[COLOR=blue]
Sitoj svetainej kazkurios mamos recepta "panaudojau", nuo to laiko tik taip ir gaminu Nerealiai skanu....
Atejus i svecius vegetarams, darau be mesytes, tik morkos (apkepintos) ir ryziai, viskas irgi sluoksniais, daug prieskoniu, kecupo ir vandens. Mmm, gaunasi puikiai
QUOTE(londonas @ 2008 04 02, 17:19)
as irgi pabandysiu kepti orkaiteje plova,speju turetu gautis superinis
Sitoj svetainej kazkurios mamos recepta "panaudojau", nuo to laiko tik taip ir gaminu Nerealiai skanu....
Atejus i svecius vegetarams, darau be mesytes, tik morkos (apkepintos) ir ryziai, viskas irgi sluoksniais, daug prieskoniu, kecupo ir vandens. Mmm, gaunasi puikiai
Reiks pabandyt orkaitėje kada išsikept plovą. Aš kažkaip pripratus su nemažai padažo, dar ir kečiupo nemažai, tai man taip įdomu kai tik su vandeniu
Oi, aciu, kad priminete mamytes! Zinau, siandien savo seimynos lausksiu su plovu seniai jau bevalgeme!O jus visos kokios isradingos.Atrodo, paprastas patiekalas, bet kiek visokiu budu jam pagaminti.
QUOTE(Mijja @ 2008 04 14, 15:44)
Pirmiausia puode pakepinu paprieskonuotą mėsą įkaitintame aliejuje, veliau sudedu morkas, svogūnus ir dar pakepu. Sudedu nuplautus, pamirkytus ryžius ir užpilu vandens, kad virš ryžių būtų maždaug per 2 pirštus. Pabarstau prieskoniais. Kai plovas užverda, ugnį sumažinu iki minimumo ir verdu apie pusvalandį. Ryžiai tikrai nesulimpa
Atejau ir as kokiu ideju vakarienei pasisemt ,pamaciau plovo receptus-iskart nutariau kad ji gaminsiu nebeatsimenu net kada ji valgiau
QUOTE(Faustinata @ 2008 04 15, 22:44)
Jei kam nepavyksta išvirti plovo, kad ryžiai būtų nesulipę tai pabandykite prieš virdamos trupučiuką ryžius paskrudinti ant keptuvės su mažu kiekiu aliejaus.
Tikra tiesa,as ryžius pakepinu keptuvej su trupučiu sviesto ar alielaus.Kepint ilgai nereikia,jie pasidaro tokie kaip permatomi.Tada ryžiai buna birūs
Viską dėt sluoksniais:mėsyte,svogūnas,morkytės,ryžiai.Vandens per du pirštus kad apsemtu.Nemaišyti.Skanumėlis
QUOTE(aukse @ 2004 01 08, 12:21)
Aš darau taip:
užmarinuotą mėsytę - į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kai ji truputį apkepa, dedu morkas ir svogūnus. Kai jie suminkštėja, pilu pomidorų padažą, prieskonių ( jei reikia). Per tą laiką sultinyje išverdu ryžius, viską - į didelį puodą, išmaišau, dar sojos, gal dar pomidorų padažo, ir viskas Tai ypač greitas ir paprastas paruošimas, bet toks plovas nėra vadinamas tikrasis, nes ryžiai yra nebirūs ir visi sluoksniai sumaišyti Bet mums toks variantas pats skaniausias
užmarinuotą mėsytę - į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kai ji truputį apkepa, dedu morkas ir svogūnus. Kai jie suminkštėja, pilu pomidorų padažą, prieskonių ( jei reikia). Per tą laiką sultinyje išverdu ryžius, viską - į didelį puodą, išmaišau, dar sojos, gal dar pomidorų padažo, ir viskas Tai ypač greitas ir paprastas paruošimas, bet toks plovas nėra vadinamas tikrasis, nes ryžiai yra nebirūs ir visi sluoksniai sumaišyti Bet mums toks variantas pats skaniausias
as tai ryzius ir paruosta mesyte verdu kartu.
