Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 21 dalis

QUOTE(Puriena6 @ 2007 09 19, 16:55)
Mano pabandymai tema "Lange":
user posted image

Puriena wub.gif jergau koks grožis. Viršus ir man kliūva, bet gal be jo tada būtų suspausta.
P.s. kai pradedi įsižiūrėt, visuomet randi prie ko prisikabint, bet iš pirmo žvilgsnio buvo WOW
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 19 rugsėjo 2007 - 21:59
sveiki.Pagaliau galiu jus pasivyti.Teviske palikta.kibsim darbuosna.Dziaugiuos,kad pratesim namu darbus.O ir idejos namu darbuose superines. Gal visgi y nauda tas dvieju savaiciu laikotarpis... g.gif Daugiau eksperimentuojanciu.Daugiau darbu.Ir dar...na pagaliau... Drumbacele,:

QUOTE(Drumbacele @ 2007 09 19, 10:30)
o kaip jus suprantat siu namu darbu tema?

pagaliau.As galvojau,kad ce tik as viena sumakalavus viska taip.Gavos taip,kad sumakalavau tik tave[dziaugiuosi],nes pradzioj pagalvojau,kad tas zodelis IR darys tema daug kam neydomia.Tad palikau per bruksneli.Einu pakeisiu namu darbuose,nes dziaugiuos,kad dauguma visgi pasirinko pirmaji varianta.Tau nuosirdi padeka 4u.gif nuo manys,kad nepraslydau laugh.gif ir atsiprsau sumakalavus viska... blush2.gif

sansara,saunuole uz sauniai atidaryta tema 4u.gif 4u.gif
californios,fotografijos....as be zodziu....klausimas tiesiog:ar esi.buvai susijusi kazkaip su fotografija?Mat tavieji portretukai neprilygstami.Nusaldinsim ce mes tave.bet tikrai grazu.Ir dar,koki naudoji apsvietima?

purienos langa dar labai pastebejau.Toks artimas paliko... wub.gif tik berods buvo mineta,kad truksta to "yreminimo"uzbaigties virsuje.O mintis ir jos ygyvendinimas mmmm....liuks.
ajas,privietas,negalvok,kad ce taip lengvai uzmirsta liksi mirksiukas.gif Architekturinis vaizdelis isties ispudingas...drystu paklaust,kur ce sis paveldas?

valandos berniukas visur toks liuuuudnas.Nors paskutinioji israiska ir apsvietimas man patiko.
buuuchepaula,sveikinu su naujuoju kampeliu...uj,smagumelis!
Nendria,geeeras!! kaip kazkas pastebejo,pirmoje labai daug istoriju matau,ir labai gerai suspejai nutraukt thumbup.gif

Pasigendu bites majos katinuku... g.gif blush2.gif

ir vyrus kazkur isbaidem....O ju sitokia shaika turejom....aliuoooo?Silwio?Fotolama?Bilekai?[nekalbu apie tuos,kuriuos ir pati blankiai pamenu...]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 19 rugsėjo 2007 - 23:12
QUOTE(inc @ 2007 09 19, 09:42)
Californiagirl,
o apie portretus su gėle...mane net šiurpas nukrėtė kai juos pamačiau..labai aštrus sugretinimas - nuogas vaikiukas ir spygliuota rožė. iškart prisiminiau skausmą įsidūrus, o čia dar nuogas  doh.gif gal tada reiktų nuotaikos skausmingesnės arba aprengt ir parodyti  spalvotai? na net nežinau...?

Nu nebuvo taip skausmingai, juk nuginklavau roze t.y. nuspygliavau pries paduodama vaikuciui biggrin.gif
O kad roze astrus daiktas salia svelnaus vaiko kazkaip nepagalvojau tuo metu doh.gif Be spygliu visai svelni lotuliukas.gif Tiesiog daviau zaisti ir fotografavau nesigilindma i kokia prasme ir neieskodama skausmingesniu israisku(nebent reikejo vaikui i sikniuka ignybti biggrin.gif ) Jam buvo tai tiesiog zaidimas, o man nedaejo, kad su ramune butu buve geriau mirksiukas.gif

QUOTE(peppi @ 2007 09 19, 10:36)
o man geliu nedovanoja, gavau viena karta bambuka ir vsio

Oho, originaliai biggrin.gif Jei maniskis man bambuka padovanotu, pagalvociau kad perkaito kur nors, nes ji toks labiau 'tradiciskas" biggrin.gif

QUOTE(valanda @ 2007 09 19, 11:33)
Californiagirl, man tavo nuotraukos labai grazios spalvotos. kazkaip spalvas nuostabias isgauni.malacius. tik prie antrosios kompozicijos kibsiu.Viskas kazkaip netilpe.

