Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

Padare man krauja tyrima siandien ir snypstas gavosi blink.gif mano neutrophils zemiau normos. Jei iki kitos savaites nepakils nors 0.3 dalims nedarys chemoterapijos. Gal kas turi minciu thumbup.gif kaip man tas dalis pakelti iki normos cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2007 09 27, 21:22)
Padare man krauja tyrima siandien ir snypstas gavosi  blink.gif mano neutrophils zemiau normos. Jei iki kitos savaites nepakils nors 0.3 dalims nedarys chemoterapijos. Gal kas turi minciu  thumbup.gif kaip man tas dalis pakelti iki normos  cool.gif .

Čia patariama kaip pakelti kraujo rodiklius. Konkrečiai apie neutrofilus neklabama, tačiau, kaip žinnome, neutrofilai yra sudedamoji leukocitų dalis, todėl keliant juos, turėtų kažkiek kilti ir neutrofilai. Skaityti 13 psl. Kraujo rodiklių pagerinimas

Gal dar pabandyti :
paukštieną, inkstus, kepenis, austres, vyšnias, ankštinius, šokoladą, riešutus. Rašo, kad jų sudėtyje yra vario, kuris yra daugelio fermentų komponentas.
Stokojant vario, gali vystytis mikrocitinė anemija, neutropenija, leukopenija. Gal kažkiek keltų.
Atsakyti
[Padare man krauja tyrima siandien ir snypstas gavosi blink.gif mano neutrophils zemiau normos. Jei iki kitos savaites nepakils nors 0.3 dalims nedarys chemoterapijos. Gal kas turi minciu thumbup.gif kaip man tas dalis pakelti iki normos cool.gif .[

Man suleido kažkokią ampulę, kuri per dvi paras atstatė kraują.Buvo pakilusi net temperatūra, tai net paguldę buvo į stacionarą.Su maistu tas procesas vyks pernelyg ilgai.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2007 09 28, 10:20)
Man suleido kažkokią ampulę, kuri per dvi paras atstatė kraują.Buvo pakilusi net temperatūra, tai net paguldę buvo į stacionarą.Su maistu tas procesas vyks pernelyg ilgai.

Lietuvišką Grasalvą (filgrastimą). Vienos ampulės kaina 231 Lt. Dar yra užsienietiškas Neupogen, tas pats filgrastimas tik kaina už vieną 328 Lt. Kompensuojami. Paprastai leidžiama, kai įprastiniu būdu kraujas neatsistato arba iškyla pavojus gyvybei dėl neutrapenijos. Kai kyla temperatūra vystosi neutropenija. Esant neutropenijai, t.y. nukritus neutrofilų skaičiui žemiau 500mm3, organizmas nekovoja prieš infekciją sukeliančias bakterijas.
Patarimai kaip elgtis esant neutropenijai Mažas baltųjų kraujo kūnelių kiekis (Neutropenija)

Grasalva - žymusis medikamentas, kuris sukėlė tokį Europos Sąjungos dėmesį dėl netinkamai atliktų tyrimų, tiesiog buvo atlikti tyrimai, kurie atitiko Lietuvos respublikos vaistinių preparatų registravimo reikalavimus, bet neatitinka Europos Sąjungos. Atlikti naujus tyrimus tai didžiulės piniginės ir laiko sąnaudos. Kadangi pati dalyvavau studijoje ir man kraujas po kiekvienos chemoterapijos buvo atstatomas šiuo medikamentu, galiu pasakyti - aš už šį medikamentą. Mano manymu jis saugus, juo labiau, onkologinėje praktikoje daugiau nei 4 m. Visas sukeltas ažiotažas tai tik nenoras įsileisti į Europos rinką pigesnių vaistų. Kai mane gydė viena Neupogen ampulė kainavo 380 lt, per tą laiką kol vyksta ginčai, kaina gerokai pakrito.
Atsakyti
Adis Jūs vaikštanti enciklopedija, arba onko guru.
Vakar mačiau Kernagį.Prisiminiau , kai baigiantis pirmam chemijos ciklui nuėjau uždaryti nedarbingumo , pasidažiau ir jau sau atrodžiau, kad jau atgauna žmonišką pavidalą.Rezistentė mane pasveikino sakiniu"Dieve kaip Jūs baisiai atrodote" lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba diena.
Grizau is "antru" namu - Onkologijos instituto. Paemiau patologinio tyrimo rezultata: 2A-2B stadija. Visi rodikliai i reagentus vidutiniai. HER2 neigiamas.
Daigmaz to ir tikejausi. Dakratas pakrapste siulus ir pasake, kad dar ju neisims. Bet kaip dabar skauda... blink.gif
Nuotaika kazkodel visai gera, nors miegojau sudinai.
Nuo pirmadienio turesiu tartis del busimos chemijos.
Visi patarimai, kurie cia rasomi - tiesiog aukso verti. Aciu jums. Viska konspektuoju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2007 09 27, 21:22)
Padare man krauja tyrima siandien ir snypstas gavosi  blink.gif mano neutrophils zemiau normos. Jei iki kitos savaites nepakils nors 0.3 dalims nedarys chemoterapijos. Gal kas turi minciu  thumbup.gif kaip man tas dalis pakelti iki normos  cool.gif .

