As noreciau pasiulyti receptuka "Plovas svelnusis". Labai lengva ir gardu. Gaminu orkaiteje, karciui atspariame inde.
Vista supjaustau mazais gabaliukais (arba perku sparneliu , blauzdeliu) ir pamarinuoju 2 - 3 val. su pipirais, druska ir cesnaku.
Indo dugna, kuriame bus troskinama vista, padengiu svogunu sluoksniu. Po to sudedu mesyte. Ant virsaus 2 stiklines nuplautu ryziu. 200 g sviesto susmaigstau i ryzius. Pabaigoje ipilu vandens tiek, kad apsemtu ryzius. Uzdengiu su dangciu ir i orkaite.
Labai paprasta. Rekomenduoju, nemegstantiems daug laiko praleisti virtuveje.
Vista supjaustau mazais gabaliukais (arba perku sparneliu , blauzdeliu) ir pamarinuoju 2 - 3 val. su pipirais, druska ir cesnaku.
Indo dugna, kuriame bus troskinama vista, padengiu svogunu sluoksniu. Po to sudedu mesyte. Ant virsaus 2 stiklines nuplautu ryziu. 200 g sviesto susmaigstau i ryzius. Pabaigoje ipilu vandens tiek, kad apsemtu ryzius. Uzdengiu su dangciu ir i orkaite.
Labai paprasta. Rekomenduoju, nemegstantiems daug laiko praleisti virtuveje.
QUOTE(eilada @ 2008 03 11, 13:06)
As noreciau pasiulyti receptuka "Plovas svelnusis". Labai lengva ir gardu. Gaminu orkaiteje, karciui atspariame inde.
Vista supjaustau mazais gabaliukais (arba perku sparneliu , blauzdeliu) ir pamarinuoju 2 - 3 val. su pipirais, druska ir cesnaku.
Indo dugna, kuriame bus troskinama vista, padengiu svogunu sluoksniu. Po to sudedu mesyte. Ant virsaus 2 stiklines nuplautu ryziu. 200 g sviesto susmaigstau i ryzius. Pabaigoje ipilu vandens tiek, kad apsemtu ryzius. Uzdengiu su dangciu ir i orkaite.
Labai paprasta. Rekomenduoju, nemegstantiems daug laiko praleisti virtuveje.
Vista supjaustau mazais gabaliukais (arba perku sparneliu , blauzdeliu) ir pamarinuoju 2 - 3 val. su pipirais, druska ir cesnaku.
Indo dugna, kuriame bus troskinama vista, padengiu svogunu sluoksniu. Po to sudedu mesyte. Ant virsaus 2 stiklines nuplautu ryziu. 200 g sviesto susmaigstau i ryzius. Pabaigoje ipilu vandens tiek, kad apsemtu ryzius. Uzdengiu su dangciu ir i orkaite.
Labai paprasta. Rekomenduoju, nemegstantiems daug laiko praleisti virtuveje.
O kokioje temperatūroje ir kiek l;aiko orkaitėje troškinti?
Apie 45 min (karstis pas mane beveik nesireguliuoja, tai kepu max karstyje)
Na, merginos, as tai nesulipusius ryzius padarau labai paprastai, ogi paiimu ir nukosiu vandeni, nepalieku jo, kad jie ten isbrinktu, nes tada tikrai buna sulipe... zodziu visa pertekliu graziai, kaip ir nuo bulviu nukosiu ir plovas gaunasi va tik svarbu ryziu nepervirti, as verdu apie 15-20 min. (viska kartu, pries tai pakepinus svogunus, morkas, kumpuka ir pridejus prieskoniu).
I aukstesni puoda dedu sluoksniais:
kiauliena neriebi supjaustyta mazais gabaliukais, jau prieskoniukuose paminkyta
morka sutarkuota
svogunas supjaustytas (ratais)
ir dvi stiklines ryziu jau ismirkytu valadele vandeny
tada viska uzpilu 4 stiklinem vandens, kartais i ta vandeni sumaisau su vistienos sultinio kubeliu, kad butu skonis
na ir i orkaite pastatau apcioj apie 200 laipsniu
valanda tai tikrai ten viskas troskiasi, jei truksta galima vandens dapilt laseliuka
imam taip gilyn sluoksniais , savaime susimaiso poto, dar kecupo ar ko galima uzsidet....pasisildyt gerai keptuveje tarkim kita diena....
kiauliena neriebi supjaustyta mazais gabaliukais, jau prieskoniukuose paminkyta
morka sutarkuota
svogunas supjaustytas (ratais)
ir dvi stiklines ryziu jau ismirkytu valadele vandeny
tada viska uzpilu 4 stiklinem vandens, kartais i ta vandeni sumaisau su vistienos sultinio kubeliu, kad butu skonis
na ir i orkaite pastatau apcioj apie 200 laipsniu
valanda tai tikrai ten viskas troskiasi, jei truksta galima vandens dapilt laseliuka
imam taip gilyn sluoksniais , savaime susimaiso poto, dar kecupo ar ko galima uzsidet....pasisildyt gerai keptuveje tarkim kita diena....
Oi kaip gerai,kad uztikau sia temute,o tai buvau pamirsusi kad toks patiekalas dar yra
as dar nesu kepusi plovo orkaiteje reiks pabandyti
as irgi pabandysiu kepti orkaiteje plova,speju turetu gautis superinis
Man pats skaniausias plovas pagamintas orkaiteje
Kaip senai jau plova valgiau, reiks butinai pasigamint
QUOTE(monagg @ 2008 04 02, 09:29)
I aukstesni puoda dedu sluoksniais:
kiauliena neriebi supjaustyta mazais gabaliukais, jau prieskoniukuose paminkyta
morka sutarkuota
svogunas supjaustytas (ratais)
ir dvi stiklines ryziu jau ismirkytu valadele vandeny
tada viska uzpilu 4 stiklinem vandens, kartais i ta vandeni sumaisau su vistienos sultinio kubeliu, kad butu skonis
na ir i orkaite pastatau apcioj apie 200 laipsniu
valanda tai tikrai ten viskas troskiasi, jei truksta galima vandens dapilt laseliuka
imam taip gilyn sluoksniais , savaime susimaiso poto, dar kecupo ar ko galima uzsidet....pasisildyt gerai keptuveje tarkim kita diena....
kiauliena neriebi supjaustyta mazais gabaliukais, jau prieskoniukuose paminkyta
morka sutarkuota
svogunas supjaustytas (ratais)
ir dvi stiklines ryziu jau ismirkytu valadele vandeny
tada viska uzpilu 4 stiklinem vandens, kartais i ta vandeni sumaisau su vistienos sultinio kubeliu, kad butu skonis
na ir i orkaite pastatau apcioj apie 200 laipsniu
valanda tai tikrai ten viskas troskiasi, jei truksta galima vandens dapilt laseliuka
imam taip gilyn sluoksniais , savaime susimaiso poto, dar kecupo ar ko galima uzsidet....pasisildyt gerai keptuveje tarkim kita diena....
Aš panašiai darau, bet tik verdu puode, ne orkaitėj.
Pirmiausia puode pakepinu paprieskonuotą mėsą įkaitintame aliejuje, veliau sudedu morkas, svogūnus ir dar pakepu. Sudedu nuplautus, pamirkytus ryžius ir užpilu vandens, kad virš ryžių būtų maždaug per 2 pirštus. Pabarstau prieskoniais. Kai plovas užverda, ugnį sumažinu iki minimumo ir verdu apie pusvalandį. Ryžiai tikrai nesulimpa