QUOTE(Evelincik @ 2009 12 05, 03:42)
Na.....plovas yra mano best of the best patiekalas....galeciau ji valgyt ir valgyt ir valgyt ir dar karta valgyt Dziaugiuosi ,kad kadais atradau si recepta...nuo to laiko,pagal joki kita negaminu plovo,tik grieztai pagal BEVEIK toki pati kaip ir Irmavi
Deja neturiu kazano,tai gaminu dvigubo dugno puode.Ipilu aliejaus(apie 100-150ml(karta bandziau vietoj aliejaus naudot avies taukus,istikruju ieskojau rusiskai vadinamuju kurdiucij zhyr(kaip lietuviskai jis butu net neisivaizduoju,bet pardavejas Kalvariju turguj pasake,kad nesvajociau gaut tu tauku,LT nera ju)
I ikaitusi alieju ar taukus imetu mazdaug 3 galvutes svogunu kubeliais,pakepinu mazdaug 5-7 min,po ju eile mesai(mesa naudoju skirtinga,geriausia aisku aviena,bet.....man labai skanu ir su jautiena ir kiauliena,susipjaustai ja kubelaiais).Pakepinu ir ja su svounais apie 7 -10 min.Toliau....morkos.....morku reikia negailet....plovas turi igaut spalva ne del ketciupo,o del morku
Morku dedu mazdaug tiek pat kiek mesos,sutarkoju jas gan smulkiai,nors reiketu supjaustyt siuadeliais(bet cia pagal seimos reikalavimus smulkiai tarkoju)Metu morkas i mesa ir svogunus ir dar patroskinu kokias 10min.Tuo tarpu uzkaitinu arbatinuka....I mesa/svogunus/morkas dedu prieskonius,tokius kaip:druska,grustus pipirus,kari,daaaaaug isspausto cesnako,kumino,noretusi dar barbariso(bet neturiu ) uzpilu,kad vos apsemtu verdanciu vandeniu ir uzdengiu troskintis.jei mesa kiauliena tai uzteks ir 20-30 min,jei jautiena ar aviena tai truputuka ilgiau .Tuo tarpu paruosiu apie 600-700 gr ryziu.perplaunu juos 5-6-7 kartus,kol vanduo tampa skaidrus.Baigiant troskint mesai,perplautus ryzius tolygiai paskirstau ant mesos,per kiaurasamti uzpilu juos karstu vandeniu mazdaug 1.5 -2 cm.vis tai verda ant mazos ugnies.Uz kokiu 7 min pakeliam dangti,jei ryziai isbrinko,padarom idubimus tuose ryziuose kad cirkuliuotu oras ir pailekam virt dar mazdaug 15-30 min.as asmeniskai ragauju ryzius Gal ir atrodo,kad darbo daug,bet....skonis atperka viska
Deja neturiu kazano,tai gaminu dvigubo dugno puode.Ipilu aliejaus(apie 100-150ml(karta bandziau vietoj aliejaus naudot avies taukus,istikruju ieskojau rusiskai vadinamuju kurdiucij zhyr(kaip lietuviskai jis butu net neisivaizduoju,bet pardavejas Kalvariju turguj pasake,kad nesvajociau gaut tu tauku,LT nera ju)
I ikaitusi alieju ar taukus imetu mazdaug 3 galvutes svogunu kubeliais,pakepinu mazdaug 5-7 min,po ju eile mesai(mesa naudoju skirtinga,geriausia aisku aviena,bet.....man labai skanu ir su jautiena ir kiauliena,susipjaustai ja kubelaiais).Pakepinu ir ja su svounais apie 7 -10 min.Toliau....morkos.....morku reikia negailet....plovas turi igaut spalva ne del ketciupo,o del morku
Morku dedu mazdaug tiek pat kiek mesos,sutarkoju jas gan smulkiai,nors reiketu supjaustyt siuadeliais(bet cia pagal seimos reikalavimus smulkiai tarkoju)Metu morkas i mesa ir svogunus ir dar patroskinu kokias 10min.Tuo tarpu uzkaitinu arbatinuka....I mesa/svogunus/morkas dedu prieskonius,tokius kaip:druska,grustus pipirus,kari,daaaaaug isspausto cesnako,kumino,noretusi dar barbariso(bet neturiu ) uzpilu,kad vos apsemtu verdanciu vandeniu ir uzdengiu troskintis.jei mesa kiauliena tai uzteks ir 20-30 min,jei jautiena ar aviena tai truputuka ilgiau .Tuo tarpu paruosiu apie 600-700 gr ryziu.perplaunu juos 5-6-7 kartus,kol vanduo tampa skaidrus.Baigiant troskint mesai,perplautus ryzius tolygiai paskirstau ant mesos,per kiaurasamti uzpilu juos karstu vandeniu mazdaug 1.5 -2 cm.vis tai verda ant mazos ugnies.Uz kokiu 7 min pakeliam dangti,jei ryziai isbrinko,padarom idubimus tuose ryziuose kad cirkuliuotu oras ir pailekam virt dar mazdaug 15-30 min.as asmeniskai ragauju ryzius Gal ir atrodo,kad darbo daug,bet....skonis atperka viska
reikės šiandien pasistengti ir pagaminti taip plovo užsimaniau