Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 21 dalis

QUOTE(Sansara @ 2007 09 27, 12:45)
pabandyk vos vos pareguliuot Color Balance  (Image>Adjustments) mirksiukas.gif bet vos vos ir atsargiai į priešingą pusę nei yra dabar. matau kad mėlyna užkelta, tai ją reik į priešingą geltoną vos vos pamažint. sakau, atsargiai, nes vos keli punktai duoda nemažą efektą.  4u.gif ekspermentuok  mirksiukas.gif visus paslankiok po truputį, kol gauni norimą rezultatą  cool.gif

Sansara, aciu 4u.gif Einu eksperimentuot smile.gif
Atsakyti
Uzuolaida, o i kuriuos tu kursus vaikstai? As dabar ziurineju, bet ju ne tiek jau ir mazai.. Kaip atskirti, kurie geriausi? ax.gif ax.gif
Gal teko kam girdeti ir galit parekomenduoti?
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 09 27, 09:44)
kiek šitos foto gali būt apdirbtos PS?
http://www.flickr.com/photos/lugdunum/
http://interestingby...amp;theme=white

spalvos nerealios. kaip taip žmonės padaro?  g.gif gal ir naudoja, kokį ala Mystical Ligthing? nors Dejavu buvo įkėlus savo nuotraukų darytų be jokių mystical  g.gif pavydas jama  blush2.gif

P.S. o gal koks HDR darytas?  g.gifPapildyta:
tema būtų super thumbup.gif . tik gaila oras savaitgalį lietingas bus  verysad.gif

beje, sveikinimai nugalėjus 4u.gif

Tose foto daugiausia naudojami filtrai. Kai kuriose, matosi PS, bet daugeliu atveju filtrai naudojami fotografuojant.
matosi kai kur buvo naudojamas poliarizacinis filtras. Jis turi reguliavimo funkciją, todėl yra patogus, nes gali pritaikyti prie apšvietimo.

Dar daugeliu atveju matosi naudojami buvo pusiniai filtrai arba iš viršaus – tamsinant dangų, arba iš apačios šiltinant žemės spalvas.
Tokių filtrų yra labai daug (tų pusinių, kur puse filtro turi atspalvį, o kita pusė skaidri. Tarp jų yra švelnus perėjimas) bet patys populiariausi, tai oranžinis, pilkas, melsvas.

Dar kaip minėjau kai kur matosi filtras uždėtas jau PS, šiek tiek naudota "saturation", bet tai ne esmė...

Vis gi tokius peizažus reikia "gaudyti".

O kuo skiriasi PS filtrai nuo naudojamų iš karto fotografuojant.
Tai pvz. jei išėjo per šviesi nuotrauka, ypač dažnai gaunasi, kad dangus per šviesus. Debesys "kaip iškąsti" turi daug baltų dėmių, kuriose visiškai nėra informacijos.
Taigi net uždėjus filtrą PS vis vien tos informacijos nepadaugės. O va jei fotografuoji su filtru, tai ta informacija išlieka ir debesys gaunasi su visais pustoniais...
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 09 27, 14:08)
Uzuolaida, o i kuriuos tu kursus vaikstai? As dabar ziurineju, bet ju ne tiek jau ir mazai.. Kaip atskirti, kurie geriausi?  ax.gif  ax.gif 
Gal teko kam girdeti ir galit parekomenduoti?

Tai kad as ne LT gyvenu. Einu pas sita fotografa:
http://www.wmulfinger.de/index.html

Po pirmuju uzsiemimu galiu tik viena pasakyti: niekas nieko neismokys, jeigu pats nesidomesi, neskaitysi... Is esmes paciam reikia klausti destytojo, kas ir kaip, nes pateikiama informacija lygiai ta pati, kuria galima susirasti ir knygose. Vienas pliusas yra. Tai "gyvas" bendravimas. Na ir destytojas labai idomus zmogus, besisukiojantis fotoklane jau daugel metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzuolaida*: 27 rugsėjo 2007 - 13:52
QUOTE(Narajana @ 2007 09 27, 15:50)
Tose foto daugiausia naudojami filtrai. Kai kuriose, matosi PS, bet daugeliu atveju filtrai naudojami fotografuojant.
matosi kai kur buvo naudojamas poliarizacinis filtras. Jis turi reguliavimo funkciją, todėl yra patogus, nes gali pritaikyti prie apšvietimo.

