Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

QUOTE(romantikė @ 2007 10 31, 21:29)
blush2.gif Kita karta nelauksiu, suleisiu vaistukus ir viskas.

Zofraną reikia leistis , kol dar neįsisiūbavo pykinimas.Tuoj nubudus, o vakare susileisdavau anksčiau, nes paskui užmigus pykinimo nejauti.
Viduriai kietėja nuo chemijos.Aš kokias 4 dienas geriu laisvinamuosius ir tai būna kaip tik.Žarnyno florai atstatyti gal tiktų jogurto tabletės.
Aš prieš chemiją nusiperku Almagelio, tai išgeriu vakare prieš chemiją , ryte ir pirmas dienas po chemijos .Jo užtenka 4-5 dienom.Dabar su skrandžiu problemų neturiu.
Kai nepykina ,ryte nevalgius galima išgerti šaukštuką šaltalankio aliejaus , jis laisvina , ypač gerai po operacijų pirmam išėjimui.Bet kai pykina , tai neprarysi.Dėl virtuvės kvapų, tai tik vėdinimas.Apsirengi šiltai, uždarai virtuvės duris ir darai langą.Kitus kambarius kol virdavo valgis irgi uždarydavau.Žiemą net prie -20 tekdavo taip daryti.Ateini į virtuvę pamaišai puodą ir leki lauk.Ir valgydavau ne virtuvėje.
Gyvenant mieste galima pavalgyti ir kavinėje, tik bėda , kad ten viskas kepta.Taip du kartus taip skrandį uždeginau, kad dvi paras per skausmą neišlipau iš lovos.
Geros dienos
Atsakyti
Marija Auksaranke, ateina momentas, kai laisvė būna labai brangi. smile.gif
QUOTE(vi_ @ 2007 11 01, 00:09)
Markeris, pati žinai, tai kalba, tai ne. Mamograma būtų pats tas. Skaičiau, jog tai bjauri procedūra. Really?

Mamograma nėra labai bjaurus tyrimas, labai priklauso nuo to, kas tą tyrimą atlieka. Krūtį suspaudžia tarp dviejų plokštelių, panašiai kaip kaime darant sūrį. Čia ir visas nemalonumas. Viena med. seselė atlieka taip, kad justi nejunti, kita, kad visą dieną maudžia. Trunka gal apie 10 min. abiems krūtims. Daroma po dvi nuotraukas: tiesinę ir įstrižinę, tai ir "sūrį spaudžia" du kartus kiekvienai krūčiai. Krūtis spaudžiama tam, kad išsilygintų krūties audinys ir būtų aiškus vaizdas.

QUOTE(vi_ @ 2007 11 01, 00:09)
Skaičiau ir girdėjau, jog vėžiai pradžioj neskauda. O man jau porą metų skaudena. Ramu. Tiesa, seniau skaudeno tik krūtį, o vasarą pradėjo kabinti po pažastimi, gi dabar skaudenimas užlinksta iki mentės. Aišku, turiu savo diagnozę, su kuria apsikabinus ir gyvenu. smile.gif Apačioje atžėlė miomos ir tai aidu atsiduoda krūtyje. Kaip ir nieko baisaus, kol kraujas fontanais nesilieja...

Nelabai man patinka tie tavo skaudenimai. Čia jau mano asmeninė patirtis reiškiasi. Žinau, kad kas buvo man - nebūtinai turi būti tau.

Dėl to nenoro žinoti, - labai suprantu. Tik, kai jau žinai, pradeda reikštis gyvenimo instinktas - perpetuum mobile.

