Laba.
Internete yra pasiekiamas straipsnis "Mitai ir tiesa apie sergančiųjų vėžiu mitybą". Autorė Aistė Stankevičienė. Priėjau per Google, kai ieškojausi apie vitaminus B. Tai viena nuomonė.
Pati bandžiau susirašyti produktus, kur B grupės vitaminų daugiausia: kepenys, mielės (alaus irgi). Tačiau tarp produktų, kurie yra B grupės vitaminų ŠALTINIAI, nepaminėti tik ryžiai
Iš kitos pusės, kaip užgydyti operacijų žaizdas, jei organizmas negaus lasteles regeneruojančių medžiagų?
Išbandžiau chemoterapijos malonumus (ketvirtadienį buvo pirmas kursas). Suprantu, kad dabar organizmas buvo dar stiprus, tai ir labai didelių blogumų nebuvo. Išoriškai viskas buvo pakenčiama, o kas dedasi viduje, vienas Dievas težino. Dabar tik nesutariu su savo skrandžiu labai griaužia.
Gal galite paaiškinti, ką duoda vėžio markeris. Kai paklausiau onkologės, ar nevertėtų jį padaryti, ji pasakė, kad tai atlikti reikėjo prieš operaciją. Ar tikrai nebetikslinga daryti šio tyrimo?
Visoms stiprybės
QUOTE(Teta @ 2007 11 20, 23:22)
Laba.
Internete yra pasiekiamas straipsnis "Mitai ir tiesa apie sergančiųjų vėžiu mitybą". Autorė Aistė Stankevičienė. Priėjau per Google, kai ieškojausi apie vitaminus B. Tai viena nuomonė.
Pati bandžiau susirašyti produktus, kur B grupės vitaminų daugiausia: kepenys, mielės (alaus irgi). Tačiau tarp produktų, kurie yra B grupės vitaminų ŠALTINIAI, nepaminėti tik ryžiai
Iš kitos pusės, kaip užgydyti operacijų žaizdas, jei organizmas negaus lasteles regeneruojančių medžiagų?
Išbandžiau chemoterapijos malonumus (ketvirtadienį buvo pirmas kursas). Suprantu, kad dabar organizmas buvo dar stiprus, tai ir labai didelių blogumų nebuvo. Išoriškai viskas buvo pakenčiama, o kas dedasi viduje, vienas Dievas težino. Dabar tik nesutariu su savo skrandžiu labai griaužia.
Gal galite paaiškinti, ką duoda vėžio markeris. Kai paklausiau onkologės, ar nevertėtų jį padaryti, ji pasakė, kad tai atlikti reikėjo prieš operaciją. Ar tikrai nebetikslinga daryti šio tyrimo?
Visoms stiprybės
Visoms stiprybės
Papildyta:
[Padariau nesamonę , parašysiu rytoj.
QUOTE(Gabija. @ 2007 11 20, 22:34)
Gabija, kai kažką ne taip parašote ir jūsų tekstas jau yra įdėtas į forumą, galite jį taisyti. Po Jūsų pasisakymu yra trys mygtukai: keisti, cituoti ir atsakyti.
Paspaudžiate keisti ir galite daryti pakeitimą, tik yra apribotas laikas: naujokai gali savo minti pakeisti per 10-15 min., jei neklystu.
Tiesiog pasižymite tekstą ir su klavišu Del arba Backspace ištrinate.
Po tokio pataisymo, prie jūsų pasisakymo atsiranda tekstas: redaguota. Taip dabar yra mano pasisakyme.
QUOTE(Teta @ 2007 11 20, 22:22)
Laba.
Visoms stiprybės
Visoms stiprybės
Teta, stiprybes ir pasiryzimo per kitus chemoterapijos seansus. As jau trecia atlaikiau - ipusejau
Del kraujo markeriu jau buvo cia daug anksciau rasyta.
Man chirurgas pasake nedaryt pries operacija, nes jie nevisada buna informatyvus. Kai mano augliukas jau buvo gana nemazas ir supiktybejes (tik mamologe vis aiskino, kad jis geras), dariau viena markeri ir rodiklis buvo normos ribose...
