Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 21 dalis

QUOTE(Stebukle @ 2007 09 24, 11:47)
turiu klausimas kas turit canon...
kiek temperatura pas jus uzstatyta?

Sis dalykas niekuo su fotoaparato modeliu nesusijes. Baltos spalvos balansas. Kazkada apie tai kalbejome. Temperaturos nustatymas priklauso nuo sviesos (dienos, seseliai, lempute, blykste ir t.t.). Kazkada buvau surasiusi trumpa sarasa su pagrindinem temperaturomis.
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 09 24, 13:12)
Sis dalykas niekuo su fotoaparato modeliu nesusijes. Baltos spalvos balansas. Kazkada apie tai kalbejome. Temperaturos nustatymas priklauso nuo sviesos (dienos, seseliai, lempute, blykste ir t.t.). Kazkada buvau surasiusi trumpa sarasa su pagrindinem temperaturomis.

atsimenu kad buvai surasius 4u.gif bet kadangi pas mane pastoviai stovi 5200 as jo ir nekeiciu. va ir pasistojo klausimas, gal turi but kita temperatura... ir ar ja reikia rankiniu budu keist, ar ji pasikeicia pati kai reikia unsure.gif
Atsakyti
man labai patiko nuotrauka su takeliais, pati ideja, tos linijos perspektyvoje kazkuo traukia aki smile.gif ir galvos nekraipiau nes reikia priimti ja tokia, kokia yra...manau...zmogelius pastebi paskutinius...

paaiskinkite man kuo raw sudetingiau uz jpeg? jei tik tuo, kad pabaigoje reikia exportuoti, pakeisti formata g.gif ? na dar tiesa sveria jis nemenkai...vos isigijusi veidrodini fotoaparata iskart emiau fotografuoti raw, nieko sudetingo tik reikia archyvuoti nuotraukas ir reguliariai apsikuopti. Manau is karto pradeti dirbti su raw lengviau nei persilauzineti is jpeg... ax.gif

pakomentuokite prasau nuotrauka, man ji patinka, bet zinot kaip buna kai tau paciam patinka o kietiems nesukelia jokiu jausmu smile.gif

user posted image

Sillwio, pasiziurejau internete pavyzdziu darytu su tavo naujuoju objektyvu, kai ivaldysi manau pazersi graziu kadru mirksiukas.gif man tai antrasis - raudonas kadras labai patiko nes nesu kaciu megeja biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,
LAbai šauni tema thumbup.gif Vis paskaitinėju, bet nosies kišti nesiryžtu blush2.gif Juolab kad esu visiškai žalia, o noras mokytis pastaruoju metu vis auga... Dar neseniai įsigyjau Nikon D40, pradžiai manau tiks.
Ar priimsit į savo gretas?

Štai vienas mano darbas. Būtų smagu išgirsti nuomones ir pastabas...

user posted image
Atsakyti
na ir tempai pas jus.... 2 dienas vijausi kol viska perskaiciau.. gerai kad bisk apsiraminot smile.gif jau apie idetu nuotrauku komentavima-patyliu, nieko nespejau, nors nuotrauku maciau labai sauniu wink.gif

labai suanios nuotraukos-nepamenu kieno skersgatviai, Silwio Katinas ir vaiku portretukai..

pastebejau namu darbu albumas neka pasipilde per sia savaite, gaila, matyt 2 savaites laikotarpis-netikslingas, o gal..

as imesiu kelis vaizdelius is kaimo smile.gif
jei kas uzklius-lauksiu kritikos, tikiuosi spesiu skaityti biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Vakaryksciai mano bandymai:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
astaxa, manau visi skubėjo šį kartą suspėt į sav, nes nežinojo kiek truks ND... todėl didžioji dauguma pirmoj sav sudėjo.
patinka tik trečia foto tavo foto. blush2.gif ale kontrasto atrodo trūksta ir jai.
Atsakyti
QUOTE(naktine` @ 2007 09 24, 13:39)

patiesinciau horizonta ir pakelciau i virsu, simetrine kompozicija siuo atveju matyt palikciau-tik kiek labiau gal ja pabrezt reiktu, arba stumt medi sonan, kad simetrijos neliktu

user posted image va tep mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2007 09 24, 14:04)
patinka tik trečia foto tavo foto.  blush2.gif ale kontrasto atrodo trūksta ir jai.

