Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 21 dalis

QUOTE(Narajana @ 2007 09 28, 12:35)
Čia manęs paprašė parašyti apie stiklo fotografavimą. Tai pirma, siunčiu straipsnį apie naiurmortą, nes mačiau, kad ir apie jį užduočių buvo. Straispsnis buvo spausdinamas "Moksleivių fotografija" žurnale, kaipp mokomasis. Tik pas mane kompe liko variantas be redaktoriaus korekcijos smile.gif Bet esmė, manau nepasikeis smile.gif

O truputi vėliau parašysiu konkrečiai apie stiklinių daiktų fotografavimą.smile.gif

labai dėkoju, tokių straipsnelių mums labai ir trūko. 4u.gif
Dabar tikriausiai reiks kada bandyti pakartoti temą smile.gif

QUOTE(VilmaM @ 2007 09 28, 12:40)

įmesiu kelis portretukus... šiaip nieko ypatingo, bet norisi išgirsti nuomones...
matau, kad ryškumo tai trūkumas  g.gif

žaismingos foto. pirmoji labiausiai, paskutinė man nelabai.
tik pirmosios striukės raudona rankovė per daug į save dėmesio atkreipia.

Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Labai malonu susipažinti su Narajana 4u.gif Žaviuosi jūsų darbais. Labai faina savo tarpe turėti profesionalą, netingintį pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi.

Niekaip neišeina iš galvos Dejavu miškas wub.gif Ir Užuolaidos žaliasis judesys. Mėgstu aš tokias abstrakcijas. wub.gif

Valanda, man patiko tavo pirmoji rudeninė nuotrauka - nuotaika.

Degutės (berods) viržiai visai faini wub.gif fonas toks minkštas smile.gif

Mano pažaidimai su ilgu išlaikymu

user posted image

Ir dar - norėčiau nuomonių apie šią foto blush2.gif Ar kabina kiek nors smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2007 09 27, 22:15)
Latoya – paprasta, bet ne prasta. Labai miela ir man labai labai patinka – neturiu ko kritikuoti smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 09 27, 22:23)
latoya, tavo nuotraukų kokybė regimai išaugo  bigsmile.gif jau prie kokybės nebėr prie ko kabinėtis, pažanga akivaizdi  4u.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 09 28, 00:03)
Paprasta, bet nepaprasta bigsmile.gif  Miela, silta, puki thumbup.gif  Neturiu kritikos. Nuostabi thumbup.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 09 28, 08:08)
Latoya, graži nuotraukytė smile.gif ir rudeniška labai ax.gif

QUOTE(lorelei215 @ 2007 09 28, 10:05)
Nesulauksi smile.gif Labai faina nuotrauka smile.gif

aciu labai uz ivertinima 4u.gif biggrin.gif man labai daug reiskia 4u.gif iskart norisi fotkinti biggrin.gif gaila tik kad susirgo mano pozuotojas, negalim niekur iseiti, ir siaip jokio sypseniuko isspausti verysad.gif

QUOTE(Narajana @ 2007 09 28, 11:36)
Beje dar ar žinote, kad PS CS3 panoramas automatiškai daro, vienu mygtuko paspaudimu. Ir šviesumus sutvarko ir maskes uždeda. Nu kaifas nerealus... Užtai dabar visur panoramas fotkinu smile.gif

labai idomu koki ten stebuklinga mygtuka spausti? (pas mane PS CS3)

Vilma M labai labai matyti veidai biggrin.gif is kovinuku skyrelio...ar gali buti?

Puriena pirmoji man nelabai, o antra idomiai ziurisi.

Atsakyti
[quote=VilmaM,2007 09 28, 12:40]
įmesiu kelis portretukus... šiaip nieko ypatingo, bet norisi išgirsti nuomones...
matau, kad ryškumo tai trūkumas g.gif

Aš čia naujokė, bet tikiu, kad nesupyksit, jei pakomentuosiu. Pirma nuotrauka labai graži, ir žvilsnis labai išraiškingas pagautas, tik labai norėtųsi, kad visas lapelis ir jį laikantys matytųsi. Kiek per ryški raudona rankovė, nes atitraukia dėmesį nuo pagrindinių taškų : vaiko akučių ir to į ką tos akytės nukreiptos.
Antra nuotrauka man labiau patiko už j/b variantą. Man j/b variante truputį per daug atrodo išdegęs veidukas ir kažkaip per didelis kontrastas su tamsiu megztuku.
Merginos potrete truputį pakirpčiau apačią, arba truputį daugiau jos palikčiau, nes dabar man taip ir rūpi, kad ten per pakabukas buvo ax.gif
Atsakyti
Na o dabar apie žadėtą stiklą. Tame straipsnyje jau yra paminėta, kaip fotografuoti stiklą. Čia truputį konkrečiau su iliustracijomis.
Taigi klasikinis stiklo apšvietimas yra sieninis. kada pašviečiama galinė siena. Tuomet ant stiklo nėra jokių blikų, o tai labai svarbu parodyti stiklo skaidrumui.
paimkime stiklo fotografijas fotografuotas 20 amžiaus pradžioje ir dabar, niekas nepasikeitė. Apšvietimas liko toks pats.
Štai klasikinis apšvietimas :
user posted image

Dar galimas vienas apšvietimas, kuomet mūsų šviesa pabrėžia daikto formą, tačiauskaidrumas taip pat išlieka.
Turbūt žinot, kad šviesa skirstoma į piešiančia, užpildančią ir moduliuojančią. Taigi stiklui piešiančios šviesos naudoti negalima.