Aciu 4u.gif Aga, sutinku del tos antros spalvotos...erdves nebegausiu, nebent dar kropinti virsaus...

QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 09 19, 14:34)
Californiagirl, nepyk, bet man sitie portretukai nelabai. Antrasis j/b geriausias is visu. Labai kliuna persharpinta grifkute (nors gal cia tik mano notebooke taip). Ir vaikutis gal labiau su ramune derintusi (bet cia jau mano asmeninis skonis). 

Nepyksiu nepyksiu... mirksiukas.gif Nezinau del to sharpo g.gif Sharpinau kazkiek, bet jau Nendria minejo, kad pas blondinukus ir nesarpintose nuotraukose taip buna kartais...tai nezinau ar cia sharpas kaltas...Gal...

QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 09 19, 14:39)
O fotoaparatui tikrai nieko neatsitiks. Jie juk tam pritaikyti.

Negaliu patiketi, as visada saugau nuo kiekvieno lietaus laso...be reikalo gal doh.gif

QUOTE(zuvialia @ 2007 09 19, 23:06)
californios,fotografijos....as be zodziu....klausimas tiesiog:ar esi.buvai susijusi kazkaip su fotografija?Mat tavieji portretukai neprilygstami.Nusaldinsim ce mes tave.bet tikrai grazu.Ir dar,koki naudoji apsvietima?

Atsakymas- fotografuoti pradejau mokytis cia, siame skyrelyje, panasiai pries 10men. biggrin.gif Su fotografija esu susijusi tiek kiek ir dauguma cia tuo, kad megstu fotografuoti ax.gif O domino ir trauke jau labai senai rolleyes.gif

O apsvietimas pas mane visada per langa 4u.gif

ajas, atsimena atsimenam 4u.gif Malonu vel tave cia matyti mirksiukas.gif
Papildyta:
Dekui visiems uz komentarus ir "cukru" biggrin.gif Na supratau, kad rozes ir vaikai nelabai derinas...pagalvojus, tureciau su jumis sutikti 4u.gif Jauciu nukentes ramunes dabar is mano darzelio biggrin.gif
Papildyta:
Na tokiais tempais dabar rasom, fiziskai nespeju pakomentuoti kiekvieno mkomentaro ir nuotraukos doh.gif

Noriu pasakyti, kad labai patiko Valandos liudnas berniukas wub.gif Viskas gerai joje, net nukirstas pakausis nekliuna(ir as taip darau biggrin.gif ), tinka cia taip...tik truputi daugiau kontrasto noretusi kadangi tai j/b nuotrauka mirksiukas.gif

Na ir Purienos langas patiko thumbup.gif , kazkiek pakarpyciau gal g.gif
Atsakyti
Ka gi, musu fotosesija "Ramune" truko 5-ias minutes biggrin.gif Vaikui ramune pasirode visai neidomus ziedas, kur kas labiau uoste ir dziaugesi su roze biggrin.gif Tuoj ramunele buvo isikista tarp kojyciu ir negailestingai nudraskyti ziedlapiai doh.gif
Pora kadru "sugavau"... Pirmose dviejose foto uzdetas "reduse noise" filtras su PS(tas pats su vakarykstem nuotraukom)
user posted image
Flash used: No
Focal length: 50.0mm (35mm equivalent: 449mm)
Exposure time: 0.0100 s (1/100)
Aperture: f/2.0
ISO equiv.: 100
Whitebalance: Auto
Exposure: aperture priority (semi-auto)

Sia pavadinau "Myli nemyli..." biggrin.gif
user posted image
Flash used: No
Focal length: 50.0mm (35mm equivalent: 449mm)
Exposure time: 0.0040 s (1/250)
Aperture: f/2.0
ISO equiv.: 100
Whitebalance: Auto
Exposure: aperture priority (semi-auto)

O sita butu mano "Dienos nuotrauka"...susiveles, padykes mano vaikas
user posted image
Atsakyti
californiagirl, patinka pirmoji, bet kazkoki nei tai raudona plema, nei ne plema matau ant Tomuko zanduko, kas nenaturaliai atrodo ir man visa vaizda gadina.... g.gif ir nezinau, ar cia mano kompas taip rodo... g.gif ar cia del apsvietimo.... g.gif
apie kitas dvi as nerandu ka blogo pasakyt.... schmoll.gif

beje, tavo abu vyresneliai niekada nemego mamos su fotoaparatu rankoj hihihi.gif ar cia tik kai paaugo? g.gif nes kiek pastebejau, Tomukas pas tave pagrindinis modelis wub.gif
Atsakyti
California, man pirmoji gražiausia, bet tarsi kažkur kitur fokuso labiau norisi, na su rože buvo įspūdingesni wub.gif kad ir per saldūs mano skoniui smile.gif