Nepadariau ju pries operacija. O veliau chemoterapeutai sake, kad geriau buciau padarius...skiriasi tu daktaru numones.
Teta, kaip operacija praejo? Kaip savijauta?
O kokia Jusu nuomone apie mesa? Kiauliena? Vistiena, zuvi?
As tai priesiskai nusiteikusi pries kiauliena tai tikrai, bet zinau, kad kai kurios vartoja...
As tai priesiskai nusiteikusi pries kiauliena tai tikrai, bet zinau, kad kai kurios vartoja...
QUOTE(romantikė @ 2007 11 21, 09:57)
Teta, kaip operacija praejo? Kaip savijauta?
Po operacijos atsigavau labai greitai (operavo spalio 23 dieną). Viskas gijo gerai. Man išpjovė gabaliuką krūties, viską sutvarkė labai gražiai. Pažasties limfmazgių neišėmė, nors pjūvis pažastyje yra. Tik paskutinio susitikimo su chirurgu metu, jis pastebėjo, kad sunkiai keliu ranką. Pasirodo ją reikia mankštinti, ko aš nežinojau. Tai dabar gavau lapą su pratimėliais ir mankštinu.
QUOTE(Carolina049 @ 2007 11 21, 16:39)
O kokia Jusu nuomone apie mesa? Kiauliena? Vistiena, zuvi?
Mesos man paciai nesinori. Zuvi valgau, man skanu.
QUOTE(Teta @ 2007 11 21, 17:11)
Po operacijos atsigavau labai greitai (operavo spalio 23 dieną). Viskas gijo gerai. Man išpjovė gabaliuką krūties, viską sutvarkė labai gražiai. Pažasties limfmazgių neišėmė, nors pjūvis pažastyje yra. Tik paskutinio susitikimo su chirurgu metu, jis pastebėjo, kad sunkiai keliu ranką. Pasirodo ją reikia mankštinti, ko aš nežinojau. Tai dabar gavau lapą su pratimėliais ir mankštinu.
Tai tau nedaug isoperavo - Kokia chemija paskyre? Raudona ar geltona? Kiek kursu?
O ranka reikia butinai mankstinti, as jau susiduriau ir su skausmais ir su patinimais Be mankstos ir masaziuko - niekur...
Kam idomu apie kaulu scintigrama: suleido radiologini skysti, pralaike 2 valandas uzdaroje patalpoje (telikas, minksti kreslai, vanduo, zurnalai). Buvome penkiese. Po to kviete po viena i kabineta, gulde ant speclgulto, reikejo gulet ramiai, po apacia vazinejo kazkas (nemaciau) ir mane judino tai pirmyn tai atgal, kad kompiuteryje geriau matytusi. Po to parode kaip atrodo mano kaulai nuotraukose kompe, atspausdino ir paleido. Neleido bandraut su zmonem, gulejau palatoje beveik visa diena, namo grizau po paros. Liepe gerti daug skysciu. Viskas
QUOTE(Teta @ 2007 11 20, 23:22)
Dabar tik nesutariu su savo skrandžiu labai griaužia.
Visoms stiprybės
Labas atkartosiu ką vakar norėjau parašyti.
Dėl skrandžio skausmo, man po chemijos buvo dvi paras baisus priepuolis .Gydytoja liepė gerti Almagelį.Po to prieš chemiją ir dar kiek užtekdavo tos bonkutės išgerdavau ir daugiau skrandis nestreikavo.Dar rekomendavo naudoti Zanac arba Ranitidiną.
Markerį man padaro 3 kartus, prieš chemiją, per vidurį ir pabaigoje.
Dabar jei medikai nenori daryti, dar galima pasidaryti už savus .Kaune-35 Lt. Po 1-o seanso dar nedaug laiko praėjo , tai turbūt dar nebus ypatingų nukrypimų nuo pradinio markerio , kurio neturit , o paskui matytūsi dinamika.Man markeris reagavo, kitiems sako tiksliai neatspindi padėties.Įvairiai būna.