Dar daugeliu atveju matosi naudojami buvo pusiniai filtrai arba iš viršaus – tamsinant dangų, arba iš apačios šiltinant žemės spalvas.
Tokių filtrų yra labai daug (tų pusinių, kur puse filtro turi atspalvį, o kita pusė skaidri. Tarp jų yra švelnus perėjimas) bet patys populiariausi, tai oranžinis, pilkas, melsvas.

Dar kaip minėjau kai kur matosi filtras uždėtas jau PS, šiek tiek naudota "saturation", bet tai ne esmė...

Vis gi tokius peizažus reikia "gaudyti".

O kuo skiriasi PS filtrai nuo naudojamų iš karto fotografuojant.
Tai pvz. jei išėjo per šviesi nuotrauka, ypač dažnai gaunasi, kad dangus per šviesus. Debesys "kaip iškąsti" turi daug baltų dėmių, kuriose visiškai nėra informacijos.
Taigi net uždėjus filtrą PS vis vien tos informacijos nepadaugės. O va jei fotografuoji su filtru, tai ta informacija išlieka ir debesys gaunasi su visais pustoniais...

Narajana, o kokios firmos poliarizaciniai filtrai geriausi?

Sapokliaka, as baigus visus fotovideo kursus, negaliu sakyt kad jie geri. bet pagrinda po koju apie fotografija padeda. Dabar mastau apie Zolubo, berods tokia pavarde g.gif privacias pamokas unsure.gif po to bandysiu i kolegija stot, kur Labradoriuke istojo tongue.gif Idomu, kaip jai sekasi g.gif nes nesirodo cia unsure.gif
Papildyta:
uzuolaida, o tu ka nors nauja per kursus suzinojai ax.gif pasidalink info mirksiukas.gif ir kur busi lapkriti bigsmile.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 27 rugsėjo 2007 - 14:14
QUOTE(Stebukle @ 2007 09 27, 14:10)
Narajana, o kokios firmos poliarizaciniai filtrai geriausi?

Šiaip tai nėra skirtumo. Bet pas mus dažniausia prekiaujama Soligor filtrais, jie iš tiesų geri...

O ką reiškia įstojo į kolegiją? Į statybos ir dizaino kolegiją, fotografijos specialybę? g.gif
Šiaip tai ji čia pat meniniame skyrelyje tusavojasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 09 27, 16:27)
Šiaip tai nėra skirtumo. Bet pas mus dažniausia prekiaujama Soligor filtrais, jie iš tiesų geri...

O ką reiškia įstojo į kolegiją? Į statybos ir dizaino kolegiją, fotografijos specialybę? g.gif

4u.gif nes mes diskutavom apie filtrus, sake labai priklauso nuo firmos. as turiu UV skirtingu virmu. tai ir nuotraukos mano akimis gaunasi skirtingos, nors fotografuojama tas pats objektas su tais paciais nustatymais unsure.gif

aha unsure.gif
nu va, ka reiskia rusu k. man barjeras, kol buvo lietuviskai, tol ten skaitydavau ir semiausi info, o kai rusu, man peilis cry.gif varau tusovninkes ieskot ir "vyt namo". bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 09 27, 15:27)

Aga biggrin.gif Turesi jai ir destyti smile.gif Ziurek, gal dar keletas grybuku bandys kitamet stoti biggrin.gif O uzsieniecius ar priimat?
O kuo skiriasi iv. gamintoju filtrai (Hoya, B+W, Soligor.....)?

Stebukle, tai juk tiek kursai ne fotografijos studijos. Labai daug kalbejo apie tai, kad fotografuojant reikia tureti ideja, ka nori fotografuoti, o ne su fotoaparatu blaskytis. Trecdaliu taisykle, ejimas "namo" ir is "namu"., dinamika nuotraukose, mados fotografija (tik pora zodziu). Pora triuku is politinems kampanijoms daromu plakatu. Na ir apie technika: WB....Nieko tokio, ko jau cia nebutume bendrom jegom "ismaste".

