Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 21 dalis

Naktine's medis lb thumbup.gif ypach spalvos. Gaila, kad nuotrauka kreivoka. Sveika prisijungus! mirksiukas.gif

Valandos zigzaginiai takeliai irgi idomiai zhiurisi thumb_yello.gif

Raiges pimoji suzhavejo wub.gif o kokios ilgos merginos blakstienos bigsmile.gif

Sansaros mishko grazhios, rudenishkos spalvos, tik ta melyna daikta tarp medzhiu nuklonuok wink.gif

Atsakyti
QUOTE(raige @ 2007 09 24, 16:32)
Ne, tai yra objektyvas, kuris kaip komplekte (kit) parduodamas su aparatu. Paprastai buna tikrai ne pacios auksciausios klases. Todel tas zodis kitinis toks kaip keiksmazodis.

Supratau. Bet lyginant pagal kainas, tai jei pirktumei tą kitinį atskirai, tai ne taip mažai ir kainuotų. Gal ir nereikėtų kaltinti jų prastumu. O komplektuojami jie gal todėl, kad yra universaliausi? Čia mano tokie profaniški pamastymai...
Atsakyti
Klausimas: gal kas zhinote, kur Kaune taiso objektyvus? Savo kit'inio vis nesutvarkau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Nendria* @ 2007 09 24, 16:39)
Sansaros mishko grazhios, rudenishkos spalvos, tik ta melyna daikta tarp medzhiu nuklonuok wink.gif

dėkui, aš jį, tiesa, tik šiandien pastebėjau... blush2.gif ten suoliukas. tai kai radau šian, pagalvojau, kad reiktų nuklonuot, bet jau buvau sukėlus į internetą nuotraukas blush2.gif žodžiu - patingėjau lotuliukas.gif
Puriena, na niekas nevertina kitiniu objektyvų blush2.gif pas vyrą darbą dirba gan aukšo lygio fotografas, šiuo metu jo nuotraukos lietuvoje ant bangos ir skina laurus...biggrin.gif paklausė vyro, koks objektyvas ant mūsų D50, kai pasakė, kad kitinis. buvo rimta replika: "aaa, tai laikai su kit'u, kad dulkių neprisirinktų į vidų, kol geresnį išsirinksi" lotuliukas.gif aš labai norėčiau išbandyti nors valandai kokį kitą objektyvą ant savo fotiko... nes tikrai jau linkstu prie kaltinimų savo kitui vis dažniau doh.gif bet aišku, jie nėra tokie blogi, kad nuotraukos tik išmetimui tiktų schmoll.gif

P.S. o kit'ai yra pritaikyti neišrankiam skoniui. žmonėms, kurie pirkdami fotoapratą nenori sukti sau galvų dėl raidėlių ant objektyvų,židinio nuotolių, tylių zoomų ir t.t. ir to nesupranta ir tuo nesidomi mirksiukas.gif kas bent kiek nusimano - perka tik body
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 24 rugsėjo 2007 - 17:00
QUOTE(Sansara @ 2007 09 24, 16:56)

Puriena, na niekas nevertina kitiniu objektyvų  blush2.gif pas vyrą darbą dirba gan aukšo lygio fotografas, šiuo metu jo nuotraukos lietuvoje ant bangos ir skina laurus...biggrin.gif paklausė vyro, koks objektyvas ant mūsų D50, kai pasakė, kad kitinis. buvo rimta replika: "aaa, tai laikai su kit'u, kad dulkių neprisirinktų į vidų, kol geresnį išsirinksi"  lotuliukas.gif aš labai norėčiau išbandyti nors valandai kokį kitą objektyvą ant savo fotiko... nes tikrai jau linkstu prie kaltinimų savo kitui vis dažniau  doh.gif bet aišku, jie nėra tokie blogi, kad nuotraukos tik išmetimui tiktų  schmoll.gif

Dėkui, Sansara. Kasdien vis ką nors naujo sužinau biggrin.gif Profesionalumo link, taip sakant biggrin.gif
Atsakyti
Tęsiu rubriką "klausimėlis" biggrin.gif : kas galėtų populiariai papasakoti, ką daro exposure (tipo, išlaikymas? g.gif ) f-ja PS? Ar naudojat? mastau.gif

Nu nzn, del kit'inio, galima ir su kit'iniu gražiai fotografuoti, nėr jis toks žlugęs, mano manymu. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Nendria* @ 2007 09 24, 17:04)
Tęsiu rubriką "klausimėlis" biggrin.gif : kas galėtų populiariai papasakoti, ką daro exposure (tipo, išlaikymas? g.gif ) f-ja PS? Ar naudojat? mastau.gif

