Naktine's medis lb ypach spalvos. Gaila, kad nuotrauka kreivoka. Sveika prisijungus!
Valandos zigzaginiai takeliai irgi idomiai zhiurisi
Raiges pimoji suzhavejo o kokios ilgos merginos blakstienos
Sansaros mishko grazhios, rudenishkos spalvos, tik ta melyna daikta tarp medzhiu nuklonuok
QUOTE(raige @ 2007 09 24, 16:32)
Ne, tai yra objektyvas, kuris kaip komplekte (kit) parduodamas su aparatu. Paprastai buna tikrai ne pacios auksciausios klases. Todel tas zodis kitinis toks kaip keiksmazodis.
Supratau. Bet lyginant pagal kainas, tai jei pirktumei tą kitinį atskirai, tai ne taip mažai ir kainuotų. Gal ir nereikėtų kaltinti jų prastumu. O komplektuojami jie gal todėl, kad yra universaliausi? Čia mano tokie profaniški pamastymai...
Klausimas: gal kas zhinote, kur Kaune taiso objektyvus? Savo kit'inio vis nesutvarkau
QUOTE(*Nendria* @ 2007 09 24, 16:39)
Sansaros mishko grazhios, rudenishkos spalvos, tik ta melyna daikta tarp medzhiu nuklonuok
dėkui, aš jį, tiesa, tik šiandien pastebėjau... ten suoliukas. tai kai radau šian, pagalvojau, kad reiktų nuklonuot, bet jau buvau sukėlus į internetą nuotraukas žodžiu - patingėjau
Puriena, na niekas nevertina kitiniu objektyvų pas vyrą darbą dirba gan aukšo lygio fotografas, šiuo metu jo nuotraukos lietuvoje ant bangos ir skina laurus... paklausė vyro, koks objektyvas ant mūsų D50, kai pasakė, kad kitinis. buvo rimta replika: "aaa, tai laikai su kit'u, kad dulkių neprisirinktų į vidų, kol geresnį išsirinksi" aš labai norėčiau išbandyti nors valandai kokį kitą objektyvą ant savo fotiko... nes tikrai jau linkstu prie kaltinimų savo kitui vis dažniau bet aišku, jie nėra tokie blogi, kad nuotraukos tik išmetimui tiktų
P.S. o kit'ai yra pritaikyti neišrankiam skoniui. žmonėms, kurie pirkdami fotoapratą nenori sukti sau galvų dėl raidėlių ant objektyvų,židinio nuotolių, tylių zoomų ir t.t. ir to nesupranta ir tuo nesidomi kas bent kiek nusimano - perka tik body
QUOTE(Sansara @ 2007 09 24, 16:56)
Puriena, na niekas nevertina kitiniu objektyvų pas vyrą darbą dirba gan aukšo lygio fotografas, šiuo metu jo nuotraukos lietuvoje ant bangos ir skina laurus... paklausė vyro, koks objektyvas ant mūsų D50, kai pasakė, kad kitinis. buvo rimta replika: "aaa, tai laikai su kit'u, kad dulkių neprisirinktų į vidų, kol geresnį išsirinksi" aš labai norėčiau išbandyti nors valandai kokį kitą objektyvą ant savo fotiko... nes tikrai jau linkstu prie kaltinimų savo kitui vis dažniau bet aišku, jie nėra tokie blogi, kad nuotraukos tik išmetimui tiktų
Dėkui, Sansara. Kasdien vis ką nors naujo sužinau Profesionalumo link, taip sakant
Tęsiu rubriką "klausimėlis" : kas galėtų populiariai papasakoti, ką daro exposure (tipo, išlaikymas? ) f-ja PS? Ar naudojat?
Nu nzn, del kit'inio, galima ir su kit'iniu gražiai fotografuoti, nėr jis toks žlugęs, mano manymu.
Nu nzn, del kit'inio, galima ir su kit'iniu gražiai fotografuoti, nėr jis toks žlugęs, mano manymu.
