Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

QUOTE(Gabija. @ 2007 11 03, 11:34)
Labas mergaitės
Atrodo vėžys tampa epidemija.Šiandien Lietrytyje interviu su Pavilioniene.Krūties vėžys.Ji stengiasi nepasiduoti, nors pykina , visos žinom cheminę savijautą, bet neatidėjo nė vieno koncerto, projekto, kuria naujus renginius.Tai tikrai stipri asmenybė, bet man atrodo, kad tokiu metu organizmas turi ir pailsėti.Juk net per gripą liepiama išsigulėti.Gal vėžio gydymo kokybė dėl to nenukentės, bet širdelei tikrai nebus gerai.Pati žinau kokias polkas ji šokdavo.Aš einu pasivaikščioti, daru jogą pagal vaizdo įrašą, bet nesistengiu nieko daryti per prievartą.Joga mano dar toli iki tobulumo, bet kokie po to būna lengvi sanariai.
Dėl pasaulio anapus aš irgi galiu patvirtinti, kad kažkas mums duoda ženklus , kurių mes nesuprantam ar praleidžiam neįvertinę.O gal sąmonė žinodama viską apie mūsų kūna sapnais siunčia informaciją , kurios irgi dažnai nesuprantam.
Dar buvau sveika , kai susapnavau, kad amžinatilsi mano anyta mane tempia Anapilin pas save.Oi kaip aš ją mušiau ir stengiausi išsiplėšti.Atrodo pavyko.Gal už pusmečio ir sužinojau , kad turiu draugelį.Operacija .Chemija buvo siaubinga.Jau buvau remisijoje , kai amžinatilsi mano mylima močiutė per sapną pakvietė pas save, bet aš atsakiau , kad neisiu, nenoriu.
Na ir ką pasakysi metastazės plaučiuose, tik atsitiktinai rado.Bet antra chemija nebuvo tokia baisi.
Dabar atsigulusi prašau susapnuoti kokį ženklą kaip bus toliau, jei gėlės ar kas grąžaus -viskas gerai.kol kas dar nelabai sekasi.
Geros dienos visoms.

Kai man leido chemija ir pirma ir antra syki, maciau ir ja ten. Ji ateina, jai suleidzia ir iseina. Sypsosi visiems, juokauja rolleyes.gif Stipri moteris. Vis randa kiekvienam po gera silta zodeli smile.gif
Nenoriu sapnu ir zenklu...nenoriu... schmoll.gif bijau ju... unsure.gif
Atsakyti
Esu ir aš tai patyrusi. Daugiausia sapnų pavidalu. Manęs sapnai negąsdina, jie daugiau simboliniai. Lanko ne artimieji, o juodai apsirėdęs vyras...
Daugelis, kas prarado savo artimuosius, žino apie kitos paralelinės erdvės, egzisatvimą.
Kažkada mąstydama apie savo gyvenimą, padariau išvadą, kad jo laikinumas ir yra visas gyvenimo gražumas bei pilnatviškumas. Mes jį turim pripildyti, kaip kokį ąsotį vandeniu, skaidriu, drumstu ar dumblinu. Kokį pilsime "vandenį" patys galime rinktis...vieni pripildom greičiau, kiti lėčiau, kaip kam skirta.

Veikliam žmogui labai sunku iškart sustoti, jis daug ką daro per viršų, pripratęs dirbti ir būti nuolatinėje veikloje ir judėjime, sunkiai susitaiko su savo bejėgiškumu. Iš kitos pusės, bet kokia veikla leidžia jaustis pilnaverčiu žmogumi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 03 lapkričio 2007 - 12:22
As vel su klausimu.

Po antros chemijos pradejo labai skaudeti ranka, kur limgmazgiai pazastyje isoperuoti. Sunki darosi, skauda nuo pirstu ir rieso iki peties ir kruties. Riese toks skausmas deginantis is vidaus. Venos prie rieso tokios iskilusios i pavirsiu, skausmingos ir is isores atrodo, kad koks uzdegimas toj vietoj ar trombas.
Pagulejimas ir poilsis nelabai padeda. tepiau pora kartu visa ranka Traumeeliu, biski atleido.
Vaziuosiu i ligonine pas chemoterapeute patarimu ka daryt.
Bet gal kas nors is cia diskutuojanciu pagelbes kokiu patarimu???
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2007 11 03, 12:52)

Po antros chemijos pradejo labai skaudeti ranka, kur limgmazgiai pazastyje isoperuoti. Sunki darosi, skauda nuo pirstu ir rieso iki peties ir kruties. Riese toks skausmas deginantis is vidaus. Venos prie rieso tokios iskilusios i pavirsiu, skausmingos ir is isores atrodo, kad koks uzdegimas toj vietoj ar trombas.