Varau vafliu kepti, nes popiet mini darzeli turesiu. Forumiete viena ateina +kaimyne (menininke) savo vaika man priduoda biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzuolaida*: 27 rugsėjo 2007 - 14:34
QUOTE(Stebukle @ 2007 09 27, 15:31)
4u.gif nes mes diskutavom apie filtrus, sake labai priklauso nuo firmos. as turiu UV skirtingu virmu. tai ir nuotraukos mano akimis gaunasi skirtingos, nors fotografuojama tas pats objektas su tais paciais nustatymais unsure.gif

priklauso. Turiu įsigijus Hama, berods, filtrą, bet dar labiau "muilina" vaizdą.
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 09 27, 16:32)
Aga biggrin.gif Turesi jai ir destyti smile.gif Ziurek, gal dar keletas grybuku bandys kitamet stoti biggrin.gif  O uzsieniecius ar priimat?

Stebukle, tai juk tiek kursai ne fotografijos studijos. Labai daug kalbejo apie tai, kad fotografuojant reikia tureti ideja, ka nori fotografuoti, o ne su fotoaparatu blaskytis. Trecdaliu taisykle, ejimas "namo" ir is "namu"., dinamika nuotraukose, mados fotografija (tik pora zodziu). Pora triuku is politinems kampanijoms daromu plakatu. Na ir apie technika: WB....Nieko tokio, ko jau cia nebutume bendrom jegom "ismaste".

bigsmile.gif o kodel grybuku unsure.gif
Sakei, kad kazkokie specifiniai, todel labai idomu tongue.gif Papasakok ka suzinojai apie dinamika nuotraukose ax.gif
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2007 09 27, 16:34)
priklauso. Turiu įsigijus Hama, berods, filtrą, bet dar labiau "muilina" vaizdą.

Tu cia apie UV filtra?
Pavyzdziui patalpoj, man nuotraukos suprasteje, jei pamirstu UV filtra nuimt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 09 27, 14:32)
Aga biggrin.gif Turesi jai ir destyti smile.gif Ziurek, gal dar keletas grybuku bandys kitamet stoti biggrin.gif  O uzsieniecius ar priimat?
O kuo skiriasi iv. gamintoju filtrai (Hoya, B+W, Soligor.....)?

Varau vafliu kepti, nes  popiet mini darzeli turesiu. Forumiete viena ateina +kaimyne (menininke) savo vaika man priduoda biggrin.gif

Tai kad aš po savaitės į dekretą išeinu. O dabar susirgau, tai iki dekreto ir negrįšiu. Negi manot, kad čia sėdėčiau jei nebūčiau dekrete smile.gif
Užsieniečių nemokančių lietuviškai nepriimam, nes su jais tuomet reikia atskirai dirbti, o nėra kam.
Pernai pas mane vienas suomis mokėsi, bet kažkur po to prapuolė, taip įskaitos ir negavo... Bet jis iš interaktyvaus dizaino buvo....

Papildyta:
QUOTE(Stebukle @ 2007 09 27, 14:40)
bigsmile.gif  o kodel grybuku unsure.gif
Sakei, kad kazkokie specifiniai, todel labai idomu tongue.gif Papasakok ka suzinojai apie dinamika nuotraukose ax.gif
Papildyta:

Tu cia apie UV filtra?
Pavyzdziui patalpoj, man nuotraukos suprasteje, jei pamirstu UV filtra nuimt unsure.gif

Čia aš taip fotografus skirstau, į grybukų fotografuotojus ir fotomenininkus smile.gif Buvo ilga, arši diskusija meninės fotografijos skyrelyje...

Tai patalpoje filtro tikrai nereikia.
Dėl firmų tai tuoj surasiu info. kažkur pas mane katalogas geras buvo...
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 09 27, 15:40)

Tu cia apie UV filtra?

apie poliarizacinį, būtent tokį kur viena pusė patamsinta, o kita skaidri. Pripažįstu, dangus daug geriau atrodo, bet pats vaizdas "muilinesnis".
O mano UV filtras nesusipratimas kažkoks, nesuprantu nei jo funkcijos, nei naudos (buvo komplekte prie adapterio).
Atsakyti