kiek dbr neutrofilu? g.gif
mazi neutrofai mano amzina problema, ir kazkaip dirbtinai pakelt iki siol nepavyko.
neupogeno nesu vartojus, nes mano situacijoj nebuvo tikslinga - jis gi tik dirbtinai neutrofus is ciulpu isstumia i krauja, o ciulpuose ta pati situacija lieka g.gif man viska geriausiai atstato laikas, geriausias neutrofilu pakelejas hihihi.gif
siai dienai neutrofilu turiu apie 1, tai cia jau labai daug man biggrin.gif

Adis, nu bet ir zinios pas Tave swoon.gif ar yra kokia onko sritis, kur neturi tiek ziniu, ziu ir hematologijoj gerai pasikauscius bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
[quote=romantikė,2007 09 28, 15:30]
Laba diena.
Grizau is "antru" namu - Onkologijos instituto. Paemiau patologinio tyrimo rezultata: 2A-2B stadija. Visi rodikliai i reagentus vidutiniai. HER2 neigiamas.

Mano stadija tokia pati,aisku,teks su chemija pasikamuoti,bet mes moteriskes stiprios,viska galime iskenteti ,tad auksciau nosyte,viskas bus gerai mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2007 09 28, 18:05)

Mano stadija tokia pati,aisku,teks su chemija pasikamuoti,bet mes moteriskes stiprios,viska galime iskenteti ,tad auksciau nosyte,viskas bus gerai  mirksiukas.gif .

drinks_cheers.gif aciu uz palaikyma.
O tau skyre kokia chemija? Na pagal Spalva?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 28 rugsėjo 2007 - 17:27
QUOTE(romantikė @ 2007 09 28, 19:27)
drinks_cheers.gif  aciu uz palaikyma.
O tau skyre kokia chemija? Na pagal Spalva?

Man leido geltona,gavau 6 kursus bet suleido per 12 kartu,daktare pasake varykim pilna katuske,esi jauna atlaikysi.Nu budavo blogai,bet as jau antra diena keldavausi ir eidavau i darba,neleidau sau gulineti.Valgiau labai daug mandarinu,vynuogiu,vyras per pietus tempdavo i kavinuke pavalgyti sociu siltu pietu.Atrodo nenoredavau valgyti,o kai pradedavau ir uzsinoredavau ,dar labai norejau mesos,iejus i parduotuve zalia mesa man kvepejo kaip zveriui.Chemoglobinas budavo 137 , vakarais isgerdavau taure raudonojo vyno,jis panaikindavo visus blogus pojucius.Man buvo taip,tau gal bus kitaip,kekvieno organizmas kitoks,bet reikia tiketis paties geriausio,kaip man viena senute ta pati praejusi pasake ,"apie savo liga galvok kaip apie paprasciausia gripa ir neburnok ant jos ,o vadink ja savo drauge,lemtimi,galu gale sielos ir dvasios mokytoja".Patikek,as ir vadovaujuosi tuo posakiu,nesureiksminu savo negalios ir dabar zodis vezys man nebesukelia kazkokiu baisiu emociju,o jei vistiek tas zodis tau skamba baisiai ir kelia nemalonius jausmus,pasistenk jo netarti ir nemineti mirksiukas.gif .
Atsakyti
Aciu visoms 4u.gif . Kita savaite jei pakils mano neutrophils nuo 1.2 iki 1.5 tada darys chemo. Bet as dar alergiska chemo blink.gif ir man negali paleisti pilna katuske na bet per 3 val kai suvarva blogai nebuna thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2007 09 28, 18:50)
Bet as dar alergiska chemo  blink.gif

O aš pacituosiu tokios žavios senjoros iš Telšių mintį: „Kaip chemoterapijos metu tau bebūtų blogai, atmink, tavo vėžiukui dar blogiau.“ tongue.gif
Atsakyti