Romantike,aš norėčiau,kad tu šitoj sumaišty nepamestum svarbios tiesos-tu pasveiksi. 2 st.-nėra blogai. Dabar tavo toks gyvenimo etapas,kai vyksta karas su liga. Dvasios ir kūno negerumai baigsis kada nors. Mažais žingsneliais eik į priekį. Stiprybės,ištvermės tau.
QUOTE(romantikė @ 2007 10 30, 14:09)
Nenoriu verkslenti, bet po 2 chemijos trecia diena buvo siaubinga Taip blogai man dar, rodos, niekad nebuvo... Supratau, kad labai toli man iki samones ir pasamones susitaikymo... Tiesiog gyventi nesinorejo. Atleiskit uz tokius zodzius, bet taip jauciausi.
Romantike, tai praeinam ne viena ir ne vieną kartą. Gyventi kartais nesinori, pavargsti ir galvoji, kam, kam save kankinti?
Praeina, supranti: tavo košmariška savijauta - buvo laikina. Atsigausi, tik neforsuok ir tausok savo jėgas. Jei norisi gulinėti ir gulinėk, jei norisi išeiti pasivaikščioti - išeik, tik nenueik labai toli. Po vieno tokio pasivaikščiojimo nesugebėjau grįžti namo, gavo vyras parvežti automobiliu. Nuo namų buvau per vieną autobusų sustojimą, sveikam žmogui, tai maždaug 5 min. ėjimo. Gyvename ketvirtame aukšte, neįsivaizdavau kaip reikės užlipti. Pasėdėjau ant suolelio ir pamažu, išlėto šaip taip užlipau.
Man krizė būdavo 3-7 dieną, nieko negalėdavau daryti tik miegoti. Valgydavu tik vyro keptą omletą. Pasimiršo, atrodo, kad buvo sapnas.
Noriu labai padėkoti Ūkanotai, Degančiai ir Kareen už pagalbą.
Šiandien grįžau iš Bydgoščiaus, ten pasidariau PET, pozitronų emisijos tomografiją. Atsakymą atsiųs paštu. Kadangi Lenkijoje kaip ir Lietuvoje lapkričio 1 d. laisvadienis, tikiuosi jo sulaukti kitą savaitę. Visiems, kam reikės šio tyrimo, esu pasiruošusi suteikti informaciją.
Kelionė labai varginanti. Niekad nesame išvykę į užsienį su savo automobiliu. Pirmas blynas neprisvilo. Tik viena žinoti apie blogus Lenkijos kelius, kita tai patirti.
Labai pasisekė, kad nelijo ir nėra dar šalnų. Pasiruošimas tyrimui užima 1 val. ir pats tyrimas trunka ~ 20 min.
Ruošiuosi rašyti laišką Sveikatos ministerijai, suprantu, kad mano noras, jog Lietuvoje būtų atliekamas PET, yra nonsensas, bet blogai jausiuosi, jei tokio laiško neparašysiu..
Adis,puiku,kad gerai suvažinėjai,ir pasidarei tą PET. Gal įneš aiškumo? Tik tas laukimas dabar...
Aš jau sužinojau savo HER. Vis dėlto pliusas...
Aš jau sužinojau savo HER. Vis dėlto pliusas...
Eilini karta esu labai dekinga uz palaikyma
Turiu klausima: mane persekioja tas chemijos kvapas(nezinau kaip ji ivardinti). Jis - visur. Kvapai neduoda ramybes. Visur uzuodziu mesos ir svogunu kvapa...visur...Ir man nuo to vemti norisi... Ar ilgai tai tesis?
adis, sveikinu su padarytu reikalu. Lauksim atsakymo kartu su tavim.
Del pasivaiksciojimo: siandien isejom laukan, su vyr. dukra ir maze vezimelyje. Toli nuejom. Kaip issigandau, kai supratau, kad mane pradejo kresti saltis, apeme silpnumas ir dingo jegos... O nuo namu buvom uz kokiu poros kilometru... Pomazu-pomazu, ramiai ir letai grizom namucio. Gyvenu 5 aukste. Kol atsiduriau lovoje... sirdis negalejo atgauti iprasto ritmo gal pusvalandi, buvau visa slapia...Daugiau eksperimentu nekartosiu. Stengiausi dukrai neparodyt, nes ir taip pergyveno Nesu tokia stipri.
arune, eisim Kryziaus keliais kartu su tavim... Jeigu Vilniuje reikes kokios pagalbos ir galesiu padeti - kreipkis.
Del PET tyrimo, tai girdejau is nepatikrintu saltiniu, kad gal but kitais metais ir isigys musu valdzia tokia aparatura...
Turiu klausima: mane persekioja tas chemijos kvapas(nezinau kaip ji ivardinti). Jis - visur. Kvapai neduoda ramybes. Visur uzuodziu mesos ir svogunu kvapa...visur...Ir man nuo to vemti norisi... Ar ilgai tai tesis?
adis, sveikinu su padarytu reikalu. Lauksim atsakymo kartu su tavim.
Del pasivaiksciojimo: siandien isejom laukan, su vyr. dukra ir maze vezimelyje. Toli nuejom. Kaip issigandau, kai supratau, kad mane pradejo kresti saltis, apeme silpnumas ir dingo jegos... O nuo namu buvom uz kokiu poros kilometru... Pomazu-pomazu, ramiai ir letai grizom namucio. Gyvenu 5 aukste. Kol atsiduriau lovoje... sirdis negalejo atgauti iprasto ritmo gal pusvalandi, buvau visa slapia...Daugiau eksperimentu nekartosiu. Stengiausi dukrai neparodyt, nes ir taip pergyveno Nesu tokia stipri.
arune, eisim Kryziaus keliais kartu su tavim... Jeigu Vilniuje reikes kokios pagalbos ir galesiu padeti - kreipkis.
