Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 21 dalis

Šiek tiek pataisiau, daugiau nesigauna arba nemoku ax.gif

user posted image

O alkūnės nesimatys, nes čia pilnas kadras jau...
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 09 20, 08:40)
Bitemaja thumbup.gif labai patiko! užmiršau parašyt... abidvi superinės thumbup.gif
Papildyta:

Su tuo kitiniu, tai net nešneku, viską nurašau jo tamsumui, bet panašiai būna ir su 50mm f1,8 verysad.gif ai nu dirbt reikia jaučiu ir tiek biggrin.gif

Nu nezinau, kur jums kas grybauja. Turiu tuos pacius objektyvus ir niekas man niekur negrybauja. Manau, kad paprasciausiai viska suversti objektyvui biggrin.gif Jeigu vaikas sujuda, tai ir fokuso nerasi.

Grizom is trumpu atostogu. Nuotraukos prastos, nes plieske saule. Seimyniniam albumui tiks. Bet ir nedaug ju padariau. Rytoj dar i Documenta vaziuojam. Pirmadieni rusiuosiu nuotraukas ir bandysiu jus pasivyti.

Sillwio, katinas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Visoms idetoms peizazinems nuotraukoms turiu viena priekaista: man truksta kazkokio "objekto" priekyje.
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 09 22, 12:51)
Nu nezinau, kur jums kas grybauja. Turiu tuos pacius objektyvus ir niekas man niekur negrybauja. Manau, kad paprasciausiai viska suversti objektyvui biggrin.gif Jeigu vaikas sujuda, tai ir fokuso nerasi.

Grizom is trumpu atostogu. Nuotraukos prastos, nes plieske saule. Seimyniniam albumui tiks. Bet ir nedaug ju padariau. Rytoj  dar i Documenta vaziuojam.  Pirmadieni rusiuosiu nuotraukas ir bandysiu jus pasivyti.

Sillwio, katinas thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Visoms idetoms peizazinems nuotraukoms turiu viena priekaista: man truksta kazkokio "objekto" priekyje.

Oi tai aš ir neverčiu objektyvui wink.gif tikrai žinau, kad paprasčiausia suversti jam biggrin.gif bet dabar ilgai galvojus kame reikalas supratau, buvo gi uždėtas fokusavimo taškas plačiausias, pakeičiau į taškinį ir viskas ok. Nes bandydama fokusuoti vaiko akytę per tvorelę, visad gaudavau sufokusuotą tvorelę, o ne akytę, tai supratau, kad fokusuoja plačiai, ir pradėjau ieškot kodėl smile.gif apie šia funkciją aparate buvau visai užmiršusi kažkaip. Dabar viskas ok..
Atsakyti
bitemaja,
jei fotografuoji nef+jpg, tai jpg net ir parasčiausiu formatu gaunasi visai neblogai net kaip galutiniam rezultatui. o NEF reikia įdėti daug pastangų, kad gauti kažką panašaus. sutinku, kad nef yra daug geriau, bet jei nemoki su juo dirbti, tai grįžus po atostogų aš galėsiu džiaugtis tik jpg basic nuotraukomis su viltimi kada nors išmokti dirbti su NEF ir iš jų išspausiu maximalią kokybę. be to su NEF darbui reikia labai daug laiko kol įkrauna, kol sutvarkai, kol exportuoja ir t.t. o sprendžiant, kad aš po paskutiniu atostogų parsivežiau 1200 foto (aišku neturėjau progos peržiūrėt kompe, tai nuklydę fokusai ir t.t. irgi grįžo po atostogų,kad būtų ištrinti)...
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Sansara, tikrai ačiū už gerus norus ir pastangas dėl mūsų visų 4u.gif Tavo straipsniukas labai geras ir naudingas. thumbup.gif

Californiagirl, dabar pagalvojau, kad galėtum dirbti vaikiškų žurnalų fotografe biggrin.gif

Degute, norėtųsi daugiau ryškumo tavo nuotraukytėje.

