Plovas kuri gaminu as
Mesyte supjaustau ir apkepinu keptuveje.Tuomet i puoda.Ant virsaus smulkai pjaustyto svoguno (daugiau)
pjaustytos morkos (kad nebutu nei per stambiai nei per smulkiai)
daug kario,druskos,pipiru.plikyty ryziu
uzpilu vandeniu ir verdu iki uzvirimo.Kai uzverda ugni sumazinti ir ant labai silpnos troskinti.Baigiantis troskinti ant virsaus smulkiai pjaustyto cesnako keleta skilteliu.(kas megsta astriau-daugiau cesnako ir kario).
Jokiu budu nemaisyti kol neiverda.
Labai skanu ir nereikia net kecupo.Bet kas megsta tinka ir jis.
QUOTE(Lašelis @ 2004 01 08, 11:48)
Oi koki skanu as darau ! Tai va ,
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu
Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!
Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo!
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa.
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu
Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!
Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo!
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa.
Ir aš išbandžiau taip gaminti, net puodą senovinį turėjau, bet... Gavosi gumulas ryžių košės su mėsyte dugne. Na ne taip aš plovą įsivaizduoju. Bandžiau gelbėti padėtį su kečupu, bet gavosi tarybinių laikų valgyklos maistas iš susiklijavusių ryžių(
Paskui tik pagalvojau - kaip galėjo geriau gautis valandą troškinus orkaitėj ryžius, kai jiems išvirti užtenka 10-15 min? Arba gal be ugnies reikėjo valandą karštoj orkaitėj palaikyt užpylus ryžius verdančiu vandeniu?
QUOTE(tiesiog uzmirstuole @ 2006 01 20, 10:12)
Ir aš išbandžiau taip gaminti, net puodą senovinį turėjau, bet... Gavosi gumulas ryžių košės su mėsyte dugne. Na ne taip aš plovą įsivaizduoju. Bandžiau gelbėti padėtį su kečupu, bet gavosi tarybinių laikų valgyklos maistas iš susiklijavusių ryžių(
Paskui tik pagalvojau - kaip galėjo geriau gautis valandą troškinus orkaitėj ryžius, kai jiems išvirti užtenka 10-15 min? Arba gal be ugnies reikėjo valandą karštoj orkaitėj palaikyt užpylus ryžius verdančiu vandeniu?
Paskui tik pagalvojau - kaip galėjo geriau gautis valandą troškinus orkaitėj ryžius, kai jiems išvirti užtenka 10-15 min? Arba gal be ugnies reikėjo valandą karštoj orkaitėj palaikyt užpylus ryžius verdančiu vandeniu?
Na as irgi skaitydama si recepta galvojau kad gausis toks valgyklinis plovas, kaip kose, man tai plovas patinka birus...... pvz as darau su plikytais ryziais visada, panasiai kaip buvo aprasyta, tik nededu kecupo.... apkepinu mesyte, truputi pakepinu svogunus ir morkas, ryzius sudedu i puoda su vandeniu ir uzvirus vandeniui isjungiu, perplaunu ryzius saltu vandeniu ir dedu i ta spizini senovini puoda, viska ismaisau (mesyte, morkas, svogunus ir ryzius).... prieskonius dedu kepinant i mesa ir svogunus su morkomis, sudejus i puoda tik druskos dadedu ir ryziu prieskoniu...... viska gerai permaisiu ipilu viena puodeli vandens (na ne sklidina, daugiau nei puse puodelio) ir ismaisius dedu i orkaite valandai laiko... atrodo to vandens ne nesimato, bet matyt ryziai istusta garuose tuose, tai gaunasi toks birus plovas, kas nori kecupo uzsideda valgydami.
QUOTE(Saga @ 2006 01 20, 11:24)
Na as irgi skaitydama si recepta galvojau kad gausis toks valgyklinis plovas, kaip kose, man tai plovas patinka birus...... pvz as darau su plikytais ryziais visada, panasiai kaip buvo aprasyta, tik nededu kecupo.... apkepinu mesyte, truputi pakepinu svogunus ir morkas, ryzius sudedu i puoda su vandeniu ir uzvirus vandeniui isjungiu, perplaunu ryzius saltu vandeniu ir dedu i ta spizini senovini puoda, viska ismaisau (mesyte, morkas, svogunus ir ryzius).... prieskonius dedu kepinant i mesa ir svogunus su morkomis, sudejus i puoda tik druskos dadedu ir ryziu prieskoniu...... viska gerai permaisiu ipilu viena puodeli vandens (na ne sklidina, daugiau nei puse puodelio) ir ismaisius dedu i orkaite valandai laiko... atrodo to vandens ne nesimato, bet matyt ryziai istusta garuose tuose, tai gaunasi toks birus plovas, kas nori kecupo uzsideda valgydami.
O, čia gal ir geresnis variantas, ko gero man ryžiai nuo per didelio vandens kiekio į košę pavirto. Tas puodelis vandens ant kokio kiekio ryžių skirtas? Vakar viriau pagal Lašelio instrukciją, nes galvojau skaniai gausis - iš viso maišelio 800 gramų.