Papildyta:
QUOTE(emilly @ 2008 05 06, 18:16)
Tikra tiesa,as ryžius pakepinu keptuvej su trupučiu sviesto ar alielaus.Kepint ilgai nereikia,jie pasidaro tokie kaip permatomi.Tada ryžiai buna birūs
Viską dėt sluoksniais:mėsyte,svogūnas,morkytės,ryžiai.Vandens per du pirštus kad apsemtu.Nemaišyti.Skanumėlis
Viską dėt sluoksniais:mėsyte,svogūnas,morkytės,ryžiai.Vandens per du pirštus kad apsemtu.Nemaišyti.Skanumėlis
mm,sitaip reiks butinai isbandyti
noriu pasiuliti vietoj plovo " Ryziai su darzovemis"
250g ryziu
pagal skoni aitrios paprikos milteliu
2 saldieji pipirai
svogunas
dezute konservuotu zirneliu
50g sviesto
farso
4 saukstai pomidoru padazo
druskos, petrazoliu,maltu prieskoniu.
ryzius isvirti pasuditam vandeny. Ankstiniu pipirus supjaustyti trikampiais gabaliukais, plonais griezineliais supjaustyti svoguna.Dideleje keptuveje pakepinti farsa, suberti svogunus, ideti sviesta ir pakepti.Sudeti ankstinius pipirus ir 2min patroskinti, suberti zirnelius supilti padaza. Troskinti ant letos ugnies 3min tada sudeti ryzius.Patiekiant pabarstyti petrazolemis.
Skanaus!
P.S vietoj zirneliu galima deti kukruzu bet man tai su zirneliais skaniau, o vietoj farso ryziu,seip gaunasi skanu bet su farsu sociau. Aitrios paprikos recepte raso 1 arbatini sauksteli tiek tikrai nereikia, labai burna deks,nors gal kas taip megsta.
250g ryziu
pagal skoni aitrios paprikos milteliu
2 saldieji pipirai
svogunas
dezute konservuotu zirneliu
50g sviesto
farso
4 saukstai pomidoru padazo
druskos, petrazoliu,maltu prieskoniu.
ryzius isvirti pasuditam vandeny. Ankstiniu pipirus supjaustyti trikampiais gabaliukais, plonais griezineliais supjaustyti svoguna.Dideleje keptuveje pakepinti farsa, suberti svogunus, ideti sviesta ir pakepti.Sudeti ankstinius pipirus ir 2min patroskinti, suberti zirnelius supilti padaza. Troskinti ant letos ugnies 3min tada sudeti ryzius.Patiekiant pabarstyti petrazolemis.
Skanaus!
P.S vietoj zirneliu galima deti kukruzu bet man tai su zirneliais skaniau, o vietoj farso ryziu,seip gaunasi skanu bet su farsu sociau. Aitrios paprikos recepte raso 1 arbatini sauksteli tiek tikrai nereikia, labai burna deks,nors gal kas taip megsta.
Oi pasitaisysiu vietoj farso ne ryziu, o razinu.
norėčiau pasidalinti keliomis plovo gaminimo subtilybėmis
proporcijos turi būti lygios- tiek, kiek yra mėsos, tiek turi būti morkų ir svogūnų. jei mėsos turime 0,5kg, reikės 0,5kg morkų ir 0,5kg svogūnų.
kai viską sumaišysite su ryžiais, įdėkite vieną arba kelis česnakus. nesmulkintus. tik nulupkite tą žievės dalį, kuri gali atsiskirti ir pasilikti plove. česnakas atiduos visą savo skonį plovui, o pats prisigers prieskonių. ten, iš kur yra kilęs plovo gaminimas, tokį česnaką gauna šeimos galva, arba svečias, nes toks ištroškintas česnakas laikomas delikatesu. jis visiškai nebeturi jam būdingo aitrumo
proporcijos turi būti lygios- tiek, kiek yra mėsos, tiek turi būti morkų ir svogūnų. jei mėsos turime 0,5kg, reikės 0,5kg morkų ir 0,5kg svogūnų.
