As gaminu taip:
kiauliena susmulkinu ir paprieskoniuoju,dedu i didele cenakina,ant virsaus dedu pakepintas morkas su svogunasi,ant virsaus beriu ryziu,kad viska pasleptu uzpilu sultiniu ir saunu i orkaite ir kepu gera valanda.isemus ipilu ketsupo ir ismaisau.skanaus!
Mano paprastas, bet labai skanus plovo receptukas
REIKES:
sonines, kiaulienos sprandines( mesyte turi buti sviesi,tai reiskia,kad bus jaunos kiaulaites ), svogunu, morku, iv.prieskoniu, ryziu...
Pirmiausia pasiruosiu mesyte:sprandine supjaustau kubeliais, pridedu ivairiu prieskoniu,jau cia kaip kas megsta!smulkinto cesnako dedu,uzpilu aliejumi ir ismaisius idedu i saldytuva, kad pasimarinuotu,kuo ilgiau marinuosim,tuo bus skaniau
Ryzius( PLIKYTUS!!!) 3-4 maisiukus verdu, pasudytame vandenyje! tik nepervirkit!!!
I keptuve sudedu smulkiai supjaustyta sonine ( sviezia, ne rukyta ),tada svoguniuka ir paruosta sprandine, kai gerokai pasitroskina (uzdengus keptuves dangti troskinu), sudedu 4 didelias sutarkuotas morkas! ir dar patroskinam...
Na, o kai isverda ryziai ir keptuveje viskas jau buna istroskinta, keptuves turini suberiu i puoda su ryziais,ismaisau,dar is kameros saldytu-svieziu krapu idedu, ar dar kokiu prieskoniu,jei truksta ir viskas! skanaujam
p.s.pomidoru padazo i bendra plova nededu,nes ne visi megsta,tai kas nori,isideda atskirai
jei, kas neaisku,klauskit
SKANAUS
REIKES:
sonines, kiaulienos sprandines( mesyte turi buti sviesi,tai reiskia,kad bus jaunos kiaulaites ), svogunu, morku, iv.prieskoniu, ryziu...
Pirmiausia pasiruosiu mesyte:sprandine supjaustau kubeliais, pridedu ivairiu prieskoniu,jau cia kaip kas megsta!smulkinto cesnako dedu,uzpilu aliejumi ir ismaisius idedu i saldytuva, kad pasimarinuotu,kuo ilgiau marinuosim,tuo bus skaniau
Ryzius( PLIKYTUS!!!) 3-4 maisiukus verdu, pasudytame vandenyje! tik nepervirkit!!!
I keptuve sudedu smulkiai supjaustyta sonine ( sviezia, ne rukyta ),tada svoguniuka ir paruosta sprandine, kai gerokai pasitroskina (uzdengus keptuves dangti troskinu), sudedu 4 didelias sutarkuotas morkas! ir dar patroskinam...
Na, o kai isverda ryziai ir keptuveje viskas jau buna istroskinta, keptuves turini suberiu i puoda su ryziais,ismaisau,dar is kameros saldytu-svieziu krapu idedu, ar dar kokiu prieskoniu,jei truksta ir viskas! skanaujam
p.s.pomidoru padazo i bendra plova nededu,nes ne visi megsta,tai kas nori,isideda atskirai
jei, kas neaisku,klauskit
SKANAUS
Kaip įdomu.. į plovą krapų.. dar neteko ragauti.. Gal išties tinka???
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 12 18, 13:07)
Kaip įdomu.. į plovą krapų.. dar neteko ragauti.. Gal išties tinka???
aisku, kad tinka ir graziai atrodo
nu va dariau šiandien plovą, bet pamiršau krapų idėt degustacijai..
Radau sia temele ir prisiminiau kaip pati pries keleta dienu gaminau plova, buvau labai nustebusi, nes gavosi toks skanus, koki darzelyje gamindavo (iki siol jauciu tam skoniui nostalgija )
O gaminau taip: kadangi is mesos namie teturejau farsa, tai naudojau ji. ~ 300 g farso sudejau i keptuve, pridejau prieskoniu, cesnakiuko ir pakepinau ant silpnos ugnies, sutarkavau tris dideles morkas ir sudejau i farsa, dar siek tiek pakepinau. tada i keltuve supyliau nevirtus plikytus ryzius (2 kavinius puodukus) ir uzpyliau vandens tiek kad visas keptuves turinys butu tik vos vos apsemtas. dar idejau naminio pomidoru padazo kelis saukstus (cia draugo mamos gamybos) ir paprasto pomidoru padazo kelis saukstus, druskytes. viska ismaisiau ir uzdengusi troskinau apie 30 min. kartais reikia pamaisyti, kad nepradetu prie keptuves traukti (cia jau ir nuo keptuves priklauso ). jei ryziai kietoki, o vanduo isgaraves, tai jo reik siek tiek dapilti. na ir galiausiai kai jau ryziai buvo minksti nuemiau dangti, kad nusigarintu likes vandenukas (jei jo lieka) ir dar kokias 5 min pakepu ant didesnes ugnies, kad truputi paskrustu.
