Įkraunama...
Įkraunama...

Plovas

QUOTE(Evelincik @ 2009 12 05, 03:42)
Na.....plovas yra mano best of the best patiekalas....galeciau ji valgyt ir valgyt ir valgyt ir dar karta valgyt  thumbup.gif Dziaugiuosi ,kad kadais atradau si recepta...nuo to laiko,pagal joki kita negaminu plovo,tik grieztai pagal BEVEIK toki pati kaip ir Irmavi 
Deja neturiu kazano,tai gaminu dvigubo dugno puode.Ipilu aliejaus(apie 100-150ml(karta bandziau vietoj aliejaus naudot avies taukus,istikruju ieskojau rusiskai vadinamuju kurdiucij zhyr(kaip lietuviskai jis butu net neisivaizduoju,bet pardavejas Kalvariju turguj pasake,kad nesvajociau gaut tu tauku,LT nera ju)
I ikaitusi alieju ar taukus imetu mazdaug 3 galvutes svogunu  kubeliais,pakepinu mazdaug 5-7 min,po ju eile mesai(mesa naudoju skirtinga,geriausia aisku aviena,bet.....man labai skanu ir su jautiena ir kiauliena,susipjaustai ja kubelaiais).Pakepinu ir ja su svounais apie 7 -10 min.Toliau....morkos.....morku reikia negailet....plovas turi igaut spalva ne del ketciupo,o del morku  mirksiukas.gif
Morku dedu mazdaug tiek pat kiek mesos,sutarkoju jas gan smulkiai,nors reiketu supjaustyt siuadeliais(bet cia pagal seimos reikalavimus smulkiai tarkoju)Metu morkas i mesa ir svogunus ir dar patroskinu kokias 10min.Tuo tarpu uzkaitinu arbatinuka....I mesa/svogunus/morkas dedu prieskonius,tokius kaip:druska,grustus pipirus,kari,daaaaaug isspausto cesnako,kumino,noretusi dar barbariso(bet neturiu  verysad.gif  ) uzpilu,kad vos apsemtu verdanciu vandeniu ir uzdengiu troskintis.jei mesa kiauliena tai uzteks ir 20-30 min,jei jautiena ar aviena tai truputuka ilgiau .Tuo tarpu paruosiu apie 600-700 gr ryziu.perplaunu juos 5-6-7 kartus,kol vanduo tampa skaidrus.Baigiant troskint mesai,perplautus ryzius tolygiai paskirstau ant mesos,per kiaurasamti uzpilu juos karstu vandeniu mazdaug 1.5 -2 cm.vis tai verda ant mazos ugnies.Uz kokiu 7 min pakeliam dangti,jei ryziai isbrinko,padarom idubimus tuose ryziuose kad cirkuliuotu oras ir pailekam virt dar mazdaug 15-30 min.as asmeniskai ragauju ryzius  ax.gif Gal ir atrodo,kad darbo daug,bet....skonis atperka viska  thumbup.gif



reikės šiandien pasistengti ir pagaminti taip plovo užsimaniau smile.gif
Atsakyti
skanu smile.gif
Atsakyti
Evelincik tavo plovo receptukas super thumbup.gif labai labai skaniai gaunasi 4u.gif wub.gif
Atsakyti
jai kam ydomu galiu pasidalint tikru plovo receptu rolleyes.gif mat mano tevas azijietis ir as pats esu pusiau azijietis (mama lietuve) blush2.gif tai va moku ir zinau kaip reikia pagaminti tikra plova o ne jo parodija kaip kad daukas cia tokius juokingus receptus meta kad man net geda butu pavadinti tokia kose plovu tongue.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ralicesas @ 2010 01 13, 22:48)
tai va moku ir zinau kaip reikia pagaminti tikra plova o ne jo parodija kaip kad daukas cia tokius juokingus receptus meta kad man net geda butu pavadinti tokia kose plovu  tongue.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif


Viskas puiku, tik nereikia pamiršti, kad tikras plovas yra truputį riebokas švelniai tariant. Ir nebūtinai bus priimtinas lietuviškam skrandžiui mirksiukas.gif O recepto laukiam cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ralicesas @ 2010 01 13, 21:48)
jai kam ydomu galiu pasidalint tikru plovo receptu  rolleyes.gif  mat mano tevas azijietis ir as pats esu pusiau azijietis (mama lietuve)  blush2.gif  tai va moku ir zinau kaip reikia pagaminti tikra plova o ne jo parodija kaip kad daukas cia tokius juokingus receptus meta kad man net geda butu pavadinti tokia kose plovu  tongue.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Yra toks posakis:plovo rusiu (ar gaminimo budu) yra tiek pat ,kiek ir musulmonisku miestu mirksiukas.gif istikruju,kiekvienam regione plovas yra gaminamas savaip.Butu idomu jei pasidalintume is kurio Azijos regiono kiles jusu receptas . Na ir aisku receptuka parasykit ax.gif
Beje,mano MB ir anyta gime Kazachstane,bet apie plova nieko nenusimano doh.gif
mamakarolina dziugu ,kad patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evelincik: 14 sausio 2010 - 09:58
QUOTE(Ralicesas @ 2010 01 13, 19:48)
jai kam ydomu galiu pasidalint tikru plovo receptu  rolleyes.gif  mat mano tevas azijietis ir as pats esu pusiau azijietis (mama lietuve)  blush2.gif  tai va moku ir zinau kaip reikia pagaminti tikra plova o ne jo parodija kaip kad daukas cia tokius juokingus receptus meta kad man net geda butu pavadinti tokia kose plovu  tongue.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif


Tam ir yra tema,kad visi dalintusi savo receptais doh.gif jei butu tik tas vienintelis,tada reiktu jums ji parasyti temos pradzioj,mes visi pagirtumem ir tema uzdarom!!!!


