Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 21 dalis

QUOTE(Sansara @ 2007 09 23, 20:06)
tai jūs man paaiškinkit, kaip pateikti kompozicijos taisyklę norint pateikti foto erdviškumą, kad įjungti pirmo plano vaizdus, panaudojant šakas, turėklus, nors jie ir išeis neryškūs (žiūr. tėve mūsų)  tongue.gif išeina, kad aš šioje foto panaudojau šią taisyklę, o jūs visi prie tos šakos kimbat  g.gif tai kaip jūs suprantat tada šią taisyklę?  doh.gif taip ir jaučiau, kad čia bus kabliukas, bet pagal taisykles aš teisi su ta šaka  tongue.gif
beje foto žurnale, kur aptarinėja porą fotografijų, vienoje dangaus foto, kur įsiterpia iš šonų šakos ir paminėta, kad tos šakos suteikia savitumo dangui, įrėmina foto, nors mūsų skyrelis tikrai būtų vienbalsiai išklonavę kaip svetimkūnius mirksiukas.gif

sansara, gal ta saka ir ierdvintu nuotrauka, jei nebutu tiesiog tamsiu plemu pirmame plane. Gal norima efekta geriau igyvendint su kazkuo lengvesniu, akytu,grakstesniu abiau siluetisku.
O nuotraukoje man labai patinka klevo spalvos ir viskas,kas matosi tolimajame plane. Ar nepersistengei su kontrastu, nes berniuko kunelis tiesiog juodas.
p.s. o gal tiesiog mano monitorius kvailioja.
Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2007 09 22, 18:26)

O čia šiaip - šios dienos foto. Balandėlių pub'as biggrin.gif 
user posted image

Smagi nuotraukele,geras bandymas, bet nezinau, kas cia netaip. gal balandziu per daug nusisukusiu, o gal tokia ju sudaryta betvarke neleidzia pasakyti,kad viskas gerai. Manau,jog butu uzteke maziau sonu, maziau virsaus ir maziau apacios. Nesu garantuota;)

Papildyta:
O cia mano savaitgalio takeliai:)

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 09 23, 20:06)
tai jūs man paaiškinkit, kaip pateikti kompozicijos taisyklę norint pateikti foto erdviškumą, kad įjungti pirmo plano vaizdus, panaudojant šakas, turėklus, nors jie ir išeis neryškūs (žiūr. tėve mūsų)  tongue.gif išeina, kad aš šioje foto panaudojau šią taisyklę, o jūs visi prie tos šakos kimbat  g.gif tai kaip jūs suprantat tada šią taisyklę?  doh.gif taip ir jaučiau, kad čia bus kabliukas, bet pagal taisykles aš teisi su ta šaka  tongue.gif
beje foto žurnale, kur aptarinėja porą fotografijų, vienoje dangaus foto, kur įsiterpia iš šonų šakos ir paminėta, kad tos šakos suteikia savitumo dangui, įrėmina foto, nors mūsų skyrelis tikrai būtų vienbalsiai išklonavę kaip svetimkūnius mirksiukas.gif

Sansara, tavo herojai ir taip jau įrėminti praktiškai iš visų pusių - tais medžiais apie taką, taigi ta pasiliejusi šaka kaip ir nereikalinga.
Atsakyti
dėkui už pastabas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 09 23, 19:06)

Nuotrauka puiki, jeigu ne ta šaka. Dėl taisyklės tu visiškai teisi, bet panaudojai ją ne toj vietoj manau. Gylio nuotraukai pridėti pašaliniais pirmo plano objektais galima, kai kitokiu atveju jinai (nuotrauka) būtų plokščia (pvz. fotografuojant jūrą - reikia kranto kraštelio, lauką - tvoros ar kokių krūmų ir t.t.). Tavo paminėtame pavyzdyje dangus be šakų atrodytų neįdomiai, dėl to jos ten yra. Tavo nuotraukai gi gylio sutekia tolstantis takas (mano galva tolstantis kelias, geležinkelio bėgiai, tvoros ir t.t. labiausiai sustiprina gylio efektą), o tu juo slystantį žvilgsnį sustabdei ta šaka. Dėl to ji visiems kliūna. Taisyklės yra tik rekomendacijos. Rekomenduoju vadovautis dar ir jausmais smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Degutė @ 2007 09 22, 09:54)
Šiek tiek pataisiau, daugiau nesigauna arba nemoku  ax.gif
O alkūnės nesimatys, nes čia pilnas kadras jau...

