Įkraunama...
Įkraunama...

Plovas

Pamaciau iskelta tema, pasiskaiciau ir uzsimaniau plovo. Gal ryt pagaminsiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašelis @ 2004 01 08, 11:48)
Oi koki skanu as darau ! Tai va ,
mesyte- gb kiaulienos mente  ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai  biggrin.gif  biggrin.gif )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom laugh.gif )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu

Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista  supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir  1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos ,  ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti  ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!

Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo! biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini"  biggrin.gif Arba naujoviskas, kur nelimpa.



Isbandziau sita recepta, tai dabar visada tik pagal ji ir darau thumbup.gif Laaabai skanu wub.gif tik as aisku morku stengiuos nepagaileti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 10 13, 17:49)
Isbandziau sita recepta, tai dabar visada tik pagal ji ir darau  thumbup.gif  Laaabai skanu  wub.gif  tik as aisku morku stengiuos nepagaileti  drinks_cheers.gif



Darau tai pat, tik dar idedu razinu thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
as tai ryzius pries virima visada pakepinu ant sviesto,man daug skaniau rolleyes.gif
Atsakyti
aš tai darau pagal mamos receptą, apkepinu daug morkų, tada dedu į storapadį puodą, apkepinu daug svogunų, dedu į puodą ant morkų, apkepinu mėsą (papjaustyta gabaliukais)apie 800 g tada dedu pimidorų pastos ir dar biški kepu keptuvei ir viską dedu į puodą ant svogunų. tada ryžius apie 400-500 g ant viršaus (prieš tai užmirkytus vandeny) įpilu vandens, kad viską uždengtų ir dar pridedu du pirštus, tada ant didelės ugnies laukiu kol užvirs, poto sumažinu ugnį iki minimum kad tik virtu, uždengiu ir verdu kol neišgaruos visas vanduo. sluoksniais išeina morkos, svogūnai, mėsa ir ryžiai. tada viską išmaišau ir skanaus. mūsų šeimai labai patinka.
Pastaba, kartais prisvila šiek tiek morkos 4u.gif jei perdaug vandens pripili. viską darau iš aikies, tad konkrečiai ko kiek reikia negaliu pasakyt. ryžiai turi būti plikyti, kad nesuliptu ir plovas gautusi birus.
Atsakyti
Kiek sauniu recepteliu thumbup.gif As darau plova, kaip Bozenyte, irgi is mamos ismokau, tik cesnaku dar idedu 4u.gif
Atsakyti
Man skaniausia plovą daro uošvienė, kepa orkaitėj su daug mėsytės. mmmm mirksiukas.gif Man dar asmeniškai patinka tie plovai, kur valgyklose galima gauti, tokie tarybiniai bet labai skanūs. Labai mėgstu plovą, bet pačiai deja, neišeina pasigaminti labai skanaus blush2.gif Tai ryžiai blogai išverda, tai mokų per daug idedu. Gal ką patarsit? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingusemac @ 2010 10 26, 17:43)
Man skaniausia plovą daro uošvienė, kepa orkaitėj su daug mėsytės. mmmm  mirksiukas.gif  Man dar asmeniškai patinka tie plovai, kur valgyklose galima gauti, tokie tarybiniai bet labai skanūs. Labai mėgstu plovą, bet pačiai deja, neišeina pasigaminti labai skanaus  blush2.gif Tai ryžiai blogai išverda, tai mokų per daug idedu. Gal ką patarsit? smile.gif



Heh, sudėtingas tas daiktas plovas. Kaip tik užvakar išbandžiau vieną receptuką, visai patiko, ir viskas gavosi skaniai skaniai, namiškiai buvo patenkinti thumbup.gif

tą receptą jei įdomu, rasita čia http://www.seimoskep...ndex.php?id=197]
Atsakyti
as va katik baigiau paruosti plova, liko tik pasauti i orkaite thumbup.gif
darau paprastai
- mesa gabaliukais supjaustau, pamarinuoju tik su druska, pipirais ir cesnakais
- uzplikinu is vakaro ar is ryto ryzius, maisau su laukiniais, i plikini ipilu truputuka sojos padazo (jeigu yra - geriausiai buljonas)
- daug morku pakepu ant sviestuko (ipilu soju padazo)
- daug svogunu pakepu ant sviestuko
dedu taip: ant ryziu plikinio mesa, morkos, svogunai. nemaisau.
mb nori, tai jis isideda jau i paruosta pomidoru pastos. as jos nevalgau, tai isvis nededu. bet pakankamai skonis geras ir be jo thumbup.gif
imu sluoksniais ir dedu i lekste, skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurencija2: 08 lapkričio 2010 - 15:28
Atėjau pagirti Lašelio plovo recepto. Super thumbup.gif Jau kelis kartus dariau-visus pavyko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozenyte @ 2010 10 23, 14:11)
aš tai darau pagal mamos receptą, apkepinu daug morkų, tada dedu į storapadį puodą, apkepinu daug svogunų, dedu į puodą ant morkų, apkepinu mėsą (papjaustyta gabaliukais)apie 800 g tada dedu pimidorų pastos ir dar biški kepu keptuvei ir viską dedu į puodą ant svogunų. tada ryžius apie 400-500 g ant viršaus (prieš tai užmirkytus vandeny) įpilu vandens, kad viską uždengtų ir dar pridedu du pirštus, tada ant didelės ugnies laukiu kol užvirs, poto sumažinu ugnį iki minimum kad tik virtu, uždengiu ir verdu kol neišgaruos visas vanduo. sluoksniais išeina morkos, svogūnai, mėsa ir ryžiai. tada viską išmaišau ir skanaus. mūsų šeimai labai patinka.
Pastaba, kartais prisvila šiek tiek morkos 4u.gif  jei perdaug vandens pripili. viską darau iš aikies, tad konkrečiai ko kiek reikia negaliu pasakyt. ryžiai turi būti plikyti, kad nesuliptu ir plovas gautusi birus.


labai paprastas ir geras receptukas plovui wub.gif vakar gaminau, tiko ir patiko visai seimynai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(inguliux/lt @ 2010 10 22, 15:03)
as tai ryzius pries virima visada pakepinu ant sviesto,man daug skaniau rolleyes.gif



o ko priduoda pakepinimas? girdejau, kad ir grikius reikia pries verdant pakepint?
Atsakyti