Keletą dienų nebekišiu foto, pažadu . Dar viena
QUOTE(Elina @ 2007 09 29, 22:48)
Narajana, ar kiek supratau dėl vaizdų padalijimo nuotraukoje?
Aš ne ji, bet nesupratau ar supratai
Su moteriške man palyginti su kitom dviem man tikrai gerai žiūrisi
O čia tie "pirminiai" patarimai dėl kompozicijos
http://www.nezinau.l...dro-kompozicija
Kažkaip vis šiaip ne taip prisiruošiau su savo bandymais , kazkaip nyku fotoaparate, kažko rankos nekyla , bet iškrapščiau štai ką
o šiai mano manymu tas geltonas lapas kliudo, bet palikau kaip buvo dėl rudens spalvų įvairovės
Iš sillwio nuotraukų labiau "limpa" pirmoji...spinduliais ir pan. Antroji kažkokia "kietesnė"
o šiai mano manymu tas geltonas lapas kliudo, bet palikau kaip buvo dėl rudens spalvų įvairovės
Iš sillwio nuotraukų labiau "limpa" pirmoji...spinduliais ir pan. Antroji kažkokia "kietesnė"
QUOTE(sillwio @ 2007 09 29, 10:28)
labai israiskingi spinduliai- limpa..
antroje man per daug melynos.. kazi kodel horizontas pamelynuoja, o ne papilkuoja (cia mano asmeninis nesutarimas su tikrove )
Papildyta:
QUOTE(off topic @ 2007 09 30, 00:53)
pirmoji- susikirtai su auksine trečdalių taisykle, nuotrauka dalijama pusiau.
:Taigi, kadro horizonto linijos nereikėtų tapatinti su horizontalia mirties (kadro vidurio) linija, t.y. dalinti nuotrauką pusiau. Jei per daug žemės patenka į kadrą, reikia pakelti objektyvą aukščiau ir nuleisti žemiau, jei norime aprėpti daugiau mažiau dangaus." cia is tavi ikeltos nuorodas-pasiskaityk
nuotrauka su musmire- tiktu i vadoveli, tiesiai sviesiai, jokiu paslapciu. patinka koloritas.
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2007 09 28, 23:57)
Elina, man sita kazkuo miela, gal kad silta smelis, vaiko rankos, is sito gal galima ka nors pafaryti.. siuo atveju mano nuomone truksta erdves po vaiko rankytem.
kablys gal ir vertas demesio, tik reikia pateikimo, apskritai tas kapines galejai parodyt, kad isivaizduot lengviau butu.
kitos nekabina
QUOTE(VilmaM @ 2007 09 29, 20:56)
teko šiandien krikštynas fotografuoti...
mergaičiukės šukuosena man čia nereali
kritika šiai foto nepamaišytų
p.s. gal kas turit Nikon D80 lietuvišką aprašymą?
mergaičiukės šukuosena man čia nereali
kritika šiai foto nepamaišytų
p.s. gal kas turit Nikon D80 lietuvišką aprašymą?
Noriu tokios sukuosenos:))))
Turiu tik D70. Jei nori- persiusiu;)
Papildyta:
QUOTE(Narajana @ 2007 09 29, 17:50)
Na jei norit tai profesionaliai padaryti, tai pirmiausia reik turėti šviesų objektyvą, kad skylė butu 1:2,8 (pastovi, nepriklausomai nuo zumo). O del atviros diafragmos tai ji bus atvira nori to ar nenori...
Dabar kaip apgauti skaitmeną. Mat skaitmena skaičiuoja šviesą dažniausiai pagal tamsius taškus, o kadangi scenoje labai didelis kontrastas, tai jei fotografuoji automatiškai, gaunasi perkalta šviesa ir žmonės judesyje (sutepti).
Tad geriausia statyti rėžimą ant TV, tai yra išlaikymo prioritetas ir nesvarbu kad rodo, kad trūksta šviesos, jos iš tiesų pakanka... geriau jau šiek tiek tamsiau, nei perkalimas. iš tamsesnio failo ištraukti kokybę galima, o va jei atsiras baltos dėmės be informacijos tai jau nieko su tuo nepadarysi.
Ir fotografuoti geriausia raw (skaitmeniniu negatyvu) ten žymiai daugiau informacijos lieka.
Dabar kaip apgauti skaitmeną. Mat skaitmena skaičiuoja šviesą dažniausiai pagal tamsius taškus, o kadangi scenoje labai didelis kontrastas, tai jei fotografuoji automatiškai, gaunasi perkalta šviesa ir žmonės judesyje (sutepti).
