Mama lygiai taip plovą gamina, ji irgi iš tų kraštų, tik kazano neturim normalaus ir pomidorų pastos anei padažo nededam, puikiai gaunasi Atskirai išvirti ryžiai sumaišyti su atskirai gaminta mėsa ir užpilta kečiupu man ne plovas
Niamniamiškas plovas
- mėsytė (aišku, geriausia aviena, bet tinka bet kokia)
- morkos
- svogūnai
- ryžiai
Supjaustyti mėsytę, pakepinti dideliame kiekyje aliejaus. Troškintuve ištirpinti 1 kub. sultinio (~ 2 stikl.), sudėti į jį mėsytę. Morkas, tarkuotas burokine tarka, pakepinti tame pačiame aliejuje, sudėti jas ant mėsytės. Pakepinti daug svogūnų, supilti juos ant morkų (kartu su aliejumi). Įberti druskos, pipirų. Apvirti ryžius (~ 5 min), sudėti ant viršaus. Tada padaryti viduriuke skylę, įpilti vandens (~ 2 cm iki ryžių). Uždengti ir troškinti apie 10 min (likusį ryžių virimo laiką).
Tikrai labai skanu
- mėsytė (aišku, geriausia aviena, bet tinka bet kokia)
- morkos
- svogūnai
- ryžiai
Supjaustyti mėsytę, pakepinti dideliame kiekyje aliejaus. Troškintuve ištirpinti 1 kub. sultinio (~ 2 stikl.), sudėti į jį mėsytę. Morkas, tarkuotas burokine tarka, pakepinti tame pačiame aliejuje, sudėti jas ant mėsytės. Pakepinti daug svogūnų, supilti juos ant morkų (kartu su aliejumi). Įberti druskos, pipirų. Apvirti ryžius (~ 5 min), sudėti ant viršaus. Tada padaryti viduriuke skylę, įpilti vandens (~ 2 cm iki ryžių). Uždengti ir troškinti apie 10 min (likusį ryžių virimo laiką).
Tikrai labai skanu
pakepinu pamarinuotą mėsytę,svogūnus,viską dedu į spižinį puodą,supilu ryžius,juos apipilu sultiniu,dar įdedu česnako galvutę,uždengiu ir dedu į orkaitę tokiame puode verdami ryžiai tampa birūs plovo kitokiame puode daryti ir nemoku,man jis pats skaniausias orkaitėje
tik va špižinį puodą iš močiutės parsivežiau,gaila jis nėra toks didelis,o būtent tokio pirkt tik didesnio nerandu
tik va špižinį puodą iš močiutės parsivežiau,gaila jis nėra toks didelis,o būtent tokio pirkt tik didesnio nerandu
QUOTE(Manguste @ 2004 01 08, 11:26)
O idomu kaip padaryti, kad ryžiai būtų birūs. Man niekaip neišeina.
si karta dariau nusisziurejus zemiau esanti recepta, superinis gavosi, tikrai tokio gerio nesitikejau, ryzius nors ir paprasciausius dejau, birus birus buvo!! tik as dar paprikos kepinau kartu su morkyte, man su paprika plovas nerealus buna
QUOTE(Lašelis @ 2004 01 08, 11:48)
Oi koki skanu as darau ! Tai va ,
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu
Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!
Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo!
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa.
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu
Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!
Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo!
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa.
o as vakar dariau plova taip:supjausciau aviena mazais kubeliais,pakepinau.paskui pridejau tarkuotu morku,pakepinau.paskui viska suverciau i puoda,uzpyliau vandenuko,plius basmati ryziu,uzdengiau ir kai uzvire sumazinau temp.ir vire viskas apie 30min.net nemaisiau.paskui galima kecupo ideti.dar galima ir svoguno kepinti,bet mes svogunu nevalgom,tai nedejau.niam niam kaip skanu buvo.dar liko ir siandienai.galima ir paprikos deti,cesnako.zodziu,ko turi,to dedi.
o jei daryti plova orkaiteje ar tinka stiklinis indas? ar butinai turi buti molinis?
Turiu klausimeli skaiciau, kad kitos deda nelupta cesnaka (o gal netaip supratau) tai jis sipnesni skonio duoda? o veliau kur ji deti po virimo? Ismesti?
QUOTE(*INSOMNIA* @ 2010 09 07, 15:06)
o jei daryti plova orkaiteje ar tinka stiklinis indas? ar butinai turi buti molinis?
as esu dariusi ir stikliniame,puikiai gunasi
QUOTE(*INSOMNIA* @ 2010 09 07, 06:06)
o jei daryti plova orkaiteje ar tinka stiklinis indas? ar butinai turi buti molinis?
As lt visada darydavau stikliniam ir tik stikliniam, plovas budavos nerealus, ir dabar turiu tik gaila be dangcio, tai ne sandariai uzsidaro jeitarkim su filija uzdengiu, jei darau kitoki plova kur birus toks sausokas tai kita technika...
QUOTE(*INSOMNIA* @ 2010 09 07, 16:06)
o jei daryti plova orkaiteje ar tinka stiklinis indas? ar butinai turi buti molinis?
Geriausias yra spizinis puodas su dangciu .
siandien dariau plova is cia, tad uzmaciau temuke iskelta, idedu nuoroda
http://www.gaspadine..._kiauliena.html
patobulinau; pridejau paprikos ir beje dejau i ikaitinta orkaite 35 min. 190 laipsniu, beje sultinio piliau kad butu jau daugokai jo ir tuomet soviau orkaiten stikliniame inde, gavosi super nesausas nes pabaigoje dar sviestuko ant virsaus uzmeciau nes kiaulienos nugarine sausoka buvo
http://www.gaspadine..._kiauliena.html
patobulinau; pridejau paprikos ir beje dejau i ikaitinta orkaite 35 min. 190 laipsniu, beje sultinio piliau kad butu jau daugokai jo ir tuomet soviau orkaiten stikliniame inde, gavosi super nesausas nes pabaigoje dar sviestuko ant virsaus uzmeciau nes kiaulienos nugarine sausoka buvo