Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 21 dalis

QUOTE(Narajana @ 2007 09 29, 15:09)
ką tu norėjai šia fotografija pasakyti? kad gražus kablys ir viskas?

Tas kablys- senų senų pajūrio kapinių vartų kablys 4u.gif . Kapinės tiesiog ant jūros kranto. Neišėjo man to jums papaskoti nuotrauka verysad.gif

O ta "paėmusi" bobutė tavo nuotraukoje man- per gyva biggrin.gif , per ryški. Ji- natūraliai pilka, melsvoka blush2.gif. Aš šviesinau ir taisiau nuotrauką, nes ji tikroje foto apyjuodė verysad.gif doh.gif . Ta moteris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 29 rugsėjo 2007 - 14:17
QUOTE(Narajana @ 2007 09 28, 13:22)
Na o dabar apie žadėtą stiklą....

Malonu Tave cia matyti. Ir labai aciu uz naudingas pamokeles;)
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2007 09 29, 15:15)

O ta "paėmusi" bobutė tavo nuotraukoje man- per gyva biggrin.gif , per ryški. Ji- natūraliai pilka, melsvoka blush2.gif. Aš šviesinau ir taisiau nuotrauką, nes ji tikroje foto apyjuodė verysad.gif  doh.gif . Ta moteris.
Eilina, pasistenk netalpinti objektu i centra;) .
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 09 29, 14:15)
Tas kablys- senų senų pajūrio kapinių vartų kablys 4u.gif . Kapinės tiesiog ant jūros kranto. Neišėjo man to jums papaskoti nuotrauka verysad.gif

O ta "paėmusi" bobutė tavo nuotraukoje man- per gyva biggrin.gif , per ryški. Ji- natūraliai pilka, melsvoka blush2.gif. Aš šviesinau ir taisiau nuotrauką, nes ji tikroje foto apyjuodė verysad.gif  doh.gif . Ta moteris.

tai žinoma tų "pataisymo" variantų gali būti įvairių. Bet plokščias vaizdelis beveik neišsiskiriantis iš fono taip pat nėra gerai smile.gif
Fotografija — piešimas šviesa, nebūtinai tai turi būti kiekvienoje fotografijoje, bet jei jau to nedarai, tai turi įtikinamai argumentuoti kodėl. Man taip gražiau būtų nepasiaiškinimas. Ir dar vienas svarbus momentas, kaip piešime, taip ir fotografijoje, mums svarbu išgauti trimatį vaizdą dvimatėje erdvėje, va ir reikia sukti galvą, kaip tai padaryti. o tų taisyklių yra begalės smile.gif
kai jas žinai gali laužyti, keisti ieškoti savo požiūrio, bet tai reikia daryti sąmoningai, o ne taip bus gerai kaip išėjo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Narajana: 29 rugsėjo 2007 - 14:45
na bandysiu ikelti savo nuotraukas jusu teismui ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mintibutė: 29 rugsėjo 2007 - 15:30
Pirmoje daug nereikalingu detaliu. Visose kreivas horizontas, antroje atrodo, kad fotografas atsimusei plytu siena ir ja netycia nufotkino, be to sioje isdeges dangus. Trecia man geriausia, bet horizontas...Siulau paskaitineti buvusias tema, pasiskaityti apie trecdaliu taisykle.sekmes. Bus tik geriau ir geriau:)
Atsakyti
laba,
sakykit gal kas turit patirties fotografuojant scenoje greitai judančius žmones (konkrečiai šokėjus)?
į ką reiktų atkreipt dėmesį, kad išeitų kuo gražesnės fotografijos? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2007 09 29, 17:02)
laba,
sakykit gal kas turit patirties fotografuojant scenoje greitai judančius žmones (konkrečiai šokėjus)?
į ką reiktų atkreipt dėmesį, kad išeitų kuo gražesnės fotografijos? mirksiukas.gif

Mane irgi domina sis klausimas. Kaip suprantu turetu buti kuo mazesnis islaikymas ir visa,kas is to seka. Taciau daznai sumazinus islaikyma,scenoje truksta apsvietimo. Didinam ISO. O cia ir triuksmai atsiranda. Atidarom diafragma-uznugaris issilieja( kas tokioje fotografijoje irgi nepageidautina... Nzn.tikiuos kas nors protingesnis patars;)
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 09 29, 16:09)
Mane irgi domina sis klausimas. Kaip suprantu turetu buti kuo mazesnis islaikymas ir visa,kas is to seka. Taciau daznai sumazinus islaikyma,scenoje truksta apsvietimo. Didinam ISO. O cia ir triuksmai atsiranda. Atidarom diafragma-uznugaris issilieja( kas tokioje fotografijoje irgi nepageidautina... Nzn.tikiuos kas nors protingesnis patars;)

Na jei norit tai profesionaliai padaryti, tai pirmiausia reik turėti šviesų objektyvą, kad skylė butu 1:2,8 (pastovi, nepriklausomai nuo zumo). O del atviros diafragmos tai ji bus atvira nori to ar nenori...
Dabar kaip apgauti skaitmeną. Mat skaitmena skaičiuoja šviesą dažniausiai pagal tamsius taškus, o kadangi scenoje labai didelis kontrastas, tai jei fotografuoji automatiškai, gaunasi perkalta šviesa ir žmonės judesyje (sutepti).
Tad geriausia statyti rėžimą ant TV, tai yra išlaikymo prioritetas ir nesvarbu kad rodo, kad trūksta šviesos, jos iš tiesų pakanka... geriau jau šiek tiek tamsiau, nei perkalimas. iš tamsesnio failo ištraukti kokybę galima, o va jei atsiras baltos dėmės be informacijos tai jau nieko su tuo nepadarysi.
Ir fotografuoti geriausia raw (skaitmeniniu negatyvu) ten žymiai daugiau informacijos lieka.
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 09 29, 15:41)
Pirmoje daug nereikalingu detaliu. Visose kreivas horizontas, antroje atrodo, kad fotografas atsimusei plytu siena ir ja netycia nufotkino, be to sioje isdeges dangus. Trecia man geriausia, bet horizontas...Siulau paskaitineti buvusias tema, pasiskaityti apie trecdaliu taisykle.sekmes. Bus tik geriau ir geriau:)

aciu uz patarimus... o del horizonto - tai nuo pakalnes fotkinta,kitaip neisejo ax.gif kol kas smile.gif
stengsiuos mirksiukas.gif
Atsakyti
teko šiandien krikštynas fotografuoti...

mergaičiukės šukuosena man čia nereali bigsmile.gif

kritika šiai foto nepamaišytų ax.gif
user posted image

p.s. gal kas turit Nikon D80 lietuvišką aprašymą? ax.gif
Atsakyti
[quote=Mintibutė,2007 09 29, 14:29]
na bandysiu ikelti savo nuotraukas jusu teismui ax.gif

Mintibute Man siose nuotraukose tureklai maiso.. pirmoj ne vietoj, jug galima buvo ir be ju , o antroj tie tureklai nukirpti.. 4u.gif

VilmaM tu labai teisi del sukuosenos .. thumbup.gif
Atsakyti
Narajana, ar kiek supratau dėl vaizdų padalijimo nuotraukoje? unsure.gif
Kretingalės bažnyčia

user posted image

user posted image

O čia moteriškę kiek pakoregavau. Ji pasakoja apie savo vaikus Kanadoje smile.gif

user posted image
Atsakyti