kai viską sumaišysite su ryžiais, įdėkite vieną arba kelis česnakus. nesmulkintus. tik nulupkite tą žievės dalį, kuri gali atsiskirti ir pasilikti plove. česnakas atiduos visą savo skonį plovui, o pats prisigers prieskonių. ten, iš kur yra kilęs plovo gaminimas, tokį česnaką gauna šeimos galva, arba svečias, nes toks ištroškintas česnakas laikomas delikatesu. jis visiškai nebeturi jam būdingo aitrumo
Kad ryžiai nesuliptų ir būtų birūs bet minkšti- reikia juos virti nemaišant, o užpylus reikiamu kiekiu vandens. Sunkiausia nustatyti tinkamą vandens kiekį- jei tai pavyksta- nulis pastangų, o rezultatas neprilygs jokiai maišytai košei, ir bus daug geresnis. Ir nei trupučio neprisvilęs puodas- taip, lyg jame būtų viręs paprastas vandenėlis
Seniai viriau, tai nepamenu, gaila, proporcijų vandens ir ryžių, bet buvau taip išmokusi iš savo klientės vienos, kai atlikinėjau praktiką studijų laikais. Ir buvau gerai įsidėmėjus proporcijas, tai gaudavosi super visada- bet mano šeima ryžių nelabai valgo, kaip ir kitų kruopų- jie daugiau tokie lietuviško skonio žmonės- tai jiems bulvės, makaronai labiau patinka, tai ir pamiršau, kai retai begamindavau. Bet tikrai verta išmokti, nes tokiu pat principu ir kitos kruopos -grikiai pvz. labai gerai, biriai, ir minkštai išverda.
Čia aš kalbu apie ryžius, kurie verdami ne maišeliuose- pripilame į puodą ryžių, ant viršaus užpilame vandens sluoksnį, (o vat kiek- ir nepamenu tiksliai- bet man kažkaip šviečiasi lyg, kad vandens sluoksnis turi būti maždaug tokio storio, koks buvo ryžių sluoksnis) dedame druskos, ir verdame uždengtame puode, jokiu būdu nedarinėdami jo ir nemaišydami, nieku gyvu negalima praverto puodo virti- iškart prisvils. Na kokį vieną kattą galima atsargiai atidengti pažiūrėti ar įpylėte tinkamą kiekį vandens, ar nesvyla, patikrinti ar tinkamas kiekis vand. galima šaukštu greitai ir atsargiai perbraukus per puodo dugną su ryžiais- jei prie dugno niekas neprikibę ir košė ne sausa, ir lengvai maišosi- vadinasi kiekis tinkamas- tada greitai užpilame lašelį vandens (kuris išgaravo mums bedarinėjant puodą), ir tada jau uždengę laikome kol išvirs- vėlgi- staigiai dirstelti galima ir vėliau- bet tik momentiškai, nelaikant nei kiek atidengto puodo.
Taip verdami ryžiai išvirti būna tobuli ir paruošti vagymui- jų nereikia nei nusunkti, nei dar kaip nors - nes jie nesigauna nei sausi ir sulipę, nei vandenį neskendėja, o tokie, kaip turi būti (jei gavosi pasvilę, ar juos reikėjo išgriebti iš vandens- reiškia blogai nutaikėte kiekį vandens). Kaip kartą kitą pabandai- įsidėmi tą kiekį- ir tada visada gaunasi super
Jei ryžiai viti maišelyje, tai maišelį prieš dedant į verdantį vandenį reikia taip sukratyti, kad ryžiai tolygiai pasiskirstytų po visą maišelį, o ne į kampą kokį sukristų, ir dedame maišelius taip atsargiai į vandenį, perlenktus per pusę, kad tas ryžiųpasiskirstymas maišelyje išliktų tolygus maždaug, ir maišelius reikia virti dideliame kiekyje vandens ir dideliame puode, nesukrauti jų vieno ant kito.
IŠVIRTUS RYŽIŲ MAIŠELIUS, KĄ TIK IŠTRAUKTUS IŠ PUODO, SKUBIAI PERPLAUNAME PO KRANE TEKANČIU LABAI ŠALTU VANDENIU, ATSARGIA PAKRATYDAMI, KAD RYŽIAI NESULIPTŲ- O BIRESNI BŪTŲ- TADA IŠKRT IŠARDOME MAIŠELĮ, IR IŠKRATOME I DUBENĮ RYŽIUS- VISADA GAUNASI BIRŪS - JEI REIKIA KARŠTŲ- TAI TOKIUS RYŽIUS PAŠILDAI KEPTUVĖJE, TADA LIEKA BIRŪS.
