Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 21 dalis

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 09 21, 09:07)
VilmaM, man biški peršviesta ši nuotrauka ir kampas kažkaip nelabai patinka šitoje nuotraukoje.. bet modeliukas tai fainulis, bet turbūt kaip ir visi vaikai smile.gif
peršviesta, nes fonui naudojau softbox'ą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilmaM: 21 rugsėjo 2007 - 08:14
QUOTE(bite maja @ 2007 09 20, 19:49)
šitą nuotrauką jau buvau anksčiau įmetusi. bet dabar koregavau su Mystical lighting. ką manot apie pirmą blyną? sudegęs ar prisvilęs? gal nutamsinau labai?

atrodo mistishkai bigsmile.gif , tachiau neapshviestos vietos per daug tamsios g.gif
o tas mystical lighting sunkiai valdomas? g.gif papasakok palchiau , plz ax.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 09 20, 20:06)
turiu dar kelias tame pačiame miestelyje:

ir shi lb lb grazhiai zhiurisi. thumbup.gif

Dzukes sraiges lb fainos wub.gif tik fokuso kitur noretusi.

Sillwio, pritariu daugumos nuomonei: pirmos dvi lb grazhios, ypach katinukas mielas atrodo wub.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 09 20, 21:56)
man kartais su siaura ryškumo zona visai patinka. Tapybiškai gaunasi,

Patiko tavo akvarele thumbup.gif
Atsakyti
drumbacele, panoramoms ant windows daryt tokios programos:
ADG Panorama Professional
ADG Panorama Tools
ArcSoft Panorama Maker
Autostitch (turėtų veikt analagiškai Calico)
PanoramaStudio
PTGui
Realviz Stitcher Unlimited

negaliu pasakyt mokamos jos ar ne. tiesiog turėjau tokį sąrašiuką ir tiek.... kuri geresnė - visada atrandi pats.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 21 rugsėjo 2007 - 08:26
Ech, kaip pasiilgau šios temos wub.gif
Apsiliuobiau savam kieme, atsirado minutė kita laisvesnė ir iki fotoaparato nueiti. Sakykit sliaptažodį mirksiukas.gif

Puriena, klausimukas kokį būtent stovą pirkai ir kokią galvą. Galva netgi labiau domina ax.gif
CaliforniaG, man su rože antra labai patiko wub.gif
O Sillwio katiniukas - mrr biggrin.gif Užniurkyčiau.
VilmaM, man tavo bent jau čia įdėtose foto kažko TOOOOOKIO trūksta g.gif Kai suprasiu ko - parašysiu.
Zuvialia, malonu vėl tavo postus skaityti...
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 09 21, 09:25)
VilmaM, man tavo bent jau čia įdėtose foto kažko TOOOOOKIO trūksta  g.gif Kai suprasiu ko - parašysiu.
lauksiu su nekantrumu tongue.gif
Atsakyti
Na, kad daugiau nebesipainiotumėt, vyro vardu paskutinį kart rašau, kai norėsiu, ką nors parodyti prisijungsiu savo vardu 4u.gif . Dėl antros šuniuko nuotraukos. Fotografavau su FUJI Finepix S500 (ne veidrodinis, nors ne muilinė, bet ir ne technikos stebuklas). Fotografavau ne ant Auto, kaip tik tai buvo mano pirmieji bandymai nustatyti diafragmą arba išlaikymą. Kadangi ne dažnai man tenka fotoaparatą paiimti, tai dar teko pasiknaisioti kaip kur kada ir dėl ko, mat daugiausiai fotografuoja pas mus vyras. Pritūpti bandžiau, bet su lelka nešyklėje per sunku (vis dėlto devyni su viršum kilogramų), ranka juda dar labiau, o ir lelka norėdavo pačiupti fotoaparatą. Nors, jei visos nuotraukos būtų geros, neturėtumėt ko kritikuoti lotuliukas.gif. Dėl gėlės, gal nieko įspūdingo, bet man pačiai patinka, bus gera į ją žiūrėti žiemą.
Kai dar buvau vaikas ir, kai nebuvo dar jokių skaitmeninių fotoaparatų, padėdavau fotografuoti ir ryškinti nuotraukas broliui, vat tada buvo tikrasis kaifas, kai matai po truputį beryškėjantį vaizdą, ir nuotraukos tada beveik visos buvo nespalvotos. Jaučiu silpnybę gerai nespalvotai foto. Tik gaila, kad metams bėgant techninės žinios užsimiršo ir tenka visko mokytis iš naujo verysad.gif .
Atsakyti
... ech ir vel nera ka parodyti.... verysad.gif

buvau kieme su mazium ir fotiku. Tai pasirodo vaikas manes pavydi fotoaparatui. Jokiu sansu nufotografuoti. O ir tai kas gavosi, tai su labai ryskiais seseliais.Per daug saules.