Cia mano Plovo receptas (ryziu keses parodija jei kam nuo to geriau lotuliukas.gif )

Apkepinam mesyte ((aisku aviena geriausiai).Geriau jei mesyte riebesne) kartu su daug svogunu ir morku,pipirai,druskyte,kartais dedu kitokiu prieskoniu,kario del spalvos. Kai mesa suminsteja ant virsaus uzpilu nevirtu ryziu mazdaug 3-4cm. prismaigstau neluptu cesnako skilteliu ar net visa galvute ir uzpilu bulijonu,kad vos vos apsemtu ryzius. Uzdengiu dankciu.Jei virykle elktrine po 5min. isjungiu ir palieku troskintis,jei dujine truputi ilgiau,tik jokiu budu nepervikit ryziu!!!
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2010 01 14, 11:57)
Yra toks posakis:plovo rusiu (ar gaminimo budu) yra tiek pat ,kiek ir musulmonisku miestu


drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
o vat recepto kažkaip vis neįkelia g.gif
Atsakyti
tevas is Kazakstano gal kam teko pabuvot? miestas buvusi sostine Almata. mmm ten nuvaziuoju taj pilvukuj amen buna nuo tokiu skaniu patiekalu doh.gif ten vien aviena valgau nes ji man pati skaniausia ax.gif taigi receptas laaabaaai paprastas: imam kazana dedam ten aviena pjaustyta gabaliukajs mazdaug 2x2cm dar imetam su kauliuku kelis gabaliukus didesnius. kol mesa kepa imam plikytus ryzius arba apvaliuosius ir apipyle saltu vandeniu paliekam kol mesa kepa. kai mesa apkepa dedam svoguno kiek kam patinka as dazniausej dedu ant 1kg mesos 3galvas. svoguna apkepinus dedam morku pora pjaustytu siaudeliais ne tarkuotu. morkos kai apkepa dedam padaza pomidoru bet tiek kad nepermustu skonio. poto dedam pora galvu ne skilteliu cesnako dar idedam cielus cili pipirus tuos mazesnius 3cm ilgio imetam prieskoniu bet irgi nedaug kad skonio nepermustu viska ismaisom ir dedam ryzius ant virsaus ir pilam vandens verdancio is ciainiko ir uzdengiam puoda ir tajp paliekam ant silpnos ugnies 15min. poto isjungus palaikom dar apie 3min ir viskas plovas gatavas ir nieko sudetingo. prie plovo patiekiama svieziu astroku salotu su actu ir aliejuku apslaktytas. mmm labaj skaniai isejna. cesnaka poto issiluksteni jis gaunas toks minkstas ir cili pipiras irgi minkstas ji su sakute prabrauki kad minkstimas is vidaus iseitu o skurike meti lauk nu pasaka seile net varvet pradejo teks eit plova gaminti senaj jau bedariau drinks_cheers.gif tikiuosi suprantamaj cia sumaliau viska i viena kruva doh.gif lotuliukas.gif del proporciju apie vienas kg avienos su kauliuku apie puse kg ryziu 2didesnes morkos 2galvos cesnako 3svogunaj vidutiniai keli cili pipiraj, pomidoru padazas ir prieskoniu pagal skoni. viskas skanaus ax.gif ps paprastaj, greitaj, skaniai, azijietiskai rolleyes.gif
Atsakyti
Su visa pagarba, tai ne tikras plovo receptas. I tikra plova niekas pomidoru ir jos pastos nededa ax.gif Plovui minimum 3000 metu, o tuomet pomidoru nebuvo. Plovas yra klajokliu, aviganiu ir keliautoju maistas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 01 14, 21:14)
Su visa pagarba, tai ne tikras plovo receptas. I tikra plova niekas pomidoru ir jos pastos nededa  ax.gif Plovui minimum 3000 metu, o tuomet pomidoru nebuvo. Plovas yra klajokliu, aviganiu ir keliautoju maistas  ax.gif

drinks_cheers.gif Jei jau norit plovo raudonos spalvos,galima idet saldziuju papriku milteliu.Bet tikrai ne tomatu pastos
Atsakyti
pomidoru padazo reikia ideti biski del skonio ir spalvos. seip cia aprasiau pagrinda kaip viska daryti. o as kai gaminu ekspermentuoju taj papriku idedu taj kukuruzus kelis iberiu taj kokio poro ipjaustau ir tt
Atsakyti