O su medum , tai aš pernai atstatinėdama kraują ir savo draugelį pašėriau.Dabar net alergija medaus produktams atsirado.Dabar ir tortą tik per gimtadienius valgau.Cukrų sumažinau.
Sveikatos visoms.
Šiandien buvau Šiaulių onkologiniame, pasidariau kraujo tyrimą, nereikės Kaune tam gaišti laiko. Sutarėm, kad galėsiu ir prieš visas chemijas pasidaryti, kad jei nespėtų kraujas atsistatyti, be reikalo nevažiuoti į Kauną. Kitos savaitės ketvirtadienį numatytas Startas.
Kol laukiau priėmimo, nuklausiau dviejų pagyvenusių žmonių pokalbį. Jie nesiskundė, kad sunku gyventi, kad jaunimas blogas, kad ligos puola. Vyras ir moteris kalbėjo, kad labai pasikeitė ir išgaržėjo Šiauliai, bandė prisiminti, kur prieš karą buvo ligoninė, vieno prisiminimuose ji buvo vienur, kito kitur. Neiškentusi pradėjau šypsotis, jų prisiminimams 67 m. Pokalbio pabaigoje vyriškis prasitarė, man 98 m. Atėjo vienas, be jokios palydos. Toks guvus ir mielas.
Visą laiką galvojau, kad senatvė ne draugas, kad gal geriau numirti pakankamai jaunai, pakankamai gražiai ir kaip aš sakau, pakankami protingai. Pamačiau gražų, malonų ir protingą seną žmogų. Labai jau jis man įkrito, kad net Jums noriu papasakoti.
Kol laukiau priėmimo, nuklausiau dviejų pagyvenusių žmonių pokalbį. Jie nesiskundė, kad sunku gyventi, kad jaunimas blogas, kad ligos puola. Vyras ir moteris kalbėjo, kad labai pasikeitė ir išgaržėjo Šiauliai, bandė prisiminti, kur prieš karą buvo ligoninė, vieno prisiminimuose ji buvo vienur, kito kitur. Neiškentusi pradėjau šypsotis, jų prisiminimams 67 m. Pokalbio pabaigoje vyriškis prasitarė, man 98 m. Atėjo vienas, be jokios palydos. Toks guvus ir mielas.
Visą laiką galvojau, kad senatvė ne draugas, kad gal geriau numirti pakankamai jaunai, pakankamai gražiai ir kaip aš sakau, pakankami protingai. Pamačiau gražų, malonų ir protingą seną žmogų. Labai jau jis man įkrito, kad net Jums noriu papasakoti.
QUOTE(Gabija. @ 2007 11 21, 20:24)
Gydytoja liepė gerti Almagelį.Po to prieš chemiją ir bonkutės išgerdavau ir daugiau skrandis nestreikavo.
dar kiek užtekdavo tos bonkutės išgerdavau-nepagalvokit , kad iš karto iš visą bonkutę išgerdavau , tą bonkutę per kokias 4-5 dienas po chemijos suleidimo sunaudodavau.
QUOTE(romantikė @ 2007 11 21, 18:35)
Tai tau nedaug isoperavo - Kokia chemija paskyre? Raudona ar geltona? Kiek kursu?
Gavau gražiai raudoną: doxorubicinas + ciklofosfamidas. 4 kursai kas 3 savaites.
Kur Kaune galima pasidaryti markerio tyrimą? Kiek žinau, tie markeriai turi numerius. Ar reikia žinoti kokio numerio markerį tau reikia padaryti, ar užtenka pasakyti, kad krūties vėžio markerį?
QUOTE(Teta @ 2007 11 21, 22:32)
Kur Kaune galima pasidaryti markerio tyrimą? Kiek žinau, tie markeriai turi numerius. Ar reikia žinoti kokio numerio markerį tau reikia padaryti, ar užtenka pasakyti, kad krūties vėžio markerį?
Krūties vėžio žymuo Ca 15.3.
Kaune galima būtų atlikti čia:
Endemik
Klinika Motina ir vaikas
Šilainių poliklinika
Kalniečių poliklinka
ir kitur. Paieškos žodžiai internete Vėžio žymuo ir Kaunas.