Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

QUOTE(jolanta135 @ 2007 11 13, 18:38)
Sveiki visi! Noreciau paprasyti Jusu pagalbos!!! Gal kas nors esate apie tai ka nors girdeje: mano sesei 38m buvo atlikta konizacija (ispjove kaklelio gabaliuka, pazeista vieta), po to jai buvo paskirta chemoterapija, spindulinis svytinimas. Gydimas pavyko, viskas gerai!  thumbup.gif , tik chemoterapijos pasekmes liudnos...  verysad.gif  jai 'ten' uzauga ir susitraukia labai greitai, jai reikia pastoviai (kas 3-4val) pramusineti  o tai yra labai skausminga, santykiavimas taip pat laaaabai skausmingas, jokio malonumo (daktaras pasake kad negalima leisti kad 'ten' viskas uzsitrauktu,visu pirma del santykiavimo, o visu antra del kas kelis menesius daromu tyrymu ir analizu, kuriuos meginelius reikia imti pro 'ten').
Daktarai sako cia nieko keisto, o vaistus israse, kurie seniai jau Lietuvoje neparduodami... Ji gavo juos per zmones is Baltarusijos, bet tos zvakutes vistiek nieko nepadeda...  unsure.gif

Labai Jusu prasau, jei kas nors esate su tuo susidure, ir zinote iseiti prasau parasykite mano sesei i e-mail: jolanta135@gmail.com
Is anksto Jums visiems DEKOJU UZ PALAIKYMA!!!  smile.gif

Atsakyti
[quote=jolanta135,2007 11 13, 19:30]

[ o tai yra labai skausminga, santykiavimas taip pat laaaabai skausmingas, jokio malonumo (daktaras pasake kad negalima leisti kad 'ten' viskas uzsitrauktu,visu pirma del santykiavimo...

Santykiavimui naudokite vazeliną yra vaistinėse tubelės/tai pigus variantas/ ir lubrikantus/brangesnis variantas/.Lubrikantai suteikia slidumą ir drėgmę.
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2007 11 13, 17:49)
Kam tada idomu man dabar darys ta tyrima?  g.gif jei gali buti iskreipti rezultatai...

Daro tada, kada gali. Kai ateina eilė. Jei ką nors ras, būtinai pasitikslins kitu tyrimu. Rentgenu. Va, leptelėjau ir nerimą scare.gif širdį sukėliau.
Geriau vėliau nei niekada, tu čia teisi. Nedaug tos chemijos dar gavai, ne visus 6 seansus.
Man rodė petyje pakitimus, kurie buvo pavadinti labai gražiai: degeneraciniai. Išvada labai liūdna; senstu. cry.gif

Vazelinas netinka, jei saugojasi prezervatyvus naudodami. Jis ardo lateksą. Tokiu atveju lubrikantai tik tie, kurie suderinami su lateksu.
Vyksta randėjimas, kaip ir visur po tokio gydymo. Rankas mankštinam, kad pakeltume, čia ir reikia judinti, „mankštinti“ kad randėjanti vieta būtų elastinga. Reikėtų tartis su ginekologu, ne viena tokia moteris ir ne vienos jos tokia problema. Gal yra spec. mankštos, kad ir tarpvietės suspaudimas ir atleidimas. Būna moterims problemų po gimdymo, kai nelaiko raumenys ir pan. Kažkaip stirpina, gimdydamos plyšta, gyja, sugyja. Po spinduliavimo gleivinė yra apdeginta, labai skausminga, vieta labai jautri. Reikia laiko, kol sugis.

Jei tokie stiprūs skausmai, gal paprasti nuskausminami padėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 13 lapkričio 2007 - 19:47
Labutes,siandien pas mane jubiliejus , suejo lygiai 4 metai kai buvo atlikta kruties mastektomija .
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2007 11 13, 21:12)
Labutes,siandien  pas mane jubiliejus , suejo lygiai 4 metai kai buvo atlikta kruties mastektomija .