QUOTE(tiesiog uzmirstuole @ 2006 01 20, 10:54)
O, čia gal ir geresnis variantas, ko gero man ryžiai nuo per didelio vandens kiekio į košę pavirto. Tas puodelis vandens ant kokio kiekio ryžių skirtas? Vakar viriau pagal Lašelio instrukciją, nes galvojau skaniai gausis - iš viso maišelio 800 gramų.
na net nezinau ....... imu pora galvuciu svogunu, kokias tris morkas vidutinio dydzio, mesos imu kokius 700 ar 800 g ....... o ryziu tris maiselius.. jeigu kiauliena tai keptuveje patroskinu stipriau, siaip paskutini karta dariau ir kalakutienos tai tik apkepiau vos vos ir viskas.... na kad mesa nebutu kieta....
pamirsau parasyti plikyti ryziai, tai ant pakelio ir parasyta "plikyti" ....
Isiterpsiu ir as, nes su ryziais daznai gaminu.Juk ju esama ivairiu rusiu - jei imsi risotto tinkamus, tai i gumula susiklijuos, jei basmati, tai ir noredama nesuklijuosi. Priklauso, kaip jie krakmola paleidzia. O tie plikyti - ar ne parboild vadinami - atrodo yra jau pusiau isvirti, tai kol mesa isvirs, i ka pavirs...Aisku, cia mano nuomone...
QUOTE(Amalia @ 2006 01 20, 11:33)
Isiterpsiu ir as, nes su ryziais daznai gaminu.Juk ju esama ivairiu rusiu - jei imsi risotto tinkamus, tai i gumula susiklijuos, jei basmati, tai ir noredama nesuklijuosi. Priklauso, kaip jie krakmola paleidzia. O tie plikyti - ar ne parboild vadinami - atrodo yra jau pusiau isvirti, tai kol mesa isvirs, i ka pavirs...Aisku, cia mano nuomone...
na is tu plikytu ryziu paprastai koses neisvirsi, jie visada birus buna....o as juos uzvirus dar perplaunu saltu vandeniu visus, tai man garantuotai kose nesigauna
beje sakydama tris maiselius turejau omenyje kur pakelyje buna keturi maisiukai as dedu tris
Velniava, galvojau paprastas dalykas plovą sumakaluot, o pasirodo... aukštasis pilotažas, be "kulinarinio technikumo" mokslų gaunasi diiiiidelis ryžių kamuolys. Kitą kartą atidžiau kruopas rinksiuos, nes iki šiol tai nieko man tie ryžių "vardai" - basmati, jasmine ir kt. abrakadabra nesakė, o plikytų vengdavau dėl to, kad jie galvojau pusiau apvirti. Gerai kad superinių mamų yra ..
Mano mama dirba vyreja, tai ji namie dare toki plova, kaip pas ja kavinej pardavineja - viska taip kaip jus darot, tik kai jau sumaiso ryzius su mesyte, bet dar ideda koncervuotu kukuruzu ir ipjausto raudonos paprikos. Nu skanu nerealiai buna, ypac kai tie kukuruzai burnoj traska
P.S. Mesyte geriau, kad butu vistiena.
P.S. Mesyte geriau, kad butu vistiena.
Vis virdavau plovą puode:svildavo, sukrisdavo. Dabar pasidariau gudresnė: mažiau darbo ir rezultatas puikus.
Supjaustau gabalėliais mėsą (avieną, kiauliena ar vištiena), sutarkuoju per burokinę tarką 3 didokas morkas, smulkiai supjaustau 2-3 svogūnų galvutes. Viską pakepinu keptuvėje kol mėsytė paruduos šiek tiek. Visą turinį suverčiu į gilią skardą, užpilu plikytais ryžiais, įdedu 3 šaukštus aštraus pomidorų padažo, užpilu sultiniu, kad viską apsemtų, išmaišau ir į įkaitusią orkaitę. Maždaug 15 min( ryžiai išbrinksta) ir galima valgyt. Nei maišyt, nei sulimpa, greitai ir labai skanu
Supjaustau gabalėliais mėsą (avieną, kiauliena ar vištiena), sutarkuoju per burokinę tarką 3 didokas morkas, smulkiai supjaustau 2-3 svogūnų galvutes. Viską pakepinu keptuvėje kol mėsytė paruduos šiek tiek. Visą turinį suverčiu į gilią skardą, užpilu plikytais ryžiais, įdedu 3 šaukštus aštraus pomidorų padažo, užpilu sultiniu, kad viską apsemtų, išmaišau ir į įkaitusią orkaitę. Maždaug 15 min( ryžiai išbrinksta) ir galima valgyt. Nei maišyt, nei sulimpa, greitai ir labai skanu
QUOTE(Karolinos Mama @ 2006 01 24, 17:41)
kaip skaniai gavosi, ir visai ne gumulas, as tik dariau su kalakutiena. patariu visoms padaryti..
Galima konkrečiau? - kiek vandens (ar per 4 pirštus virš ryžių kad būtų ar pusę puodelio), kokie ryžiai ir kiek laiko (15 min ar 1 val?) ir kurioj vietoj (orkaitėj??)