Del PET tyrimo, tai girdejau is nepatikrintu saltiniu, kad gal but kitais metais ir isigys musu valdzia tokia aparatura...
QUOTE(arune @ 2007 10 31, 19:07)
Na, pliusas, tai pliusas. Gydomas, valdomas, tik tas prakeiktas finansavimas...aš turiu E. Umbrasaitės el. pašto adresą, jei reikėtų pasakyk, atiųsiu. Ji perėjo tą virtuvę, turi konkrečios patirties.
Šiandien tik tiek galiu padėti. Dar virtualiai palaikyti už rankos.
Yra savivaldybėse socialinės paramos skyrius, gal jis kažkiek prisidėtų pinigėliais. Ta dalis lašas jūroje, bet reikia pabandyti išnaudoti net mažiausią galimybę.
Pašalpa yra skiriama:
sunkios ligos, operacijos ar traumos atveju pagal gydytojų konsultacinės komisijos ar gydymo įstaigos išduotas pažymas apie gydymą, jo išlaidas ar atliktą sudėtingą operaciją.
Vienkartinė pašalpa skiriama vieną kartą per 12 mėn. (išimtinais atvejais pakartotinai tais pačiais metais). Vienkartinės pašalpos skiriamos buities tyrimo aktu įvertinus gyvenimo sąlygas, šeimos narių gautas pajamas, sveikatos būklę ir kt.
Pašalpos skiriamos Socialinės paramos skyrimo komisijai pasiūlius, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu ir pervedama į gavėjo nurodytą sąskaitą banke arba pageidaujamą pašto skyrių.
Kreipiantis dėl vienkartinės pašalpos pateikiami šie dokumentai:
-prašymas;
- šeimos narių asmenybę liudijantys dokumentai: Lietuvos Respublikos piliečio pasas arba asmens tapatybės kortelė, laikinas asmens dokumentas, leidimas gyventi Lietuvos Respublikoje, vaikų gimimo liudijimai;
- darbingų šeimos narių pažymos apie gautą darbo užmokestį ir kitas išmokas, pažymos apie gautą stipendiją, pašalpas, pensiją, alimentus ir kitas pajamas per praėjusius 3 mėn. iki kreipimosi datos;
- valstybinės teritorinės darbo biržos pažyma;
- pažyma apie žemę, nurodomos pajamos iš žemės nuomos, jei žemė nuomojama;
- gydytojų konsultacinės komisijos ar gydymo įstaigos pažyma apie sveikatos būklę ar atliktą operaciją;
- kiti dokumentai: receptai, čekiai, sąskaitos ir kt. Spendimas dėl išmokos skyrimo priimamas ne vėliau kaip per mėnesį ir apie tai informuojamas besikreipiantis asmuo (jei asmuo pageidauja, informacija pateikiama elektroninėmis priemonėmis).
Į savivaldybės soc.paramos skyrių jau kreipėmės. Gavau. 250 lt....
QUOTE(arune @ 2007 10 31, 19:34)
VELNIAVA!!!
Kokia aš naivi!!! Tikėjau, kad bus apie 1000-5000 Lt.
QUOTE(arune @ 2007 10 31, 20:34)
idomu kaip jie skirsto...
Taip,myli valstybė savo piliečius
Papildyta:
Dar tas buitinių gyvenimo sąlygų aprašymas...Ateina kelių žmonių komisija į namus,pasižiūrėt,ar nesi kartais turtais aptękes. Buvo pas mus toks atvejis,kai jauna moteris atėjo į Soc.paramos skyrių prašyti kažkokios paramos,apsirengusi kailiniais,tai buvo pasiūlyta parduot kailinius,ir turės.
Papildyta:
Dar tas buitinių gyvenimo sąlygų aprašymas...Ateina kelių žmonių komisija į namus,pasižiūrėt,ar nesi kartais turtais aptękes. Buvo pas mus toks atvejis,kai jauna moteris atėjo į Soc.paramos skyrių prašyti kažkokios paramos,apsirengusi kailiniais,tai buvo pasiūlyta parduot kailinius,ir turės.
QUOTE(romantikė @ 2007 10 31, 20:16)
Bukit geros, is asmenines patirties atsakykit man, a...
QUOTE(arune @ 2007 10 31, 20:44)
Taip,myli valstybė savo piliečius
Papildyta:
Papildyta:
neturiu zodziu. Nors ir taip aisku kas ir kaip...
Romantike,dėl tų kvapų,tai nieko negaliu pasakyt,lygtai nepersekiojo jie manęs. Gėriau Zofraną, pykinimas buvo,bet ne nuo kvapų,o aplamai. Gal kas ką patars,kam tai buvo.
QUOTE(arune @ 2007 10 31, 20:09)
Romantike,dėl tų kvapų,tai nieko negaliu pasakyt,lygtai nepersekiojo jie manęs. Gėriau Zofraną, pykinimas buvo,bet ne nuo kvapų,o aplamai. Gal kas ką patars,kam tai buvo.
Zofrana turiu injekcijom. Bet si karta susilaikiau, nes anasyk buvo nuo jo ziaurus viduriu uzkietejimas. Gal ir bloga man taip buvo, kad jo nesuleidau laiku...
Aciu, arune.
Pamasciau, kad nesiosiu juodos Bociu duonos riekute su savim, kad kvapus uzmusinetu