Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

QUOTE(Gabija. @ 2007 11 04, 13:23)
.Lapkričio 13 sužinosiu realiai kas su manimi darosi.Nes tai jau antra chemija ir jei ji nesuveikė ...

Nieko realaus sergant šia liga sužinoti negalima, viskas labai sąlygiška. Todėl svarbiausia nepasiduoti. Stiprybės tau ir visoms.
P.S. Kad neatrodyčiau visai pašalinė - mano tėčiui išoperuotas krūties vėžys, mamai prieš du metus padaryta rekonstukcinė krūties op. praktiškai, anot Boguševičiaus 0 stadijoje, prieš penkis mėn. krūties amputacija - infiltracinė duktalinė karcinoma, taikomas tik palaikomasis gydymas dėl solidaus amžiaus, bendros sveikatos būklės ir neigiamos reakcijos su ER ir PR. Manau kiekvienas turim savo likimą ir netgi ta pačia liga sergame skirtingai.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 11 04, 17:55)
Nieko realaus sergant šia liga sužinoti negalima, viskas labai sąlygiška. 

Kad šios ligos atveju viską lemia savaitės ar mėnesiai aš gerai žinau.Kad čia nėra jokių prognozių ateičiai irgi žinau.Po kampiuterinės tomogramos sužinosiu tik kokie bus gydytojų žingsniai toliau: operacija, chemija, ar viskas kartu.Nemanau , kad lapkričio 13 gersiu šampaną.Tai tik sekantis kankinimų etapas.
Ateinantis dešimtadienis emociniai bus sunkus, o tada aš kaip sraigė susitraukiu į kiautą.
Sveikatos visoms.
Iki
Atsakyti
Gabija., linkiu daug daug stiprybes...
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2007 11 04, 18:59)
Po kampiuterinės tomogramos  sužinosiu tik kokie bus gydytojų žingsniai toliau: operacija, chemija, ar viskas kartu.Nemanau , kad lapkričio 13 gersiu šampaną.Tai tik sekantis kankinimų etapas.
Ateinantis dešimtadienis emociniai bus sunkus, o tada aš kaip sraigė susitraukiu į kiautą.
Sveikatos visoms.
Iki

Linkiu ištverti, ir kuo trumpiau būti kiaute. Sėkmės ir gerų naujienų 4u.gif
Atsakyti

Man labai aktuali si tema, kadangi mano mamai nustate gimdos kaklelio IIIb stadija... O informacijos gydytojai jokios apie mityba ir kitus gydymo budus neteikia, sako tikintys tik tradicine medicina... Ieskodama info internete daug suzinojau, ka reiktu valgyti ir t.t. bet labiausiai erzina tas, kad vienoje vietoje raso jog vienas dalykas yra naudingas, o jau kitus kad kenksmingas, ir siulo nevartoti... Esu tokia pasimetusi, kadangi nera vieningos nuomones... Norecaiu pasisneketi su tais zmonemis kurie gydosi arba yra issigyde vezi...
Labai labai is anksto dekoju... smile.gif
Atsakyti
4u.gif

ieskau informacijos apie Zometa, gal kas vartojat siuo metu? kur ja issigyjat? kai nustojo valstybe finansuot sita reikala, tada nustojo lietuvos vaistines ja uzsakinet...

gal galit patart kur kreiptis, kur issigyti? bandysim krapstyti pinigelius ir isspaust bent artimiausiam pusmeciui.. 4u.gif nes esu tos nuomones kad geriau dvigubai sumoket nei vartoti pomadora (ar pan) kuris nera tiek veiksmingas..

cia aisku mano nuomone, bet...

sveikatos jums visoms, esat saunios..

Gabija- sitas desimtadienis bus lemtingas ir mano mamai.. labai Tave suprantu, svarbiausia stoiskai islaikyti laukimo perioda, o tada vel Imtis priemoniu.. 4u.gif
Atsakyti
[quote=astaxa,2007 11 04, 21:50]
4u.gif

ieskau informacijos apie Zometa, gal kas vartojat siuo metu? kur ja issigyjat? kai nustojo valstybe finansuot sita reikala, tada nustojo lietuvos vaistines ja uzsakinet...

gal galit patart kur kreiptis, kur issigyti? bandysim krapstyti pinigelius ir isspaust bent artimiausiam pusmeciui.. 4u.gif nes esu tos nuomones kad geriau dvigubai sumoket nei vartoti pomadora (ar pan) kuris nera tiek veiksmingas..

astaxa, pažiūrėk 31 psl., ten kaip tik nukopijavau iš www.kraujas.lt forumo vaistinės vokietijoje adresą. Iš ten pirkosi žmonės, tiesa ne Zometą, bet gal šį vaistą irgi būtų įmanoma. Tos nukopijuotos žinutės iš Hodžkino limfomos forumo 3 psl.
Stiprybės jums abiems su mama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2007 11 04, 20:50)
4u.gif
kai nustojo valstybe finansuot sita reikala, tada nustojo lietuvos vaistines ja uzsakinet...

Kodėl tokios išvados? ką tik patikrinau www.vaistai.lt
--------------------------------------------------------------------------------

Zometa 4mg milt./tirpikl.inf.tirp.(5ml)N1

Novartis Pharma. [ Receptinis ] Kaina apie 1334.15 Lt.
--------------------------------------------------------------------------------

Zometa yra sąrašuose. Turi būti ir vaistinėse. Reikėtų klausti gydančio mediko, kur galima įsigyti. Jei nebūtų prekyboje ar Lietuvoje, tai nebūtų sąrašuose šiame tinklalapyje arba būtų nurodymas Netiekiamas nuo ...

www.gintarine.lt (Gintarinės vaistinės int. psl.) taip pat duoda informaciją apie Zometą. Jie pateikia nemokamos informacijos tel. 8-800 10008. gal atsilieps ir paaiškins. jei ne, bandykite klausti:
UAB vaistinė „Gintarinė grupė“
Verkių g. 29, LT-09108, Vilnius, Lietuva
Tel.: 8 5 2640110;
Faks.: 8 5 2640167
El. paštas: gintarine@gintarine.