Arune
30-50% onkologijoje labai daug. Kiek suprantu, nuo kovo ir tik 6 mėn. Kiek skaičiau, tai HERCEPTINAS -revoliucija mūsų ligos (kam jis tinka) gydyme. Geriausia veikimas pasireiškia su chemoterapija. Gal padėtų "pramušti" medikamentą pakištukas onk. ligoninės vadovui? Nors savęs tai darant neįsivaizduoju. Veiksmingas jis bus ir nuo kovo mėn. Vieno mėnesio kursas, jei teisingai žinau, ~ 10-12 tūkst.?
Lauksiu žinių iš tavęs, nes gal dar keisis situacija. Labai daug priklauso ir nuo gydančios gydytojos sugebėjimo ir noro nestandartiškai "suveikti" medikamentą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 01 lapkričio 2007 - 12:02
Laba diena 4u.gif

Siandien jauciuosi kaip ZMOGUS biggrin.gif

QUOTE(adis @ 2007 10 31, 21:26)
Gal bus tau, romantike,  naudos?

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
QUOTE(vi_ @ 2007 10 31, 22:17)
Romantikei. Kvapai ir maniškį kankino, ir, deja, nepavyko su jais sukovoti. Dėl pykinimo jam tik džiovintos spanguolės padėdavo – kol kramtai, tol ok. Žinau, jog kitiems ir kramtoškės užtenka. Matyt, tai individualu, t.y. reikia susirasti kažkokį savo kramtalą.

QUOTE(Gabija. @ 2007 11 01, 10:51)
Zofraną reikia leistis , kol dar neįsisiūbavo pykinimas.Tuoj nubudus, o vakare susileisdavau anksčiau, nes paskui užmigus pykinimo nejauti.
Viduriai kietėja nuo chemijos.Aš kokias 4 dienas geriu laisvinamuosius ir tai būna kaip tik.Žarnyno florai atstatyti gal tiktų jogurto tabletės.
Aš prieš chemiją nusiperku Almagelio, tai išgeriu vakare prieš chemiją , ryte ir pirmas dienas po chemijos .Jo užtenka 4-5 dienom.Dabar su skrandžiu problemų neturiu.
Kai nepykina ,ryte nevalgius galima išgerti šaukštuką šaltalankio aliejaus , jis laisvina , ypač gerai po operacijų pirmam išėjimui.Bet kai pykina , tai neprarysi.Dėl virtuvės kvapų, tai tik vėdinimas.Apsirengi šiltai, uždarai virtuvės duris ir darai langą.Kitus kambarius kol virdavo valgis irgi uždarydavau.Žiemą net prie -20 tekdavo taip daryti.Ateini  į virtuvę pamaišai puodą ir leki lauk.Ir valgydavau ne virtuvėje.
Gyvenant mieste galima pavalgyti ir kavinėje, tik bėda , kad ten viskas kepta.Taip du kartus taip skrandį uždeginau, kad dvi paras per skausmą neišlipau iš lovos.
Geros dienos

vi_, mane irgi labai gasdino, kad mamograma skausminga procedura, bet kai padare, tai supratau, kad visiskai ne...man tai pagal pojucius nuo rentgeno paprasto beveik nesiskyre...
Atsakyti
Mėnesiui Herceptinas 9 000-15 000 lt. Skaičiuoja pagal kūno masę. Man apie 10 000 reiktų mėnesiui. Reikalas tame,kad reikia vartoti metus,jei metų nevartoji-tai pinigai išmesti į balą. Todėl reikia gerai apsispręsti,ar rasi pinigų pusmečiui? O iš kur jų rasi,mes juk dviese su dukryte,aš esu ir mama,ir pinigų uždirbėja,ir visa kita. Žinoma,yra butas,kurį būtų galima keisti į prastesnį.

