QUOTE(lanaa @ 2005 05 23, 02:39)
mano uosvienes bendradarbe is uzbekijos vos infarkto negavo pamacius kaip mes verdam plova paskui neistverus pamokino. pasirodo plovo yra simtai rusiu su ivairia mesa, riesutais, razinomis ir pan. aisku uzbekijoj populiariausia aviena.
taigi plova verda tokiam spec. inde kazane, kuris panasus i apversta kugi.aisku pas mus tokio nerasi, tiks ir musu puodai.zodziu mesa supjaustome stambesniais gabaliukais, morkas sutarkuojame perbrokine tarka, svoguna supjaustome pusziedziais.morku ir svogunu turi buti daug.tuomet gerai ikaitiname gilesne keptuve ar puoda, ji turi buti karsta ir ant aliejaus pakepinam mesa.aliejaus nepagaileti, bet tai nereiskia, kad mesa turi jame plaukti. kai mesa apkepa, ja istraukti ir atideti i sali.tuomet i keptuve dedam svogunus, kai jie prades darytis permatomi, sudeti morkas. viska kepinti kol morkos taps apkepusios ir pakeis spalva i geltonas.nes aliejus nusidazo nuo karotino.va tas karotinas ir nudazo plova geltonai.ir atminkit siukstu jokio tomato . uzbekui tomatas plove kaip pasityciojimas.kai morkos apkeps, sumesti atgal mesa ir viska permaisyti.kai plova verda kazane, tai viskas buna susluoksniuota, ir mesos morku ir svogunu nepermaiso.pirmas sluoksnis buna mesos, toliau morkos ir paskutinis sluoksnis svogunu.tuomet ant viso sito gerio reikia atsargiai sudeti ryzius.juos pries kokia valanda is anksto reikia uzmerkus palaikyti, paskui gerai perplauti.sudejus ryzius, sulyginti ir uzpilti 1.5-2 ryziu turio vandens.na sakykim jei emet puodeli ryziu, tai reikia uzpilti 1.5-2 puodelius vandens.padidinti ugni ir pats atsakingiausias momentas.pradedame deti prieskonius ir druska.pipirai, uzbekai naudoja toki prieskoni barbarisas ir dar kinza (net nezinau kaip ji i lietuviu kalba issivercia, bet jos specifinis skonis, ir ne visiems ji patinka).juos beriame i vandeni, kuri maisome, bet taip, kad ryziai nesujudetu t.y. makaluojame tik vandens pavirsiu.paragaujame ar uztenka druskos.sudyti reikia greitai, kadangi vanduo greitai isigeria i ryzius. kada vanduo isigers, reikia isjugti puoda, uzdengti dangciu ir palaikyti 10 min. as laikau apie 20, nes uzbekai valgo nedavirtus ryzius, o man labiau patinka isvire.po 20 min. jau galima valgyti.plovo negalima permaisyti .zodziu kabinti reikia is dugno apacios viska keliant i virsu. be to mesa turetu buti ant virsaus, o ryziau suploti i kalneli.va ai tokia plovo virimo ceremonija , na galiu pasakyti, kad ne taip viskas sudetinga, kaip gali pasirodyti. o svarbiausia, kad skanu
taigi plova verda tokiam spec. inde kazane, kuris panasus i apversta kugi.aisku pas mus tokio nerasi, tiks ir musu puodai.zodziu mesa supjaustome stambesniais gabaliukais, morkas sutarkuojame perbrokine tarka, svoguna supjaustome pusziedziais.morku ir svogunu turi buti daug.tuomet gerai ikaitiname gilesne keptuve ar puoda, ji turi buti karsta ir ant aliejaus pakepinam mesa.aliejaus nepagaileti, bet tai nereiskia, kad mesa turi jame plaukti. kai mesa apkepa, ja istraukti ir atideti i sali.tuomet i keptuve dedam svogunus, kai jie prades darytis permatomi, sudeti morkas. viska kepinti kol morkos taps apkepusios ir pakeis spalva i geltonas.nes aliejus nusidazo nuo karotino.va tas karotinas ir nudazo plova geltonai.ir atminkit siukstu jokio tomato . uzbekui tomatas plove kaip pasityciojimas.kai morkos apkeps, sumesti atgal mesa ir viska permaisyti.kai plova verda kazane, tai viskas buna susluoksniuota, ir mesos morku ir svogunu nepermaiso.pirmas sluoksnis buna mesos, toliau morkos ir paskutinis sluoksnis svogunu.tuomet ant viso sito gerio reikia atsargiai sudeti ryzius.juos pries kokia valanda is anksto reikia uzmerkus palaikyti, paskui gerai perplauti.sudejus ryzius, sulyginti ir uzpilti 1.5-2 ryziu turio