuodi, uzverciau ryziu, ismaisiau, idejau nepjaustytas kokias penkias cesnako skilteles, idejau ant saukstelio galo paprikos labai astrios is slovikiuko pirktines, uzpyliau vandens, viska uzdariau ir ant ugnies.
ilgai laikyti nereikejo-atidariau gal po 15minuciu, uzmeciau ketcupo ir vel ant ugnies dar kokiai 5-10minuciu. ir jau skanumelis tai pirstus apsilaizyti galima. o jei dar su raugintu agurku....