Geriausiai pabrėžti formą galima panaudojus 'softbox'ą ar light box'ą:
user posted image

O dabar dar šiek tiek fantazijos stiklo tema smile.gif išnaudojus stiklo skaidrumą, Galima sukurti įvairias grafines kompozicijas. Stiklo kontrastingumas, susikirtimai ir lūžiai leidžia sukurti įdomius grafinius vaizdus naudojant tuos pačius daiktus...
Čia va keli pavyzdžiai...

user posted imageuser posted imageuser posted image

Naudotas specialiai pagamintas fotografavimui stalas iš organinio stiklo (tik labai jau padėvėtas ir suskilęs) smile.gif Fonas baltas. Sklaidanti šviesa nukreipta į foną.

Galima stiklą šviesti iš viršaus ir iš apačios, bet taip pat labai reikia žiūrėti, kad neatsirastų blikai.

Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 09 28, 13:12)
aciu labai uz ivertinima 4u.gif  biggrin.gif man labai daug reiskia 4u.gif iskart norisi fotkinti biggrin.gif gaila tik kad susirgo mano pozuotojas, negalim niekur iseiti, ir siaip jokio sypseniuko isspausti verysad.gif

Ta nuotraukytė ir man labai labai patiko smile.gif Ir modeliukas nuostabus, tik gaila, kad serga. Linkiu greičiau pasveikti smile.gif Man irgi patinka fotograguoti vaikus, bet savo dukrytei jau seniai atsibodo mano bėgiojimas su fotiku, tad dažniausiai nesileidžia fotografuojama verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilika: 28 rugsėjo 2007 - 12:27
QUOTE(latoya @ 2007 09 28, 12:12)
labai idomu koki ten stebuklinga mygtuka spausti? (pas mane PS CS3)

Atsidarai visas foto kurias nori sujungti, tada eini į files>automate>photomerg (ten add open files ir ok) ir viskas po to lauki, kol PC už tave viską padaro thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 09 28, 13:12)
Vilma M labai labai matyti veidai biggrin.gif is kovinuku skyrelio...ar gali buti?
gali bigsmile.gif

Vilika ačiū už komentarą 4u.gif

Narajana na kaip man patinka va tokios konkrečios pamokos su pvz thumbup.gif

Puriena6 man va kažkodėl toj antroj j/b nuotraukoj apačia labai tamsi, norėtųsi gal šiek tiek šviesiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilmaM: 28 rugsėjo 2007 - 12:33
QUOTE(Vilika @ 2007 09 28, 13:25)
Ta nuotraukytė ir man labai labai patiko  smile.gif Ir modeliukas nuostabus, tik gaila, kad serga. Linkiu greičiau pasveikti smile.gif  Man irgi patinka fotograguoti vaikus, bet savo dukrytei jau seniai atsibodo mano bėgiojimas su fotiku, tad dažniausiai nesileidžia fotografuojama verysad.gif

aciu smile.gif na maniskis dar mazas, dar nebegioja nuo fotiko, bet jau kai saukiu kad atsisuktu ir parodytu kaip juokiasi, ilgai masto ar cia verta doh.gif

QUOTE(Narajana @ 2007 09 28, 13:30)
Atsidarai visas foto kurias nori sujungti, tada eini į files>automate>photomerg (ten add open files ir ok) ir viskas po to lauki, kol PC už tave viską padaro  thumbup.gif

aciu 4u.gif ...dabar bereikia geru foto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 09 28, 12:00)
Ir dar - norėčiau nuomonių apie šią foto blush2.gif Ar kabina kiek nors smile.gif

Kabina mirksiukas.gif dvelkia nostalgija smile.gif Tik man atrodo, kad ji vos vos pasvirusi, ar man vaidenasi? Ir norėtųsi kažkiek daugiau šviesumo / kontrastų, pvz., kad krūmas labiau "tekstūrinis" būtų, vaikas labiau iš fono išsiskirtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lorelei215 @ 2007 09 28, 13:56)
Kabina mirksiukas.gif dvelkia nostalgija smile.gif Tik man atrodo, kad ji vos vos pasvirusi, ar man vaidenasi? Ir norėtųsi kažkiek daugiau šviesumo / kontrastų, pvz., kad krūmas labiau "tekstūrinis" būtų, vaikas labiau iš fono išsiskirtų smile.gif

Man ir žiūrint į dešinį šoną atrodo truputėlį pasvirusi. Geras pastebėjimas dėl kontrasto, bet vis tiek man ta nuotrauka patinka. Geras pavyzdys, ką galima išspausti ir paprasto miesto vaizdelio.
Atsakyti
na aš šitoj temoj tai neakivaizdininkė tokia, bet ačiū narajanai už tą finta su pc panorama: ir kaip aš nežinojau ir kaip niekas nepasakė iki šiol doh.gif teks atsigriebt, nors ir paprastuoju būdu darant šis bei tas pavykdavo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fanda: 28 rugsėjo 2007 - 14:18