Geriau už pirmą 4u.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2007 09 22, 17:26)
O čia šiaip - šios dienos foto. Balandėlių pub'as biggrin.gif 

Sutinku su komentavusiais - visko per daug. Rodyčiau tik 4 balandžius be viršaus ir raudonos apačios.

QUOTE(valanda @ 2007 09 23, 19:30)

Idėja sveikintina. Kai žiūriu į nuotraukos detales, man patinka kampas, patinka kaip sudėliojai kompoziciją, bet jei žiūriu į ją, kaip į visumą, ji sukelia kažkokias priešpriešas. Net nežinau kodėl g.gif Norisi sukti galvą į šoną. Gal kalti einantys žmonės (nes juos susiranda žvilgsnis)? O gal reikėtų pamėgint juodai baltą?
Atsakyti
gal ir ne visai vietoje, bet noriu įdėti čia tokį skelbimą (nors šioje temoje jis kaip ir tinka, nes (1) mokausi fotografuoti, (2) atskirai skelbimų skyrelio pomėgių temoje nėra, (3) negi dėti prie vestuvinio skyrelio?)

Taigi, pats skelbimo tekstas:

noriu išbandyti praktinį vidutinio formato kameros panaudojimą portretinėje fotografijoje, kartu pasipraktikuoti fotografuojant poras. Ieškau poros (vyro ir moters), sutiksiančių būti modeliais improvizuotoje fotosesijoje. nepagalvokite nieko blogo - jokios erotikos ar pan. nuotraukos bus elementarūs portretai (na, kad dar vaizdžiau - panašiai kaip "sustatytose" vestuvinėse nuotraukose, tik be puokščių ir veliumų bei baltų suknelių). Jūsų amžius nesvarbus. prioritetas teikiamas ne tiek fiziniam grožiui, kiek charizmai. labai svarbus natūralumas ir kameros nesivaržymas (perkratęs galvoje pažįstamas poras, visas atmečiau dėl to, kad vyriškoji tų porų pusė, pamačiusi į juos nukreiptą kamerą, susikausto ir sugadina kadrą).
fotografuojama bus tik vilniuje (užupis, sereikiškių parkas, gal senamiestis) ir savaitgalį, todėl konkrečią dieną koreaguos oro sąlygos. Atlygio forma bus taip vadinama time for print, t.y. gausite visas geras nuotraukas, kuiros bus retušuotos ir paruoštos spausdinimui (negatyvai bus skanuojami, tad gausite failus).

kadangi tai paprastas skelbimas, tai tikiuosi, jog jis nebus aptarinėjamas. visus klausimus, pageidavimus, pareiškimus prašau rašyti man pasinaudojus asmeninės žinutės teikiamais privalumais. susilaikiusiems nuo viešų komentarų ačiū už supratimą.
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 09 23, 19:30)

user posted image

Man irgi norisi galva kriepti i kaire puse beziurint i sia foto biggrin.gif juokinga pasidare, kai pamaciau sillwio ta pati parase biggrin.gif Siaip faina nuotrauka thumbup.gif

Sansara, prisidedu prie visu kas kabinejasi del sakos...kazkodel maiso ji, nors nuotrauka sauni smile.gif