IR NIEKADA NEPERVIRTI RYŽIŲ- JEI PERVIRSI- NIEKAS NEGELBĖS, BUS SULIPĘ.
Papildyta:
ten kur sakiau, kad virti uždengus ie nemaišant, tai reikia virti uždengus ant lėtos ugnies.
Seniai viriau, tai nepamenu, gaila, proporcijų vandens ir ryžių, bet buvau taip išmokusi iš savo klientės vienos, kai atlikinėjau praktiką studijų laikais. Ir buvau gerai įsidėmėjus proporcijas, tai gaudavosi super visada- bet mano šeima ryžių nelabai valgo, kaip ir kitų kruopų- jie daugiau tokie lietuviško skonio žmonės- tai jiems bulvės, makaronai labiau patinka, tai ir pamiršau, kai retai begamindavau. Bet tikrai verta išmokti, nes tokiu pat principu ir kitos kruopos -grikiai pvz. labai gerai, biriai, ir minkštai išverda.
Čia aš kalbu apie ryžius, kurie verdami ne maišeliuose- pripilame į puodą ryžių, ant viršaus užpilame vandens sluoksnį, (o vat kiek- ir nepamenu tiksliai- bet man kažkaip šviečiasi lyg, kad vandens sluoksnis turi būti maždaug tokio storio, koks buvo ryžių sluoksnis) dedame druskos, ir verdame uždengtame puode, jokiu būdu nedarinėdami jo ir nemaišydami, nieku gyvu negalima praverto puodo virti- iškart prisvils. Na kokį vieną kattą galima atsargiai atidengti pažiūrėti ar įpylėte tinkamą kiekį vandens, ar nesvyla, patikrinti ar tinkamas kiekis vand. galima šaukštu greitai ir atsargiai perbraukus per puodo dugną su ryžiais- jei prie dugno niekas neprikibę ir košė ne sausa, ir lengvai maišosi- vadinasi kiekis tinkamas- tada greitai užpilame lašelį vandens (kuris išgaravo mums bedarinėjant puodą), ir tada jau uždengę laikome kol išvirs- vėlgi- staigiai dirstelti galima ir vėliau- bet tik momentiškai, nelaikant nei kiek atidengto puodo.
Taip verdami ryžiai išvirti būna tobuli ir paruošti vagymui- jų nereikia nei nusunkti, nei dar kaip nors - nes jie nesigauna nei sausi ir sulipę, nei vandenį neskendėja, o tokie, kaip turi būti (jei gavosi pasvilę, ar juos reikėjo išgriebti iš vandens- reiškia blogai nutaikėte kiekį vandens). Kaip kartą kitą pabandai- įsidėmi tą kiekį- ir tada visada gaunasi super
Jei ryžiai viti maišelyje, tai maišelį prieš dedant į verdantį vandenį reikia taip sukratyti, kad ryžiai tolygiai pasiskirstytų po visą maišelį, o ne į kampą kokį sukristų, ir dedame maišelius taip atsargiai į vandenį, perlenktus per pusę, kad tas ryžiųpasiskirstymas maišelyje išliktų tolygus maždaug, ir maišelius reikia virti dideliame kiekyje vandens ir dideliame puode, nesukrauti jų vieno ant kito.
IŠVIRTUS RYŽIŲ MAIŠELIUS, KĄ TIK IŠTRAUKTUS IŠ PUODO, SKUBIAI PERPLAUNAME PO KRANE TEKANČIU LABAI ŠALTU VANDENIU, ATSARGIA PAKRATYDAMI, KAD RYŽIAI NESULIPTŲ- O BIRESNI BŪTŲ- TADA IŠKRT IŠARDOME MAIŠELĮ, IR IŠKRATOME I DUBENĮ RYŽIUS- VISADA GAUNASI BIRŪS - JEI REIKIA KARŠTŲ- TAI TOKIUS RYŽIUS PAŠILDAI KEPTUVĖJE, TADA LIEKA BIRŪS.
IR NIEKADA NEPERVIRTI RYŽIŲ- JEI PERVIRSI- NIEKAS NEGELBĖS, BUS SULIPĘ.
Papildyta:
ten kur sakiau, kad virti uždengus ie nemaišant, tai reikia virti uždengus ant lėtos ugnies.