QUOTE(adis @ 2007 11 21, 20:35)
Šiandien buvau Šiaulių onkologiniame, pasidariau kraujo tyrimą, nereikės Kaune tam gaišti laiko. Sutarėm, kad galėsiu ir prieš visas chemijas pasidaryti, kad jei nespėtų kraujas atsistatyti, be reikalo nevažiuoti į Kauną. Kitos savaitės ketvirtadienį numatytas Startas.
Kol laukiau priėmimo, nuklausiau dviejų pagyvenusių žmonių pokalbį. Jie nesiskundė, kad sunku gyventi, kad jaunimas blogas, kad ligos puola. Vyras ir moteris kalbėjo, kad labai pasikeitė ir išgaržėjo Šiauliai, bandė prisiminti, kur prieš karą buvo ligoninė, vieno prisiminimuose ji buvo vienur, kito kitur. Neiškentusi pradėjau šypsotis, jų prisiminimams 67 m. Pokalbio pabaigoje vyriškis prasitarė, man 98 m. Atėjo vienas, be jokios palydos. Toks guvus ir mielas.
Visą laiką galvojau, kad senatvė ne draugas, kad gal geriau numirti pakankamai jaunai, pakankamai gražiai ir kaip aš sakau, pakankami protingai. Pamačiau gražų, malonų ir protingą seną žmogų. Labai jau jis man įkrito, kad net Jums noriu papasakoti.
Kol laukiau priėmimo, nuklausiau dviejų pagyvenusių žmonių pokalbį. Jie nesiskundė, kad sunku gyventi, kad jaunimas blogas, kad ligos puola. Vyras ir moteris kalbėjo, kad labai pasikeitė ir išgaržėjo Šiauliai, bandė prisiminti, kur prieš karą buvo ligoninė, vieno prisiminimuose ji buvo vienur, kito kitur. Neiškentusi pradėjau šypsotis, jų prisiminimams 67 m. Pokalbio pabaigoje vyriškis prasitarė, man 98 m. Atėjo vienas, be jokios palydos. Toks guvus ir mielas.
Visą laiką galvojau, kad senatvė ne draugas, kad gal geriau numirti pakankamai jaunai, pakankamai gražiai ir kaip aš sakau, pakankami protingai. Pamačiau gražų, malonų ir protingą seną žmogų. Labai jau jis man įkrito, kad net Jums noriu papasakoti.
paskaiciau apie numirima jaunam ir nebesusilaikiau busiu pakankamai kogero ziauri, bet kai mirsta zmogus niekada negailim butent jo- kad butent jis dar galejo gyvent, butent jis dar to ir to nepadare- gailim aplinkiniu, saves kad mes kazko netenkame netekdami zmogaus. stai kodel kai mirsta bent 70metu sulaukes zmogus nebe taip gaila- na daugiausia ka jis palieka tai toki pat pagyvenusi sutuoktini, kuris pagyvenes keleta meteliu taip pat iskeliauja. tiesiog norejau pasakyt- kad ir jus kovojancios su sia baisia liga tikrai norit gyvent, kad but kartu su saviskiais, uzaugint vaikus, jus kankina baime- kas bus su jais, jeigu jusu nebebus. ir net kai mirsta jaunos moterys- pirmiausia as gailiuosi ne pacios moters- bet likusiuju- jos vyro, kuris turi kurt gyvenima is naujo- nes iki gilios senatves dar beprotiskai toli, turi perlauzt savo jausmus, isgyvent ta baisia netekti, dar prie viso to pasirupint vaikais ir atlaikyt visuomenes spaudima visos mano kalbos moralas- musu paciu mirtis musu nepaveikia- seni ar jauni iskeliaujam, paveikia tik musu mylimiausius zmones- pakeicia ju likimus nezinau- liudna man labai,tikiuosi nesugadinau jums nuotaikos.
nes jus tikros saunuoles gyvenkit iki 100 metu