vandens.na sakykim jei emet puodeli ryziu, tai reikia uzpilti 1.5-2 puodelius vandens.padidinti ugni ir pats atsakingiausias momentas.pradedame deti prieskonius ir druska.pipirai, uzbekai naudoja toki prieskoni barbarisas ir dar kinza (net nezinau kaip ji i lietuviu kalba issivercia, bet jos specifinis skonis, ir ne visiems ji patinka).juos beriame i vandeni, kuri maisome, bet taip, kad ryziai nesujudetu t.y. makaluojame tik vandens pavirsiu.paragaujame ar uztenka druskos.sudyti reikia greitai, kadangi vanduo greitai isigeria i ryzius. kada vanduo isigers, reikia isjugti puoda, uzdengti dangciu ir palaikyti 10 min. as laikau apie 20, nes uzbekai valgo nedavirtus ryzius, o man labiau patinka isvire.po 20 min. jau galima valgyti.plovo negalima permaisyti .zodziu kabinti reikia is dugno apacios viska keliant i virsu. be to mesa turetu buti ant virsaus, o ryziau suploti i kalneli.va ai tokia plovo virimo ceremonija , na galiu pasakyti, kad ne taip viskas sudetinga, kaip gali pasirodyti. o svarbiausia, kad skanu
gaminau , net pati dieta meciau , bet skanumelis neispasakytas
visada taip ryzius darysiu, niam niam
QUOTE(Laurencija2 @ 2006 10 08, 20:20)
gaminau , net pati dieta meciau , bet skanumelis neispasakytas
visada taip ryzius darysiu, niam niam
visada taip ryzius darysiu, niam niam
fainai, kad pavyko as paskutiniu metu praktikuoju plova su vistiena (su nukaulinta slauneliu mesa, nes ji buna sultinga), tai labai greitai pagaminama, be to lengvesnis uz plova su kiauliena
ar su sojos mesos kubeliais irgi galima vadinti plovu?
QUOTE(lanaa @ 2005 05 23, 02:39)
mano uosvienes bendradarbe is uzbekijos vos infarkto negavo pamacius kaip mes verdam plova paskui neistverus pamokino. pasirodo plovo yra simtai rusiu su ivairia mesa, riesutais, razinomis ir pan. aisku uzbekijoj populiariausia aviena.
taigi plova verda tokiam spec. inde kazane, kuris panasus i apversta kugi.aisku pas mus tokio nerasi, tiks ir musu puodai.zodziu mesa supjaustome stambesniais gabaliukais, morkas sutarkuojame perbrokine tarka, svoguna supjaustome pusziedziais.morku ir svogunu turi buti daug.tuomet gerai ikaitiname gilesne keptuve ar puoda, ji turi buti karsta ir ant aliejaus pakepinam mesa.aliejaus nepagaileti, bet tai nereiskia, kad mesa turi jame plaukti. kai mesa apkepa, ja istraukti ir atideti i sali.tuomet i keptuve dedam svogunus, kai jie prades darytis permatomi, sudeti morkas. viska kepinti kol morkos taps apkepusios ir pakeis spalva i geltonas.nes aliejus nusidazo nuo karotino.va tas karotinas ir nudazo plova geltonai.ir atminkit siukstu jokio tomato . uzbekui tomatas plove kaip pasityciojimas.kai morkos apkeps, sumesti atgal mesa ir viska permaisyti.kai plova verda kazane, tai viskas buna susluoksniuota, ir mesos morku ir svogunu nepermaiso.pirmas sluoksnis buna mesos, toliau morkos ir paskutinis sluoksnis svogunu.tuomet ant viso sito gerio reikia atsargiai sudeti ryzius.juos pries kokia valanda is anksto reikia uzmerkus palaikyti, paskui gerai perplauti.sudejus ryzius, sulyginti ir uzpilti 1.5-2 ryziu turio vandens.na sakykim jei emet puodeli ryziu, tai reikia uzpilti 1.5-2 puodelius vandens.padidinti ugni ir pats atsakingiausias momentas.pradedame deti prieskonius ir druska.pipirai, uzbekai naudoja toki prieskoni barbarisas ir dar kinza (net nezinau kaip ji i lietuviu kalba issivercia, bet jos specifinis skonis, ir ne visiems ji patinka).juos beriame i vandeni, kuri maisome, bet taip, kad ryziai nesujudetu t.y. makaluojame tik vandens pavirsiu.paragaujame ar uztenka druskos.sudyti reikia greitai, kadangi vanduo greitai isigeria i ryzius. kada vanduo isigers, reikia isjugti puoda, uzdengti dangciu ir palaikyti 10 min. as laikau apie 20, nes uzbekai valgo nedavirtus ryzius, o man labiau patinka isvire.po 20 min. jau galima valgyti.plovo negalima permaisyti .zodziu kabinti reikia is dugno apacios viska keliant i virsu. be to mesa turetu buti ant virsaus, o ryziau suploti i kalneli.va ai tokia plovo virimo ceremonija , na galiu pasakyti, kad ne taip viskas sudetinga, kaip gali pasirodyti. o svarbiausia, kad skanu