Mano galva, jei medikamento nebūtų, neturėtų jo aprašai figūruoti oficialiuose informaciniuose int. puslapiuose.

Sveikatos apsaugos ministerijos puslapiuose kažkada skaičiau apie tvarką, kai išrašomi reikalingų vaistų vardiniai receptai ir vaistai pargabenami iš užsienio. Dabar Sam puslapis neatsiveria (bent pas mane), konkrečiau nieko negaliu pasakyti, nes į aprašytą tvarką nesigilinau ir dabar nepamenu. Tik pagalvojau, mat kaip dar būna. Sam puslapyje yra tel. kuriais galima skambinti dėl medikamento. Viena tikra, jis nekompensuojamas. Todėl bet kur klausiant reikėtų akcentuoti, kad norite jį pirkti už savus pinigus.

Atsakyti
QUOTE(Ūkanota @ 2007 11 04, 22:29)

astaxa, pažiūrėk 31 psl., ten kaip tik nukopijavau iš www.kraujas.lt forumo vaistinės vokietijoje adresą. Iš ten pirkosi žmonės, tiesa ne Zometą, bet gal šį vaistą irgi būtų įmanoma. Tos nukopijuotos žinutės iš Hodžkino limfomos forumo 3 psl.
Stiprybės jums abiems su mama  4u.gif

buvau as tam puslapiuke, kai nuoroda idejai, bet perdaug neissimokslinus doh.gif esu, kad ka nors ten surasciau...

dar pasniukstinesiu smile.gif Aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(adis @ 2007 11 04, 22:32)

Aciu Adis, man mama tokia info perdave, o as tik sendien gryzau Vilniun, tai matyt jau yra.. faktas tas, kad pries 2 metelius kazkur, ji buvo dingus. 4u.gif
Atsakyti
astaxa, na as irgi vokiškai nemoku, tiesiog bandyčiau rašyti jiems emailą ir klausti. Dar prisimiau kad Vilniuje, rotušės aikštėje yra vaistinė, ten galima būtų bandyti užsisakyti. Nors gal eilinėj vaistinėj reikia pasiklausti, gal įmanoma kad jie užsakytų jei neturi. Dabar bijau pripainioti, bet minėtoj rotušės aikštės vaistinėj anksčiau būdavo galima gauti lyg ir "neregistruotus vaistus" ar tuos, kurių atvežimas "kažkoks apsunkintas", tam reikdavo pateikti gydančios įstaigos raštą, kad tikrai tam tikrų vaistukų reikia. Na tiesiog jeigu tikrai kažkokie nesklandumai su Zometa, pabandykite toj vaistinėj.
Radau internete, greičiausia čia jos kontaktai:
Vokiečių vaistinė
Didžioji g. 13, Vilnius
Tel.: (8 5) 2124232
Darbo laikas:
I-V 8-19
VI-VII 10-18
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūkanota: 04 lapkričio 2007 - 22:04
O kas tas zometas?
Atsakyti
Seniai jau netikrinau, kas naujo vėžio gydyme. Patikrinau. Nestovi vietoj. Jau bando, ant pelyčių tiesa, kontrastinę medžiagą, kuri padės aptikti mažiausius auglių darinius. Labai pravers operuojant auglį – galės nurėžti visą, nepaliekant nieko, kaip kad dabar nutinka. Dar vienas įdomus ir daug žadantis dalykas – naujos kartos vaistai, kurie paleis ir auglio susinaikinimo mechanizmą, ir blokuos jo angiogenezę. Čia vėlgi toliau pelių dar nenueita, tačiau bandymai vyksta Mayo onkologijos klinikose, tad netruks pereiti ir ant žmonių, nes čia bazuojasi klinikinių tyrimų avangardas. Šios dvi naujovės tai visgi judėjimas senąja vaga – surask ir nudobk. Dauguma pamažėle iriasi nauja kryptimi – lenda į genus bei jų remontą, nes genuose užkoduotos auglių atsiradimo priežastys, o tai reiškia, kad ir gydymas turi vykti per genus. Kol kas viskas rutuliojasi gan lėtai. Onkologų pasiekimai šioje srityje primena musių daužymą tamsoje pagal garsą. Tačiau sparčiai iriasi genų inžinieriai, kurie netruks užleisti šviesą ant onkologų daužomų muselių. Dar keli meteliai, ir viskas taps aišku, kaip dieną. Jei būtų daugiau pinigų, laukti reiktų dar trumpiau. Tačiau tie, kas valdo pinigus, turi kitus prioritetus bei savo tikslus. Progresas medicinoje, iš pirmo žvilgsnio, vyksta lyg ir dėsningai, tačiau, bent man taip atrodo, jį visgi kažkas valdo, ir remiasi ne humanizmo, o biznio principais.

Nežinau, kiek šios mokslo naujovės nudžiugintų mano krikšto mamą, kuriai prieš mėnesį atliko jau antrą (per metus) piktybinio auglio pašalinimo iš smegenų operaciją. O prasidėjo viskas prieš 7 metus II stadijos augliu žarnyne. Liūdesys – ta giesmė... Gal bent mums pasiseks – JIS ilgai negrįš, o kai sugrįš nieko gero neras, nes ant kiemo stovės jau visai kiti laikai.

Atsakyti