Ggavosi labai skaniai, o ir nereikejo keliu puodu plauti, kaip kad anksciau budavo po plovo gaminimo
O gaminau taip: kadangi is mesos namie teturejau farsa, tai naudojau ji. ~ 300 g farso sudejau i keptuve, pridejau prieskoniu, cesnakiuko ir pakepinau ant silpnos ugnies, sutarkavau tris dideles morkas ir sudejau i farsa, dar siek tiek pakepinau. tada i keltuve supyliau nevirtus plikytus ryzius (2 kavinius puodukus) ir uzpyliau vandens tiek kad visas keptuves turinys butu tik vos vos apsemtas. dar idejau naminio pomidoru padazo kelis saukstus (cia draugo mamos gamybos) ir paprasto pomidoru padazo kelis saukstus, druskytes. viska ismaisiau ir uzdengusi troskinau apie 30 min. kartais reikia pamaisyti, kad nepradetu prie keptuves traukti (cia jau ir nuo keptuves priklauso ). jei ryziai kietoki, o vanduo isgaraves, tai jo reik siek tiek dapilti. na ir galiausiai kai jau ryziai buvo minksti nuemiau dangti, kad nusigarintu likes vandenukas (jei jo lieka) ir dar kokias 5 min pakepu ant didesnes ugnies, kad truputi paskrustu.
Ggavosi labai skaniai, o ir nereikejo keliu puodu plauti, kaip kad anksciau budavo po plovo gaminimo
Sveikutes. Pasidalinsiu savo plovo receptu.
Mesyte (pasirinktinai nugarine, sprandine ar kt. ) supjaustyti ir pakepti, kol graziai apskrus. Supilti i troskintuva (pas mane toks senovinis, spizinis) ir leisti mesytei virti su vandenuku. Tuo metu toje pat keptuveje, pakankamai dideliame kiekyje aliejaus, apkepti morkas ir svoguna (pastebejau, kad plovas turi buti kuo riebesnis, tada jis skanesnis). Pakepus morkytes ir svoguna supilti i ta pati troskintuva. Troskintuve verdancia mesyte, morkas ir svoguna paskaninu druska, pipirais, lauro lapu imetu kubeli kokio nors bulijono (stengiuosi kuo maziau pirktiniu Vegetu naudoti, nes ten visokiu E daug). Perplaunu ryzius. Svarbiausai, kas as plova darau su APVALIAISIAI ryziais, yra tokia rusis. Tada plovas gaunasi ne birus, bet toks klijinis, tie ryziai labai skanus. Tai va perplaunu ir i ta pati troskintuva. Viska ismaisau, dapilu vandens kad apsemtu ir uzdengusi statau i ortkaite. Po kokiu 20 - 30 min. Skanaus.
Galite daryti kaip ir darote, tik pabandykite su sitais ryziais, tikrai skaniau negu su paprastais.
Man plovas turi buti: Su apvaliaisiais ryziais, daug morku ir riebesnis.
Skanaus .
Mesyte (pasirinktinai nugarine, sprandine ar kt. ) supjaustyti ir pakepti, kol graziai apskrus. Supilti i troskintuva (pas mane toks senovinis, spizinis) ir leisti mesytei virti su vandenuku. Tuo metu toje pat keptuveje, pakankamai dideliame kiekyje aliejaus, apkepti morkas ir svoguna (pastebejau, kad plovas turi buti kuo riebesnis, tada jis skanesnis). Pakepus morkytes ir svoguna supilti i ta pati troskintuva. Troskintuve verdancia mesyte, morkas ir svoguna paskaninu druska, pipirais, lauro lapu imetu kubeli kokio nors bulijono (stengiuosi kuo maziau pirktiniu Vegetu naudoti, nes ten visokiu E daug). Perplaunu ryzius. Svarbiausai, kas as plova darau su APVALIAISIAI ryziais, yra tokia rusis. Tada plovas gaunasi ne birus, bet toks klijinis, tie ryziai labai skanus. Tai va perplaunu ir i ta pati troskintuva. Viska ismaisau, dapilu vandens kad apsemtu ir uzdengusi statau i ortkaite. Po kokiu 20 - 30 min. Skanaus.