QUOTE(*Nendria* @ 2007 09 24, 17:04)
Tęsiu rubriką "klausimėlis" : kas galėtų populiariai papasakoti, ką daro exposure (tipo, išlaikymas? ) f-ja PS? Ar naudojat?
Naudoju kartais. Kaip nuotrauka pereksponuota, ar nepakankamai eksponuota. Bet ne visada tinka. Kažkaip neteisingai kartais šviesina nuotraukas. Tada - kaip alternatyva tinka Shadow/Highlight.
Dekui, Puriena
Norechiau pabandyti fotkinti raw, bet neturiu programos konvertuojanchios i jpg. Ka naudojat?
Norechiau pabandyti fotkinti raw, bet neturiu programos konvertuojanchios i jpg. Ka naudojat?
QUOTE(*Nendria* @ 2007 09 24, 17:12)
Dekui, Puriena
PS arba Nikon Capture NX
CS2 yra? niekad nesusiduriau O Nikon Capture NX pas mane buvo tik trialas
Jau ruosiausi rashyti apie kitus, bet Sansara labai taikliai viska aprase. Ner ka pridurt. Tarkim canono kitas 18-55 tikrai prastas. Nu tikrai. Kainuoja jis ne simta, ne du , ne tris ir ne ne keturis naujas, bet savo kaina, nors ji kaip optikai vis tiek salyginai neauksta, neatitinka kokybes. O turi canonas piguti fixa su 1,8 skyle (rodos 300 lt kainuoja), tai salyginai labai neblogas. Turiu profesionalu objektyva uz kelis tukstancius, bet savo fixiuku mielai naudojuos. Ir kai pirkom antra veidrodinuka, pirkom tik body jau.
Ir pritariu Nendrei - galima padaryt puikiu nuotrauku ir su kitiniu ir su muiline. Esam gi ne karta tuo isitikine.
Ir pritariu Nendrei - galima padaryt puikiu nuotrauku ir su kitiniu ir su muiline. Esam gi ne karta tuo isitikine.
QUOTE(Sansara @ 2007 09 24, 13:30)
Oho grazu Pastebejimas- pas jus LT jau tikras rudenelis su savo spalvom pas mus kol kas daugiau zalia dar...
QUOTE(raige @ 2007 09 24, 14:06)
Ca_girl, grazus portretas. Ir ryzhu jam buti tinka. Tu puiki portretiste, palinksim galvas tavo foto pamate Gal pabandyk pershokt pati save, pabandyk kazka radikaliai kitokio? Netraukia?
Dekui Esu nepataisoma portretiste Tiesa pasakius kitkas ir netraukia taip labai Peizazai man grazu, bet nemoku graziai perteikti, nerandu tinkamo kampo, kabliuko ir t.t. Makro ziureti man patinka, bet pacios zvejoti vabzdiu nelabai traukia ir t.t. Labai noreciau isbandyti reportazine, miestietiska fotografija, vienas, bet(na gal du)...su vaikais sunku vienai i miesta nuvaziuoti, ir didysis BET...esu nedrasi ir negaliu fotografuoti zmoniu jiems matant Jei tureciau telefoto objektyva gal isbandyciau, o dabar su savo 50mm nedristu i akis lysti
Ar traukia pabandyk kazka radikaliai kitokio? Atsakymas - NE Nors vardan tobulejimo, pabandyti reiketu...na ir bandom kartais, kai namu uzduotys kitokios buna Tik nelabai sekas...
QUOTE(egoist @ 2007 09 24, 15:56)
Puikios nuotraukos. Esi patvirtinimas, neziurint to ka cia visi bande pakeisti, kad visai nesvarbu ka fotografuoti einant link profesionalumo. Super
P.s. fotografai sitas ne su kitiniu objektyvu?
P.s. fotografai sitas ne su kitiniu objektyvu?
Dekui, malonu girdeti
Del objektyvo...ar tu cia apie mano foto klausi??? Paskutine foto daryta su sigma 17-70mm. Kitinis mano dulka, nenaudojamas senai senai...
QUOTE(VilmaM @ 2007 09 24, 15:56)
Patiko, ipac trecia
Sveikinu prisijungusia naujoke Naktine