Į ją vaistų neleidžia? Pamasažuok pakėlusi ranką:
1) kiekvieną pirštą, tada dilbį, žąstą, per petį į mentę ir žemyn. Visi judesiai viena kryptimi nuo pirštų link peties.
2) patrink delno vidų: judesiai pagal laikrodį ir vėl dilbis, žąstas ir per petį žemyn.
3) pakėlusi "saulutes" padaryk. Per riešą sukiodama. Viskas labai lengvai, be spaudimo, tik "nuglostymas".
4) tinka tepalai, kurie turi heparino.
5) laikyk pakeltą, pvz.:ant pagalvės, maždaug 45 laipsnių kampu. Aš turiu labai patogią karvę, dukros mylimiausias minkštas žaislas buvo. Labai tinka rankai pakelti.

Man venas versdavo -tik dilbio srityje, jos tokios kaip virvės būdavo, tai dėl limfos apsunkinto nutekėjimo, bent man.

Aišku, dėl ramybės, pasirodyk medikams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 03 lapkričio 2007 - 14:18
QUOTE(romantikė @ 2007 11 03, 14:52)
As vel su klausimu.

Pagulejimas ir poilsis nelabai padeda. tepiau pora kartu visa ranka Traumeeliu, biski atleido.

Buna operuotoje rankoje tokie fintai,bet svarbu jos neuzleisti,pamasazuoti ir kaip adis sako laikyti ja pakelus auksciau,man taip ir miegoti gyditoja liepe,viskas cia nuo blogo limfos nutekejimo,tam skiriami yra spec pratimukai ir masazai.Butina atsiminti ,kad i operuota ranka jokiu budu negalima leisti jokiu vaistuku,imti is venos ir pirsto kraujo ir saugoti nuo bet kokiu suzalojimu,nes sunkiai gyja.Dar vertetu pasisaugoti didelio fizinio kruvio ir pasitempimu,bet vis delto nenumok i tai ranka ,o pasirodyk gyditojui,chemija darydama savo darba , kimba greiciau i pazeistas organizmo vietas,sukeldama jose diskomforta ir skausma,gyk 4u.gif .
Atsakyti
Sveikos, gal kam pravers, cia apie vaistus "avemar", ar esate girdeje?

Nuoroda:
http://www.avemar.com/contact.php
Atsakyti
Romantike,man įvairūs paskaudenimai operuotoj pusėj būdavo dažnai. Atsimenu,esu sakiusi daktarei,tai sakė,kad tie neuralginiai skausmeliai bus visą gyvenimą,čia natūralu. Bet man neskaudėdavo stipriai,o tik dilgtelėjimai,jutimai, tarsi kažkas ten vyksta...Pasikonsultuok su gydytoja,tai geriau,nei galvoti pastoviai,kas čia?
Atsakyti
Cia naujiems uzklydeliams, nes kai puoli kazkokios info ieskot, neiskart randi, kas naudinga. Mano akimis daug informacijos apie sia liga nieko nezinantiems:

http://www.vuoi.lt/
ten kairej pusej zemiau yra : vezio informacijos centras. As daug suzinojau ax.gif

Topotekano reiksme gydant kiausidziu vezi:
http://www.medicine....e...&strid=2278
Atsakyti
Stiprybes Jums.. pries 5 metus mano vyras mire nuo umines leukemijos.. isgyvenau didziausia kosmara... tikrai zinau,kaip tai baisu.. linkiu daug stiprybes
Atsakyti
QUOTE(Rytine kava @ 2007 11 03, 22:25)
Cia naujiems uzklydeliams, nes kai puoli kazkokios info ieskot, neiskart randi, kas naudinga. Mano akimis daug informacijos apie sia liga nieko nezinantiems:
Topotekano reiksme gydant kiausidziu vezi:
http://www.medicine....e...&strid=2278

Atrodo jau daug žinojau apie savo ligą ir savo likimą, bet paskaičius šią statistiką pasijutau tokia trumpalaike viešnia šioje žemėje.Lapkričio 13 sužinosiu realiai kas su manimi darosi.Nes tai jau antra chemija ir jei ji nesuveikė ...
Atsakyti
Gabija,gal geriau neskaityti? Aš irgi prisiskaičiau kažkada,vos beatsigavau po to. Dabar vengiu tokių skaitymų-žinau save,kaip sunkiai išgyvenu.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2007 11 04, 12:23)
Atrodo jau daug žinojau apie savo ligą ir savo likimą, bet paskaičius šią statistiką pasijutau tokia trumpalaike viešnia šioje žemėje.

Gabija, tai tik statistika, kuri nevisuomet pasitvirtina. schmoll.gif schmoll.gif smile.gif
QUOTE(Gabija. @ 2007 11 04, 12:23)
Lapkričio 13 sužinosiu realiai kas su manimi darosi.Nes tai jau antra chemija ir jei ji nesuveikė ...

Bus sekantis žingsnelis sustabdyti ligą. Minėjot operaciją, jei liga pristabdyta ir galbūt dar vieną chemiją, jei rezultatai būtų prastesni, nei tikimasi.
Kaip šiaip jaučiatės baigusi šį etapą, kaip anūkėlis? Ar toli nuo jūsų?

Atsakyti