taigi plova verda tokiam spec. inde kazane, kuris panasus i apversta kugi.aisku pas mus tokio nerasi, tiks ir musu puodai.zodziu mesa supjaustome stambesniais gabaliukais, morkas sutarkuojame perbrokine tarka, svoguna supjaustome pusziedziais.morku ir svogunu turi buti daug.tuomet gerai ikaitiname gilesne keptuve ar puoda, ji turi buti karsta ir ant aliejaus pakepinam mesa.aliejaus nepagaileti, bet tai nereiskia, kad mesa turi jame plaukti. kai mesa apkepa, ja istraukti ir atideti i sali.tuomet i keptuve dedam svogunus, kai jie prades darytis permatomi, sudeti morkas. viska kepinti kol morkos taps apkepusios ir pakeis spalva i geltonas.nes aliejus nusidazo nuo karotino.va tas karotinas ir nudazo plova geltonai.ir atminkit siukstu jokio tomato . uzbekui tomatas plove kaip pasityciojimas.kai morkos apkeps, sumesti atgal mesa ir viska permaisyti.kai plova verda kazane, tai viskas buna susluoksniuota, ir mesos morku ir svogunu nepermaiso.pirmas sluoksnis buna mesos, toliau morkos ir paskutinis sluoksnis svogunu.tuomet ant viso sito gerio reikia atsargiai sudeti ryzius.juos pries kokia valanda is anksto reikia uzmerkus palaikyti, paskui gerai perplauti.sudejus ryzius, sulyginti ir uzpilti 1.5-2 ryziu turio vandens.na sakykim jei emet puodeli ryziu, tai reikia uzpilti 1.5-2 puodelius vandens.padidinti ugni ir pats atsakingiausias momentas.pradedame deti prieskonius ir druska.pipirai, uzbekai naudoja toki prieskoni barbarisas ir dar kinza (net nezinau kaip ji i lietuviu kalba issivercia, bet jos specifinis skonis, ir ne visiems ji patinka).juos beriame i vandeni, kuri maisome, bet taip, kad ryziai nesujudetu t.y. makaluojame tik vandens pavirsiu.paragaujame ar uztenka druskos.sudyti reikia greitai, kadangi vanduo greitai isigeria i ryzius. kada vanduo isigers, reikia isjugti puoda, uzdengti dangciu ir palaikyti 10 min. as laikau apie 20, nes uzbekai valgo nedavirtus ryzius, o man labiau patinka isvire.po 20 min. jau galima valgyti.plovo negalima permaisyti .zodziu kabinti reikia is dugno apacios viska keliant i virsu. be to mesa turetu buti ant virsaus, o ryziau suploti i kalneli.va ai tokia plovo virimo ceremonija , na galiu pasakyti, kad ne taip viskas sudetinga, kaip gali pasirodyti. o svarbiausia, kad skanu
bandzhiau ir ash shita patrova daryti tik mesa sumaishiau su prieskoniais ir kol ryzhiai brinko ash mesa buvau uzhvakumaves. ir vietoj spec. indo "kazane" naudojau "zepter"
QUOTE(Shalimar @ 2005 11 06, 10:09)
O ka daryti, kad plovas igautu spalva, kad taptu rusvas?Nes visuose uzbekiskuose receptuose raso, kad kategoriskai negalima deti jokio kecupo.Gal tiktu pomidoru pasta ar pipiru milteliai?
aš nusipirkau rusiškus prieskonius firmos CYKORIA S. A. spec plovui, "Priprava dlia plova", na super, tokia geltona spalvytė gaunas, o ir skanu labai, į sudėtį įeina barbarisas, kurkuma, raudona paprika ir kt.
jei norite kad ryziai nesuliptu. pakepinkite juos 5 min. keptuveje be alieju ir riebalu. Verdant nesulimpa
QUOTE(Shalimar @ 2005 11 06, 10:09)
O ka daryti, kad plovas igautu spalva, kad taptu rusvas?Nes visuose uzbekiskuose receptuose raso, kad kategoriskai negalima deti jokio kecupo.Gal tiktu pomidoru pasta ar pipiru milteliai?
siaip tai geltona spalva suteikia pakepintos morkos. o kad uzbekai i plova detu kari ar kurkuma, tai nei girdejau, nei maciau
Neskaičiau visos temos va mano plovas.
300g mėsos, 500 g morkų, 500 g svogūnų, 300 g ryžių.
