Įkraunama...
Įkraunama...

Plovas

QUOTE(BUCI @ 2013 02 03, 10:12)
Sakykit, šeimininkutės, gal kuriai yra tekę plovą konservuoti? Na man reikia privirti daug plovo (na kad užtektų kokiems 2mėn) ir įdėti vyrui į darbą. Gal kuri žinote kaip tą daryti? O ir šiaip garsiai pasidalinkite mintimis. Įdomu, ar išvirus plovą ir sudėjus į iškaitintus stiklainius ar laikytųsi?


O kodėl gi ne? Juk plovo stiklainiuose galima nusipirkti parduotuvėje. Tai ir namuose tikrai pasidaryti galima. Mes su vyru atostogaudami Latvijoje pirkom, dar valgėm kažkokią mišrainę su ryžiais a la plovas, skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(~Shpokinycia~ @ 2012 11 15, 20:51)
sis plovas vertas demesio! Isbandytas! Labai gardus!

geras, bet tokiam reik laiko turet doh.gif ir prismirsta namai ant visos katuskes kaitinant.

as darau paprasciausiai sumaisydama padaza su ryziais, kazkaip atkirtau recepta pagal kuri mums skanu.
nuplautus ryzius paverdu kokias 5 minutes ir nukeliu puoda, kol darau padaza jie puikiausiai isbrinksta, buna birus, nesulipe.
pries tai susipjaustau mesyte, paraugiu ja kiek (galiu nuo ryto, galiu tik pusvalandi) su saukstu majonezo ir megstamu prieskoniu, apkepu gerai ikaitusiuose riebaluose, dedu po gabaliuka, kad nesiliestu ir keptu, o ne troskintus savo sultyse. kaip pataria Giedrius savo recepte - geriau per du kartus kepti jei netelpa keptuven.
isimu mesa, i tuos pacius riebalus dedu svoguno (melyno ir paprasto), cesnako, stambiai tarkuotu morku ir kepu kol suminksteja, dedu prieskoniu, kad nebutu saldu. gale sudedu mesyte, ipilu siek tiek vandens, sauksta pomidoru padazo, puse sauksto grietines, prieskoniu visokiu ir patroskinu.
viska suverciu i puoda su ryziais ir gerai medine mentele ismaisius palieku pastovet.
greita, reikia nedaug produktu ir skanu, nors ir netikras plovas.
Atsakyti
QUOTE
(BUCI @ 2013 02 03, 10:12)
Sakykit, šeimininkutės, gal kuriai yra tekę plovą konservuoti? Na man reikia privirti daug plovo (na kad užtektų kokiems 2mėn) ir įdėti vyrui į darbą. Gal kuri žinote kaip tą daryti? O ir šiaip garsiai pasidalinkite mintimis. Įdomu, ar išvirus plovą ir sudėjus į iškaitintus stiklainius ar laikytųsi?



Aš tai tuo klausimu darau paprasčiau. Kas liko į maišelius porcijomis ir į šaldymo kamerą. Skonis atšildžius beveik nepakinta. Tik svarbu, kad šildytume ne mikrobanginėje, o keptuvėje ant aliejaus (ar lajaus taukų). Tada viskas OK.

JAUGARO
Atsakyti