Pilnai suprantu Edvino zmona, kad su vaiku fotografuoti sunku. Gal geriau net ir nereikia. Nes apie nustatymus, ar kompozicija ner sansu pagalvoti.....

tikiuos greitu laiku istruksiu viena su fotiku, tai butinai parodysiu ir as savo darbeliu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 21 rugsėjo 2007 - 11:10
Sillwio ir man katinas labaiusiai patiko wub.gif
Wicked as turbut pasikartosiu ka visi sake,man irgi atrodo kad tvoraryskesn gavosi nei pats modeliukas,o va antra karta kur idejai stovinti,tai galima jau ir neprisikabint mirksiukas.gif
C-girl,man grazi prie juros foto,tinka ten j/b rolleyes.gif
Edvinas0613,suo labai grazus,bet tos spalvos mane akina,jau tokios ryskios sodrios biggrin.gif bet cia nera didelis minusas mirksiukas.gif
VilmaM,mergyte grazuole,norejau paklaust kaip tu isgavai balta fona,bet jau atsakei. ax.gif Man ji labai svari,bet irgi kazko truksta g.gif bet ko nezinau biggrin.gif
Idesiu ir as kelias blush2.gif labai nemegstu det foto tam paciam forume tik skirtingose temos,bet pirma ir paskutini karta sulauzysiu savo principus unsure.gif nelabai turiu ka prodyt doh.gif

Cia tokia kasdieniska,is mus apartamentu balkono rolleyes.gif
user posted image
ir cia dar restoranas,man jis labai patiko biggrin.gif bet siaip tai nieko kabinancio ax.gif
user posted image
Bite maja,cia Ispanija Malaga rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gus: 21 rugsėjo 2007 - 12:01
QUOTE(dejavu @ 2007 09 20, 21:56)
man kartais su siaura ryškumo zona visai patinka. Tapybiškai gaunasi,
mano akvarelės pavyzdys:

man patinka, tik vis tiek norisi didesnės ryškumo zonos.

QUOTE(wicked @ 2007 09 21, 01:14)
nu imetu jusu teismui pora nuotraukeliu....  ax.gif

man visose trijose trūksta ryškumo ax.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 09 21, 08:24)
Kaip jusu nuomone si nuotrauka? Kompozicija isejo taip, kad jis bega ton kryptin, kur jau vietos nebera kur begti? Ar labai negerai? g.gif  Ar atleistina kai kuriais atvejais? biggrin.gif  Turbut klausit kodel j/b biggrin.gif  ogi todel, kad nelabai apetitnai atrodo tos juros zoles ismestos i kranta.

man žiūrisi gerai. jei tos lentos (ar kas ten tokia?) nebūtų, tada būtų prasčiau. o dabar ji pusiausvyros duoda.

QUOTE(Edvinas0613 @ 2007 09 21, 08:26)
O pagauti tokį kadrą su mūsų dalmantine  išties nelengva. Tai ji prieš saulę lekia, tai vėl į kitą pusę, vos spėjau aitaliot nustatymus. Tik sufokusuoju, nuspaudžiu, pažiūriu kas gavosi, o ten tuščia pieva lotuliukas.gif Na porą kartų pavyko pagauti stovinčią

Ir, kad labai neišpeikėt, štai jums vakarykštė gėlytė

su šuniu man per daug erdvės. reikia karpyt. jei fotografuoji patį gyvūną, stenkis prieiti kuo arčiau. pabandyk atsidurti jo akių lygyje. pabandyk pagaut, kokią šuns emociją - susidomėjimą, džiaugsmą ir t.t. fotografuok miegantį.
o gėlytė tik gėlytė ax.gif . nieko neįdomaus. bandyk iš arčiau, kito kampo paieškok mirksiukas.gif .

Papildyta:
QUOTE(gus @ 2007 09 21, 12:46)
Cia tokia kasdieniska,is mus apartamentu balkono rolleyes.gif

aš ir norėčiau tokios kasdienio vaizdo lotuliukas.gif o čia kur taip?
Atsakyti
sveiki,
na kiek gerų nuotraukų čia pas mus pasipylė mirksiukas.gif 4u.gif

mažokai laiko turiu komentarams, tai ben t paminėsiui kurios labiausiai įstrigo atmintin wink.gif
buuuchepaula berniukas su kopėčiomis
bitemaja "pirmas blynas"
dejavu skersgatvis ir geltonasis žiedas
silwio smalsusis katinas doh.gif
californiagirl berniukas pakranėje
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 09 21, 08:25)

Puriena, klausimukas kokį būtent stovą pirkai ir kokią galvą. Galva netgi labiau domina  ax.gif

Laba. Še tau manieji :

http://www.fotofabri...to-055PROB.html

http://www.fotofabri...ute-stovui.html
Atsakyti
reikia nuomonių...

ar verta pirkti Nikon D200 ar vis gi Nikon D80? g.gif stoviu kryžkelėj ir nežinau ar D200 vertas tokių pinigų...
Atsakyti