Kaip ji pagaminti mamkos?Trumpai aprashykit...Ačiū))
Aš darau taip:
užmarinuotą mėsytę - į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kai ji truputį apkepa, dedu morkas ir svogūnus. Kai jie suminkštėja, pilu pomidorų padažą, prieskonių ( jei reikia). Per tą laiką sultinyje išverdu ryžius, viską - į didelį puodą, išmaišau, dar sojos, gal dar pomidorų padažo, ir viskas Tai ypač greitas ir paprastas paruošimas, bet toks plovas nėra vadinamas tikrasis, nes ryžiai yra nebirūs ir visi sluoksniai sumaišyti Bet mums toks variantas pats skaniausias
užmarinuotą mėsytę - į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kai ji truputį apkepa, dedu morkas ir svogūnus. Kai jie suminkštėja, pilu pomidorų padažą, prieskonių ( jei reikia). Per tą laiką sultinyje išverdu ryžius, viską - į didelį puodą, išmaišau, dar sojos, gal dar pomidorų padažo, ir viskas Tai ypač greitas ir paprastas paruošimas, bet toks plovas nėra vadinamas tikrasis, nes ryžiai yra nebirūs ir visi sluoksniai sumaišyti Bet mums toks variantas pats skaniausias
QUOTE (aukse @ 2004 01 08, 10:21) |
Tai ypač greitas ir paprastas paruošimas, bet toks plovas nėra vadinamas tikrasis, nes ryžiai yra nebirūs ir visi sluoksniai sumaišyti Bet mums toks variantas pats skaniausias |
O idomu kaip padaryti, kad ryžiai būtų birūs. Man niekaip neišeina.
As tai ryzius verdu maiseliuose (Galintos), ir labai dideliame kiekyje vandens, dar dedu sultinio pora kubeliu. Tai man tik tada gaunasi birus... O plova darau panasiai kaip aukse, tik mesa, dazniausiai versiena, isverdu, ir tik po to pakepinu su morkom ir svogunais, sudedu ryzius, visus prieskonius, pomidoru padaza ir dar kokia 15-20 minuciu patusinu ant labai silpnos ugnies. Mano vyras valgo net apsilaizydamas
Oi koki skanu as darau ! Tai va ,
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu
Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!
Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo!
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa.
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu
Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!
Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo!
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa.
Kad ryžiai būtų birūs jų nereikia pervirti Todėl daroma taip: mėsa su daržovėm sudedama į puodą, pilamas vanduo, kad apsemtų, dedami ryžiai. Kai užverda vanduo, sumažini ugnį, truputį paverdi, nemaišai, išjungi ir leidi dar pastovėti. Bet man tai nusibosta žaisti
O jeigu plovas iš vištienos, tai dar galima razinų ar džiovintų slyvų įberti
plovas
2-4 porcijom
apie 500 gr avienos su kauliukais, arba kitos mėsytes
svogunas
morka
pomidoru pasta
1-1/2 stiklines ryziu
Porcijom supjaustau mėsą, apkepinu aliejuje, sudedu susmulkintus svogunus ir morka, pakepinu kol suminkstes daržoves, idedu porą šaukštų pomidorų tyres, gerai ismaišau, supilu ryžius, iberiu druskos, pipirų, prieskonių, užpilu karštu vandeniu (dviguba ryziu turi-2-3 stiklines),ismaišau, ikišu visa galvute česnako, o kartais ir porą, supilų į orkaitei atsparų indą su dangčiu, dedu i orkaite 150-180c ir kepu apie 1-1/2 valandos. Tai pat galima ir su vištiena daryti.
