o kaip jum neprisvyla puode, kai sluoksniais darai?
na, orkaitej man netinka receptai, nes jos senam buste neturim...
QUOTE (Manguste @ 2004 01 08, 10:26) |
O idomu kaip padaryti, kad ryžiai būtų birūs. Man niekaip neišeina. |
Kad ryziai butu birus, as juos isverdu ir perplaunu saltu vandeniu
O as tai taip darau:
Pakepinu morkas su svogunais, tada suberiu i keptuve nevirtus ryzius, juos irgi pakepinu, kol pasidaro rusvi. tada viska sudedu i puoda ir uzpilu vandens tiek kad butu mazdaug puode 2/3 ryziu, o virs ju 1/3 vandens (nezinau ar aiskiai parasiau) ir dedu prieskoniu.verdu kol nebelieka vandens. Tada atskirai pakepinu mesyte. idedu kecupo, jei reik dar prieskoniu ir viska sumaisau, tada uzdengiu ir kur nors siltai pastatau kokiam pusvalandziui (pvz tarp pagalviu).
Pakepinu morkas su svogunais, tada suberiu i keptuve nevirtus ryzius, juos irgi pakepinu, kol pasidaro rusvi. tada viska sudedu i puoda ir uzpilu vandens tiek kad butu mazdaug puode 2/3 ryziu, o virs ju 1/3 vandens (nezinau ar aiskiai parasiau) ir dedu prieskoniu.verdu kol nebelieka vandens. Tada atskirai pakepinu mesyte. idedu kecupo, jei reik dar prieskoniu ir viska sumaisau, tada uzdengiu ir kur nors siltai pastatau kokiam pusvalandziui (pvz tarp pagalviu).
QUOTE (Laselis @ 2004 01 08, 08:48) |
Oi koki skanu as darau ! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke! |
Vakar dariau, tikrai .O puodas pas mane- 2 litrų "čenakinė"-niekas neprisvilo,neišbėgo.Mmm...
Dabar visada taip darysiu, įkišai į orkaitę-ir ramu valandai:galima kavą gerti
QUOTE (Laselis @ 2004 01 08, 10:48) |
Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke! Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo! |
Butent taip ir as megstu ,plovas turi buti troskinamas orkaiteje
Tik toki mes valgome
p.s o puodas geriau spizinis,toks sunkus ,skaniausiai gaunas
O aš plovą visada darau tik su Muller's Muhle Golden Reis ryžiais.Visadas gaunasi birūs. Nu su kitais niekaip
o aš darau plovą greituoju būdu... viskas užtrunka apie 20min...
Ryžius supilu į vandenį su druska. Ryžiai geriausia plikyti, kurie nesutyžta.
Kol ryžiai verda svogūno porą galvučių su faršu ir prieskoniais pakepu, patroškinu keptuvėj. Prieš išjungiant į mėsą keptuvėj įpjaustau žalio česnako dar smulkiai. O kai ryžiai išvirę, mėsa gatava-viską į puodą, dar kečiupo pagal skonį, išmaišai ir valgai. Skanu dar paskui jį pakepinti keptuvėj jau sumaišytą, bet nespėju, nes visi supuola ryti
Ryžius supilu į vandenį su druska. Ryžiai geriausia plikyti, kurie nesutyžta.
Kol ryžiai verda svogūno porą galvučių su faršu ir prieskoniais pakepu, patroškinu keptuvėj. Prieš išjungiant į mėsą keptuvėj įpjaustau žalio česnako dar smulkiai. O kai ryžiai išvirę, mėsa gatava-viską į puodą, dar kečiupo pagal skonį, išmaišai ir valgai. Skanu dar paskui jį pakepinti keptuvėj jau sumaišytą, bet nespėju, nes visi supuola ryti
Neblogos idejos, taciau iskilo problema,-kur gauti ta vadinama "plovini "puoda? Kadangi as gyvenu ne LT, tai sudejau viska i "Slow cooker",su kuriuo gaminti maista nesu dar bandzius..Na, pagalvojau, vyras griz tik uz kokiu 7 val., tai jei matysiu, kad s..gaunasi, ikisiu viska i orkaite ir istusinsiu..
Man tai labai skanu ryziai ir ant ju uzpilti toki troskinuka
smulkiai supjaustai mesyte(vistiena,jautiena,kiauliena kas labiau patinka) apkepti,tada ideti truputi juostelem supjaustytos paprikos,pakepti,sudeti supjaustytus pievagrybius,tada atsidaryti koncervuotu smulkiai pjaustytu ananasu,ipilti to skistimo i keptuve,veliau ideti beveik visus ananasus,leisti pasitroskinti tose sultyse,ipilti truputi sojos,ant pacio galo ideti visa indeli padazo "mexica" ir sumaisyti viska,ir valgyti su ryziais,jei ka tas padazas neastrus.labai labai
smulkiai supjaustai mesyte(vistiena,jautiena,kiauliena kas labiau patinka) apkepti,tada ideti truputi juostelem supjaustytos paprikos,pakepti,sudeti supjaustytus pievagrybius,tada atsidaryti koncervuotu smulkiai pjaustytu ananasu,ipilti to skistimo i keptuve,veliau ideti beveik visus ananasus,leisti pasitroskinti tose sultyse,ipilti truputi sojos,ant pacio galo ideti visa indeli padazo "mexica" ir sumaisyti viska,ir valgyti su ryziais,jei ka tas padazas neastrus.labai labai
QUOTE (Laselis @ 2004 01 08, 10:48) |
Oi koki skanu as darau ! Tai va , mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena 1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai ) 2-3 morkos, tarkuotos smulkiai 800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom ) 50g sviesto aliejaus, prieskoniu Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens. Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke! Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo! Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa. |
As irgi panasiai gaminu plova
Man tai orkaiteje keptas plovas yra pats tikriausias ir skaniausias O tie, kur tik virti ryziai ir pakepinta mesa,tai pagal mane ir yra virti ryziai su mesa,o ne plovas Aisq skonio reikalas
O plova kepu stikliniam puode, tik jauciu didesni reiketu isigyti
O as perku firmos SKANĖJA ryzius liuks kad ir ilgiau kartasi papuola virti pavyzdziui kai telika uzsiziopsai nu nesuverda birus buna
Mama pabande girai net issijuosus
Mama pabande girai net issijuosus
[quote=agacaga,2004 05 24, 12:10]
As irgi panasiai gaminu plova
Man tai orkaiteje keptas plovas yra pats tikriausias ir skaniausias
Toms kas ruosia plova orkaiteje, kai viskas paruosta ir belieka uzdengti dangti tuomet reikia : paimti kokias 3-4 didesnes galvutes cesnako ir ideti i plova jas sveikas , gaunasi specifinio skonio "kepti" cesnakai, man skanu, pabandykit, gal patiks.
As irgi panasiai gaminu plova
Man tai orkaiteje keptas plovas yra pats tikriausias ir skaniausias
Toms kas ruosia plova orkaiteje, kai viskas paruosta ir belieka uzdengti dangti tuomet reikia : paimti kokias 3-4 didesnes galvutes cesnako ir ideti i plova jas sveikas , gaunasi specifinio skonio "kepti" cesnakai, man skanu, pabandykit, gal patiks.