reiskias beda.... mano monitorius i lankas pjauna, iki siol maniau kad daug maz tiesa rodo... verysad.gif verysad.gif verysad.gif teko bisk nusivilt kai uz pusmeti vaiko nuotraukas padariau, ir norisi taip imt ir dadet spalvu.. bet saukstai po pietu.. ech, reiks bandyt is akies kalibruot.. beviltiskas darbas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astaxa: 24 rugsėjo 2007 - 13:12
QUOTE(peppi @ 2007 09 24, 12:40)
pakomentuokite prasau nuotrauka, man ji patinka, bet zinot kaip buna kai tau paciam patinka o kietiems nesukelia jokiu jausmu smile.gif

o kodėl ji tau patinka? nes aš nesuprantu, kas nuotraukoj pavaizduota ax.gif

reiktų kažką kirpt - arba apačią, arba viršų g.gif bet šiaip labai spalvos patiko.

QUOTE(astaxa @ 2007 09 24, 14:01)
as imesiu kelis vaizdelius is kaimo smile.gif
jei kas uzklius-lauksiu kritikos, tikiuosi spesiu skaityti  biggrin.gif

man tai langas gal labiausiai patinka. o kitos tai net nežinau g.gif

QUOTE(raige @ 2007 09 24, 14:02)
Vakaryksciai mano bandymai:

pirmoji labai patinka. tik gal ryškumo daugiau norisi.
Atsakyti
Bite Maja, man irgi pirma labiausiai smile.gif Achiu wub.gif
Atsakyti
Sveiki,
LAbai šauni tema  thumbup.gif  Vis paskaitinėju, bet nosies kišti nesiryžtu  blush2.gif  Juolab kad esu visiškai žalia, o noras mokytis pastaruoju metu vis auga... Dar neseniai įsigyjau Nikon D40, pradžiai manau tiks.
Ar priimsit į savo gretas?

Sveika prisijungus 4u.gif Tikiuosi nepabėgsi nuo kritikos ax.gif

Kadras mielas akiai, spalvos malonios, astaxos paryškintas variantas man nesižiūri.
Nors ir aš nemanau, kad pats geriausias variantas buvo centruoti tą medį, viskas šiek tiek krenta į kairę, reiktų patiesinti horizontą. Ir pirmuosius didelius akmenis gal geriau nukirpti...
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2007 09 22, 10:54)
Šiek tiek pataisiau, daugiau nesigauna arba nemoku  ax.gif

vis tiek kažkas ne taip. gal vertikaliai reikėtų kadruot? g.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2007 09 22, 18:26)
O čia šiaip - šios dienos foto. Balandėlių pub'as biggrin.gif 

apačią reikėtų nukirpt. ir kažko trūksta. bet nesugalvoju ko g.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 09 23, 14:55)
šią su mintim į ND fotografavau, bet per mažas skirtumas tarp senelio dviratuko ir anūkėlio  blush2.gif bet gavos šilta, rudeninė nuotaika  thumbup.gif kritika nepamaišytų  4u.gif

"rudens savaitgalis"

asmeniškai man, kažkaip per daug visko. ir diedukas su anūkų, ir ten spalvoti medžiai, ir bobutė su šuniu, ir ta šaka-plėmas. visai būtų galima nuotrauką dalint į dvi dalis. su bobute ir su tais tavo dviratininkais.

QUOTE(valanda @ 2007 09 23, 20:30)

O cia mano savaitgalio takeliai:)

ir man kažkaip nelabai žiūrisi ax.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 09 24, 08:25)

Mano siandienine nuotrauka...Kazkaip ji man nesiziurejo spalvota, nei j/b, tai iskepiau tokia "ryza" biggrin.gif  Zuvialiai patiks biggrin.gif 

patinka... kaip visada biggrin.gif
Atsakyti