Aš šianakt prabudus ir negalėdama užmigti ilgai bandžiau analizuoti klausimą, kodėl vis nepataikau fokuso (geras užsiėmimas kankinant nemigai biggrin.gif ) va ir dabar įmečiau į kūdrą nuotraukytę ir tik po pusės dienos pastebėjau, ir aišku tą padėjo pastebėti Buuchenpaulos komentaras, kad vėl nuslydo fokusas unsure.gif nelabai suprantu ką darau ne taip, dabar jau kas kart renku fokusavimo tašką, ir šviesumo atrodo užtenka, bet nesuprantu verysad.gif va ir vėl vakar fotografavau vaikučius kiek prastesniame apšvietime ir nė vienos aštrios nuotraukos verysad.gif atrodo kadras geras, ir su kompozicija ok, bet niekaip negaunu norimo aštrumo.. California, gal turi kokių patarimų, tavo nuotraukos visad ypatingai aštrios.. ai nebesuprantu sad.gif

Puriena, tavo langas, man labai patiko smile.gif minusus jau visi išsakė, tai nebeturiu ką pridurt

Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2007 09 19, 20:20)
Oi kaip sirdele pagloste, kad dar nepamirsot  blush2.gif
Is tiesu siuzetas gal jau daaaaug kartu matytas, o sona lyg ir jau tiesinau, bet, matyt, nepakankamai  rolleyes.gif

dabar taip lengvai nepabėgsi. rodyk, ką prifotkinai per tą laiką, kol buvai pabėgus nuo mūsų mirksiukas.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 09 19, 20:21)
mano pirmasis panoramos bandymas. man trūksta žiauriai apačios. horizontas per vidurį, nukirpt dangaus nesinori, nes visai šonai nusikirps, tik pusė medžių liks. saulė į akis (čia jau nelabai nuo manęs priklausantis faktorius)  blush2.gif turėjau štatyvą, ale vyras skubino, tai vat apačia gavos baisi (nusikirpo sudėjus nuotraukas), upė vos ne į kraštą remiasi. bet vis tiek pasirodysiu, gi pirmas blynas, kad ir pasvilęs...  blush2.gif

trūkums pati išvardinai. man dar trūksta šiek tiek erdvės dešinėj pusėj.
bet kaip pirmam blynui visai gerai.

QUOTE(zuvialia @ 2007 09 20, 00:06)
Pasigendu bites majos katinuku...  g.gif  blush2.gif

bus mirksiukas.gif . tik fotiką laikinai diedui paskolinau, kol komandiruotėj.

QUOTE(californiagirl @ 2007 09 20, 07:24)
Ka gi, musu fotosesija "Ramune" truko 5-ias minutes biggrin.gif Vaikui ramune pasirode visai neidomus ziedas, kur kas labiau uoste ir dziaugesi su roze biggrin.gif  Tuoj ramunele buvo isikista tarp kojyciu ir negailestingai nudraskyti ziedlapiai doh.gif
Pora kadru "sugavau"... Pirmose dviejose foto uzdetas "reduse noise" filtras su PS(tas pats su vakarykstem nuotraukom)

labai thumbup.gif . tos pėdutės tokios fainos. o ta paskutinė iš viso nereali. tik gal šiek tiek saulės spinduliai kliūna. bet spalvos ir kokybė thumbup.gif

P.S. nu klausykit, žmogai, pakomentuokit mano nuotraukas vakarykštes ax.gif . negi jau jos tokios beviltiškos, kad sulaukiau tik vieno komentaro verysad.gif . ta tyla žudo unsure.gif parašykit, kas ne taip.
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 09 20, 06:57)
californiagirl, patinka pirmoji, bet kazkoki nei tai raudona plema, nei ne plema matau ant Tomuko zanduko, kas nenaturaliai atrodo ir man visa vaizda gadina....  g.gif ir nezinau, ar cia mano kompas taip rodo...  g.gif ar cia del apsvietimo....  g.gif
apie kitas dvi as nerandu ka blogo pasakyt....  schmoll.gif

beje, tavo abu vyresneliai niekada nemego mamos su fotoaparatu rankoj hihihi.gif ar cia tik kai paaugo?  g.gif nes kiek pastebejau, Tomukas pas tave pagrindinis modelis  wub.gif

Man tai kaip rausvas zandas atrodo g.gif Neraudoninau nieko specialiai biggrin.gif

