Įkraunama...
Įkraunama...

Plovas

QUOTE(mergyte83 @ 2009 03 28, 17:32)
Savo seimai gaminu plova su krevetemis/zuvimi. 4 asmenims reikes:

2 dideliu morku
1 didelio svoguno
1 skardinės konservuotu pomidoru be odeles savose sultyse (400 g)
4 stikliniu ryziu
200 g saldytu kreveciu (arba zuvies)
druskos
pipiru
aliejaus

Morka sutarkuoti per burokine tarka, svoguna  - nedideliais kubeliais ir pakepinti puode kol suminkstes. ipilti dar aliejau, sudeti ryzius ir viska ismaisyti. ideti druskos, pipiru, ipilti vandens, kad apsemtu per keturis pirstus ir virti apie pusvalandi. Kai ryziai bus beveik isvire sudeti pomidorus ir virti dar 10 min. Isjungti ugni, sudeti nuplautas ir atsildytas krevetes, viska ismaisyti ir palaikyti dar 10 min. Skanaus!

Kad cia labiau panasu i paela, o ne i plova lotuliukas.gif bet skamba neblogai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monikutė @ 2009 03 13, 12:05)
Tikrai labai skirtingai. Aš dviejų asmenų šeimai niekada negaminu plovo iš mažiau nei 2 stiklinių ryžių ax.gif
Neatkreipiau dėmesio ar čia buvo įkelta šį nuoroda, bet tikrai rekomeduoju pabandyti pagaminti plovą pagal Giedriaus RECEPTĄ

Siandiena pirma karta dariau plova pagal si recepta (tik pabaigiau orkaiteje), na, zinokit, gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Monikutei 4u.gif
Atsakyti
paskutini karta , kai pasiskaitinejau, kad kitos mamytes plova orkaiteje daro, tai pabandziau...Likau nustebinta negalvojau kad taip greitai ir skaniai gausis...

P.S. O kai dedam konservuotus pomidorus, jums patiekalas nerugstus gaunasi?Nu man toksai skonis rugstesnis gaunasi...
Atsakyti
na, as viska i plova dedu ta pati, ryzius, mesa, cesnaka, pomidoru padaza, tik as dar dedu mprku tarkuotu per burokine tarka ir konservuotu kukuruzu..mums labai patinka... gal ir ka nors is jusu sudomins..
Atsakyti
Dariau plova pagal Giedriaus recepta. Gavosi super!!!!
Pries tai darydavau tik musu lietuviska plova ax.gif ,man jis irgi labai skanus.
Reikia:
apie 1 kg mesos, nesvarbu kokia; kiauliena, vistiena, jautiena ar aviena
2 morku
2 svogunu
1 paprika
prieskoniu, man patinka su medziotoju prieskoniu misiniu saldvos gamintojo, bet galite deti kokie patinka ir tinka butent tai rusiai mesos, kuria pasirinkote.
2 stikliniu ryziu
galima ideti darzoviu sultinio kubeli, bet tai nebutina

Mesyte supjaustom nedideliais gabaliukais, apkepinam aliejuje iki apskrudimo, ir sudedam i puoda kuriame virsime plova. Atskirai pakepinam svoguna, morkas ir paprika. Sudedame ant mesytes. Iberiam prieskoniu, druskytes. Po to beriame ryzius ir uzpilame verdanciu vandeniu su istirpdytu kubeliu mazdaug 3 cm virs ryziu. Kai uzverda uzdengiam puoda dangciu ir verdam ant nedideles ugnies 35-45 min. Kai baigia virti, kas megsta, gali isideti truputi sviesto smile.gif
Skanaus !
Atsakyti
as verdu plova stikliniame inde su dangciu orkaiteje, gaunasi puikiai, ryziai birus, tik morka ir svogunus pekepinu. mesa dedu zalia ant dugno, tada morkas su svogunu, tada ryziai ir vandens gerokai daugiau, verda mazdaug 30-40 min.
Atsakyti
O man plovas neiseina, nes ryziai sulimpa ir kitadien jau tuo plovu kaip akmenu gali mesti i siena. doh.gif
Atsakyti
as irgi darau orkaiteje,o kad gautusi birus reikia pilti nedaug vandens,santykis toks stikline nevirtu ryziu,stikline vandens,zodziu taip kiek stikliniu ryziu tiek stikliniu vandens
Atsakyti
QUOTE(Greta7791 @ 2009 03 18, 14:43)
Tikram kaukazietiskam plove ryziai ir turi buti sulipe
Del to geriausia naudoti smulkiagrudzius ryzius

na plovas tikrai nera kiles is kaukazo, o is azijos saliu biggrin.gif tikro plovo ryziai turi buti birus, o ne sulipe.. jei laikomasi gaminimo instrukciju (skysciu kiekis, maisymas, etc), o po to puodas dar palaikomas siltai tai ryziai birus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 05 gegužės 2009 - 10:49
QUOTE(fuksė @ 2009 04 27, 14:30)
O man plovas neiseina, nes ryziai sulimpa ir kitadien jau tuo plovu kaip akmenu gali mesti i siena. doh.gif

per mazai vandens ipyli turbut smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jurkita @ 2009 03 29, 09:56)
Kad cia labiau panasu i paela, o ne i plova  lotuliukas.gif  bet skamba neblogai  mirksiukas.gif

gaila, kad snd jau kaip tik gaminau ir anksciau apie krevetes neperskaiciau. verysad.gif su krevetem skamba viliojanciai thumbup.gif
Atsakyti
As plova daru pagal savo senelio recepta,gal kas taip jau parase visko nespejau perskaityti blush2.gif Taiva: Vistiena supjaustom gabaliukais,pakepinam kartu su morkomis,paimam kepimo puoda,sudedam vista,paskui 2 stiklines ryziu,ir 4 stiklines vandens(jai pilate 1st ryziu tai 2 stiklines vandens)(ryziai pageidautina kad butu plikyti,bet ir su paprastais iseina) Pasauname i ykaitinta orkaite,kepame apie 20min.Skanaus smile.gif(ryziai nesulimpa,gaunasi birus) tomata deti kai iskeps plovas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mmartaa @ 2009 04 28, 08:29)
as irgi darau orkaiteje,o kad gautusi birus reikia pilti nedaug vandens,santykis toks stikline nevirtu ryziu,stikline vandens,zodziu taip kiek stikliniu ryziu tiek stikliniu vandens

as visada darau jai 1 stikline ryziu,2 vandens,niekada man jie nesulimpa,ir vandens nelieka. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Veidrodine* @ 2009 05 06, 21:12)
As plova daru pagal savo senelio recepta,gal kas taip jau parase visko nespejau perskaityti blush2.gif  Taiva: Vistiena supjaustom gabaliukais,pakepinam kartu su morkomis,paimam kepimo puoda,sudedam vista,paskui 2 stiklines ryziu,ir 4 stiklines vandens(jai pilate 1st ryziu tai 2 stiklines vandens)(ryziai pageidautina kad butu plikyti,bet ir su paprastais iseina) Pasauname i ykaitinta orkaite,kepame apie 20min.Skanaus smile.gif(ryziai nesulimpa,gaunasi birus) tomata deti kai iskeps plovas smile.gif
Papildyta:

as visada darau jai 1 stikline ryziu,2 vandens,niekada man jie nesulimpa,ir vandens nelieka.  ax.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti