Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 21 dalis

QUOTE(sillwio @ 2007 09 20, 13:32)
Manau neprieštarausi, kad prikišau nagus smile.gif Ar man atrodo, ar tu jau kažką klonavai? Pabandžiau va taip:

Man žiūrisi smagiau  ax.gif

atrodo geriau. o jeigu dar vienodai apkirpus?
pagal ką tiesinai?
Atsakyti
Labai ačiū už komentarus nuotraukoms

sillwio, norėčiau pasitikslinti:

Pirmoji ziurisi. Smagios spalvos ir seseliu zaismas. Zibintas ir arka nuotraukos akcentas. 1. As tiesinciau perspektyva siek tiek, kad arkos sonai butu lygiagretus ir klonuociau ta stulpeli apacioj, nes jis, kartu su zibintu dalina nuotrauka i 2 dalis.
Antra taip pat smagi. 2. Kad taip paryskint ta sviesos pluosta ir 3. nuklonuot siuksles virs arkos , butu viena is geriausiu mano matytu architekturos nuotrauku  4u.gif

1. kaip tą perspektyvą tiesinti? Čia su PS lens corection kur vaizdą išgaubia?
2. Kaip šviesos pluoštą dar paryškinti, ir taip jau 2 sluoksnius dėjau, kad labiau išryškėtų blush2.gif Gal atspalvį kokį uždėt?
3. Tomis šiukšlėmis virš arkos tuos du vamzdžius ir lempas vadini>

QUOTE(Edvinas0613 @ 2007 09 20, 11:40)
Prasom kitokiu spalvu  4u.gif

Edvinai, siūlyčiau pradžiai visai pamiršti blykstę ir prisiminti minimalizmą - kuo mažiau objektų nuotraukoje, tuo lengviau bus sudėlioti kompoziciją.

QUOTE(valanda @ 2007 09 20, 12:18)
Labas rytas. Imetu siandienos savo "pusryteli", apie kuri noriu suzinot Jusu pamastymus ir einu komentuoti nauju darbu.

Kiek matau iš pernelyg sumažintų fotografijų, jos atrodo labai kokybiškos. Kokiu laiku reikia keltis, kad tokį vaizdą užfiksuoti?
Antrojoj man to kranto mažiau norėtus ir dangaus daugiau. Idealiausia būtų tas valtis pastumti kiek toliau į vandenį smile.gif

Pirmajai priekaištų neturiu. Tik, mano nelaimei, kažkada labai panašus pieštas paveikslėlis (su ryškiai raudonu dangum) pas močiutę ant sienos kabėjo . Negaliu atsikratyti asociacijų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 20 rugsėjo 2007 - 12:51
QUOTE(bite maja @ 2007 09 20, 12:50)
atrodo geriau. o jeigu dar vienodai apkirpus?
pagal ką tiesinai?

Transform irankiais photoshope. Isijungiau tinkleli (grid) ir tiesinau abu virsunius kampus skirtingai. Arkos kolonu nedariau visiskai vertikaliu, nes tada atrodo nenaturaliai.
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2007 09 20, 12:51)
sillwio, norėčiau pasitikslinti:
1. kaip tą perspektyvą tiesinti? Čia su PS lens corection kur vaizdą išgaubia?
2. Kaip šviesos pluoštą dar paryškinti, ir taip jau 2 sluoksnius dėjau, kad labiau išryškėtų blush2.gif Gal atspalvį kokį uždėt?
3. Tomis šiukšlėmis virš arkos  tuos du vamzdžius ir lempas vadini>

1. Jau atsakiau bitei majai. Lens correction netinka. Tik transform irankiai siuo atveju.

2. Su PS nezinau kaip. Pameginsiu vakare su Capture NX. Atspalvis koks gelsvas manau padetu.

3. Taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 09 20, 13:32)
Manau neprieštarausi, kad prikišau nagus smile.gif Ar man atrodo, ar tu jau kažką klonavai? Pabandžiau va taip:
Man žiūrisi smagiau  ax.gif

taip geriau..., ačiū . aš gražiai klonuoti nemoku, vieną nereikalingą asmenį bandžiau išklonuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 09 20, 12:57)
taip geriau..., ačiū . aš gražiai klonuoti nemoku, vieną nereikalingą asmenį bandžiau išklonuoti smile.gif

As pastebejau smile.gif Sienos kampas is virsaus zemyn leidziasi vienaip, o paskui staiga dingsta ir leidziasi desiniau. Toj vietoj, kur siena atrodo murzina. I akis tai nekrenta, bet gavosi kokia tai optine apgaule smile.gif
Atsakyti
Oi Jus rasytojai doh.gif vos speju skaityti, o pabegus nuo kompo buvauvos kelioms valandoms blink.gif
QUOTE(Sansara @ 2007 09 19, 21:10)
iš 6  mirksiukas.gif šiaip susiradau gerą programą Mac'ui Calico (tik bandomąją versiją, tai teko nuklonuoti gal 30 užrašų reklaminių visame plote, tikrai daugiau nesivarginčiau). tai man nieko ir nereikėjo daryt... paprasčiau nei kontrastą pareguliuot su PS kokiu. tik laukti reikia, kol pati viską sutaiko programa.  blush2.gif taip kad mano nuopelnas nedidelis. bet kažkaip gera pasidarė, kai pamačiau galutinį rezultatą  thumbup.gif kad viskas dar pusėtinai. nesudegęs blynas, tik prisvilęs  lotuliukas.gif
P.S. pasižiūrėjau vieną pamoką darbui su panoraminėmis nuotraukomis iš kažkur parsisiųstą ir tik tada man "dašilo", tiksliau pasakė, kad nuotraukas vertikalias reikia jungti  doh.gif nes iš horizontalių tik juostelė plonutė gausis.