Tad geriausia statyti rėžimą ant TV, tai yra išlaikymo prioritetas ir nesvarbu kad rodo, kad trūksta šviesos, jos iš tiesų pakanka... geriau jau šiek tiek tamsiau, nei perkalimas. iš tamsesnio failo ištraukti kokybę galima, o va jei atsiras baltos dėmės be informacijos tai jau nieko su tuo nepadarysi.
Ir fotografuoti geriausia raw (skaitmeniniu negatyvu) ten žymiai daugiau informacijos lieka.
Dekui uz patarimus. TV- pas mane S. Objektyvas mano gan tamsokas. Kazkaip is tolo numaniau kaip tai daroma. O va iki RAW nebuvau nusigalvojusi. Ar karta ACIU!!!!
Aš padariau raw formatu nuotraukas, tai nematau jų kompe
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(astaxa @ 2007 09 30, 09:02)
QUOTE(astaxa @ 2007 09 30, 09:02)
pirmoji- susikirtai su auksine trečdalių taisykle, nuotrauka dalijama pusiau.
susikirtau ir žinau ją, bet šitoje konkrečioje vietoje man tas asmeniškai žiūrėjosi, nes horizontas nėra lygus, o ir mėlynumas ir viršuje ir apačioje taip man pačiai lyg nesuskirstė į dvi lygias atskiras plokštumas, tai šiuo atveju leidau sau..
Nebuvo taip, kad nežinau tos taisyklės ir darau kaip gausis, ar be reikalo ar su reikalu dar neįvertinau
Ačiū už komentarus
QUOTE(bite maja @ 2007 09 30, 16:15)
kaip sumažinti antro plano intensyvumą? bandžiau klonuot. nieko gero neišėjo, nes per didelis plotas. bandžiau su blur, bet gavosi nenatūraliai.
Vinjetę mėginai?
Geriausia aišku perfotografuot.
Kas turit SB-800 blykstę duokit patarimų. Vakar nusipirkau ir jau dabar suprantu, kad tai tikras gėris
Papildyta:
QUOTE(off topic @ 2007 09 29, 23:53)
Kažkaip vis šiaip ne taip prisiruošiau su savo bandymais , kazkaip nyku fotoaparate, kažko rankos nekyla , bet iškrapščiau štai ką
Pirma mėlyna nenatūraliai ir tamsoka kiek. Antroj man kažkas nelimpa. Kas, nežinau dar. Trečioj šiukšlynas. Musmirė graži, spalvos, kontrastas, ryškumas, viskas OK, bet šiukšles reikėjo nurinkt
QUOTE(sillwio @ 2007 09 30, 17:22)
kas ta vinjetė?
QUOTE(bite maja @ 2007 09 30, 16:27)
kas ta vinjetė?
Užtamsinti kampai (nors nebūtinai).
Atsidaryk nuotrauką PS. Pasirink eliptical marquee tool ir pasižymėk zoną, kuri turi būti šviesi. Tada sukurk naują sluoksnį (create new layer dešinėje apačioje). Laikyk mygtuką Alt ir paspausk Add layer mask. Dešinėj pusėj pamatysi, kad šalia naujo sukurto sluoksnio atsiras tavo pažymėta zona, uštušuota juodai. Paspausk pele ant naujo sluoksnio paveiksliuko dešinėje (ne ant "maskės"), tada klaviatūroje d ir vėliau Alt kartu su Backspace. Viskas taps juoda, išskyrus zoną, kurią pažymėjai. Toliau Filter->Blur->Gausian Blur ir pasirenki kiek nori "išplauti" zonos kraštus. Belieka layerių meniu pareguliuoti Opacity.
Pabandžiau vieną tavo nuotrauką, nepadeda Tavo katinais nenustoju žavėtis
QUOTE(sillwio @ 2007 09 30, 17:44)
Užtamsinti kampai (nors nebūtinai).
Toliau Filter->Blur->Gausian Blur ir pasirenki kiek nori "išplauti" zonos kraštus. Belieka layerių meniu pareguliuoti Opacity.
Toliau Filter->Blur->Gausian Blur ir pasirenki kiek nori "išplauti" zonos kraštus. Belieka layerių meniu pareguliuoti Opacity.
aaaa... gausian blur dariau, tik aš kitaip dariau.... man ir nepadėjo. gavosi toks labaaai romantiškas katinas
dar viena. tik nežinau, ar gerai iškadravau