Nuoširdžiai sveikinu su švente 4u.gif
Atsakyti
Turim:
tikrą diplomantę arunę. smile.gif doh.gif smile.gif Džiaugsimės tavo diplomu kartu su tavim. Dabar tik sėkmės, palaimingos fortūnos globos.

Tris pirmūnes 4u.gif 4u.gif 4u.gif:
Vyturelį, Degančią, Carvel.
Jūs mums pavyzdys, kuriuo mes stengsimės sekti.
Jei ko nepaminėjau, drąsiai prisijunkite ir nesupykite.

Nepamirškime ir medalininkės, temos įkūrėjos Čiauškutės. Jos dėka tema egzistuoja ir vystosi. Ji įrodė, liga pagydoma.
Nuoširdus mūsų aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
už tai, kad drąsinai, dalinaisi savo patirtimi, už tai, kad įrodei - pasveikti galima ir verta.
Atsakyti
QUOTE(Ūkanota @ 2007 11 13, 23:29)

Nuoširdžiai sveikinu su švente  4u.gif

Aciu mergaites,Jus visos saunuoles ir siai ligai ne pakeliui su Jumis ,sventai tikiu,kad visos nugalesime ja victory.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 11 13, 01:11)
Nežinau, kiek čia jums įdomi ta mano biologija, aš  tuo tik noriu pasakyti, kad tyrimas rimtas ir informatyvus.

O aš nežinau, kam tai neįdomu. smile.gif Čia surašyti neįkaitomi algoritmai, kuriais kažkas, kažkada pasinaudos. Šių algoritmų daugiau niekur nesurasi. Jie patikrinti ir veikia. Kas gali būti vertingiau? Turint omeny tą skupą info, kurią gauname onko-įstaigose. Pvz., mūsų chemoterapeutė, jau žinodama, kad atėjo žmonės pasikaustę, neperdedu, moksline ir praktine prasme chemoterapijos klausimais, mūsų jau bijo ir pradeda pokalbį maždaug tokiais žodžiais – „Jeigu jūs klausite ką nors iš to, ką perskaitėte, tai žinokite, jog aš to neskaičiau.“ Fine!

Fine, bet jau išties, yra ir tai, jog tavo atveju JIS nenukeliavo į kitus, gyvybiškai svarbius organus. Reiškia, tingus bei „slabnas“ pasitaikėt, ir paliko šansų. Tu ji nudėsi. No doubt.

Ir dar, ką manęs paprašė kiti perduoti, bet aš per savo depresijas nebevelėjau iki šiol to padaryti (sorry...), tai toks praktinis patarimas: moteriškės, jei jums daro krūties tyrimą, kai reikia rankas sudėti virš galvos kryžmai, tai reikia įsidėmėti, kaip būtent rankos buvo sudėtos, nes jei reikalai prieis iki spindulinės terapijos, būsite paprašytos (jei viskas bus daroma su „blatu“) rankas sudėti ta pačia tvarka, kaip tyrimo metu. Kas tokius dalykus prisimena? Retorinis klausimas...

Gabija, kaip laukiasi? Tyli vis, o juk pas tave, kai pasveri, situacija, išgrojanti ant nervų stačiai simfonijas. Netylėk. Galų gale, pagailėk mūsų, galvojančių apie tave... (ir kokį čia dabar smailiką dėti? nežinau... niekas nesideda, nors l.norisi)

Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2007 11 13, 20:12)
Labutes,siandien  pas mane jubiliejus , suejo lygiai 4 metai kai buvo atlikta kruties mastektomija .

sveikinu!!! as laukiu 5 jubiliejaus ir mastau ar man baliaus draugams nesurengus?!

Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2007 11 13, 21:12)

4u.gif carvel 4u.gif
Atsakyti
Carvel, Vytureli kaip smagu girdeti tokias puikias zinias wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2007 11 14, 09:00)
Carvel, Vytureli kaip smagu girdeti tokias puikias zinias  wub.gif

„Draugai tik tie, kurie, laikydamiesi vienos virvės, bendromis pastangomis
kopia į kalno viršūnę ir šiame kelyje suartėja" (Antuanas de Sent-Egziuperi)

Tai ka mergaites kopiam toliau...
Atsakyti