Galite daryti kaip ir darote, tik pabandykite su sitais ryziais, tikrai skaniau negu su paprastais.
Man plovas turi buti: Su apvaliaisiais ryziais, daug morku ir riebesnis.
Skanaus .
stai musu plovas:
puode, aliejuje apkepinti mesos gabaliukus. pagal originalu recepta, aliejus turetu apsemti mesa, bet as ipilu dali vandens (nors gal ir skaniau riebus plovas). kol kepinasi mesa (apie 10 min) apkepti nemazai svogunu, morku, cesnako. suversti juos ant mesos (nemaisyti) po dar kokiu 5-10 min supilti ryzius ir uzpilti vandeniu (kad butu 1 cm vandens virs ryziu). siek tiek pasudyti. virti nemaisant, kol ryziai suminkstes.
puode, aliejuje apkepinti mesos gabaliukus. pagal originalu recepta, aliejus turetu apsemti mesa, bet as ipilu dali vandens (nors gal ir skaniau riebus plovas). kol kepinasi mesa (apie 10 min) apkepti nemazai svogunu, morku, cesnako. suversti juos ant mesos (nemaisyti) po dar kokiu 5-10 min supilti ryzius ir uzpilti vandeniu (kad butu 1 cm vandens virs ryziu). siek tiek pasudyti. virti nemaisant, kol ryziai suminkstes.
QUOTE(kvepia liepos @ 2009 01 29, 21:46)
stai musu plovas:
puode, aliejuje apkepinti mesos gabaliukus. pagal originalu recepta, aliejus turetu apsemti mesa, bet as ipilu dali vandens (nors gal ir skaniau riebus plovas). kol kepinasi mesa (apie 10 min) apkepti nemazai svogunu, morku, cesnako. suversti juos ant mesos (nemaisyti) po dar kokiu 5-10 min supilti ryzius ir uzpilti vandeniu (kad butu 1 cm vandens virs ryziu). siek tiek pasudyti. virti nemaisant, kol ryziai suminkstes.
puode, aliejuje apkepinti mesos gabaliukus. pagal originalu recepta, aliejus turetu apsemti mesa, bet as ipilu dali vandens (nors gal ir skaniau riebus plovas). kol kepinasi mesa (apie 10 min) apkepti nemazai svogunu, morku, cesnako. suversti juos ant mesos (nemaisyti) po dar kokiu 5-10 min supilti ryzius ir uzpilti vandeniu (kad butu 1 cm vandens virs ryziu). siek tiek pasudyti. virti nemaisant, kol ryziai suminkstes.
as viska taip pat darau tik mesa kepu keptuveje .o po to viska i molini troskintuva ir i orkaite.laaabai skanu dar kario prieskoniu idedu.
sveikos mamytes o mano stai toks receptukas plovo kas valge gyre taiva turiu toki molini puoda kuriame ir gaminu savo plova, kitame bandziau daryti bet neisejo nu va reikes mesytes(kokios tik norite, nes vieniem patinka riebiau, kitiem kudziau) apie 500gr., svogunu keliu galvu, nors galima ir daugiau cia jau kaip kas megsta, morkyciu 3-4, prieskoniu pagal skoni kas kokiu megsta bei ryziu 1, 5 stiklines.produktu kiekis gali skirtis, nes as cia savo puodui taikau pirmiausiai mesyte susapjaustau nedideliais fgabaliukais paprieskoniauju ja bei dedu i puodo dugna, tada supjaustau pusziedziais svoguna ir ji isdelioju ant mesytes, morkytes supjaustau plonais griezineliais ir sudedu ant svogunu paberiu prieskoniuku ir ant virsaus sudedu ryzius paspaudziu ir uzpilu verdanciu vandeniu pries tai jame istirpinus pora kubeliu sultinio. dedu i orkaite ir palieku kokiom 45min. keciupo i visa nededu nes mano seimyna jo negesta tai galima atskirai jei kam reikia isideti.nu ir ka skanaus pabandykit
QUOTE(allinuke @ 2009 02 02, 18:53)
sveikos mamytes o mano stai toks receptukas plovo kas valge gyre taiva turiu toki molini puoda kuriame ir gaminu savo plova, kitame bandziau daryti bet neisejo nu v...........................
.............................nu ir ka skanaus pabandykit
.............................nu ir ka skanaus pabandykit
sakykit kiek mazdaug reikia pilti vandens? kad semtu ,ar nereikia tiek ?