ar cia tikrai sujungtos 6 nuotraukos? blink.gif
man tiesiog gyvybiskai butina isbandyti sia programa blush2.gif Sansara, gal galetum mestelti linka is kur tu ja siunteisi. As meginau ieskoti, lyg ir radau... bet parsisiuntus nieko nesidaro... verysad.gif net niekas nesiinstaliuoja. Gal tiesiog ne is ten siunciuosi, ar ne ta....

is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 09 20, 13:38)
nendria, liuks foto  thumbup.gif

valanda, kažkaip aš norėčiau ankstyvesnio meto abiems foto. dabar jau saulė gan aukštai, ir tas ryto ir rūko mistiškumas tarsi prapuolęs...  blush2.gif (ar vakaro dar neprasidėjęs)...

Sansara, anksciau niekaip neatsikelciau doh.gif . Cia fotkinta pakeliui i darba.Pilaites ezeriukas. Negalejau pravziuoti. Manau as ten dar grisiu;)
Papildyta:
QUOTE(*dzūkė* @ 2007 09 20, 12:51)
Sveiki 4u.gif
wub.gif  valandos "pusrytėliai"

Norėjau bėgt pabėgt nuo jūsų blush2.gif , bet niekaip iš galvos neišmetu fotografavimo ir minčių apie kitą fotiką rolleyes.gif  wub.gif , vabalų jau mažai hihihi.gif , tai bandau ką kitką fotkint ax.gif
Vakar vakare... palikau tą blizgantį kelią unsure.gif , ir išvis ką galit patart g.gif  bigsmile.gif
user posted image

Labai tamsu. Gal mano monikas kvailioja. labai daug juodai tuscios spalvos. Grazus dangus;)
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2007 09 20, 13:51)

Kiek matau iš pernelyg sumažintų fotografijų, jos atrodo  labai kokybiškos. Kokiu laiku reikia keltis, kad tokį vaizdą užfiksuoti?
Antrojoj man to kranto mažiau norėtus ir dangaus daugiau.  Idealiausia būtų tas valtis pastumti kiek toliau į vandenį smile.gif

Pirmajai priekaištų neturiu. Tik, mano nelaimei, kažkada labai panašus pieštas paveikslėlis (su ryškiai raudonu dangum) pas močiutę ant sienos kabėjo . Negaliu atsikratyti asociacijų  4u.gif

nezinau,ko jos tokio mazos pasidare. Krastine berods 800 dariau. Mociutes paveikslas.... Priimsiu tai kaip komplimenta:))))

Aciu;)
Atsakyti
Valanda, tavo rytines nuotraukos tikrai labai ...nerandu zodziu... smile.gif 4u.gif
Atsakyti
sveiki,

kiek daug priraset, ir nuotrauku ikelta nemazai, noretusi ir kelis komentarus parasyti. Bet kaip su laiku striuka. Tikiuosi sivakar turesiu kiek daugiau laiko.

Nesigavo man ND - turejau sumanyma, bet matau, kad objektyvo kito reiketu igyvendinimui. Taigi, ikelsiu tik viena nuotrauka cia. Tebunie tai mano dienos darbelis (visom prasmem lotuliukas.gif lekiu vel dazyt).

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 09 20, 13:08)
ar cia tikrai sujungtos 6 nuotraukos?  blink.gif
man tiesiog gyvybiskai butina isbandyti sia programa  blush2.gif  Sansara, gal galetum mestelti linka is kur tu ja siunteisi. As meginau ieskoti, lyg ir radau... bet parsisiuntus nieko nesidaro...  verysad.gif  net niekas nesiinstaliuoja. Gal tiesiog ne is ten siunciuosi, ar ne ta....

nepasileis ta programa, ji skirta ne su windowsais dirbti mirksiukas.gif nenustebk, kad nieko nesidaro. yra daug Panorama maker'ių ir windows platformai. užduok google Panorama makers, rasi visko.galėsiu vėliau konkrečiai pavadinimus suminėt, jei nesiseks paieška. dabar vaikas ant rankų migdosi (ligoniukas truputį), tai nenoriu ramybės drumsti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(buuuchepaula @ 2007 09 20, 14:30)

Nesigavo man ND - turejau sumanyma, bet matau, kad objektyvo kito reiketu igyvendinimui. Taigi, ikelsiu tik viena nuotrauka cia. Tebunie tai mano dienos darbelis (visom prasmem  lotuliukas.gif lekiu vel dazyt).

pasaka 4u.gif
kokybė, spalvos nepriekaištingos (va dėl to ir nesuprantu, kam versti į j/b). Kokiu fotoaparatu fotografuota?
Atsakyti
Sansara, aciu labai labai smile.gif meginsiu ieskoti 4u.gif Saldziu sapnu sirgaliukui tavo

Buuuchapaula, man nelabai pasvirimas nuotraukos. Sakyciau gal kiek per daug. Net galva sukasi, ir atrodo kad vaikas su kopeciom tuoj grius kazkur i apacia.
cia tik mano nuomone.
o del spalvu su Dejavu sutinku smile.gif grazu
Atsakyti