Pamaciau iskelta tema, pasiskaiciau ir uzsimaniau plovo. Gal ryt pagaminsiu.
QUOTE(Lašelis @ 2004 01 08, 11:48)
Oi koki skanu as darau ! Tai va ,
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu
Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!
Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo!
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa.
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu
Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!
Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo!
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa.
Isbandziau sita recepta, tai dabar visada tik pagal ji ir darau Laaabai skanu tik as aisku morku stengiuos nepagaileti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 10 13, 17:49)
Isbandziau sita recepta, tai dabar visada tik pagal ji ir darau Laaabai skanu tik as aisku morku stengiuos nepagaileti
Darau tai pat, tik dar idedu razinu
as tai ryzius pries virima visada pakepinu ant sviesto,man daug skaniau
aš tai darau pagal mamos receptą, apkepinu daug morkų, tada dedu į storapadį puodą, apkepinu daug svogunų, dedu į puodą ant morkų, apkepinu mėsą (papjaustyta gabaliukais)apie 800 g tada dedu pimidorų pastos ir dar biški kepu keptuvei ir viską dedu į puodą ant svogunų. tada ryžius apie 400-500 g ant viršaus (prieš tai užmirkytus vandeny) įpilu vandens, kad viską uždengtų ir dar pridedu du pirštus, tada ant didelės ugnies laukiu kol užvirs, poto sumažinu ugnį iki minimum kad tik virtu, uždengiu ir verdu kol neišgaruos visas vanduo. sluoksniais išeina morkos, svogūnai, mėsa ir ryžiai. tada viską išmaišau ir skanaus. mūsų šeimai labai patinka.
Pastaba, kartais prisvila šiek tiek morkos jei perdaug vandens pripili. viską darau iš aikies, tad konkrečiai ko kiek reikia negaliu pasakyt. ryžiai turi būti plikyti, kad nesuliptu ir plovas gautusi birus.
Pastaba, kartais prisvila šiek tiek morkos jei perdaug vandens pripili. viską darau iš aikies, tad konkrečiai ko kiek reikia negaliu pasakyt. ryžiai turi būti plikyti, kad nesuliptu ir plovas gautusi birus.
Kiek sauniu recepteliu As darau plova, kaip Bozenyte, irgi is mamos ismokau, tik cesnaku dar idedu
Man skaniausia plovą daro uošvienė, kepa orkaitėj su daug mėsytės. mmmm Man dar asmeniškai patinka tie plovai, kur valgyklose galima gauti, tokie tarybiniai bet labai skanūs. Labai mėgstu plovą, bet pačiai deja, neišeina pasigaminti labai skanaus Tai ryžiai blogai išverda, tai mokų per daug idedu. Gal ką patarsit?
QUOTE(ingusemac @ 2010 10 26, 17:43)
Man skaniausia plovą daro uošvienė, kepa orkaitėj su daug mėsytės. mmmm Man dar asmeniškai patinka tie plovai, kur valgyklose galima gauti, tokie tarybiniai bet labai skanūs. Labai mėgstu plovą, bet pačiai deja, neišeina pasigaminti labai skanaus Tai ryžiai blogai išverda, tai mokų per daug idedu. Gal ką patarsit?
Heh, sudėtingas tas daiktas plovas. Kaip tik užvakar išbandžiau vieną receptuką, visai patiko, ir viskas gavosi skaniai skaniai, namiškiai buvo patenkinti
tą receptą jei įdomu, rasita čia http://www.seimoskep...ndex.php?id=197]
as va katik baigiau paruosti plova, liko tik pasauti i orkaite
darau paprastai
- mesa gabaliukais supjaustau, pamarinuoju tik su druska, pipirais ir cesnakais
- uzplikinu is vakaro ar is ryto ryzius, maisau su laukiniais, i plikini ipilu truputuka sojos padazo (jeigu yra - geriausiai buljonas)
- daug morku pakepu ant sviestuko (ipilu soju padazo)
- daug svogunu pakepu ant sviestuko
dedu taip: ant ryziu plikinio mesa, morkos, svogunai. nemaisau.
mb nori, tai jis isideda jau i paruosta pomidoru pastos. as jos nevalgau, tai isvis nededu. bet pakankamai skonis geras ir be jo
imu sluoksniais ir dedu i lekste, skanaus
darau paprastai
- mesa gabaliukais supjaustau, pamarinuoju tik su druska, pipirais ir cesnakais
- uzplikinu is vakaro ar is ryto ryzius, maisau su laukiniais, i plikini ipilu truputuka sojos padazo (jeigu yra - geriausiai buljonas)
- daug morku pakepu ant sviestuko (ipilu soju padazo)
- daug svogunu pakepu ant sviestuko
dedu taip: ant ryziu plikinio mesa, morkos, svogunai. nemaisau.
mb nori, tai jis isideda jau i paruosta pomidoru pastos. as jos nevalgau, tai isvis nededu. bet pakankamai skonis geras ir be jo
imu sluoksniais ir dedu i lekste, skanaus
Atėjau pagirti Lašelio plovo recepto. Super Jau kelis kartus dariau-visus pavyko
QUOTE(Bozenyte @ 2010 10 23, 14:11)
aš tai darau pagal mamos receptą, apkepinu daug morkų, tada dedu į storapadį puodą, apkepinu daug svogunų, dedu į puodą ant morkų, apkepinu mėsą (papjaustyta gabaliukais)apie 800 g tada dedu pimidorų pastos ir dar biški kepu keptuvei ir viską dedu į puodą ant svogunų. tada ryžius apie 400-500 g ant viršaus (prieš tai užmirkytus vandeny) įpilu vandens, kad viską uždengtų ir dar pridedu du pirštus, tada ant didelės ugnies laukiu kol užvirs, poto sumažinu ugnį iki minimum kad tik virtu, uždengiu ir verdu kol neišgaruos visas vanduo. sluoksniais išeina morkos, svogūnai, mėsa ir ryžiai. tada viską išmaišau ir skanaus. mūsų šeimai labai patinka.
Pastaba, kartais prisvila šiek tiek morkos jei perdaug vandens pripili. viską darau iš aikies, tad konkrečiai ko kiek reikia negaliu pasakyt. ryžiai turi būti plikyti, kad nesuliptu ir plovas gautusi birus.
Pastaba, kartais prisvila šiek tiek morkos jei perdaug vandens pripili. viską darau iš aikies, tad konkrečiai ko kiek reikia negaliu pasakyt. ryžiai turi būti plikyti, kad nesuliptu ir plovas gautusi birus.
labai paprastas ir geras receptukas plovui vakar gaminau, tiko ir patiko visai seimynai
QUOTE(inguliux/lt @ 2010 10 22, 15:03)
as tai ryzius pries virima visada pakepinu ant sviesto,man daug skaniau
o ko priduoda pakepinimas? girdejau, kad ir grikius reikia pries verdant pakepint?