klausimas beveik apie plova:kur Vilniuj galima isigyt kazana?
QUOTE(Lašelis @ 2004 01 08, 11:48)
Oi koki skanu as darau ! Tai va ,
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu
Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!
Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo!
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa.
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu
Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!
Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo!
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa.
Gaminau pagal si recepta,jau skonis neapsakomas!! Niekada nebuvau gaminus plovo orkaitej,bet nuo dabar visada tik orkaitej gaminsiu!!Laaabai aciu,kad pasidalinai receptu!!!Skonis nerealus
QUOTE(Kristiute @ 2011 10 06, 16:14)
Gaminau pagal si recepta,jau skonis neapsakomas!! Niekada nebuvau gaminus plovo orkaitej,bet nuo dabar visada tik orkaitej gaminsiu!!Laaabai aciu,kad pasidalinai receptu!!!Skonis nerealus
O jums , kai vandeni uzpilat ant mesos keptos - ta mesa nepasidaro kaip virta?
As anksciau irgi taip dariau, bet man labiau patinka, kai plove mesa lieka apskrudusi, o ne kaip virta - -tai dabar jau atskirai kepu mesa , morkas ir t.t., o ryzius verdu irgi atskirai - ir gale sumaisau viska -ta prasme nebepilu ant keptos mesos (svogunu, morku ir ryziu) virinto vandens, kad ji liktu apskrudusi.
tai jus mesos neverdate veliau..as visuomet apskrudiu, bet paskui dar tusinu, nes kitaip man ji labai kieta buna, neistusus tokia...
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 08, 22:31)
klausimas beveik apie plova:kur Vilniuj galima isigyt kazana?
Gariūnuose
QUOTE(MEET @ 2011 10 08, 14:47)
tai jus mesos neverdate veliau..as visuomet apskrudiu, bet paskui dar tusinu, nes kitaip man ji labai kieta buna, neistusus tokia...
Tai as irgi tusinu, ir ji lieka kaip virta - -dingsta tie visi apskrudimai (kai uzpili ant ryziu to virinto vandens, viska jis nuplauna) dar patusini, ir pasidaro tokia minksta, kaip virta... - tada man ir patare, kad atskirai reikia ryzius virti, tada maisyti su kepta mesa ir morkom su svogunais - nebetusinti , dabar taip ir darau....
QUOTE(shantal @ 2011 10 09, 12:26)
Tai as irgi tusinu, ir ji lieka kaip virta - -dingsta tie visi apskrudimai (kai uzpili ant ryziu to virinto vandens, viska jis nuplauna) dar patusini, ir pasidaro tokia minksta, kaip virta... - tada man ir patare, kad atskirai reikia ryzius virti, tada maisyti su kepta mesa ir morkom su svogunais - nebetusinti , dabar taip ir darau....
Plovo esmė ir yra, kad troškinant į ryžius susigeria visi skoniai, tai ir tu daržovių ir mėsos. Jei jūs viska atskirai iškepat, išverdat tada gaunasi paprasčiausiai virti ryžiai su keptom daržovem ir mėsa. Ryžiai būna beskoniai. Prarandat visa skonį ir patiekalo žavesį.
O tie mėsos apskrudimai troškinimo metu duoda gera skonį.
QUOTE(AkvileZ @ 2011 10 09, 14:40)
Plovo esmė ir yra, kad troškinant į ryžius susigeria visi skoniai, tai ir tu daržovių ir mėsos. Jei jūs viska atskirai iškepat, išverdat tada gaunasi paprasčiausiai virti ryžiai su keptom daržovem ir mėsa. Ryžiai būna beskoniai. Prarandat visa skonį ir patiekalo žavesį.
O tie mėsos apskrudimai troškinimo metu duoda gera skonį.
O tie mėsos apskrudimai troškinimo metu duoda gera skonį.
, pilnai jums pritariu...
Bet kaip padaryti toki plova, kad ir ryziai persisunktu tuo skoniu, ir mesa apskrudusi (kaip kepta) liktu
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 08, 22:31)
klausimas beveik apie plova:kur Vilniuj galima isigyt kazana?
Kalvariju turguj
QUOTE(shantal @ 2011 10 09, 20:09)
, pilnai jums pritariu...
Bet kaip padaryti toki plova, kad ir ryziai persisunktu tuo skoniu, ir mesa apskrudusi (kaip kepta) liktu
Bet kaip padaryti toki plova, kad ir ryziai persisunktu tuo skoniu, ir mesa apskrudusi (kaip kepta) liktu
O kam siekti, kad mėsa liktų kaip kepta? Norit keptos mėsos tai valgykit korbonada su ryžių garnyru, o jei norit skanaus plovo su skaniais ryžiais, tai valgykit troškinta viska kartu ir mėsa kaip virta.
Na arba pusė mėsos troškinkit, o pusė palikit tik apkepta ir gale sumaišykit ar i lekšte susidėkit.
Šiaip jei sluoksniais darant plova tai ji lieka apskrudus bet tada plovui reikia skirti kelias valandas
bandysiu i britvoniuka daryti ir viskas kartu kad tustu
QUOTE(AkvileZ @ 2011 10 10, 15:50)
Šiaip jei sluoksniais darant plova tai ji lieka apskrudus bet tada plovui reikia skirti kelias valandas
gal galetumet nuorodele imest , jei cia kazkur buvo receptukas, kad neieskot po visa skyreli, pasidaryciau kokios sventes proga
(o kai virta mesa - nelabai vaikai valgo, isrankioja ja, nes perku sprandine, tai nepatinka tie apvire riebaliukai, o kai apskrudus - tai zymiai skanesne, tik del to)