Įkraunama...
Įkraunama...

CD/DVD įrašinėjimo programos

QUOTE(eliukė @ 2009 07 16, 11:38)
sveiki,
turiu klausimų kurių nesuprantu, o kažkam tailabai paprasta. tai jei nesunku gal galėtumėt padėt.
1 kada ir kokiam reikalui naudojami ir kuo skiriasi diskai CD-r, DVD+/-R, DVD-RW......
2 į kokius diskus galima prirašyt daugiau nei vieną filmą.
3 gal galit paaiškinti terminus pvz crahinti(ar kažkas panašaus) ir dar visokių čia prisiskaičiau.
4 ir kaip su tais formatais ISO....

ačiu

1. CD-R - Compact Dis Recordible -skirtas vienkartiniam duomenų įrašymui ir laikymui.
CD-RW - CD Rewritable - skirtas daugkartiniam duomenų įrašymui (galima įrašyti ištrinti ir vėl įrašyti)
DVD+/-R - Skirti vienkartiniam duomenų įrašymui (+/- turi kai kuriuos skirtumus, tačiau šiandien tie skirtumai visai neaktualūs, tai formatų kovos pasekmė) Šie diskai gerokai talpesni nei CD-R/RW
DVD-RW - DVD Rewritable - skirti daugkartiniam duomenų įrašymui.
2. CD-R/RW diskuose telpa 700 MB informacijos
DVD-R/RW diskuose telpa 4.7 GB duomenų (4700 MB) juose filmų įrašysite daugiau.
Dar yra DVD-R DL (Dual layer) juose telpa 8.5 GB informacijos.
3. Crackinti terminas nesusijęs su diskais, tai susije su programomis ir žaidimais. T.y. kai norite turėti programą, kuri yra mokama, bet mokėti už ją nenorite. tada atsisiunčiate Crack (čia vadina juos vaistukais) ir jį panaudojat. Crack dažniausiai yra tam tikra programa arba failas, kurio pagalba galima panaikinti mokamų programų bandomųjų versijų apribojimus ir naudotis programa neribotai.
4. ISO failas yra CD arba DVD disko atvaizdas (tiksli kopija kompiuterinio failo formatu). Iš ISO failo su diskų įrašymo programa galima atkurti tikslią disko kopiją.
Atsakyti
ačiu už išsamų atsakymą. man tai buvo pagrindas nuo kurio pradėsiu toliau mokintis įrašymo galimybių smile.gif
Atsakyti
Turiu NERO.
Bandžiau įrašyti kelis filmus. Kodėl nerodo 1 filmo ir karto peršoka į 2? g.gif Kitame DVD rodo, bet 1 filmas be garso, kiti gerai? g.gif
Atsakyti
Kokia DVD įrašymo programa yra pati paprsčiausia naudojime? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 07 16, 17:30)
Turiu NERO.
Bandžiau įrašyti kelis filmus. Kodėl nerodo 1 filmo ir karto peršoka į 2?  g.gif Kitame DVD rodo, bet 1 filmas be garso, kiti gerai?  g.gif

tai greičiausiai priklauso nuo tų filmų koduočių. Greičiausiai vienu atveju Jūsų DVD grotuvas nepalaiko apskritai kodeko, kuriuo užkoduotas filmas, antru atveju nepalaiko garso kodeko.

Kaip atsirinkti kokiais kodekais koduoti filmai galima su šita nemokama programa: Mediainfo

Ir patikrinus reikia palyginti su kodekais kuriuos palaiko Jūsų DVD grotuvas. Jei jo instrukcijoje ir aprašyme tai neparašyta, galite panaudoti DIVX test CD v2, kuris kaip tik skirtas patikrinti kokius garso, vaizdo, subtitrų formatus jis palaiko.
Šiaip pats patyriau kad iš originalios svetainės jo atsisiųsti neįmanoma, tada gavau jį kitais būdais. Prireikus galiu pasidalinti.
O jo nesiunčiant galima pasinaudoti jau atliktų testų duomenų baze ir patikrinti savo DVD grotuvo modelį ten, jei jis pratestuotas. Testų rezultatai.

QUOTE(Marija5 @ 2009 07 16, 17:46)
Kokia DVD įrašymo programa yra pati paprsčiausia naudojime?  blush2.gif

Čia skonio reikalas. Populiariausia yra Nero. Jei naudoti Nero StartSmart arba Nero Express tai su jomis yra labai paprasta ir patogu. Nors pats visad naudoju Nero Burning Rom. Man ji patogiausia.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 07 16, 16:46)
Kokia DVD įrašymo programa yra pati paprsčiausia naudojime?  blush2.gif

Man asmeniskai NERO arba NERO exspres. Kiti gal nesutiks ...
Atsakyti
turiu NERO7, sėkmingai įsirašau filmus ir muziką o vat žaidimų PS2 niekaip nesigauna. gal patarsit kaip ir koki naudot diską (CD ar DVD)
Atsakyti
QUOTE(eliukė @ 2009 07 17, 15:22)
turiu NERO7, sėkmingai įsirašau filmus ir muziką o vat žaidimų PS2 niekaip nesigauna. gal patarsit kaip ir koki naudot diską (CD ar DVD)

o žaidimas buvo ISO formato faile?
Atsakyti
taip, formatą pasikeičiau į ISO. (o gal ne taip keičiau?)
Atsakyti
QUOTE(eliukė @ 2009 07 17, 22:01)
taip, formatą pasikeičiau į ISO.  (o gal ne taip keičiau?)

keitėt per rename? Jei taip, tai blogai padarėt.
Kokia galūnė buvo prieš keičiant?
Atsakyti
dabar aš neprisimenu kokia galūnė buvo . ta parsiųsta žaidimą aš ištryniau visai. norėčiau pabandyt iš naujo atsisųst . gal galėtumėt paaiškinti kokis veiksmus reikia atlikti.
Atsakyti
QUOTE(eliukė @ 2009 07 20, 12:28)
dabar aš neprisimenu kokia galūnė buvo . ta parsiųsta žaidimą aš ištryniau visai. norėčiau pabandyt iš naujo atsisųst . gal galėtumėt paaiškinti kokis veiksmus reikia atlikti.

Pirma reiktų atsisiųsti tą failą ir pasižiūrėti kokia jo galūnė.
ISO yra iso standartais patvirtintas CD atvaizdžio failas. Tačiau yra ir daugybė kitų, standartais nepatvirtintų CD atvaizdžio formatų. Daug jų Nero gali įrašyti, tačiau nevisus. Kai kurios programos susikuria savo autonomiškus formatus, kurių nepalaiko kitos. Tad pagal plėtinį, galima atsirinkti kokia programa jį gali įrašyti į diską.
Atsakyti