su ačiū neišsisuksit, teks išmokt
šiaip visai netyčia į rankas pateko labai koncentruota informacija, kuria l.norėjau pasidalinti, nes kiekvienas sakinys vertas aukso, o tiek paprastų taisyklių vienoj vietoj anksčiau neteko sutikti
QUOTE(VilmaM @ 2007 09 21, 13:02)
reikia nuomonių...
ar verta pirkti Nikon D200 ar vis gi Nikon D80? stoviu kryžkelėj ir nežinau ar D200 vertas tokių pinigų...
ar verta pirkti Nikon D200 ar vis gi Nikon D80? stoviu kryžkelėj ir nežinau ar D200 vertas tokių pinigų...
Man irgi labai idomu kuris pranasesnis??...Ar D80??? Ar D200??
QUOTE(VilmaM @ 2007 09 21, 16:56)
negaliu laukti savo D40X jau kaip ir nebeturiu, o verkiant reikia kokio nors Nikon'o dabar...
Jei skaitai angliskai http://www.kenrockwe...d80/vs-d200.htm
As imciau d80, nes d200 privalumai, kad ir labai viliojantys, nepateisina islaidu hobiui, nors ir galeciau tai sau leist. Negana to, technika zengia i prieki taip greitai, kad neverta pirkti brangaus aparato, nes po metu iseis dvigubai uz ji geresnis pagal visus parametrus uz tokia pat kaina.
QUOTE(sillwio @ 2007 09 21, 17:51)
Ir vienas ir kitas puikus aparatai. D200 aisku klase aukstensio lygio, taigi reikia nuspresti, ar papildomos islaidos vertos gaunamu pliusu.
Kita vertus as dar patarciau pakentet pora-trejeta menesiu ir palaukt, kol iseis d300. Manau d80 ir d200 turetu pigti ir gana smarkiai.
Kita vertus as dar patarciau pakentet pora-trejeta menesiu ir palaukt, kol iseis d300. Manau d80 ir d200 turetu pigti ir gana smarkiai.
Pritariu.
Imciau D80 ir investuociau i optika. Manau, kad megejiskam reikalui d80- per akis.
Sansara MALADIEC!
Vilma, mano atzvilgiu, Nikon D200, bet cia tau paciai spresti.
Beje, gal kas turite Nikon D200 LT Instrukcija? Labai man ji jau praverstu.
Beje, gal kas turite Nikon D200 LT Instrukcija? Labai man ji jau praverstu.
patarkit žmogui.
ruošiamės kitą sav išvažiuot atostogų: Latvijos pajūris, LT sodyba prie tvenkinio ir t.t. ruduo gražus metas nuotraukoms, tai žadu paveiksluot kairėn ir dešinėn.... vešimės kartu ir laptopą, tai kur sudėt nuotraukas bus, kortelė neribos galimybių. ar verta fotografuoti į RAW, jei nemoku dar jo gerai apdoroti (visiškai ššš dar gaunasi, neįgudusi esu ir tiek)... ar vistik JPEG maximalia kokybe ir dydžiu su JPEG tvarkaus be problemų didesnių.
jaučiu, kad dauguma sakysit RAW ir su laiku išmoksiu, nes RAW formatas yra vos ne amžinas, bet kada iš jo bus galima padaryt tai, ko nepadarysiu iš JPEG net tobulai įvaldžius PS
ruošiamės kitą sav išvažiuot atostogų: Latvijos pajūris, LT sodyba prie tvenkinio ir t.t. ruduo gražus metas nuotraukoms, tai žadu paveiksluot kairėn ir dešinėn.... vešimės kartu ir laptopą, tai kur sudėt nuotraukas bus, kortelė neribos galimybių. ar verta fotografuoti į RAW, jei nemoku dar jo gerai apdoroti (visiškai ššš dar gaunasi, neįgudusi esu ir tiek)... ar vistik JPEG maximalia kokybe ir dydžiu su JPEG tvarkaus be problemų didesnių.
jaučiu, kad dauguma sakysit RAW ir su laiku išmoksiu, nes RAW formatas yra vos ne amžinas, bet kada iš jo bus galima padaryt tai, ko nepadarysiu iš JPEG net tobulai įvaldžius PS
QUOTE(Sansara @ 2007 09 21, 19:35)
patarkit žmogui.
As nesakysiu.Bijau blogai patart, bet jei tai masinis fotkinimas-fotografuok i jpg. Man kol kas labai sudetinga tvarkytis su raw, todel tvarkineju tik po keleta nuotraukeliu. Jei butu "kaire -desine"....nuo kompo nenulipciau-laiko fotkinti neliktu:)). Zinoma viena "uzejima" gali su RAW pabandyt. As daryciau taip
Raw nors kaip tvarkytis tai irgi neperkandau, siaip jei i kaire ar desine tai jpeg, bet jei ka bandytum meniskesnio raw.
QUOTE(Sansara @ 2007 09 21, 19:35)
patarkit žmogui.
bet tu RAW bet kada gali paversti i jpeg. o ko tu taip bijai? nepatiks, perkėlus nuotraukas, galėsi pakeist formatą
Na ir tempai cia kaip rimtam universitete
Dekui visiems uz nuotraukos komentarus
Zuvialiuk, mano fotke is Middle East (po atyostogu vel Izraelyje sedziu)
Sillwio, zengiau ir i kaire, ir i desine, ir po viena zingsni, ir daugiau, bet man kazkaip Siuo atveju norejosi butent simetriskos kompozicijos
Parodyti nelabai turiu ka Daug keliaujam, o keliaudami paprastai lekiam, tai nieks i mano norus/nenorus fotkinti, ieskoti kokio kampo ir pan nekreipia demesio. Todel visos nuotraukos (geriausiu atveju) seimyniniam albumui. Beje, ir klimatas ne pats tinkamiausia fotografavimui - saules per daug, dangus visada vienodai nuobodus - cha cha teisinuosi
Nuotrauku visu nepakritikuosiu, labai jau daug , kol viska perskaitai, apie pirmasia pamirsti...
Laaabai istrigo sillwio katinukas , c_girl portretai kaip visdada (man ir su roze faini), dejavu skersgatviukas , buuuchepaulos berniukas idomiu kampu ir daaaug kitu, kuriu nebepamenu
Dekui visiems uz nuotraukos komentarus
Zuvialiuk, mano fotke is Middle East (po atyostogu vel Izraelyje sedziu)
Sillwio, zengiau ir i kaire, ir i desine, ir po viena zingsni, ir daugiau, bet man kazkaip Siuo atveju norejosi butent simetriskos kompozicijos
Parodyti nelabai turiu ka Daug keliaujam, o keliaudami paprastai lekiam, tai nieks i mano norus/nenorus fotkinti, ieskoti kokio kampo ir pan nekreipia demesio. Todel visos nuotraukos (geriausiu atveju) seimyniniam albumui. Beje, ir klimatas ne pats tinkamiausia fotografavimui - saules per daug, dangus visada vienodai nuobodus - cha cha teisinuosi
Nuotrauku visu nepakritikuosiu, labai jau daug , kol viska perskaitai, apie pirmasia pamirsti...
Laaabai istrigo sillwio katinukas , c_girl portretai kaip visdada (man ir su roze faini), dejavu skersgatviukas , buuuchepaulos berniukas idomiu kampu ir daaaug kitu, kuriu nebepamenu