Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 21 dalis

su ačiū neišsisuksit, teks išmokt lotuliukas.gif
šiaip visai netyčia į rankas pateko labai koncentruota informacija, kuria l.norėjau pasidalinti, nes kiekvienas sakinys vertas aukso, o tiek paprastų taisyklių vienoj vietoj anksčiau neteko sutikti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(VilmaM @ 2007 09 21, 13:02)
reikia nuomonių...

ar verta pirkti Nikon D200 ar vis gi Nikon D80?  g.gif  stoviu kryžkelėj ir nežinau ar D200 vertas tokių pinigų...

Man irgi labai idomu kuris pranasesnis??...Ar D80??? Ar D200?? g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VilmaM @ 2007 09 21, 16:56)
negaliu laukti  doh.gif savo D40X jau kaip ir nebeturiu, o verkiant reikia kokio nors Nikon'o dabar...

Jei skaitai angliskai http://www.kenrockwe...d80/vs-d200.htm

As imciau d80, nes d200 privalumai, kad ir labai viliojantys, nepateisina islaidu hobiui, nors ir galeciau tai sau leist. Negana to, technika zengia i prieki taip greitai, kad neverta pirkti brangaus aparato, nes po metu iseis dvigubai uz ji geresnis pagal visus parametrus uz tokia pat kaina.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 09 21, 17:51)
Ir vienas ir kitas puikus aparatai. D200 aisku klase aukstensio lygio, taigi reikia nuspresti, ar papildomos islaidos vertos gaunamu pliusu.
Kita vertus as dar patarciau pakentet pora-trejeta menesiu ir palaukt, kol iseis d300. Manau d80 ir d200 turetu pigti ir gana smarkiai.

Pritariu.
Imciau D80 ir investuociau i optika. Manau, kad megejiskam reikalui d80- per akis.

Sansara MALADIEC!
Atsakyti
Vilma, mano atzvilgiu, Nikon D200, bet cia tau paciai spresti.
Beje, gal kas turite Nikon D200 LT Instrukcija? Labai man ji jau praverstu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kita: 21 rugsėjo 2007 - 18:31
patarkit žmogui.
ruošiamės kitą sav išvažiuot atostogų: Latvijos pajūris, LT sodyba prie tvenkinio ir t.t. ruduo gražus metas nuotraukoms, tai žadu paveiksluot kairėn ir dešinėn.... vešimės kartu ir laptopą, tai kur sudėt nuotraukas bus, kortelė neribos galimybių. ar verta fotografuoti į RAW, jei nemoku dar jo gerai apdoroti (visiškai ššš dar gaunasi, neįgudusi esu ir tiek)... ar vistik JPEG maximalia kokybe ir dydžiu g.gif su JPEG tvarkaus be problemų didesnių.
jaučiu, kad dauguma sakysit RAW ir su laiku išmoksiu, nes RAW formatas yra vos ne amžinas, bet kada iš jo bus galima padaryt tai, ko nepadarysiu iš JPEG net tobulai įvaldžius PS g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 09 21, 19:35)
patarkit žmogui.
ruošiamės kitą sav išvažiuot atostogų: Latvijos pajūris, LT sodyba prie tvenkinio ir t.t. ruduo gražus metas nuotraukoms, tai žadu paveiksluot kairėn ir dešinėn.... vešimės kartu ir laptopą, tai kur sudėt nuotraukas bus, kortelė neribos galimybių. ar verta fotografuoti į RAW, jei nemoku dar jo gerai apdoroti (visiškai ššš dar gaunasi, neįgudusi esu ir tiek)... ar vistik JPEG maximalia kokybe ir dydžiu  g.gif su JPEG tvarkaus be problemų didesnių.
jaučiu, kad dauguma sakysit RAW ir su laiku išmoksiu, nes RAW formatas yra vos ne amžinas, bet kada iš jo bus galima padaryt tai, ko nepadarysiu iš JPEG net tobulai įvaldžius PS  g.gif

As nesakysiu.Bijau blogai patart, bet jei tai masinis fotkinimas-fotografuok i jpg. Man kol kas labai sudetinga tvarkytis su raw, todel tvarkineju tik po keleta nuotraukeliu. Jei butu "kaire -desine"....nuo kompo nenulipciau-laiko fotkinti neliktu:)). Zinoma viena "uzejima" gali su RAW pabandyt. As daryciau taip
Atsakyti
Raw ax.gif nors kaip tvarkytis tai irgi neperkandau, siaip jei i kaire ar desine tai jpeg, bet jei ka bandytum meniskesnio raw.
Atsakyti
Ačiū ax.gif praeitą kartą vieno saulėlydžio padariau apie 100 nuotraukų (tiesiog eksperimentavau), tai jei dabar taip - bankrutuosiu su laiku doh.gif galima tuo pat metu vieną-du kadrus padaryt su raw, jei ką, o visus JPG thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 09 21, 19:35)
patarkit žmogui.
ruošiamės kitą sav išvažiuot atostogų: Latvijos pajūris, LT sodyba prie tvenkinio ir t.t. ruduo gražus metas nuotraukoms, tai žadu paveiksluot kairėn ir dešinėn.... vešimės kartu ir laptopą, tai kur sudėt nuotraukas bus, kortelė neribos galimybių. ar verta fotografuoti į RAW, jei nemoku dar jo gerai apdoroti (visiškai ššš dar gaunasi, neįgudusi esu ir tiek)... ar vistik JPEG maximalia kokybe ir dydžiu  g.gif su JPEG tvarkaus be problemų didesnių.
jaučiu, kad dauguma sakysit RAW ir su laiku išmoksiu, nes RAW formatas yra vos ne amžinas, bet kada iš jo bus galima padaryt tai, ko nepadarysiu iš JPEG net tobulai įvaldžius PS  g.gif

bet tu RAW bet kada gali paversti i jpeg. o ko tu taip bijai? g.gif nepatiks, perkėlus nuotraukas, galėsi pakeist formatą mirksiukas.gif
Atsakyti
Na ir tempai cia doh.gif kaip rimtam universitete biggrin.gif
Dekui visiems uz nuotraukos komentarus 4u.gif
Zuvialiuk, mano fotke is Middle East (po atyostogu vel Izraelyje sedziu)
Sillwio, zengiau ir i kaire, ir i desine, ir po viena zingsni, ir daugiau, bet man kazkaip schmoll.gif Siuo atveju norejosi butent simetriskos kompozicijos rolleyes.gif
Parodyti nelabai turiu ka blush2.gif Daug keliaujam, o keliaudami paprastai lekiam, tai nieks i mano norus/nenorus fotkinti, ieskoti kokio kampo ir pan nekreipia demesio. Todel visos nuotraukos (geriausiu atveju) seimyniniam albumui. Beje, ir klimatas ne pats tinkamiausia fotografavimui - saules per daug, dangus visada vienodai nuobodus unsure.gif - cha cha teisinuosi blush2.gif doh.gif

Nuotrauku visu nepakritikuosiu, labai jau daug thumbup.gif , kol viska perskaitai, apie pirmasia pamirsti...
Laaabai istrigo sillwio katinukas bigsmile.gif , c_girl portretai kaip visdada wub.gif (man ir su roze faini), dejavu skersgatviukas thumbup.gif , buuuchepaulos berniukas idomiu kampu bigsmile.gif ir daaaug kitu, kuriu nebepamenu blush2.gif
Atsakyti
dar šiek tiek Dubrovniko ax.gif

user posted image

user posted image

ir šiaip iš kažkokio vakaro
user posted image

komentarai ir kritika kaip visada laukiami 4u.gif
Atsakyti