... kaip greit diena prabega.... (cia siaip lyrinis nukrypimas)
valanda, patinka man tavo peizazas, bet kazkas jame ne to kompoziciskai, tik nepatareja as kompozicijos klausimais :ax
stebukle, a tu ir elementu neturi?
Narajana, labai labai grazi fotografija... ech, stociau ir as pas Jus i fotografija, jei tik Lt gyventume. Na nebent kursit SM grupe, tada jau ir is cia mokinsiuos dekui uz idomius straipsnius
VilmaM, negaliu komentuot nuotrauku, nes modeliukus pazistu :ax
Puriena, man patinka tavo abi nuotraukos. antra kabinanti tik gal kontrasto daugiau noretusi
Sansara, geros keliones ir lauksim nuotrauku
QUOTE(wyshnia @ 2007 09 29, 00:24)
stebukle, a tu ir elementu neturi?
neturiu ir anglu kalbos nemoku
QUOTE(Stebukle @ 2007 09 29, 09:33)
neturiu ir anglu kalbos nemoku
Patariu paieskot torrent tinkluose. Rasi PS3 ir dar visokio gerio.
Sveikutes,sakykit,kad prie jusu prisijungti reikalingas profesionalus fotoaparatas ar tik is eilinis
noreciau ismokti fotografuoti
noreciau ismokti fotografuoti
QUOTE(sillwio @ 2007 09 29, 09:40)
Patariu paieskot torrent tinkluose. Rasi PS3 ir dar visokio gerio.
ne mano proteliui ten
Mintibute, profeseonalaus nereikia junkis, rodyk darbus. yra truputi taisykliu pirmam puslapy ir, kai turi laisvo laiko pasiskaityt praeitas temas
Papildyta:
sillwio, Kazachstano nuotraukos man tokios atvirutines. Antroji patinka labiau, pirmoj kazkas ne taip (kaire puse kazkokia tustoka ) Is technines puses jokiu priekaistu
Elina, tavo nuotraukas paziuresiu per teisinga monitoriu tada parasysiu Bet tos su beragaujanciais tai geros tu, kaip visada, kupina neeiliniu ideju
QUOTE(wyshnia @ 2007 09 29, 10:23)
ne mano proteliui ten
Mintibute, profeseonalaus nereikia junkis, rodyk darbus. yra truputi taisykliu pirmam puslapy ir, kai turi laisvo laiko pasiskaityt praeitas temas
Papildyta:
sillwio, Kazachstano nuotraukos man tokios atvirutines. Antroji patinka labiau, pirmoj kazkas ne taip (kaire puse kazkokia tustoka ) Is technines puses jokiu priekaistu
Elina, tavo nuotraukas paziuresiu per teisinga monitoriu tada parasysiu Bet tos su beragaujanciais tai geros tu, kaip visada, kupina neeiliniu ideju
Papildyta:
Pamėginsiu įmesti pilna PS3 į internetą FTP. Galėsit parsisiųsti. Duosiu nuorodą kur.
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2007 09 28, 22:57)
Kelios mano nuotraukytės ( labai laukiu kritikos)
Siužetus pasirenki įdomius, va rakurso reikėtų paieškoti. Va čia yra nufotografuotą ką, o kaip nufotografuota lyg ir nesvarbu.
Peizažuose, kadras dalinamas pusiau tai pati didžiausia klaida fotografijoje. Čia reiktų pritaikyti aukso pjūvį. Tai yra, kadrą daliname į tris dalis ir 1/3 :2/3. Arba dangaus 2/3 arba žemės (jūros ar ko kito). Tai pagrindinė taisyklė nesvarbu ką fotografuotume.
Tačiau galima paieškoti ir kitu rakursų fotografuojant jūrą. Pvz. diagonalinę kompoziciją.
Va šiukšlių dėžė. Na dėžė ir kas? Mėlynas dangus ten labai lenda į pirmą planą. Spalvotoje fotografijoje labai svarbus bendras fotografijos koloritas. nes kitu atveju gaunasi tik spalvotas paveiksliukas. Toje fotografijoje verta buvo paieškoti kažkokio pagrindinio objekto. Pvz. nukritusios vienos šiukšlės pirmame plane ir per ją ieškoti rakurso bendram vaizdui.
Fotografija nėra vien vaizdo fiksavimas ir joje labai svarbu ne tik ką fotografuoji, bet ir kaip.
Tad visada reikia mąstyti apie viską, kadro išdėstymą, šviesą (ko pvz. labai trūksta pirmose fotografijose su žmonėmis) bei tai, kas iš tiesų nori pasakyti...
Nepamirškim, kad mūsų įspūdis pamatyto gali būti daug stipresnis, nei to kuris žiūri į fotografiją. Fotografija turi įtikinti žiūrovą, kad tai buvo įdomu...