Į storadugnį puodą įpilti aliejaus apie stiklinę. Gerai įkaitinti, kai pamatysite lengvą dūmelį, įmeskite storą riekę svogūno, kai jis taps šokoladinės spalvos jį išmesti, šiaip reikėtų įmesti porą kauliukų ir apkepti iki tamsios spalvos, bet aš kartais tingiu. Dabar sumesti mėsą, gerai apkepti, po to svogūnus(pusžiedžiais)- apkepti kol gerai pagels, po to morkas (pjaustytas šiaudeliais), kepti 10 - 15 min.Dabar pilam vandenį, kad apsemtų nu per kokius 2 cm, dedam prieskonius, druską.Troškinam apie 45 min. Dabar dedam gerai nuplautus ryžius. Skystis turi viską apsemti , jai reikia įpilkite vamdens. Turi viršaus būti 2 cm maždaug.Gerai uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 min, po to iš ryžių padarykite kalniuką ir į jį įbeskite visą česnako galvutę (nuėmus tik viršutinį sluoksnį), česnakasn turi būti įbestas šaknimis į viršų. Dabar vėl gerai uždenkite puodą ir taip ant pačios mažiausios ugnie tegu pastovi 10 min. Išjunkite ir dar neatidarinėkite 10 min.
300g mėsos, 500 g morkų, 500 g svogūnų, 300 g ryžių.
Į storadugnį puodą įpilti aliejaus apie stiklinę. Gerai įkaitinti, kai pamatysite lengvą dūmelį, įmeskite storą riekę svogūno, kai jis taps šokoladinės spalvos jį išmesti, šiaip reikėtų įmesti porą kauliukų ir apkepti iki tamsios spalvos, bet aš kartais tingiu. Dabar sumesti mėsą, gerai apkepti, po to svogūnus(pusžiedžiais)- apkepti kol gerai pagels, po to morkas (pjaustytas šiaudeliais), kepti 10 - 15 min.Dabar pilam vandenį, kad apsemtų nu per kokius 2 cm, dedam prieskonius, druską.Troškinam apie 45 min. Dabar dedam gerai nuplautus ryžius. Skystis turi viską apsemti , jai reikia įpilkite vamdens. Turi viršaus būti 2 cm maždaug.Gerai uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 min, po to iš ryžių padarykite kalniuką ir į jį įbeskite visą česnako galvutę (nuėmus tik viršutinį sluoksnį), česnakasn turi būti įbestas šaknimis į viršų. Dabar vėl gerai uždenkite puodą ir taip ant pačios mažiausios ugnie tegu pastovi 10 min. Išjunkite ir dar neatidarinėkite 10 min.
kaip padaryti skaniai plova orkaiteje?
daug kas raso, kad ryzius uztenka pamirkyti karstame vandenyje. kazin jei i troskintuva sudeciau pakepinta mesa, pakepinta svoguna su morkomis ir ant virsau uzdeciau pamirkytus ryzius, uspilciau vandens, bet kad neapsemtu, uzdeciau dangti ir troskinciau orkaiteje, nesigautu ryziai per kieti? jie gal suminkstetu garuose?
daug kas raso, kad ryzius uztenka pamirkyti karstame vandenyje. kazin jei i troskintuva sudeciau pakepinta mesa, pakepinta svoguna su morkomis ir ant virsau uzdeciau pamirkytus ryzius, uspilciau vandens, bet kad neapsemtu, uzdeciau dangti ir troskinciau orkaiteje, nesigautu ryziai per kieti? jie gal suminkstetu garuose?
Na, mamos, teisingesnio plovo recepto negu sitas
http://www.kurepin.ru/muzhikam/plov/
nerasite. Tik ryzius pamerkti ir perplauti galite pries apkepinant mesa.
Beje, zera ir barbarisai parsiduoda Vilniuje Basanaviciaus gatveje prieskoniu parduotuveje.
Aviena geriausia pirkti turguje, ten ji pigesne ir galima gauti grazesnes. Avienos prieskonis plovui duoda tai, ko neduos jokia kita mesa.
Dar, is keliavusiu po Vidurine Azija draugu girdejau, kad plova daro su medvilnes aliejum. Hm.. sito extremo dar nebandziau...
http://www.kurepin.ru/muzhikam/plov/
nerasite. Tik ryzius pamerkti ir perplauti galite pries apkepinant mesa.
Beje, zera ir barbarisai parsiduoda Vilniuje Basanaviciaus gatveje prieskoniu parduotuveje.
Aviena geriausia pirkti turguje, ten ji pigesne ir galima gauti grazesnes. Avienos prieskonis plovui duoda tai, ko neduos jokia kita mesa.
Dar, is keliavusiu po Vidurine Azija draugu girdejau, kad plova daro su medvilnes aliejum. Hm.. sito extremo dar nebandziau...