Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

QUOTE(Deganti @ 2007 11 13, 07:41)
Jei mama gris cia gydytis, ji tikrai parsives su savim ir israsus, ir kokia chemija jai butu skirta, be to tuo paciu Jus gausite ir kita antro gydytojo konsultacija tuo paciu, rekomenduociau KMU tolesniam gydymui, puikus onkoginekologai dirba. O chemija nors jau pvz kraujo ligom gydyti visam pasauly vienoda. Nebent uzsieni yra galimybe gauti nemokamai gydyma moderniausiais vaistais, o jei siulo ta pati tai nematau prasmes kodel neparvykti.

Laba 4u.gif , pagaliau pasake stadija, kiausidziu veszys 3b. Paskyre chemo 6 kartus po 6 valandas, mama sako, as neatlaikysiu. Kiek issiaiskinau, geriau ta doze isskirstyt tarkim po 1 valanda 6 dienas is eiles g.gif .

Bukit geros, pasakykit nuo ko cia pradet viska. Nes ji atskris gruodzio pradzioj ir iskart reikia daryt ta chemo, tai turbut reikia i bedarbio birza stot, kad kazka gaut, tada eit pas seimos gydytoja, tada gaut siuntima pas onkologa, tai kiek cia laiko praeis kol ta chemo jai prades daryt unsure.gif . Taip viskas painu .............
Ji Vilniuj bus ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Deganti @ 2007 11 14, 08:33)
„Draugai tik tie, kurie, laikydamiesi vienos virvės, bendromis pastangomis
kopia į kalno viršūnę ir šiame kelyje suartėja"  (Antuanas de Sent-Egziuperi)

Tai ka mergaites kopiam toliau...

Jo, ir aplamai ..... draugus nelaimeje pazinsi .............
Atsakyti
QUOTE(Rytine kava @ 2007 11 15, 19:25)
Taip viskas painu .............
Ji Vilniuj bus  ax.gif
Papildyta:
Jo, ir aplamai ..... draugus nelaimeje pazinsi .............

Gal jūs pasiskambinkite šeimos gydytojai ir pasitarkite, man atrodo, kad jau dabar galit registruoti pas onkologą. Ten paprastai didelės eilės būna, gal Jums nereikės laukti. Galima dar paskubinti eilę, apsimokant už ekstrakonsultaciją.
Kažaip sprendžiama problemos su Sodra, sumokama nustatyta minimali suma atbuline data, atrodo vienu mėnesiu atgal ir galima gauti nemokamą gydymą, toliau nepertraukiamai mokant tą minimalią sumą.
Į darbo biržą registruotis gal reikėtų, tada gal bus apmokama nedarbingumo pažyma. Čia aš nežinau.

Atsakyti
Labas mergaitės
Mano išvados šiam kartui teigiamos.Pagal kompiuterinę tomogramą plaučiuose susiformavo randelis, o pilve nieko nemato.Chemikė buvo nustebusi.Atrodo , kad ji nesitikėjo tokio rezultato.Aišku, kad tai nereiškia , kad už kiek laiko vėl nesugrįš, juk antrą kartą grįžo po nepilnų metų.
O mano kova dar neaišku ar laimėta.Aš tikėjausi , jei kompas nerodo, tai gal ir ginekologas nieko neras.Šiandien echoskopu ir vizualiai apžiūrėjo mane operavęs ginekologas.Dar pilve randa porą kruopelių.Sako jei nežinočiau kur kas buvo , tai dabar nerasčiau.Sutinka , kad chemija suveikė optimaliai.Dar tarėsi su chemike, bet dabar operuoti praktiškai neišeina , per maži ir neaiškūs dariniai, gal tai randeliai, o gal auglio likučiai.Įdomiausia , kad kompiuteris jų nemato.Taigi niekas nepasakė , kad išgijau visiškai.
Užsiraugsiu ugniažolės , gal dar iš Karaliūnaitės gausiu kokių žolių ir už savus tirsiuos kraują .Chirurgas liepė sekti kiekvieną pokytį, bet kad pradžioje kaip tik nieko nejauti.
Tai dar darbelio bus.Laimė būtų , kad kuo toliau nusitemptų remisijos laikotarpis, tada chemija geriau veikia.
Atsakyti
Gabija, PUIKU. 4u.gif Atlaikėt tiek fiziškai, tiek dvasiškai. Stipri ir drąsi moteris esat, toliau tokia būkit. Padės ugniažolė, tik paprašykit, kiekvieną kartą laistydama ar žemę purendama, kai savom rankom auginsit. Mėgsta augalai, kai juos kalbini, keista, tongue.gif tikiu tokiom „balabaikom“.
Dabar į Palangą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 15 lapkričio 2007 - 21:09
[quote=Rytine kava,2007 11 15, 19:25]
Laba 4u.gif , pagaliau pasake stadija, kiausidziu veszys 3b. Paskyre chemo 6 kartus po 6 valandas, mama sako, as neatlaikysiu. Kiek issiaiskinau, geriau ta doze isskirstyt tarkim po 1 valanda 6 dienas is eiles g.gif .