Reikia pateikti taip, kad šiukšlės taptų įdomus objektas...
Dėkui, Narajana . Na, nemoku aš taisyklių. Mokausi tik . Tie "pavargę" žmonės baisiai tamsiame kampukyje lindėjo, šviesinau nuotraukas, su blykste nenorėjau fotkinti. Šiukšlių konteineris man pačiai nelabai įdomus buvo, nes nebuvo įdomių šiukšlių , tai ir nuotrauka- neįdomi. O kaip jums kablys? Man toks gražus
QUOTE(Elina @ 2007 09 29, 14:26)
O kaip jums kablys? Man toks gražus
Man tai nelabai. Ji neidomus ir be to neryskus . atleisk;)
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 09 29, 10:28)
Sveiki visi. Pagaliau savaitgalis, nors laiko daugiau neatsirado Atrinkau pora nuotrauku is Kazachstano jusu kritikai.
Visu komentuoti deja nespesiu. Buvo daug neblogu darbu. Smagu matyti skyreli taip verdant
Narajana, aciu uz patarimus su pavyzdziais
Visu komentuoti deja nespesiu. Buvo daug neblogu darbu. Smagu matyti skyreli taip verdant
Narajana, aciu uz patarimus su pavyzdziais
Man labai patiko pirmoji. Dangaus apsvietimas patrauke.Antroje kazkas ne taip. Gal,kad zvilgsnis kliuna ant sviesaus debeselio, kuris nuveda mus i nuotraukos akstumas, o veliau grizt nebesinori. Be to apacioje krumai neidomiai uztamsina gan didele dali.
QUOTE(Elina @ 2007 09 29, 13:26)
Dėkui, Narajana . Na, nemoku aš taisyklių. Mokausi tik . Tie "pavargę" žmonės baisiai tamsiame kampukyje lindėjo, šviesinau nuotraukas, su blykste nenorėjau fotkinti. Šiukšlių konteineris man pačiai nelabai įdomus buvo, nes nebuvo įdomių šiukšlių , tai ir nuotrauka- neįdomi. O kaip jums kablys? Man toks gražus
Tai gi ar aš sakau, kad turit viską jau žinoti, taigi ir duodu pastabas, kad būtų dar geriau negu yra kad išmoktumėm
Na, šiais skaitmenos laikais, tikrai nesunku šiek tiek pakoreguoti foto, kad iš tamsos virstų iš šviesą, iš plokštumos į apimtį. Jei jau apšvietimas nedėkingas, o nufotografuoti žiauriai norisi, tai po to galima ir kompu pakoreguoti...
O dėl kablio tai jis gražus, bet vėl gi nufotografuotas labai tiesmukai, na kablys ir viskas. Galima buvo paieškoti gražesnio rakurso šiam kabliui. Kokia šiame kablyje gražiausia vieta? Gal pats užkabinimas. Gal reikėjo ir imti iš tos pusės, o visa kitą tegu išplaukia. Tokiose fotografijose, geriausia taikyti optinį akcentą, kai kažkuri dalis yra ryški, o kitos išplaukusios. Tuomet atsiranda kažkokio paslaptingumo.
o koloritas šioje fotografijoje geras.
ką tu norėjai šia fotografija pasakyti? kad gražus kablys ir viskas? O gal galima buvo suteikti jam gyvybingumo, papasakoti jo istoriją, kaip jis kasdien užkabina duris, kad niekas neįeitų... O gal vis saugo kažkokią paslaptį, juk kabliukai tam skirti ar ne?
Va tu turi nufotografuoti taip, kad žiūrovas tą suprastų, kad priverstum jį pastovėti ir susimąstyti...
QUOTE(VilmaM @ 2007 09 28, 12:40)
prisiduodu, kad niekur nedingau... tik serga pua truputi, tai rečiau čia užsuku...
Pirmoje per daug "pusiu". Norisi kazko viso:))
Renkantis isspalvotos ir nespalvotos-imu spalvota. bet, rodos, akytes nefokuse.
Mergina grazi. man rodos, kad apsvietimas netinkamas. ji tokia isblizginta.
Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2007 09 28, 13:00)
Sveiki
Mano pažaidimai su ilgu išlaikymu
Ir dar - norėčiau nuomonių apie šią foto Ar kabina kiek nors
Mano pažaidimai su ilgu išlaikymu
Ir dar - norėčiau nuomonių apie šią foto Ar kabina kiek nors
Man nelabai. Pazaidimas su islaikymu-tiesiog fonas, onespalvotos foto apsvietimas netinkamas. Kas gal ir butu idomu, pakavota seselyje;). O i akis krenta tiesiog kadro centre atsidures triratis.