Apie pakištuką ir aš galvoju.
Atsakyti
[quote=romantikė,2007 11 01, 14:16]
Laba diena 4u.gif

Siandien jauciuosi kaip ZMOGUS biggrin.gif

Taip ir toliau jauskis 4u.gif

Man gydytoja specialiai buvo israsiusi vaistukus viduriams laisvinti ir is vakaro reikdavo juos isgerti ,kad ryte lengvai viskas iseitu,chemo terapijos metu kaip ji teige labai svarbu ,kad viduriai nebutu uzkieteje,nes tai apsunkina jos pasisalinima is organizmo.Na o Zofrana pradzioje buvo israsiusi toki tirpstanti,braskiu skonio,tai patikekit kramtuskes iki siol braskiu skonio negaliu pakest, kelia sleikstuli.Paskui pakeite i paprastas tabletes ir leidziamus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carvel: 01 lapkričio 2007 - 14:25
user posted image

Visiems isejusiems ...
Atsakyti
Nupirksiu sau Bifolac kapsules, kad disbakteriozes nebutu. Ir tarp chemiju vartosiu.

arune, paskaiciau zurnala "Zmones" ir ten straipsnis apie E.Mildazyte. Pagalvojau gal tau kreiptis i ja g.gif Ji stengiasi padeti beveik visiems. Ji moka prabilti viesai ir garsiai, ir dazniausiai pasiekia rezultato. O tavo situacija labai subtyli unsure.gif

carvel, 4u.gif
Atsakyti
Vėlinės. Diena, kai prisimename išėjusius. Per TV3 ta proga parodė kažką apie J.Ivanauskaitę ir R.Janavičių. Gavosi papigiaja sukurpta duoklė nežinia kam. Mums? Jiems? Prieš kiek laiko (pusmetį ar metus) netyčia per LTV užtikau dokumentinį filmuką apie L.Noreiką. Pamenu, netekusi žado žiūrėjau ir žliumbiau. Negalios ir elementarios buities sugniuždytas senukas droviai traukė iš savęs paprastus žodžius apie paprastus dalykus, ilgai tylėjo ir karts nuo karto bandė pasakyti apie tai, ką dabar jaučia, kažkieno, kažkada parašytų eilėraščių nuotrupomis. Tik tiek. Paprastas pasakojimas apie išeinantį žmogų, papasakotas su meile, pagarba ir... širdgėlos gomuliu gerklėje.

Netikiu, jog išeinama į niekur.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 11 02, 00:40)

Netikiu, jog išeinama į niekur.

Kad jus mergaites zinotumet ,koki jausma patyriau pries pora dienu....susirgau,gryzau is gyditojo namo, atsiguliau ,pergalvojau apie savo artimuosius isejusius anapilin,velines,prisnudau.Busena tokia budejimo rezime,viena akim miegu,ausim viska girdziu ,staiga atejo toks aiskus kaip zinojimas ,kaip vizija,kad niekur tie mirusieji neiseina,nieko jiems baisaus ir nepaaiskinamo nenutinka,jie yra cia ir dabar ir nera ko mums likusiesiems gyviems ju gedeti ,nes anksciau ar veliau visi susiliesime i ta viena visuma -mirtis ir gyvybe-gyvybe ir mirtis,jos visada salia viena kitos ...labai keistas jausmas,neimanoma zodziais nupasakoti.
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2007 11 02, 23:32)
Kad jus mergaites zinotumet ,koki jausma patyriau pries pora dienu....susirgau,gryzau  is gyditojo namo, atsiguliau ,pergalvojau apie savo artimuosius  isejusius anapilin,velines,prisnudau.Busena tokia budejimo rezime,viena akim miegu,ausim viska girdziu ,staiga atejo toks aiskus kaip zinojimas ,kaip vizija,kad niekur tie mirusieji neiseina,nieko jiems baisaus ir nepaaiskinamo nenutinka,jie yra cia ir dabar  ir nera ko mums  likusiesiems gyviems ju gedeti ,nes anksciau ar veliau visi susiliesime i ta viena visuma -mirtis ir gyvybe-gyvybe ir mirtis,jos visada salia viena kitos ...labai keistas jausmas,neimanoma zodziais nupasakoti.

Aš tuo nė kiek neabejoju.

