dariau temoj mineta Giedriaus zubekiska plova. nugi labai skanus, darbo minimaliai, kazkaip patiko man tas receptas, plius cesnakas tokio pikantiskumo prideda
O mano uosvene daro plova su farsu, ir beveik jo nelaiko islai iskart ryzius isverda. Dar galima su konservais kokiais daryt, labai patogu keliaujant, tik reik skanius issirinkt.
QUOTE(lincikas5 @ 2007 11 07, 15:31)
As plova visada darau stikliniame inde orkaiteje.Megstu prideti daug siek tiek apkeptu morku.Tuomet labai grazi plovo spalva gaunasi ir jokio pomidoru padazo nereikia.
as irgi plova tik is orkaites pazystu. Dabar atradau cenakiniam indus, tai ir plova jame darau . Mano mb niekada plovo nevalgydavo, sakydavo jog cia atleikos sudeta , o is cenaku valgo ir sako jog cia ne plovas . As dedu tik mazais gabaliukais apkepintus vistienos sparnelius.
man plovas megiamiausias patiekalas!Tik nepatinka jis valgyklinio tipo istaigose
Ryt irgi darysiu.O darau as ji taip-spec inde aliejuje apkepinu avienos ir kiaulienos marinuotus gabalelius.tada suberiu tarkuotas morkas ir svogunus.Kai viskas apkepa ipilu vandens.santykiu-1 stikline ryziu-2 stiklines vandens.Dazniausiai pilu 2 stiklines ryziu ir 4vandens.Taigi,kai uzverda,iberiu santa marijos prieskoniu ryziams ir man dede is rusyno atveze specialiu prieskoniu plovui.Tada suberiu ryzius,viskas kunkuliuoja,garuoja,per viduri ikisu galva cesnako nelupta,o aplinkui kelias skilteles.na kaip ir viskas.Na dar krapais galima pabarstyt.Bet kartais dar dedu sparagines pupeles(ju turiu prisisaldzius),su jom man labai patinka.dar bunu paprika dedu.As valgau be nieko,vyras su pomidoru padazu.
Ryt irgi darysiu.O darau as ji taip-spec inde aliejuje apkepinu avienos ir kiaulienos marinuotus gabalelius.tada suberiu tarkuotas morkas ir svogunus.Kai viskas apkepa ipilu vandens.santykiu-1 stikline ryziu-2 stiklines vandens.Dazniausiai pilu 2 stiklines ryziu ir 4vandens.Taigi,kai uzverda,iberiu santa marijos prieskoniu ryziams ir man dede is rusyno atveze specialiu prieskoniu plovui.Tada suberiu ryzius,viskas kunkuliuoja,garuoja,per viduri ikisu galva cesnako nelupta,o aplinkui kelias skilteles.na kaip ir viskas.Na dar krapais galima pabarstyt.Bet kartais dar dedu sparagines pupeles(ju turiu prisisaldzius),su jom man labai patinka.dar bunu paprika dedu.As valgau be nieko,vyras su pomidoru padazu.
mano močiutė virdama plovą visada sudėjus ryžius į puodą uždėdavo lėkštę (tokią kad tilptų) ir tik tada dangtį - tam ,kad ryžiai birūs būtų. Aišku, labai svarbu nemaišyti ir ryžių - vandens proporcijos.
O mama plovą vidury virimo- t.y. sudėjus ryžius po 5 min nuimdavo nuo viryklės, suvyniodavo į kokius keturis laikraščius, tada į pora rankšluosčių ir po pagalvėm pakišdavo. Grįždavau iš mokyklos ir manęs laukdavo karštas plovas. Ryžiai kažkaip po tom pagalvėm išbrinkdavo.
O mama plovą vidury virimo- t.y. sudėjus ryžius po 5 min nuimdavo nuo viryklės, suvyniodavo į kokius keturis laikraščius, tada į pora rankšluosčių ir po pagalvėm pakišdavo. Grįždavau iš mokyklos ir manęs laukdavo karštas plovas. Ryžiai kažkaip po tom pagalvėm išbrinkdavo.
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2007 11 19, 13:58)
na, ne-e-e, jei ryziai sugeria tiek vandens, tai is ju lieka kose
netiesa, pati gaminau plova pagal linciko proporcijas
ryziai tikrai birus buvo
QUOTE(rena @ 2008 01 03, 22:02)
Na matai kaip...
Bet kakzkaip man tas Giedriaus receptas artimiausiais dusziai... ir skrandziui
QUOTE(Lašelis @ 2004 01 08, 10:48)
Oi koki skanu as darau ! Tai va ,
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu
Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!
Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo!
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa.
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu
Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!
Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo!
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa.
Vakar gaminau plova pagal si recepta. Nu labai skanus gavosi, tik pries tai nuplikiau ryzius virintu vandeniu ir pries dedant i orkaite jau piliau vandens truputi maziau nei nurodyta. Nu super
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2008 01 04, 09:17)
Na matai kaip...
Bet kakzkaip man tas Giedriaus receptas artimiausiais dusziai... ir skrandziui
Bet kakzkaip man tas Giedriaus receptas artimiausiais dusziai... ir skrandziui
o kur tas jo plovo receptukas
QUOTE(rena @ 2008 03 03, 17:11)
o kur tas jo plovo receptukas
antai jis:
http://giedrius-v.li....com/51512.html
jei neturi ziros (kumino) ir barbarisu - ju yra pirkti Basanaviciaus gatvej prieskoniu parduotuveje (jei pati esi vilniete)
Dar rekomenduosiu kazkiek deti avienos i plova. Ji duos puiku plovo aromata.
Jei skaitai rusiskai, cia dar yra vinas labai fainas receptas - beveik tas pats kaip Giedriaus
http://kurepin.ru/muzhikam/plov/
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2008 03 04, 11:22)
antai jis:
http://giedrius-v.li....com/51512.html
jei neturi ziros (kumino) ir barbarisu - ju yra pirkti Basanaviciaus gatvej prieskoniu parduotuveje (jei pati esi vilniete)
Dar rekomenduosiu kazkiek deti avienos i plova. Ji duos puiku plovo aromata.
Jei skaitai rusiskai, cia dar yra vinas labai fainas receptas - beveik tas pats kaip Giedriaus
http://kurepin.ru/muzhikam/plov/
http://giedrius-v.li....com/51512.html
jei neturi ziros (kumino) ir barbarisu - ju yra pirkti Basanaviciaus gatvej prieskoniu parduotuveje (jei pati esi vilniete)
Dar rekomenduosiu kazkiek deti avienos i plova. Ji duos puiku plovo aromata.
Jei skaitai rusiskai, cia dar yra vinas labai fainas receptas - beveik tas pats kaip Giedriaus
http://kurepin.ru/muzhikam/plov/
Su malonumu perskaiciau R. Kurepino recepta. Smaiksciai parasyta. Siaip viska kas ivardinta dedu, bet obuoli ne, pameginsiu.
QUOTE(Moonte @ 2008 03 05, 20:50)
Su malonumu perskaiciau R. Kurepino recepta. Smaiksciai parasyta. Siaip viska kas ivardinta dedu, bet obuoli ne, pameginsiu.
A, tai jei su rusu kalba nera problemu, tai rekomenduosiu dar sita saita:
http://www.stalic.ru/
jame yra 2 skirtingu plovu receptai. Kadangi ten filmukai nemazi, galima palikti krautis - ir po to paziureti. Receptai sarmingi ir verti demesio.