Naudoju kartais. Kaip nuotrauka pereksponuota, ar nepakankamai eksponuota. Bet ne visada tinka. Kažkaip neteisingai kartais šviesina nuotraukas. Tada - kaip alternatyva tinka Shadow/Highlight.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 24 rugsėjo 2007 - 17:15
Dekui, Puriena aciuks.gif
Norechiau pabandyti fotkinti raw, bet neturiu programos konvertuojanchios i jpg. Ka naudojat? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Nendria*: 24 rugsėjo 2007 - 17:13
QUOTE(*Nendria* @ 2007 09 24, 17:12)
Dekui, Puriena aciuks.gif
Norechiau pabandyti fotkinti raw, bet neturiu programos konvertuojanchios i jpg. Ka naudojat?  bigsmile.gif

PS arba Nikon Capture NX mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 24 rugsėjo 2007 - 17:20
CS2 yra? bigsmile.gif niekad nesusiduriau g.gif O Nikon Capture NX pas mane buvo tik trialas huh.gif
Atsakyti
Jau ruosiausi rashyti apie kitus, bet Sansara labai taikliai viska aprase. thumbup.gif Ner ka pridurt. Tarkim canono kitas 18-55 tikrai prastas. Nu tikrai. Kainuoja jis ne simta, ne du , ne tris ir ne ne keturis naujas, bet savo kaina, nors ji kaip optikai vis tiek salyginai neauksta, neatitinka kokybes. O turi canonas piguti fixa su 1,8 skyle (rodos 300 lt kainuoja), tai salyginai labai neblogas. Turiu profesionalu objektyva uz kelis tukstancius, bet savo fixiuku mielai naudojuos. Ir kai pirkom antra veidrodinuka, pirkom tik body jau.
Ir pritariu Nendrei - galima padaryt puikiu nuotrauku ir su kitiniu ir su muiline. Esam gi ne karta tuo isitikine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raige: 24 rugsėjo 2007 - 17:31
QUOTE(Sansara @ 2007 09 24, 13:30)
tiesiog ruduo
user posted image

Oho grazu bigsmile.gif Pastebejimas- pas jus LT jau tikras rudenelis su savo spalvom rolleyes.gif pas mus kol kas daugiau zalia dar...

QUOTE(raige @ 2007 09 24, 14:06)
Ca_girl, grazus portretas. Ir ryzhu jam buti tinka. Tu puiki portretiste, palinksim galvas tavo foto pamate  lotuliukas.gif Gal pabandyk pershokt pati save, pabandyk kazka radikaliai kitokio? Netraukia?

Dekui biggrin.gif Esu nepataisoma portretiste lotuliukas.gif Tiesa pasakius kitkas ir netraukia taip labai blush2.gif Peizazai man grazu, bet nemoku graziai perteikti, nerandu tinkamo kampo, kabliuko ir t.t. Makro ziureti man patinka, bet pacios zvejoti vabzdiu nelabai traukia ir t.t. Labai noreciau isbandyti reportazine, miestietiska fotografija, vienas, bet(na gal du)...su vaikais sunku vienai i miesta nuvaziuoti, ir didysis BET...esu nedrasi ir negaliu fotografuoti zmoniu jiems matant blush2.gif Jei tureciau telefoto objektyva gal isbandyciau, o dabar su savo 50mm nedristu i akis lysti lotuliukas.gif
Ar traukia pabandyk kazka radikaliai kitokio? Atsakymas - NE biggrin.gif Nors vardan tobulejimo, pabandyti reiketu...na ir bandom kartais, kai namu uzduotys kitokios buna ax.gif Tik nelabai sekas... blush2.gif

QUOTE(egoist @ 2007 09 24, 15:56)
Puikios nuotraukos. Esi patvirtinimas, neziurint to ka cia visi bande pakeisti, kad visai nesvarbu ka fotografuoti einant link profesionalumo. Super

P.s. fotografai sitas ne su kitiniu objektyvu?

Dekui, malonu girdeti 4u.gif

Del objektyvo...ar tu cia apie mano foto klausi??? Paskutine foto daryta su sigma 17-70mm. Kitinis mano dulka, nenaudojamas senai senai...

QUOTE(VilmaM @ 2007 09 24, 15:56)

Patiko, ipac trecia thumbup.gif

Sveikinu prisijungusia naujoke Naktine 4u.gif
Atsakyti