Bukit geros, pasakykit nuo ko cia pradet viska. Nes ji atskris gruodzio pradzioj ir iskart reikia daryt ta chemo, tai turbut reikia i bedarbio birza stot, kad kazka gaut, tada eit pas seimos gydytoja, tada gaut siuntima pas onkologa, tai kiek cia laiko praeis kol ta chemo jai prades daryt unsure.gif . Taip viskas painu .............
Ji Vilniuj bus ax.gif

Labas.Nesuprantu,kodėl Jūsų mama nori grįžti gydytis į Lietuvą.Užsienyje daug geresnis medicininis aptarnavimas,yra pakankamai vaistų,visi rengenai,PET tyrimas.{Rašau aplamai,nes nežinau kurioj šaly Jūsų mama}.Mane tai vyro giminės ir į teismą paduoti norėjo ir užmušti žadėjo ir greit bus du metai kai nustojo bendrauti,kad nevežiau sergančio vyro į Lietuvą,o aš tik meldžiaus ir džiaugiaus,kad maniškis nenori Lietuvon ir kad galim čia gauti kokybišką gydymą...SVARBIAUSIA NĖRA JOKIŲ KYŠIŲ.Daktarai nevaikšto atvipusiom kišenėm...čia jos pilnos užrašų knygučių ir kitokių daiktų reikalingų ligoniams...Gauni į namus sąskaitą,apsimoki už paras prabūtas klinikoj ir ramus.Nereik sukti galvos kam duoti,kiek duoti,ar prisimins...
Čia tik mano nuomonė,bet juk žmonės taip kaunasi,kad galėtų išvažiuoti gydytis svetur...nes Lietuvos medikams ir medicinai labai toli toli iki europinio lygio...Gerai pagalvokit ar verta atsisakyti tokios galimybės,kai tūkstančiai apie tai savajoja...
Atsakyti
Adis, kada vyksi pas gydytojus?

Gabija, nusipelnei torto. smile.gif Tokias naujienas reikia išdžiūgauti iki dugno. O kad JIS sugrįš... tai visada sugrįžta. Vėliau ar anksčiau. Tikėkimės, kad palauks, kol atsiras tobulesni gydymo metodai. Beje, sveikas.lt rašo apie naują biologinės terapijos metodą, taikomą gydant plaučių vėžį. Dabar svarbiausia, kad JIS pasitraukė. Ir tai yra stebuklas.

Atsakyti
[quote=Ramunike,2007 11 15, 13:29]
[quote=Rytine kava,2007 11 15, 19:25]

Ji Vilniuj bus ax.gif

Labas.Nesuprantu,kodėl Jūsų mama nori grįžti gydytis į Lietuvą.Užsienyje daug geresnis medicininis aptarnavimas,yra pakankamai vaistų,visi rengenai,PET tyrimas.{Rašau aplamai,nes nežinau kurioj šaly Jūsų mama}.Mane tai vyro giminės ir į teismą paduoti norėjo ir užmušti žadėjo ir greit bus du metai kai nustojo bendrauti,kad nevežiau sergančio vyro į Lietuvą,o aš tik meldžiaus ir džiaugiaus,kad maniškis nenori Lietuvon ir kad galim čia gauti kokybišką gydymą...SVARBIAUSIA NĖRA JOKIŲ KYŠIŲ.Daktarai nevaikšto atvipusiom kišenėm...čia jos pilnos užrašų knygučių ir kitokių daiktų reikalingų ligoniams...Gauni į namus sąskaitą,apsimoki už paras prabūtas klinikoj ir ramus.Nereik sukti galvos kam duoti,kiek duoti,ar prisimins...
Čia tik mano nuomonė,bet juk žmonės taip kaunasi,kad galėtų išvažiuoti gydytis svetur...nes Lietuvos medikams ir medicinai labai toli toli iki europinio lygio...Gerai pagalvokit ar verta atsisakyti tokios galimybės,kai tūkstančiai apie tai savajoja...
[/quote]