2-4 porcijom
apie 500 gr avienos su kauliukais, arba kitos mėsytes
svogunas
morka
pomidoru pasta
1-1/2 stiklines ryziu
Porcijom supjaustau mėsą, apkepinu aliejuje, sudedu susmulkintus svogunus ir morka, pakepinu kol suminkstes daržoves, idedu porą šaukštų pomidorų tyres, gerai ismaišau, supilu ryžius, iberiu druskos, pipirų, prieskonių, užpilu karštu vandeniu (dviguba ryziu turi-2-3 stiklines),ismaišau, ikišu visa galvute česnako, o kartais ir porą, supilų į orkaitei atsparų indą su dangčiu, dedu i orkaite 150-180c ir kepu apie 1-1/2 valandos. Tai pat galima ir su vištiena daryti.
AS tai perku plikytus ryzius, jie tokie geltoni o ne balti buna, tai man jie niekada nesulimpa ir buna birus, bet jau ryziu koses is ju neisvirsi...
Mamos receptas
Kiauliena arba vistiena apkepu aliejuje
Pirma dedu svoguna uz minutes morka,tarkuota per burokine tarka
Prieskonius pagal mesa
Ipilu vandens,laukiu kol uzvirs
Iberiu ryzius (paprastus) kad vanduo apsemtu.
Ir i orkaite!
Ketciupas paduodamas atskirai,SKANAUS
-----------------------------------------
Netikras plovas tinginiams
Kiaulienos kumpi supjaustau gabaliukais,supjaustau svogunus,sutarkuoju morka
Viska sudedu i bliuda,prieskoniu pagal skoni
Idedu perlines kruopas,viska gerai ismaisau
Sudedu i greitpuodi, ipilu karsto vandiens,kad apsemtu
Ir verdu 15-20min.
Gero apetito
-----------------------------------
Iki Anzelikos gimtadienio liko 39dienos
Kiauliena arba vistiena apkepu aliejuje
Pirma dedu svoguna uz minutes morka,tarkuota per burokine tarka
Prieskonius pagal mesa
Ipilu vandens,laukiu kol uzvirs
Iberiu ryzius (paprastus) kad vanduo apsemtu.
Ir i orkaite!
Ketciupas paduodamas atskirai,SKANAUS
-----------------------------------------
Netikras plovas tinginiams
Kiaulienos kumpi supjaustau gabaliukais,supjaustau svogunus,sutarkuoju morka
Viska sudedu i bliuda,prieskoniu pagal skoni
Idedu perlines kruopas,viska gerai ismaisau
Sudedu i greitpuodi, ipilu karsto vandiens,kad apsemtu
Ir verdu 15-20min.
Gero apetito
-----------------------------------
Iki Anzelikos gimtadienio liko 39dienos
QUOTE (Manguste @ 2004 01 08, 08:26) |
O idomu kaip padaryti, kad ryžiai būtų birūs. Man niekaip neišeina. |
Reikia pailgu ryziu , o ne apvaliu. Berods braziliski visai nesuverda.
Trumpas aprasymas
O as apkepu mesa, jau paprieskoninta, tada dedu ja i troskintuva su jau verdanciu vandeniu.
Keptuveje apkepinu morkas su svogunais, kol gerai apkeps, i kepimo pabaiga dedu juoduju pipiru ir druskos. Morkas su svogunais supilu ant besitroskinancios mesos.
Ant virsaus pilu jau isplautus ryzius, dedu prieskoniu ryziams.
Nemaisau, tai gaunas sluoksniais.
Papildomi komponentai priklauso nuo fantazijos ir zinoma nuo mesa plove(ir kokia rusis) ar paukstiena.
O as apkepu mesa, jau paprieskoninta, tada dedu ja i troskintuva su jau verdanciu vandeniu.
Keptuveje apkepinu morkas su svogunais, kol gerai apkeps, i kepimo pabaiga dedu juoduju pipiru ir druskos. Morkas su svogunais supilu ant besitroskinancios mesos.
Ant virsaus pilu jau isplautus ryzius, dedu prieskoniu ryziams.
Nemaisau, tai gaunas sluoksniais.
Papildomi komponentai priklauso nuo fantazijos ir zinoma nuo mesa plove(ir kokia rusis) ar paukstiena.