O čia šiaip - šios dienos foto. Balandėlių pub'as biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 22 rugsėjo 2007 - 17:28
QUOTE(zuvialia @ 2007 09 22, 05:56)
ajas,geras,tai tu ten ilgam emigravus [izraeilin?taip pikantiskai... biggrin.gif ]

Ne emigravusi, o istremta rolleyes.gif bet jau kita vasara griztam thumbup.gif

QUOTE(Degutė @ 2007 09 22, 10:54)
Šiek tiek pataisiau, daugiau nesigauna arba nemoku  ax.gif

Man geriau, nes pirmasis variantas per tamsus buvo.

bite maja, Dubrovnikas tai thumbup.gif Man ta su skalbiniais labai fainuoliska, tik siek tiek sviesesnes apacios noretusi, bet gal jau mano monitorius grybauja, kad visur uztemimus rodo unsure.gif
c_girl abi wub.gif Mano vaikis liks be vaikystes graziu nuotrauku, kai mama tokia fotografe doh.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 09 20, 23:22)
Kirpciau truputi apacios(kad nebutu nukirsta per kelenus kaip dabar), mazdaug 2mm zemyn nuo zydro megstuko palikciau. Taip pat truputi virsaus ir truputi desinio krasto nuimciau ax.gif

turesim omeny biggrin.gif rasiu kada laiko ir apkarpysiu tada....
aplamai, man MB jau burzgia, kad nei kiek i prieki neinu blush2.gif nesimokau mat su Photoshop'u dirbti, nefotografuoju i RAW formata (nors iki jo dar daaaaug ko ismokti ir taip reikia)... tai gal teks pradet.... bo ir knygos suruostos man kompe, sukrautos ir pats Photoshop'as laukia, kol mokine uzeis..... o mokine nelabai nora dideli rodo..... blush2.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 09 21, 00:10)
Wicked, man tavo nuotraukom trūksta kiek ryškumo..

man ir truksta.... blush2.gif idomu, ka as darau ne taip..... g.gif

QUOTE(Drumbacele @ 2007 09 21, 00:19)
O modeliuko akys  wub.gif  Manau daug graziu nuotrauku galima padaryti.

dekui 4u.gif
turim mes tu nuotrauku kruvas, kurios turbut tik mamai graziausios hihihi.gif savas vaikas kaip ne kaip..... plius, nesidomejau foto menu visai, kol turejau muilinukes.... blush2.gif

QUOTE(Degutė @ 2007 09 21, 00:52)
Šita man labiausiai patiko  ax.gif Išraiška liuks.

QUOTE(gus @ 2007 09 21, 04:46)
Wicked o va antra karta kur idejai stovinti,tai galima jau ir neprisikabint mirksiukas.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
Ačiū valandai ir Degutei ](jei nesumaišiau nikų) blush2.gif už pastabas mano kuklioms nuotraukoms ax.gif
Kaip ir daugumai, ir man vis akyse stovi sillwio katinas tvoroj thumbup.gif , o kitos makro prie sillwio vardo dar netinka biggrin.gif
Prisižiūrėjau jūsų vaikų portretukų wub.gif , nors fotkiju su muilinuke, bet bandysiu ir aš nors kiek normaliau nufotkint doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *dzūkė*: 23 rugsėjo 2007 - 10:46
mano dienos vaizdelis:

šią su mintim į ND fotografavau, bet per mažas skirtumas tarp senelio dviratuko ir anūkėlio blush2.gif bet gavos šilta, rudeninė nuotaika thumbup.gif kritika nepamaišytų 4u.gif

"rudens savaitgalis"
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 23 rugsėjo 2007 - 13:56
Va, kazkaip man cia ta saka virsuj trukdo vaizdui, ir pelke desiniam sone nesiderina, bent jau man.
Atsakyti
Sansara, medzio saka kairej pusej laaaaabai jau trukdo mirksiukas.gif visa pirma demesi atima..... o rudens spalvos patinka biggrin.gif ir nesu tikra, bet gal tiek senelis, tiek vaikas siek tiek per tamsus.... g.gif dar ziuriu ir sprendziu blush2.gif
Atsakyti
tai jūs man paaiškinkit, kaip pateikti kompozicijos taisyklę norint pateikti foto erdviškumą, kad įjungti pirmo plano vaizdus, panaudojant šakas, turėklus, nors jie ir išeis neryškūs (žiūr. tėve mūsų) tongue.gif išeina, kad aš šioje foto panaudojau šią taisyklę, o jūs visi prie tos šakos kimbat g.gif tai kaip jūs suprantat tada šią taisyklę? doh.gif taip ir jaučiau, kad čia bus kabliukas, bet pagal taisykles aš teisi su ta šaka tongue.gif
beje foto žurnale, kur aptarinėja porą fotografijų, vienoje dangaus foto, kur įsiterpia iš šonų šakos ir paminėta, kad tos šakos suteikia savitumo dangui, įrėmina foto, nors mūsų skyrelis tikrai būtų vienbalsiai išklonavę kaip svetimkūnius mirksiukas.gif
Atsakyti