Kartais buvimas su artimais zmonemis duoda daugiau naudos nei buvimas vienam nublokstam i svetima sali. Ji viena Amerikoj, nuomuojas kambariuka, dirbti negali, drauge net issimaudyt turi padet, nes sunku po operacijos, kalba nelabai gerai angliskai, chemoterapija turetu iskest viena. O cia turi 3 dukras, o 2-ju nemacius 5 metus, o mazajai buvo 10 metu kai ji isvaziavo pinigu uzdirbt, nes nebebuvo is ko gyvent. Vat kokia istorija. Ji is tu nervu baigia ten is proto iseit, o dabar isvis verysad.gif , nors kauk is sielvarto verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine kava @ 2007 11 15, 23:44)
Kartais buvimas su artimais zmonemis duoda daugiau naudos nei buvimas vienam nublokstam i svetima sali. Ji viena Amerikoj, nuomuojas kambariuka, dirbti negali, drauge net issimaudyt turi padet, nes sunku po operacijos, kalba nelabai gerai angliskai, chemoterapija turetu iskest viena. O cia turi 3 dukras, o 2-ju nemacius 5 metus, o mazajai buvo 10 metu kai ji isvaziavo pinigu uzdirbt, nes nebebuvo is ko gyvent. Vat kokia istorija. Ji is tu nervu baigia ten is proto iseit, o dabar isvis  verysad.gif , nors kauk is sielvarto  verysad.gif

Labas.Situacija iš tiesų sudėtinga.Suprantu,kad labai sunku,nes mano situacija kažkuo panaši...,baisu,kad nėra kam pasiguosti,kas padėtų...
Sakot paskyrė hemoterapiją...O ar jūsų mama negali gauti tų vaistų,kad juos atsivežti į Lietuvą,tik aišku su visais ligos išrašais,nes žinau kaip žmonės iš Lietuvos patys perkas hemijoms skirtus vaistus Švedijoj,Vokietijoj...Ar negali viena iš dukrų nuvykti pas ją...Rašot,gerai nemoka mama anglų kalbos-žinokit ligoninėse ir pas daktarą privalo užsakyti vertėją,tik reikia registratūroj pasakyti,kad jis reikalingas,o apmoka ligoninė.
Stiprybės ir štvermės,ir kad viskas eitu į gerą.
Atsakyti
biggrin.gif gabija, labai labai dziaugiuosi kartu su tavimi. Tai jau didele pergale. Kazkaip tikiu, kad tau viskas kuo toliau, tai tuo bus viskas tik geriau. drinks_cheers.gif i tavo sveikata thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunike @ 2007 11 16, 03:56)
Labas.Situacija iš tiesų sudėtinga.Suprantu,kad labai sunku,nes mano situacija kažkuo panaši...,baisu,kad nėra kam pasiguosti,kas padėtų...
Sakot paskyrė hemoterapiją...O ar jūsų mama negali gauti tų vaistų,kad juos atsivežti į Lietuvą,tik aišku su visais ligos išrašais,nes žinau kaip žmonės iš Lietuvos patys perkas hemijoms skirtus vaistus Švedijoj,Vokietijoj...Ar negali viena iš dukrų nuvykti pas ją...Rašot,gerai nemoka mama anglų kalbos-žinokit ligoninėse  ir pas daktarą privalo užsakyti vertėją,tik reikia registratūroj pasakyti,kad jis reikalingas,o apmoka ligoninė.
Stiprybės ir štvermės,ir kad viskas eitu į gerą.

Na israsus gaus. O chemo vaistus tai tikrai jai nieks neduos manau.
Jai vienas seansas 6 valandos skirtos, bet kiti zmones sake, kad ta doze geriau isdalint 6 dienom po 1 valanda tarkim. Ka jus manot unsure.gif /???
Atsakyti
QUOTE(Rytine kava @ 2007 11 16, 14:29)
Na israsus gaus. O chemo vaistus tai tikrai jai nieks neduos manau.
Jai vienas seansas 6 valandos skirtos, bet kiti zmones sake, kad ta doze geriau isdalint 6 dienom po 1 valanda tarkim. Ka jus manot  unsure.gif /???

Manau,kad daktarai geriau žino,o ir nereiškia,kad darys taip pat Lietuvoj,kaip paskyrė Amerikoj...Žinau,kad vienai moteriai atsivežus vaistus ir ligos išrašus iš Vokietijos,Kaune daktarai atsisakė lašinti hemą,nes tipo,nenori rizikuoti...
Nemanau,kad jūsų mama neatlaikys hemijų...kartais žmonės net neįsivaizduoja kiek daug gali...Mano vyras turėjo 6 hemoterapijas cistostatikais ir vienas etapas trukdavo 6paras...sunkiai,bet atlaikė...nors aišku,kiekvienam labai jau individualiai gali viskas vykti.
Rašot,mama nedirba,sunku pačiai išsimaudyti...Juk yra socialinė įstaiga,tik reikia į ją kreiptis ir ten bus paskirtas žmogus,kuris padės jūsų mamai{aišku,už tai yra mokamas mokestis,bet jis nedidelis},taip pat,jei dirbo legaliai ir mokėjo mokesčius turi gauti mokamą nedarbingumo lapelį.Manau,kad galima kreiptis pagalbos ir į Lietuvių bendruomenę ten kur Jūsų mama gyvena.
Atsakyti
Gabija,linkiu,kad piktasis ,kuo ilgiau sveciuotusi kitur ir kuo ilgiau negryztu 4u.gif
Atsakyti