Mano siandienine nuotrauka...Kazkaip ji man nesiziurejo spalvota, nei j/b, tai iskepiau tokia "ryza" biggrin.gif Zuvialiai patiks biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 09 24, 08:25)
Mano siandienine nuotrauka...Kazkaip ji man nesiziurejo spalvota, nei j/b, tai iskepiau tokia "ryza" biggrin.gif  Zuvialiai patiks biggrin.gif 
'ryžos" ir man patinka drinks_cheers.gif
graži foto, ypač man veiduko išraiška patinka... bet gal jau pripratinai prie tobulo ryškumo, tai šiai sakyčiau truputi trūksta to aštrumo (bet čia turbūt tik todėl, kad žinau kaip atrodo tavo ankstesni darbai 4u.gif )

valanda tik pamačius tavo foto iš kart galvą perkreipiau g.gif Turbūt tas ir kliūna, kad labiau norisi iš kampo žiūrėti (matomai akis pratusi matyti tokiu kampu...) nors man visai patinka kaip tie takeliai skirsto erdvę...

tiesa, ačiū visiems už patarimus dėl D80 ir D200... o vis gi aš apsistojau ties D80... šią savaitę jau turbūt turėsiu jį ax.gif

savaitgalį teko arklius fotografuoti, tai jei rasiu kokį vertą dėmesio kadrą įdėsiu čia aptarimui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilmaM: 24 rugsėjo 2007 - 07:36
Sveiki smile.gif

Sansara, viskas pasakyta - ir man trukdo šaka smile.gif bet spalvos patinka ir siužetas smile.gif

Valanda, man patinka kompozicija, bet irgi norisi galvą sukti.. o dėl j/b nesutikčiau, man patinka spalvos šios nuotraukos, gal tik žmogelius reiktų nuklonuot, kad vargšai negriūtų taip smile.gif nes akis už jų tikrai užkliūna..

Degute, geriau taip 4u.gif bet visgi paieškok įdomesnio kampo ar išraiškos wink.gif

California, man patinka, kaip visada 4u.gif

O čia mano vakarykščio pasivaikščiojimo kadras:

user posted image

komentarai? 4u.gif

P.S. nuotrauka pakeista pagal Sanasaros komentarą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 24 rugsėjo 2007 - 08:31
pupeliuk, rėžčiau dangų iš peties gal kokius 2-2,5 cm ten man visai nėra info, o medžiai nelabai jau nukentės kairėje, nes dangus neinformatyvus visai, kaip vadinu "nefotogeniškas" pasitaikė lotuliukas.gif nuotaika liuks. tik dėl apšvietimo matyt vilnius toks ūkanotas ir spalvos priblukę, bet porelė užtat išsiskiria puikiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 09 24, 09:11)
pupeliuk, rėžčiau dangų iš peties gal kokius 2-2,5 cm ten man visai nėra info, o medžiai nelabai jau nukentės kairėje, nes dangus neinformatyvus visai, kaip vadinu "nefotogeniškas" pasitaikė  lotuliukas.gif nuotaika liuks. tik dėl apšvietimo matyt vilnius toks ūkanotas ir spalvos priblukę, bet porelė užtat išsiskiria puikiai  thumbup.gif

Taip taip Sansara, buvau nukirpus, bet jaučiu neužsavinau, ir neatkreipus dėmesio įdėjau tokią smile.gif ačiū už pastebėjimą mirksiukas.gif

Jooo, o dangus visai nefotogeniškas, gerai, kad dar balionas paįvairina kiek smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 24 rugsėjo 2007 - 08:29
QUOTE(Sansara @ 2007 09 23, 14:55)
mano dienos vaizdelis:

šią su mintim į ND fotografavau, bet per mažas skirtumas tarp senelio dviratuko ir anūkėlio  blush2.gif bet gavos šilta, rudeninė nuotaika  thumbup.gif kritika nepamaišytų  4u.gif

"rudens savaitgalis"
user posted image

O mano akiai sake visai netrukdo. Gal tik per tamsi/noretusi ryskesnes. Be jos nuotrauka mano skoniui per nuobodi butu.

Begu toliau tvarkytis. Po atostigu tokie balaganai namie lotuliukas.gif
Atsakyti
turiu klausimas kas turit canon...
kiek temperatura pas jus uzstatyta?
Atsakyti