Šiemet po atostogų įėjau į kambarį, į kurį mėnesį niekas nebuvo įėjęs, ir pamačiau ant sienos tuščią rėmelį, kuriame n metų kabėjo mano brolio, mirusio nuo vėžio, nuotrauka. Pagalvojau, ir ką gi tu, broliuk, man norėjai tuo pasakyti. Gal laikas eiti pas gydytojus? Sunerimau, bet po savaitės primiršau šį įvykį. Tačiau po kelių dienų darbe benešant krūvą išplautų puodukų, vienas puodukas netikėtai išsprūdo ir nukrito ant žemės. Nesudužo, pasilenkiau pakelti, ir ūmai dingtelėjo, jog tai puodukas, padovanotas mano kolegės, prieš porą metų mirusios nuo vėžio. Aišku... Laikas eiti pas gydytojus. Kai tai supratau, daugiau nieko panašaus neįvyko.

Tik nepagalvokite, kad išprotėjau. Kai visą tai papasakojau savo brangiausiam, jis su užuojauta paglostė mano galvą (suprask, beprotėle tu mano...), racionaliai paaiškino galimas įvykusių dalykų priežastis, tačiau irgi liepė nueiti pas gydytojus.

Atsakyti
Laba 4u.gif

As tai bijau tokiu antgamtiniu reiskiniu...ir zenklu unsure.gif Silpnos psichikos esu.

Pridaviau kraujuka siandien, tai leukocitai 2.1..o kazkokiu monocitu is viso 0. Bet ir lakotarpis dabar tas kai po chemijos suleidimo daugiausiai krenta visi rodikliai.

Reikes vel perskaityt visas Onkoliginiu ligu temas, kur dalinotes kraujo rodikliu pagerinimo receptais. Nes isskyrus duoto vi_ liezuvio su morkom recepto, nieko neatsimenu.
Atsakyti
Labas mergaitės
Atrodo vėžys tampa epidemija.Šiandien Lietrytyje interviu su Pavilioniene.Krūties vėžys.Ji stengiasi nepasiduoti, nors pykina , visos žinom cheminę savijautą, bet neatidėjo nė vieno koncerto, projekto, kuria naujus renginius.Tai tikrai stipri asmenybė, bet man atrodo, kad tokiu metu organizmas turi ir pailsėti.Juk net per gripą liepiama išsigulėti.Gal vėžio gydymo kokybė dėl to nenukentės, bet širdelei tikrai nebus gerai.Pati žinau kokias polkas ji šokdavo.Aš einu pasivaikščioti, daru jogą pagal vaizdo įrašą, bet nesistengiu nieko daryti per prievartą.Joga mano dar toli iki tobulumo, bet kokie po to būna lengvi sanariai.
Dėl pasaulio anapus aš irgi galiu patvirtinti, kad kažkas mums duoda ženklus , kurių mes nesuprantam ar praleidžiam neįvertinę.O gal sąmonė žinodama viską apie mūsų kūna sapnais siunčia informaciją , kurios irgi dažnai nesuprantam.
Dar buvau sveika , kai susapnavau, kad amžinatilsi mano anyta mane tempia Anapilin pas save.Oi kaip aš ją mušiau ir stengiausi išsiplėšti.Atrodo pavyko.Gal už pusmečio ir sužinojau , kad turiu draugelį.Operacija .Chemija buvo siaubinga.Jau buvau remisijoje , kai amžinatilsi mano mylima močiutė per sapną pakvietė pas save, bet aš atsakiau , kad neisiu, nenoriu.
Na ir ką pasakysi metastazės plaučiuose, tik atsitiktinai rado.Bet antra chemija nebuvo tokia baisi.
Dabar atsigulusi prašau susapnuoti kokį ženklą kaip bus toliau, jei gėlės ar kas grąžaus -viskas gerai.kol kas dar nelabai sekasi.
Geros dienos visoms.
Atsakyti