O maziukas pagrindinis modelis todel, kad lengviausia su juo, amzius toks. Jis vis paskui mane visur daugiausia ir nemoka dar vaipytis netikrai. Didesnieji daznai uzseme savo zaidimais buna ir neduok dieve pasiulysiu fotografuotis blink.gif biggrin.gif Anksciau lengviau buvo...su laiku, jauciu, praprasiu ir ta vieninteli modeli, nes jau kartais irgi ragus pastato doh.gif Ka reiks daryt.... ka reiks daryt lotuliukas.gif

Pupeliuk, net nezinau...as visada stengiuosi fokusuoti, butent, ten kur noriu fokuso. Buna kruvos nuotrauku ir "minkstu", nes modeliai staiga sujuda, pasitraukia kaip tik tuo momentu...Ir dar visad keliant nuotraukas i interneta, nuotraukos ta astruma praranda, todel sumazinus pasharpinu su "smart sharp", atrodo apie 60%. Tada kokybe atrodo ta pati mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2007 09 20, 07:17)
labai thumbup.gif . tos pėdutės tokios fainos. o ta paskutinė iš viso nereali. tik gal šiek tiek saulės spinduliai kliūna. bet spalvos ir kokybė  thumbup.gif 

P.S. nu klausykit, žmogai, pakomentuokit mano nuotraukas vakarykštes  ax.gif . negi jau jos tokios beviltiškos, kad sulaukiau tik vieno komentaro  verysad.gif . ta tyla žudo  unsure.gif parašykit, kas ne taip.

Aciu 4u.gif O saules spinduliukus specialiai gaudem biggrin.gif

Bitele, man labai patiko tavo nuotraukos wub.gif Ipatingai ozka, prajuokino- smalsuole lotuliukas.gif Si kart tiek daug prirasyta buvo ir nuotrauku, kad tiesiog ir pamirsau pamineti... blush2.gif O prisikabinti prie ko as jose neradau 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Ačiū ačiū už komentarus mano langui 4u.gif Man jis irgi, kai pamačiau, buvo -WOW blush2.gif Toks absoliučiai netikėtas kadras (kaip ir dauguma pas mane geriausiai pavykusių lotuliukas.gif ). O dėl viršaus trūkumo, tai kažkaip visai nepergyvenu, nes dangus - beribis biggrin.gif

Pupeliuk, va kaip tik nuėjau pasižiūrėti, koks tavo fotikas. Toks kaip mano doh.gif Ir vienas objektyvas irgi toks kaip mano - 18-70mm - su kuriuo labiausiai nugrybauja fokusas. Ir tada joks šarpas nebegelbėja smile.gif Gal čia objektyvo kaltė g.gif Atrodo tikrai, sufokusuoju ten kur reikia ir nė velnio - aštrumo nėra.
Atsakyti
Bitemaja thumbup.gif labai patiko! užmiršau parašyt... abidvi superinės thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2007 09 20, 08:35)
Pupeliuk, va kaip tik nuėjau pasižiūrėti, koks tavo fotikas.  Toks kaip mano doh.gif  Ir vienas objektyvas irgi toks kaip mano - 18-70mm - su kuriuo labiausiai nugrybauja fokusas. Ir tada joks šarpas nebegelbėja smile.gif  Gal čia objektyvo kaltė g.gif Atrodo tikrai, sufokusuoju ten kur reikia ir nė velnio - aštrumo nėra.

Su tuo kitiniu, tai net nešneku, viską nurašau jo tamsumui, bet panašiai būna ir su 50mm f1,8 verysad.gif ai nu dirbt reikia jaučiu ir tiek biggrin.gif
Atsakyti
vakar atsiėmiau iš fotofabriko Manfrotto trikojį. Jatau , koks fainas thumbup.gif Negalėjau atsidžiaugti. Galva super. Ačiū Silwio, kad pagelbėjo pasirinkime 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 09 20, 07:40)

Su tuo kitiniu, tai net nešneku, viską nurašau jo tamsumui, bet panašiai būna ir su 50mm f1,8 verysad.gif ai nu dirbt reikia jaučiu ir tiek biggrin.gif

Su penkiasdešimtuku irgi pasitaiko neretai drinks_cheers.gif blink.gif Na, bet jei tu sakai, kad reik patirties, tada ramu 4u.gif
Atsakyti
bite maja neturiu jokiųū priekaištų tavo foto... o prie ožiuko vakar kelis kartus grįžau pasižiūrėti, labai man patciko ta foto bigsmile.gif

californiagirl kaip visada be komentarų... man tik idomu, kaip žiūrėtusi foto, jei būtų balta ramūnė g.gif

čia viena foto jūsų teismui...

user posted image
Atsakyti